Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, ürünü 28.04.2011 de eksenbilgisayar internet sitesinden aldım 29.04.2011 sabahı elimdeydi, sipariş verdikden sonra forumdaki bu B2 D2 durumları dikkatimi çekti, ürün gelir gelmez kontrol ettim, eksenin sattığı tüm seriler sanırım 113'den, benimkide aynen o şekilde hp nin talimatnamesine göre inceledim bu problemi taşıyan bir notebook olduğunu bende doğruladım, bu arada ben hiçbir problem görmedim zaten intel'de ileride bir sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz diye ürünü değişime verin diyor, velasıl notebook gerçekten iyi eksen bilg. teknik servisindeki arkadaşlardan sorumlu biri ile görüştüm normalde bu serinin tamamını biz satıştan çekip geri gönderdik şuanda satışdakiler yeni ve problemsiz ürünler olması lazım-dı, dedi. ben şu durumda ne olacağını sordum, ürünün birebir problemsiz olan biri ile değişebileceğini yada başka bir notebook seçme imkanımın olduğunu söyledi bende başka bir ürün almak istemiyorum ürün gerçekden çok güzel problemsiz yenisini göndersinler yeterli bence, yine eksenin sayfasından asuslara bırakılan yorumları okuyacak olursanız orada da çok kişinin canı yanmış bu yonga arızasından dolayı, sonuç olarak, eksen bilgisayarı herhangi birşekilde eleştirmeyeceğim çünkü destek olarak oldukca iyiler öyle yada böyle bu bilgisayarı başka yerden alacaktım ve başıma yine bu durum geliyor olsaydı eminim başkası daha çok uğraştırırdı, sonuç olarak pcyi incelemelerimden sonra aldığım gibi paketledim gönderdim, dipnot: git gel durumundaki kargo ücretlerini eksen bilgisayar karşılıyor.

aynı durumu yaşayan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum, üzülmemek elde olmasada bence çokda takmayın sonuçta bunu ortaya çıkarmasalar ve 1-2 yıl sonra garanti sürecinden sonra bu başımıza gelse daha çok uğraşırdık.

• Bende eksenbilgisayar internet sitesinden dün sipariş vermiştim, burdaki okuduklarımdan sonra bugün kargoya gittim ve bilgisayarı almadan iade olarak geri gönderdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asavas -- 29 Nisan 2011; 22:47:45 >
  • Ben yine de değiştirmeyeceğim sonuçta intel açık açık belirtmiş 0 ve 1 e bağlı satalarda hiçbir sorun yok demiş.Laptopta 2 sata girişi dışında başka sata da yok.Tabi bu benim kişisel düşüncem.
    Hatta bugün 120 gb intel ssd aldım
    Buyrun sistem puanı biri İntel ssd lere kötü mü demişti

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

• Abux harika olmuş..
    Paranın gözü kor olsun diyesim geldi haha

Performans testleride yaparsın umarım..
  • Ben su ram farkina takildim. Ramlerinizin hizlarini vs soyler misiniz? En iyisi bir cpu-z alin.
  • bugün eksenden aldım.. ve alırken bana bugun mersa dan gelen maili gösterdiler. dv6-6020et lerimizde sorun yoktur diye. içiniz rahat olsun alın :))

yalnız pc biraz fazla ısınıyo. ama onun harici herşey güzel şimdilik. 4 gb kingston ram aldım 8 gb yaptım ram i. bi de zalman 3000 aldım soğutucu. bakalım ilerleyen günlerde ne olacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelthesin

bugün eksenden aldım.. ve alırken bana bugun mersa dan gelen maili gösterdiler. dv6-6020et lerimizde sorun yoktur diye. içiniz rahat olsun alın :))

yalnız pc biraz fazla ısınıyo. ama onun harici herşey güzel şimdilik. 4 gb kingston ram aldım 8 gb yaptım ram i. bi de zalman 3000 aldım soğutucu. bakalım ilerleyen günlerde ne olacak..

Bu ilginç gerçekten..
    Mersa iade almamak için kabul etmemezlik yapıyor olamaz değil mi?
  • ürünü incelemişler mi? Ben de mersayla görüşeyim madem, bana eksen "dediğiniz şekilde hatalı mersa da bi bakıp teyit etsin" dediler, başka ürün açıp mı baktılar? Çipseti üreten intel ve görüşmemde bana gösterdikleri çipset doğrulama yöntemi ile teyit ettim. Nasıl oluyor da bakmadan hatalı değildir diyorlar?
  • feelthesin arkadaşım, ürünü bugün aldığını yazmışsın ürünün seri numarasını kontrol edip bizi bilgilendirebilirmisin..
  • Scorn son durumda almamızı önerirmisin?
  • 725mhz çekirdek ve 800mhz gddr5 hızlarında çalışan şahane bi ekran kartı var
    işlemci zaten malum, ram 4 gb yeterli, isteyen arttırabilir bi slot boş
    genelde kullanılmatan 7200rpm 500gb harddisk var, fazla devir fazla performans
    kasa çok sade, güzel görüntüsü var

