Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ona bakarsan bende asus n53sn serisinden aynı pcyı ıkı kere 0la degıstırsemde sorun yasadımda bu laptopa gectım bana gorede suanda hp daha saglam o yuzden ve ben asustaq yasadıgım bu sorun yuzunden kesınlıkle bır dahada almam 2170 lıra gıbı bır neblag verdıgım halde rahat kullanamadaım ve 2 kere degıstı bumudur sızce saglamlık bence degıl.

scorn en basta almıstı ve arkadasın dedıgı gıbı sonuclar daha bellı olmamıstı ve eksen mersayada hpyede ıncelettı urun ve sonuc hala satılıyor sorunsuz denıyor sızce o zaman o soylenmezmıydı hatalı dıye. ara birde sen konus bu surecı sor eksen daha detaylı anlatsın sana.

son karar senın kararın gene dostum umarım yardımcı olmusuzdur sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanulusoy

o zaman scorn haklı olarak iade etmiş güvenmemiş şimdi bizde buna göre güvenerek alamayız hem asus bundan daha sağlam

Seni rahatlatacak bir cevap vereyim; güvenmiyorsan alma. Git Asus al, sen de rahat et, diğerleri de rahat etsin.

Nasıl? Süper fikir değil mi?
  • doğru söylüyorsun asus aldım şuan kadar bir sorun çıkmadı ondan asus a güveniyorum taş gibi notebook yapıyorlar şuanda kulanıyorum ve n serisi de aldım bir başkasına şuana kadar sorun yok hp i ise hiç denemedim ama şu bir gerçek kasa kalitesi dersen asus lider bu kesin buna kimse itiraz edemez taş gibiler mübarek hp daha performanslı gibi ram asus a 5.9 verirken hp bu oran 7.4 arada küçümsenmeyecek fark var ama asus sun ne kadar sağlam kasa kalitesi nasıl bilemem incelemedim ama alırken inceleme yapacam bir kaç kez görmüştüm şöyle bir baktım sonra bunu alanın demiştim içimden ama bu baktığım eski kasalardan dı şimdikini görmedim bide asus full hd ekran var oda bir başka özellik asus ram ve ekran kartı 555m olsa varya bunu kimse bırakmaz zaten çıkarmı bilmiyom ma y570 ler piyasaya girdiğinde asus buna karşı kesin başka bir n serisi çıakrmak zorunda beklesekmi bu amd işlemcileri piyasaya girer gibi kararsıslık şüpheler insanı almak konusunda şüphe bırakıyor şimdilik n61ja ile idare ediyoz:::::))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanulusoy -- 17 Mayıs 2011; 0:06:27 >

• Almış olduğum DV6-6030Et cihazımı iade için geri gönderdim. Cihazın kasası geriden çok güzel fakat kasanın alt klavye kısmının kenarlarındaki gri kısımlar çok emanet yapılmış, özellikle ön hoparlörlerin üzeri ve kulaklık girişi gibi bölümlerin üzerindeki kısımların üzerini parmağınızla tırnağınızla hafif asılsanız geliyor. HP bunu sabitlemeyi veya yapıştırmayı hiç düşünmemişmi anlamadım. Cihazın özellikleri çok iyi fakat bu ufak kısımları kafama takıldı yani çantaya koyup çıkartırken dahi parmağıma, tırnağıma veya başka bir şekilde takılma olsa o dediğim kısımlar heralde süner kırılır diye düşündüm. Neyse hayırlısı olsun diyelim ben iade için geri gönderdim bakalım ne olacak. Alanlar vede alacaklar güle güle kullansınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asavas -- 17 Mayıs 2011; 0:54:10 >
  • quote:

o zaman scorn haklı olarak iade etmiş güvenmemiş şimdi bizde buna göre güvenerek alamayız hem asus bundan daha sağlam

Asus'u iki kere değiştiriş gene ses problemi yaşayan arkadaşa sor hangisi taş gibi ;)

Benim asıl iade sebebime gelirsek;
    -düşük devirde gene de bir miktar ses yapması, eski pb fanı kapanırdı ara ara vvrooouuvvvvvvvv diye şöyle bi çalışır sonra dururdu.
    -bi arkadaş bahsetmişti ekranda kalibrasyon yok diye, zira exper aldığımda ekranı çok kötü gelmişti, hp'yi kutudan çıkarırken öncelikle ekran kalitesine baktım. ben iade için başvurmadan evvel söyleseydi bu mazeret iptal olurdu, sorun kaliteden ziyade renk ayarı imiş.
    -masaüstü istemem.

