Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XSoldier000

Ben sadece asus demiyorum fark ettiysen herhangi bir marka.Bende şuan Dv 6 6020 et var.Bu modele de aynı şeyler denildi.Çok iyi soğutuyo vs vs.Durum ne şuan Cayır cayır yanıyor masaüstünde 67 derece Cİdden "COOL" yani.

Ben 2.4ghzde çalışan e6600ü OCile 3.6ghzde 2 yaz boyunca çalıştırdım böyle sıcaklık görmedim arkadaşım.Dökümanlarını sun bi zahmette görelim neyine güveniyorsun bu kadar.Şunu istiyorum senden en azından sendeki dv6 nın havalandırma deliklerinin fotoğrafını çekip koyarmısın kasada değişiklik var mı merak ediyorum.Havalandırma delikleri çoğaltıysa bi nebze soğumuş olabilir cihaz.

6020'ler testlerde benim cihazdan çok daha serin çalışıyordu fanın temiz olduğundan emin misiniz?

• Dışardan yapabilecekleri mi yaptım.Temizlik açısından.Soğutucum var zalman.Birdehttp://www.ebay.com/itm/Laptop-Notebook-USB-Mini-Cooling-Fan-Strong-Cool-S1115-/260769521129 bundan alıp fana dıştan takviye yaptım.Şuan masaüstündeyim Intel ekran kartı seçili ona rağmen işlemcim 62C'de siz düşünün.
  • ben kimseye özellikle bu forumdakilere git hp al diye yalvarmam banane git dell al git asus al madem dell çok iyi bir sorun yaşatmadı git dell al niye hp alıyosunki. eski model hp lerde ısınma vardı ben yoktu demiyorum zaten o yüzden asus almıştım ama bu bilgisayar için konuşuyorum ısınma problemi yok 6 saatlik oyun oynadıkdan sonra masaüstüne dönünce 2 dakikada sıcaklık 45 e düşüyor isteyen inanır isteyen inanmaz
  • e6600 ü azot ile soğut 5 te çalıştır banane ? Dizüstü gibi kısıtlı kasa imkanı ve dolayısı ile kısıtlı boşluk ile yapılandan bahsediyorum. Ben o testi ev arkadaşım bodrumda olmasa yapar buraya koyardım da uğraşmaya değer mi diye soruyorum kendime.

Sıcaklıkları ben biliyorum işlemcimin daha hiç tam yük dışında 50 dereceyi geçtiği olmadı. Kaldı ki kasa sıcaklığından bahset. İşlemci sıcaklığı ile kasa sıcaklığın arasında ciddi fark varsa işlemcinde sorun var.
    Bir ürün hiç bir markayı karalamayın bizde hp'den para almıyoruz benimde memnun olmadığım yanları var.

Ama yazıktır adamlar yapmış. Çamur atmayın. Sen teamwiever ile bağlanmama izin ver ben işlemcinin yük altında olmadan 62c de olduğunu göreyim. Başka laf konuşmuycam.

Şu an yük altında olmadan asus ux31 ile dv6c04et nin aynı odadaki sıcaklıklarını karşılaştırabilirim. inan bana ssd kullanan mobil (sonu 5-7 ile biten) işlemciye sahip bu full aliminyum kasa ile dv6c04et aynı yüksüz kasa sıcaklığında olucaklardır. Umarım neden bahsettiğimi anlıyorsunuzdur.

• 40 dakikalık kullanım ile sıcaklık değerleri ölçülmüştür. günlük kullanımdaki programlar açıktır media player, internet explorer, opera, torrent, peerblock isteyen arkadaşlar olursa sabaha kadar açık tutup yine sistem sıcaklığıını koyarım kesinlikle hile yoktur hp babamın oğlu değildir masanın üzerinde kullanıyorum

http://imageshack.us/photo/my-images/254/ekranalntsjd.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-side -- 22 Temmuz 2012; 0:38:18 >
  • bu arada sistem boştayken 37-38 arası geziniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-side -- 22 Temmuz 2012; 0:54:01 >
  • bu resimde pc nin 5 dakikalık sistem boştaki sıcaklığı

http://imageshack.us/photo/my-images/138/ekranh.jpg/

pc masanın üzerindedir kayseri gündüz sıcaklığı 38 dereceydi evin içi şu anda 28-30 derece
  • Ya tamam bişey demedik malınıza Ay aman yazık egoistciklerim benim

Tüm forum biliyor Hpnin ne olduğunu.Ben bir daha Hp falan almam,aldırmayacam da etrafıma.İsterlerse kuş tutsunlar ağızlarıyla.Şuan kasa sıcaklığım 59 derece Hwmonitör ile ölçüyorum.işlemcide 57derece olmuş.Tanımadadığım kimseyi pcme bağlatmam kusura bakmayım kişisel bilgisayar bunlar.

Benim şuan kızdığım tek nokta aynı sözler dv6 6020et için de edildi ve şuanki hali bu notebook'un.Oyun oynarkenki fan sesi nasıl birde ondan bahsedin .Ya şu laptobunuzun alt kısmının fotoğrafını çekip Windows seri nosunu karalayıp bi fotoğraf koymanızı istedik.Onu bile yapmıyorsunuz.

