Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mersa ile görüştüm, seri numarasına göre hatalı olmaması gerekiyormuş. Fekat b2 olduğunu gösteren görselleri hp'ye mail atıyorlarmış, yarına sonuç çıkar dediler... Anlamıyorum intel sorunlu diyor hp niye kabul etmez? Yani okunan değer yanlış da abest, bilgi çıktılarını intel düzelmedi mi? Aksine tüm diğer yeni nesillerde b3 olduğu bangır bangır gösteriliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

mersa ile görüştüm, seri numarasına göre hatalı olmaması gerekiyormuş. Fekat b2 olduğunu gösteren görselleri hp'ye mail atıyorlarmış, yarına sonuç çıkar dediler... Anlamıyorum intel sorunlu diyor hp niye kabul etmez? Yani okunan değer yanlış da abest, bilgi çıktılarını intel düzelmedi mi? Aksine tüm diğer yeni nesillerde b3 olduğu bangır bangır gösteriliyor..

HP çok pis patlayacak gibime geliyor.
  • Kesin haklıyım diye düşünsem de tırsmaya başladım. Yani koca firma seri numaralarını haybeye koymaz bi bildiği vardır, ama bildiğini sandığı anakartları tedarik eden eski çip getirdiyse bütün yükün altında kalır bence ki hatalı çıkarsa. İntel de intel, inatla intel diyorum, sana çipset üretip gönderen firma eskisini öğrenme yolu olarak birkaç yöntem gösteriyor, bu şekilde hatalı olduğunu tespit ediyorum, intel'e soruyorum evet panpa sende hatalı çip var diyorlar, hp sorun yok diyerek kestirip atabilir mi? Açıkçası mahkemeye gitsem bu intel bilgileri ile bilirkişi dahi baksa benim gördüğüm gibi b2 olduğunu görecek kesin ben kazanırım ama en az 1 yıl sürer.. Ben sıcak falan kullanırım ama yazık iki tarafa da, eğer ürünü geri toplatacaksa ya da tamir edecekse 1 yıl sonra şimdikinden belki 30 kat fazlası olacak, onların zararı beni bağlamaz ama ben rahat etmem. Eğer ki hp bilerek sattıysa (ki ihtimal) o zaman tüm cezayı hak eder. Gene de hoşbir durum değil mahkeme yolu ile iade.

• sonuç olarak 1645 TL bugüne özel almayalım mı hocam birşeyler söyleyin lütfen.
  • tercih meselesi konuyu tam okuyun
  • valla hocam çok enteresan bende ekseni aradım mersanın henüz incelemelerini tamamlayamadığını yarın akşam belli olacağını söyledi benide bu kıllandırdı kesin mersa'da olayın farkına vardı bi çıkış yolu falan alıyorlar, yada ne derizde biz bunları ikna ederiz gibisine... eksen'deki yektili valla mersa bize sorun yok diye gönder bizde çatır çatır satıyoruz sorunlu mal göndermezler diyor ama scorn arkadaşın dediği gibi nerden bakarsan bak b2 diyor cihaz,

merakla yarınki mersa açıklamasını bekliyorum, hayde hayırlısı :)
  • Mersa pazartesiden beri her gün açıklama yapacak ama bir türlü yapamadı :)

Bu aletin bozuk çipsetli olmasını istemem şahsen, gidip neden 300-400 lira fazladan vereyim bunun ayarında bile olmayan makineye ki? Ama işte fiyatta da kıllanmak lazım bi, HDD 7200rpm, ekran kartı süper, ama fiyatı o kadar düşük. Bi gariplik var gibime geliyor benim.

Neyse, kısmet diyip bekliyoruz.
  • dallas'a döndü :D aynısını annem de söyledi, sorunlu çıktı dedim ee boşuna mı ucuza satıyorlar dedi :D ama bu hp'nin sorunu değil ki, intel zaten toplatıyor hiç dert etmeyip tüm aldığı anakartları değiştirmesi gerekiyor. Gerçi bu süreçte üretim aksıyordur belki de, değişime gönderdikleri gelinceye kadar bu ürünü piyasaya sürmüş olabilirler.

Heyecanlandım arkadaş, napcaklar acep..
  • dün bimeksle görüştüm yeni revizyon ürünüm dediler spariş verdim bende bakalım ne zaman ulasacak elime. ucuz olasının sebebi bu seri bir kere kirlendi adı cıktı... kimse fiyat farkı olmasa bu seriyi almak istemez, satmak için fiyati asagıya çekmişler gibi geliyor bana. yani cıkmış 9 a inmez 8 durumu bence.
  • Arkadaşlar hpnin kendi sitesinde bakın ne diyor. Gerçek bilgi buyrun HPnin ağzından burada.