-touchpad parlak
    -ekran asus'dan kötü, kaliteli mi değil mi pek anlamam sadece karşılaştırma yapabilirim.
    -laptop ısınıyor, sol bilek kısmı hissedilir sıcak. fakat oyun oynatmayacak kadar değil (donanım sıcaklıkları sınırda değil, kendinisi yakmaz ama sizi rahatsız eder)
    ve asıl olay bunun güney körüsü b2 mi b3 mü? salı günü öğrencem. her ne kadar mersa bimeks'e mail atmış olsa da (arkadaş öyle demiş) dediğim gibi nasıl bakarsam bakayım b2 gözüküyor. içini açıp bi de orda baksınlar üzerinde yazıyorsa. yoksa neye bakcaklar bilmiyorum

laptop donanımsal şahane, kasa falan güzel, caps ve benzeri tuşların led'i tuş içinde, kenarda transparan bir bölgeden sızan ışık ile belirmişler. fakat sıcaklık geçirmesi ve fanın hiç durmaması (çok gürültü yapmıyor olsa da bana fazla geldi, biraz takıntılı oldum iki üç yıldır) benim için laptop'daki büyük kusurlar, pek bana göre değil :)

eğer b2 ise zaten hp tamir hakkı veriyor, alıp parça değişimi isteyebilirsiniz. ben iade hakkımı kullanmayı düşünüyorum yazdığım sebeplerden. b2 olması işlerin hızlanması için bahane :)

diyorsanız ki elimin altında biraz sıcaklık sorun değil, alın gitsin bu fiyata bu donanım bulunmaz. muadili asus'lar var gt540m ki 6770m'i uzaktan seyreder, gt550 biraz yaklaşır. gt555 var ki 192 bit, ancak o geçiyor :) nvidia neden ddr3'de ısrarlı anlamadım gitti zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 30 Nisan 2011; 22:53:17 >

• Su anda askerim pek detayli inceleme firsatim olmadi. Allah izin verirse 16 gun sonra tezkereyi alcam daha tam olarak incelemedim laptopu. Fakat seri no arkadaslarla ayni ama dedigim gibi mersadan gelen maili gozlerimle gordum. Ben eksendeyken stok 3 taneydi. Ben pc yi alirken 100 adet daha geldi mersadan yani arizali olan bseyden adamlar neden 100 adet gondersin? Onlarin da seri no 113 lu. Hstta bimekse geldi pc gittim orda da inceledim nautilius bimeksdekilerde 113 lu. Daha once yazdigim gibi hp mart ayindan sonra uretilen laptoplarda bi sorun yoktur diyordu sanirim o olay bu olay :)
    Benim pc yi alip kullanan arkadaslara bi sorum olcak ekran karti driverini guncelliyim dedim. Guncellemeden once masaustundesag tiklayip ati den intele intelden asusa gecis yapabiliyodum. Guncelleyince o ozellik gitti ona sinir oldum ne yapabilirim?
    Bir de ben acer kullaniyodum daha once pc acilirken alt+f10 tuslarina bastigimda direk pc ilk haline geliyordu format atip. Bunda oyle bi tus kombinasyonu var mi duzelmesse bu ekran karti bi onceki driver a gececegim.

• arkadaşlar sonuç olarak şunun sıcaklık değerlerinin ölçmünü yapıp koyamıyor mu kimse ısınmıyorsa alayım diyorum bende hp'ye karşı hep bir sempatim oldu ama nedense ısınma vs. gibi sorunlar var mı bu serisinde ??? bir sıcaklık değerlerini asus ile karşılaştırıp koyabilir mi birisi lütfen...
  • Bugün Electroworld'da 6010'u inceleme fırsatım oldu..
    Benim için biraz hayal kırıklığıydı açıkçası.. her şeyden önce ekran kalitesine değinmek istiyorum.. mat ekranları hatırlattı bana ekranı, hemen yanında bulunan DV6 3000 serisi cihazın ekranı bariz bir şekilde daha iyiydi.. onun dışında diğer hayal kırıklığı kasa oldu benim için.. 3000 serisindeki incelik ve zarif tasarımı bu kasada bulamadım, bununla beraber klavye aydınlatmasının olmaması benim gibi gececiler için eksi diğer tarafı.. genel olarak Asus'un kasalarını hatırlattı tasarımı bana..

Tabi tüm bunlar göreceli şeyler.. sonuçta donanım olarak çok iyi bir bilgisayar ve f/p olarakta oldukça uygun bir cihaz.. ama ben aradığımı bulamadım açıkçası..
  • Bu arada 6010 farklı bir model sanırım bu model 6020ET
    Tabiki kişiden kişiye beğentiler farklılık gösterir.Bana göre kasası ve zarifliği mac ler dışında en iyilerinden diyebilirim.Ekran için bişey diyemeyeceğim evdeki diğer laptoplarla karşılaştırınca ben pek bir fark göremedim.
    Klavye aydınlatması çokta gerekli değil benim için.Babam 2 gün önce Sony'nin İ7 li modelinden almış.Klavye aydınlatması ortamın ışığına göre otomatik açılıyor yani etraf karardığı anda ışıkları açılıyor.Güzel bir özellik ama gece o kadar çok ışık veriyor ki klavyeyi göremiyorsun.Klavyedeki tuşlara bakmadan yazabilen kişiler için ışık bence çokta gerekli değil

quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Bugün Electroworld'da 6010'u inceleme fırsatım oldu..
    Benim için biraz hayal kırıklığıydı açıkçası.. her şeyden önce ekran kalitesine değinmek istiyorum.. mat ekranları hatırlattı bana ekranı, hemen yanında bulunan DV6 3000 serisi cihazın ekranı bariz bir şekilde daha iyiydi.. onun dışında diğer hayal kırıklığı kasa oldu benim için.. 3000 serisindeki incelik ve zarif tasarımı bu kasada bulamadım, bununla beraber klavye aydınlatmasının olmaması benim gibi gececiler için eksi diğer tarafı.. genel olarak Asus'un kasalarını hatırlattı tasarımı bana..

Tabi tüm bunlar göreceli şeyler.. sonuçta donanım olarak çok iyi bir bilgisayar ve f/p olarakta oldukça uygun bir cihaz.. ama ben aradığımı bulamadım açıkçası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 1 Mayıs 2011; 17:56:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

Bu arada 6010 farklı bir model sanırım bu model 6020ET
    Tabiki kişiden kişiye beğentiler farklılık gösterir.Bana göre kasası ve zarifliği mac ler dışında en iyilerinden diyebilirim.Ekran için bişey diyemeyeceğim evdeki diğer laptoplarla karşılaştırınca ben pek bir fark göremedim.
    Klavye aydınlatması çokta gerekli değil benim için.Babam 2 gün önce Sony'nin İ7 li modelinden almış.Klavye aydınlatması ortamın ışığına göre otomatik açılıyor yani etraf karardığı anda ışıkları açılıyor.Güzel bir özellik ama gece o kadar çok ışık veriyor ki klavyeyi göremiyorsun.Klavyedeki tuşlara bakmadan yazabilen kişiler için ışık bence çokta gerekli değil

quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Bugün Electroworld'da 6010'u inceleme fırsatım oldu..

i5'lisi olanı..
    Bu arada bir türlü touchpedin yanındaki ledi açamadım.. formulu nasıldı onun? :)

• dv6 6020si olan ve buna cevap veren olursa sanırım alacaklar için iyi bir cevap olur

Intel'in yaptığı açıklamada Intel® 6 Serisi ve Intel® C200 Serisi Chipset'lerde üretim hatası olduğu ve bu üretim hatasından etkilenmiş Chipset'lerin geri çağırılacağı yer alıyor. Intel sadece Chipset ürettiği için sıra şimdi Oem ve anakart üreticilerinde. Doğal olarak onlarında etkilenmiş anakartları ve oem sistemleri geri çağırması kesin gibi görünüyor.

Hatalı chipsete sahip ürünleri tespit etmenin kesin bir yolu var. Sadece 2630QM işlemciniz varsa hatalı chipe sahip olabilirsiniz. (Notebooklar için) Masaüstü sistemlerde ise sadece Sandy Bridge i7 işlemciye sahipseniz sorun olabilir. yani i5 işlemciniz varsa veya ilk nesil i7 işlemciniz varsa (3 rakamlı olanlar Örneğin, 720QM) korkmanıza gerek yok .İşlemcinizin hatalı olup olmadığını anlayabilmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli;

1- Başlat Menüsü arama satırına "cmd" yazıp (tırnaklar olmadan tabii ki) Enter'a basın.

2- Açılan komut istemcisine "wmic idecontroller get deviceid" komutunu girip Enter'a basın.

3- Çıkan sonuçta REV_XX kısmına bakın. Hatalı üretilmiş chipler REV_04 olarak geçiyor. Sonuçta REV_04 çıkıyorsa hatalı üretilmiş chipsete sahipsiniz demektir. Başka rakamlar çıkıyorsa işlemcinizi güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

• Arkadaşlar yanında gelen ramin markasını ve ürün kodunu paylaşabilirmisiniz teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 1 Mayıs 2011; 22:41:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3Karaca

...İşlemcinizin hatalı olup olmadığını anlayabilmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli;

1- Başlat Menüsü arama satırına "cmd" yazıp (tırnaklar olmadan tabii ki) Enter'a basın.

2- Açılan komut istemcisine "wmic idecontroller get deviceid" komutunu girip Enter'a basın.

3- Çıkan sonuçta REV_XX kısmına bakın. Hatalı üretilmiş chipler REV_04 olarak geçiyor. Sonuçta REV_04 çıkıyorsa hatalı üretilmiş chipsete sahipsiniz demektir. Başka rakamlar çıkıyorsa işlemcinizi güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

hocam bunu nerden bulduğunuzu da yazar mısınız? belge olarak bunu da ekleyeyim :)

ekleme galiba bu intel'in sitesinde yayınladığı aygıt yöneticisi içinden bakılan yönetim daha kolay hali, gene de link verirseniz güzel olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 2 Mayıs 2011; 1:40:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

Arkadaşlar yanında gelen ramin markasını ve ürün kodunu paylaşabilirmisiniz teşekkürler

buyrun;

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.