Bunun dışında, bir miktar ısı geçişi tolere edilebilir, ilk dikkatimi çekmesinin sebebi arkadaşım "hp al kışın soba olarak kullan" demesi idi. Eskileri bilmiyorum ama donanımsal sıkıntı yok, biraz hissettiriyor işte.
    B2 olması, hala intel'in toplatmasında sadece %5 performans kaybı 3 yıl içinde inandırıcı gelmiyor ama, bu laptopun asıl çalışan birimi yani harddisk 0 portta. Sadece sürekli e-sata kullananlar ve dvd yerine harddisk takanlar dert edebilirler. Kaldı ki server olarak kullanacak yoktur herhalde bu laptop'u. Velhasıl hatalı seri kullanmaya devam edenler var, sanmıyorum sıkıntı yaşayanın çıktığına... İster b2 ister b3 kullanılabilir, ama b2 ise hp büyük ayıp etmiştir olay bu kadar.

Ek, gri şeridi niye öyle yapmışlar anlam veremedim, "abi dur şu grileri takmadık!" ”olm etrafına sar kargola kim uğraşcak yapıştırmaya” gibi olmuş.

Tekrar yazıyorum, b2 olması ihtimalini dert eden, hiç ısı geçmesin diyen almasın. Ama canavar gibi laptop'u muadillerinden 300-400 lira ucuza alayım diyenler kaçırmasınlar, 2630qm + hd6770m + 7200rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 17 Mayıs 2011; 3:41:54 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_48396070/mpage_3/key_/tm.htm arkadaşlar konuda bi kac gelişme var eski n53 kullananaların ilgisini ceker belki.
    sanırım asus n53 serisi hoparlör sorunu üretim hatasından kanaklı bişe. konuda bir resim var. o hoparlörün ilk bir ay içinde bu kadar kolay patlayacağına inanmak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

Asus'u iki kere değiştiriş gene ses problemi yaşayan arkadaşa sor hangisi taş gibi ;)

Benim asıl iade sebebime gelirsek;
    -düşük devirde gene de bir miktar ses yapması, eski pb fanı kapanırdı ara ara vvrooouuvvvvvvvv diye şöyle bi çalışır sonra dururdu.
    -bi arkadaş bahsetmişti ekranda kalibrasyon yok diye, zira exper aldığımda ekranı çok kötü gelmişti, hp'yi kutudan çıkarırken öncelikle ekran kalitesine baktım. ben iade için başvurmadan evvel söyleseydi bu mazeret iptal olurdu, sorun kaliteden ziyade renk ayarı imiş.
    -masaüstü istemem.

Bunun dışında, bir miktar ısı geçişi tolere edilebilir, ilk dikkatimi çekmesinin sebebi arkadaşım "hp al kışın soba olarak kullan" demesi idi. Eskileri bilmiyorum ama donanımsal sıkıntı yok, biraz hissettiriyor işte.
    B2 olması, hala intel'in toplatmasında sadece %5 performans kaybı 3 yıl içinde inandırıcı gelmiyor ama, bu laptopun asıl çalışan birimi yani harddisk 0 portta. Sadece sürekli e-sata kullananlar ve dvd yerine harddisk takanlar dert edebilirler. Kaldı ki server olarak kullanacak yoktur herhalde bu laptop'u. Velhasıl hatalı seri kullanmaya devam edenler var, sanmıyorum sıkıntı yaşayanın çıktığına... İster b2 ister b3 kullanılabilir, ama b2 ise hp büyük ayıp etmiştir olay bu kadar.

Ek, gri şeridi niye öyle yapmışlar anlam veremedim, "abi dur şu grileri takmadık!" ”olm etrafına sar kargola kim uğraşcak yapıştırmaya” gibi olmuş.

Tekrar yazıyorum, b2 olması ihtimalini dert eden, hiç ısı geçmesin diyen almasın. Ama canavar gibi laptop'u muadillerinden 300-400 lira ucuza alayım diyenler kaçırmasınlar, 2630qm + hd6770m + 7200rpm

cok dogru konustun scorn.
    ben kolay kolay asusa gecmem tekrar.
    ısı olarak hp kendını duzeltmıs bu urunde tekrar tekrar soyluyoruz.
    b2 olduguna ınanmıyorum ben artık bassta endıse etmıstım ama suan ıcım rahat.
    ama alıpta ıcıne kurt dusucekse alanın hıc almasın daha ıyı huzursuz kullanmak cok daha kotu.
    emsallerinden fiyat olarak ucuz hp piyasaya hızlı gırmek ıcın yptı bence.
    ayrıca bu kalıbrasyon nasıl yapılıyor?