İsteyene Google Çeviri Hali

"I purchased an HP PC that shipped on or after March 2011, but the chipset ID says “B2”. Is my new HP PC affected?
    No, HP PCs shipped beginning March 2011 are not affected by this issue. For this specific issue, Microsoft® Windows® Device Manager and third party applications/tools may report the “B3” chipset Revision ID as “B2”.
    For HP Desktop and Notebook PCs, a combination of the serial number and Windows Device Manager must be used to properly determine whether or not the HP PC is affected.

Türkçesi (kendi çevirim makine çevirisi değil):
    Mart 2011den sonra dağıtıma çıkmış bir HP PC aldım fakat çipset ID'si B2 revizyonlu olduğunu gösteriyor. Bilgisayarım etkilenmiş midir?
    Hayır, Mart 2011den itibaren dağıtıma çıkmış HP bilgisayarlar bu durumdan etkilenmemektedir. Bazı üçüncü parti yazılımlar ve Windows Aygıt Yöneticisi bu özel durumu B3 çipset revizyonu da olsa B2 olarak rapor edebilmektedir. HP bilgisayarlar ve notebooklarda doğru sonuç için hem aygıt yöneticisindeki revizyon bilgisine hem de ürün seri numarasına bakılmalıdır."

Burada seri numarası olayında ise notebooklar için şöyle bir durum olduğu yazıyor:
     HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

ADIM 1

• Bilgisayarın altında yer alan ürün seri numarasında dördüncü haneden sonraki üç hane 108 ve yukarısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmemektedir.
    • Eğer bu üç hane 107 ve aşağısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmiş olabilir. Adım 2de belirtilen yöntemleri uygulayınız.

ADIM 2
    Aygıt yöneticisinden şuraya bakınız (öyle rev_04 rev_05 falan değil. o yöntem masaüstü pcler için geçerli):

Aygıt Yöneticisinden sistem aygıtlarını genişletin (yanındaki +'ya basın)

• Eğer çipset adında "Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family" geçiyorsa (yani C200 ailesinde ise) ürününüz sorundan etkilenmiştir. (yukarıdaki resim)
    • Eğer bu ifade geçmiyorsa ürününüz sorundan etkilenmemiştir.

SONUÇ OLARAK:

• ÜRÜN SERİ NUMARASI 108 VE YUKARISI İSE ZATEN SORUNSUZ BİR PCYE SAHİPSİNİZ
    • 107 VE AŞAĞISINDA İSE AMA C200 ÇİPSETLİ DEĞİLSE YİNE SORUNSUZ SÜRÜMDESİNİZ
    • 107 VE AŞAĞISI İSE VE AYNI ZAMANDA C200 AİLESİ ÇİPSET BARINDIRIYORSA O ZAMAN SORUNLU SÜRÜMDESİNİZ. SERVİSE GÖNDERİN VEYA İADE ALIN

EVET ŞİMDİ HERKES BAKSIN LAPTOPLARA VE BURAYA DA GERİ BİLDİRİM VERELİM. YENİ PC ALACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ. BEN GEÇEN GÜN SİPARİŞ VERDİM YARINA BEKLİYORUM BAKALIM PROBLEM ÇIKMAZ İNŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 5 Mayıs 2011; 12:14:34 >

• quote:

Bilgisayarın altında yer alan ürün seri numarasında dördüncü haneden sonraki üç hane 108 ve yukarısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmemektedir.
    Eğer bu üç hane 107 ve aşağısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmiştir. Adım 2de belirtilen yöntemleri uygulayınız. (adım 2 de ise servise gönderin veya aldığınız yere geri iade edin diyor)

Ben de burayı anlamadım Benimkinin seri no 5CH11309....diye gidiyor.
    HP nin sitesinde;
    Seri numarasının dört ile altıncı hanesi “108” veya daha büyük bir rakamsa, HP dizüstü bilgisayarınız etkilenmiş Intel yonga setine sahip değildir. Herhangi bir işlem gerekmez diyor.
    Benimkinde 4. ve 6. hane 1 ve 3 yani 103 müdür?Etkilenmiş midir?

Sizin yazdığınıza göre de 4. haneden sonraki 3 hane 130 o zaman etkilenmemiş midir?

