Şimdi Ara

hp pavilion dv6 3114et aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen yıl yani 2011 nisan ayında satın alınmış hp pavilion dv6 3114et laptop ilk alındığı günden beri işlemci ısısı internetten film izlerken bile 80 derecede seyrediyor. harici soğutucu kullanılmadan oyun oynarken mesela call of duty wm3 oynarken 102 103 derecede sabitleniyor oyunu kapatır kapatmaz 70lere 60lara düşüyor. bilgisayar kapanmıyor veya resetlenmiyor ve 100 derecede ikende fanın uğultu sesi çok fazla. pavilion kullanmış arakadaşlar var mı aranızda veya böyle bir problemle karşılaşan var mı? servis bi çözim bulur mu yoksa pavilion serileri hep böyle mi? servise göndersem sonuç değişir mi?

• eklemek istediğim bir şey daha var 100 derecelerde iken fan çıkışında bulunan monitör çıkışı metal kısımları el atılmayacak şekilde ısınıyor kasa aliminyum olmasından dolayıda ısı üst tarafta klavye ye kadar yansıyor
  • Pavilionların bu kasalarında ısınma sorunu kroniktir fakat servisle irtibata geçip fan temizliği/değişimi isteyin.
  • Bende 3035 vardi servse yolladim fan dwgisti hic isinmiyor nerdeyse
  • bu arkadaşımda vardı geçen bana getirdi ayar ettim 6 ay gibi kısa bir sürede fanları toz dolmuş üflediğimde toz suratıma yapışıyordu sıkıntın tozlanma temizledikten sonra normale dönmüştü.servise verin temizlesinler.
  • laptop ilk alındığı günde böyleydi ama iş amaçlı alındığı için servise götürülüp zaman kaybıda yapılamazdı o yüzden bugüne kadar kaldı. belki şimdi toz olabilir ama dediğim gibi kutudan çıkartıldığında da aynı problem vardı. çok araştırdım EPİCA arkadaşımın dediği gibi pavilion serilerinde herkes aynı sorunu yaşıyor. bende servise göndermeyi düşünüyorum fan çok güçlü şekilde dönüyorken fan değişimi neyi değiştirecek buna anlam veremiyorum acaba işlemcide bir sorun olabilir mi soğutucunun bile soğutmasına imkan veremeyecek bir ısı üretiyor olabilir mi diye merak ediyorum. servis fan değiştirip aynı şekilde devam edecekse hiç göndermeme yorulmama değmez diyorum.
  • Bilgisayarında sıkıntı olmayabilir aynı şeyleri bende yaşadım hp dv6 3104 et bendeki model. İkl başta elimi sonra evimi ısıtacak derecelere geldi. İlk başta bilgisayarın sol tarafını sürekli ısıtacak kadardı (soğuk havalarda iyi bir özellik) daha sonra (ki 1 ay sonra) o noktaya el deymemeye başlayınca bende sevise yollamayı düşündüm ama bilgisayara çok ihtiyacım olduğu için hp 'ye küfür ede ede coolermaster fan andım altına bi süre deli gibi sesle(eski masaüstü bilgisayarımdan çok) idare ettim ama daha sonra altında fan varken bile yüksek ısıdan dolayı kapanmaya başladı (bu nedenden kapanınca açılışta uyarısını veriyor). Hp destek sitesinde baya dolandım en basit çözümün blower ile üflemek olduğunu gördüm. Bu çözümü uygulayınca fansız olarak en az bir ay bilgisayar rahat çalışıyor kapanma yaşanmıyor ısınmada emin ol şu anda olduğundan daha az gelecektir sana.
    Son olarak işlemci ısımı hiç takip etmedim yani ısı hakkındaki gözlemlerim sayısal verilere dayanmıyor. Fakat şundan eminim elimi gerçekten vga çıkışına süremediğim günler oldu hava tutmak baya rahatlatıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.