@runo15
    sagol dostum bıldırdıgın ıcın ama ben serviste hoparlor dızaynı yada oturtulmasındandır dıye soyledıgımde olmaz oyle sey dıyorlardı :D

• n53sv var ama öyle son ses de herhangi bir bozulma tiz veyaz başka bişey olmuyor size denk gelmiştir asus gerçekten taş gibidir scorn:::::)))))
  • baslık altındakı benden baska 7-8 kısıye daha mı denk gelmıs dostum :D
  • bilmiyom son ses de nasıl bir sorun tam olarak ne duyuyorsun,?_
  • orjinal bır audıo cd yada dvd hatta blu ray takarak deneyebılırsın.
    son seste actıgında ınce seslerde cızırtı bazı seslerde bogulma ses dagılması bozulması oluyor.
  • bence asus ta hp de sağlam firmalardır.. hoparlör sorunu var diye asus u acımasızca eleştirmeye karşıyım.. fakat asus bu sorunla ilgilenmiyorsa ozaman durum farklı. aynı düşüncelerim hp içinde geçerlidir.. eğer iki markada yeterli teknik desteği sağlıyorsa o iyi bu iyi tartışmasına gerek yok sonuc olarak ezbere almıyoruz bilgisayarları.. özellikleride genel olarak belli...

SaygıLar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

bence asus ta hp de sağlam firmalardır.. hoparlör sorunu var diye asus u acımasızca eleştirmeye karşıyım.. fakat asus bu sorunla ilgilenmiyorsa ozaman durum farklı. aynı düşüncelerim hp içinde geçerlidir.. eğer iki markada yeterli teknik desteği sağlıyorsa o iyi bu iyi tartışmasına gerek yok sonuc olarak ezbere almıyoruz bilgisayarları.. özellikleride genel olarak belli...

SaygıLar..

+1
  • haklısın dostum ama asus servısıne 2 kere goturdugumde sızın sansınız bıze BASKA hıc bu yuzdeen alet gelmedı gıbı bır laf soylendı ıkısındede az bı su foruma baksalar aptal olmadıgımızı anlarlar.
    olabılcek hatayı soyledıgımde teknısyenlerımız sadece sızınkınde gordu gıbı bır acıklamayla karsılastım bu yuzden asus almam bır daha her zaman soyledım asus canavar gıbıydı gercekten performansı ıyıydı ama hp aynı performansı verıyor ve oyunalrda daha ustun performanslı.
    asusu elestırmemın sebebı yukardakı anlattıgım sebebtır.
  • hp de kasa sağlam olsa ve b2 sorunu olmasaydı asus dan daha albenisi yüksek olurdu...
  • kasa olark kotu oldugunu dusunmuyorum ama asus daha saglam duruyo ve oylede buna bısey dıyemem.
    ama chipsetin sorunlu b2 oldugunu hala dusunmemekıteyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905batu -- 17 Mayıs 2011; 14:59:55 >
  • hepsiburada'da iki farklı i5 li model var, birisi 1541 lira peşin fiyatına taksitle. DV6-6020ET olanlar ise peşin fiyatına taksitle 1669 lira. almayı düşünenlere duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

hepsiburada'da iki farklı i5 li model var, birisi 1541 lira peşin fiyatına taksitle. DV6-6020ET olanlar ise peşin fiyatına taksitle 1669 lira. almayı düşünenlere duyurulur.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd760579
    bunu mu dıyorsun?
  • quote:

hp de kasa sağlam olsa ve b2 sorunu olmasaydı asus dan daha albenisi yüksek olurdu...

içinizi rahatlacaksa biosu güncellediğinizde revizyon "b2" yani "04" yerine "09" olarak gözüküyor. ka1984 adlı arkadaşımız güncellemiş ve bu sonucu almış. linkhttp://forum.donanimhaber.com/m_48378077/mpage_3/key_/tm.htm incelerseniz görürsünüz. ben birde resim istedim inanmayanlar için.

saygılar
  • varmı başka bios güncelemesi yapan b3 gören varmı_?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.