Not:cpu-z B2 gösteriyor ayrıca aygıt yöneticisinde çipset Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family olarak geçmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

Bilgisayarın altında yer alan ürün seri numarasında dördüncü haneden sonraki üç hane 108 ve yukarısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmemektedir.
    Eğer bu üç hane 107 ve aşağısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmiştir. Adım 2de belirtilen yöntemleri uygulayınız. (adım 2 de ise servise gönderin veya aldığınız yere geri iade edin diyor)

HP nin sitesinde;
    Seri numarasının dört ile altıncı hanesi “108” veya daha büyük bir rakamsa, HP dizüstü bilgisayarınız etkilenmiş Intel yonga setine sahip değildir. Herhangi bir işlem gerekmez diyor.

Sizin yazdığınıza göre de 4. haneden sonraki 3 hane 130 o zaman etkilenmemiş midir?

Not:cpu-z B2 gösteriyor ayrıca aygıt yöneticisinde çipset Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family olarak geçmekte.

Hayır 4.'den 6.'ya kadar olan sayıyı kastediyor. yani senin pcde bu sayı 113. Bir yerde ben de yanlış anlamışım. diyor ki 108 ve yukarısı ise zaten sorun yoktur. eğer 107 ve aşağısı ise de ayrıca aygıt yöneticisinden bakınız. c200 ailesindense problemli, değilse problemsizdir. senin problemsiz görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 5 Mayıs 2011; 12:02:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

HP nin sitesinde;

Hayır 4.'den 6.'ya kadar olan sayıyı kastediyor. yani senin pcde bu sayı 113. Bir yerde ben de yanlış anlamışım. diyor ki 108 ve yukarısı ise zaten sorun yoktur. eğer 107 ve aşağısı ise de ayrıca aygıt yöneticisinden bakınız. c200 ailesindense problemli, değilse problemsizdir. senin problemsiz görünüyor

İşallah dediğin gibidir
    Laptop canavar gibi çalışıyor.Çok memnunum valla

• tamam da, arkadaş intel sendeki anakart sorunlu derken hp nasıl seri numarasına güvenip direk sorunsuz diyebiliyor?
    intel yeni seri çipset'inin b3 olarak okunmasını engellemiş mi? ya da hp? burda büyük bir çıkmaz var, tüm okunan değerler b2 iken "b3tür, yanlış okuyorsun" demek abes. intel'in yöntemleri ile b2 çıkarken b3 olduğunu kabul ettirme çalışması garip..
  • quote:

tamam da, arkadaş intel sendeki anakart sorunlu derken hp nasıl seri numarasına güvenip direk sorunsuz diyebiliyor?
    intel yeni seri çipset'inin b3 olarak okunmasını engellemiş mi? ya da hp? burda büyük bir çıkmaz var, tüm okunan değerler b2 iken "b3tür, yanlış okuyorsun" demek abes. intel'in yöntemleri ile b2 çıkarken b3 olduğunu kabul ettirme çalışması garip..

Ama şöyle bi durum da var. B2 revizyon çipsetlerin tümü de etkilenmedi zaten. Mesela Intelin 9 Ocaktan önce üreticilere dağıttığı çipsetlerde sorun yok. Bunlar belki o çipsetler olabilir. Sonra intel üretim yerini değiştiriyor ve yeni fabrika mı artık neyse orada üretilenler sorunlu oluyor. Yani tüm B2ler problemlidir demiyor zaten Intel de

• quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

quote:

tamam da, arkadaş intel sendeki anakart sorunlu derken hp nasıl seri numarasına güvenip direk sorunsuz diyebiliyor?

Ama şöyle bi durum da var. B2 revizyon çipsetlerin tümü de etkilenmedi zaten. Mesela Intelin 9 Ocaktan önce üreticilere dağıttığı çipsetlerde sorun yok. Bunlar belki o çipsetler olabilir. Sonra intel üretim yerini değiştiriyor ve yeni fabrika mı artık neyse orada üretilenler sorunlu oluyor. Yani tüm B2ler problemlidir demiyor zaten Intel de

b2 revizyon ve aygıt yöneticisinden bi bağlantı portunun açıklamasında rev_04 olan sorunludur diyor. dediğiniz sanırım b1 diye geçiyor zaten. intel'in makale gibi bir açıklamasında b2 revizyon tüm kartlar hatalı gözüküyordu.

• intel ile görüşmemden alıntı;

scorn: thanks. but i got one more question. could windows read b3 as b2? i mean, the laptop seller told me cpu-z nor windows can read wrong and display as b2, it sure has b3 (btw on this site's steps, i got 04 (b2) surely. also cpu-z and aida says b2)
    Jose: The information on the Device Manager is most certainly correct.
    Jose: If it's detected as B2, it probably is actually B2.

edit: farkındayım ingilizcem oldukça kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 5 Mayıs 2011; 13:08:05 >
  • quote:

intel ile görüşmemden alıntı;

scorn: thanks. but i got one more question. could windows read b3 as b2? i mean, the laptop seller told me cpu-z nor windows can read wrong and display as b2, it sure has b3 (btw on this site's steps, i got 04 (b2) surely. also cpu-z and aida says b2)
    Jose: The information on the Device Manager is most certainly correct.
    Jose: If it's detected as B2, it probably is actually B2.

edit: farkındayım ingilizcem oldukça kötü

yani?

Bu arada senin seri no 108 in altında mı?

• Merhabalar herkese,
    Ben de HP'nin bu modelini almayı düşünüyorum.

Bu başlık altında adı geçen link'leri inceledim.

HP'nin sayfasındaki link Intel link'ine yönlendiriyor detaylı bilgi için. O link'te de şöyle bir paragraf var:

"On January 31, 2011, Intel disclosed a design issue with a support chip, Intel® 6 Series Express Chipset, indicating that under normal operation the chipset could experience an issue with integrated SATA ports 2–5 that may result in these SATA ports experiencing a functional issue over time. Systems with only integrated SATA ports 0 and 1 enabled are not susceptible to this issue."

Çevirisini yapacak olursak:
    "31 Ocak 2011'de Intel, Intel® 6 Series Express Chipset'inde, normal kullanım şartlarında chipset'in 2 ila 5 numaralı entegre SATA portlarında zaman içinde işlevsel bir sorun ortaya çıkarabilecek bir tasarım sorunu olduğunu açıklamıştır. Sadece 0 ve 1 numaralı entegre SATA portları etkinleştirilmiş sistemler bu soruna gebe değildir."

Benim buradan anladığım şudur: Bilgisayar orijinalinde SATA portu kullanacak sadece bir hdd ve bir optik sürücü ile geldiğine göre, bilgisayardaki chipset hatalı üretim bile olsa, ikinci bir hdd, ya da ssd bağlanmadığı sürece bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Kaldı ki aynı link'te Intel'in 14 Şubat'tan itibaren sorunsuz üretim chipset'leri üreticilere göndermeye başladığı belirtiliyor. Bu durumda HP'nin açıkladığı gibi Mart 2011 ve sonrası sevklerdeki ürünlerin sorunsuz olduğuna ve bu bağlamda HP'nin seri numarası açıklamasına güvenilebilir. Tabii bence bunlar...

quote:

Özellikle scorn nick'li arkadaş, son derece haklı olarak, yukarıdaki şüpheyi dile getirmiş. B3 seri üretimlerin B2 olarak gözükebileceğini sadece HP değil, Intel de belirtiyor. Yine aynı sayfasının en dibindeki not:
    "Note: Tools/applications designed to report the Intel® 6 Series Chipset Stepping Revision may not properly report stepping information due to system specific BIOS configurations.

"Not: Sisteme özel BIOS ayarları nedeniyle, Intel® 6 Series Chipset revizyon seri numarasını rapor etmek için tasarlanan araçlar/uygulamalar, seri bilgisini doğru olarak gösteremeyebilirler."

Bu nedenle chipset'in B2 mi B3 mü olduğunu sağlıklı bir şekilde belirlemek için Intel'in önerdiği yöntem (yine aynı sayfada soru-cevap kısmındaki son soru) chipset üzerindeki S-Spec numarasını şu belgenin 8. sayfasındaki tablosuyla karşılaştırmak:

Ben kafamda çok soru işareti olmadan alacağım bu modeli. İkiden fazla sata cihaz kullanmayı düşünmüyorum çünkü bilgisayarda.
    Tek soru işareti şu: Intel'in bahsi geçen sayfadaki açıklamasının tarihi 7 Şubat 2011. Ama metinde "Intel 14 Şubat 2011 itibarıyla yeni üretim chipsetlerin sevkine başlamıştır" diyor. Herhalde ilerisini düşünerek öyle bir dil kullanmışlar, planladıkları tarihi yazmışlar. Bu da işin paranoyaklığı olsun

Şu ana kadarki bilgilerin kendimce bir özetini/değerlendirmesini yapmak istedim. Umarım yararı olur.

Düzeltme: Ben bu mesajı yazarken scorn Intel yetkilisiyle görüşmesini yazmış. B2 - B3 meselesi konusunda Intel yetkilisinin beyanı ile sitedeki açıklama çelişiyor, hadi bakalım hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancik83 -- 5 Mayıs 2011; 13:44:25 >

• Yani adam demiski windoz aygit yoneticisi b2 diyorsa b2'dir :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.