Ekleme:Hw monitor ile aldığım sonuçlar bunlar.Başka bir program isterseniz onlada ss ekleyeyim.
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

Bu tamamen boş hali değil tabikide.Chrome ve foobar2000(media player) açık.Sizin notebook 47 benimki 58.Aradaki fark tozlanmadan dolayı olabilir sanırım.Zaten Hp'ye mail attım.1-2 hafta içinde notebookla işim bitcek.Servise gönderebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-589F5DCF4 -- 22 Temmuz 2012; 2:14:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XSoldier000

Ya tamam bişey demedik malınıza Ay aman yazık egoistciklerim benim

Tüm forum biliyor Hpnin ne olduğunu.Ben bir daha Hp falan almam,aldırmayacam da etrafıma.İsterlerse kuş tutsunlar ağızlarıyla.Şuan kasa sıcaklığım 59 derece Hwmonitör ile ölçüyorum.işlemcide 57derece olmuş.Tanımadadığım kimseyi pcme bağlatmam kusura bakmayım kişisel bilgisayar bunlar.

Benim şuan kızdığım tek nokta aynı sözler dv6 6020et için de edildi ve şuanki hali bu notebook'un.Oyun oynarkenki fan sesi nasıl birde ondan bahsedin .Ya şu laptobunuzun alt kısmının fotoğrafını çekip Windows seri nosunu karalayıp bi fotoğraf koymanızı istedik.Onu bile yapmıyorsunuz.

Ekleme:Hw monitor ile aldığım sonuçlar bunlar.Başka bir program isterseniz onlada ss ekleyeyim.
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

ben size hp süper pc üretmiş demiyorum eski ısınma problemi kalmamış asus dell lenovo gibi bilgisayarlarda oyun oynarken ısınıyor ve ses çıkartıyor özelliklede asus , hp coolsense ile işi çözmüş ne zaman yük binerse o zaman çalışıyo fanlar asusda sürekli çalışıyordu. ayrıca oyun oynarken ben en son 85 i falan gördüm fanı tabiki hızlı çalışacak ama oyun oynarken zaten harici ses kaynağğı yada kulaklık kullanmazsanız fan isteği kadar sessiz olsun sesin nerden geldiğini anlamazsınız cod mw3 de nerden adamlar geliyo mesela. cool sense ile oyundan çık 85 derece 2 dakikada kesinlikle 45 e düşüyor abartmıyorum. ben alıcak olsam yine hp alırım ama tanıdıklarıma şiddetle tavsiye etmiyorum geçmişinden dolayı çünkü elektronik alettir hatalı üretim olur yada pc den anlamaz yalan yanlış kullanır o sorumluluğu almam çünkü az para değil

• Bakın ben arkadaşlarımın Notebooklarınıda gördüm.Asus ve Packard Bell bu 2sinde mw3 açtığınızda rahatsız etmeyen hafif bir fan sesi çıkıyor ortaya.Bizim Hp maaşallah uçacak yerinden sanki o sesle ama fan ızgarasından çıkan hava diğer 2 nb'dan az.Bu tamamen Hp'nin hatası.Ben zaten kulaklık ile oynuyorum oyunumuda.Ders çalışan arkadaş rahatsız oluyor mesela fan sesinden.Ne diyebilirimki adama.Paşa paşa kapatıyodum oyunu.Boşta direk düşer zaten sıcaklık.Benim en gıcığıma giden nokta.Sol alt kısmın ısınması.Elimi dayayamıyodum Gündüz şuan yine iyi soğumuş durumda.Arkadaşların Nblerde böyle noktasal ısınma sorunları yoktu.Oyundayken bile.O kadar para verip iyi makine aldık diyoruz.Yanıyor cayır cayır.Tabi bu i7den de kaynaklı biraz.Ne gerek varsa gittim i7 aldım.hd6770mli i5te yoktu ya benim aldığım zaman ondan oldu heralde.
  • ne zaman benm asus da coşsa fanını temizlerdim ses yarı yarıya azalırdı ama bu notebooklarda çok zor size tavsiyem altına soğutucu falan alın dediğiniz gibi i7 lerde makine ölümüne çalışıyor
  • Soğutucu aldımda ne fayda yine bu değerlerde geziyor.Alt tarafta havanın girceği yeterli boşluk yok bendeki dv6 da.Ondan merak ettim sizinkinin altını.Asus ve Packard Bell'in alt tarafından bendeki dv6dan en az 2 kat daha fazla hava alacak ızgara vardı.Bu 2 markanın savunuculuğunu yapmıyorum.Bunları yakından inceleme fırsatım oldu sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-side

o zaman servise başvurun geri alsınlar yenisini versinler

ayrıca 12.6 gibi uyumlu olmayan versiyon yükleyip tekrar orjinal versiyana dönmek için amd removal tool lar var onları kullanıp herşeyi silmeniz gerekir aksi takdirde 12.3ün bazı dosyaları daha eski olduğu için yüklemeyecek ve kararsızlık yaratcaktır bunuda nerden biliyosan diye sorarsan eski laptopum asus m51va idi ondada vardı bu driver sorunu ati 3650 hd mobility

12.3 driver la gelen bi removal tool var onunla sildim sonra ekran kartını görmedi uğraştım baya en son recovery den geri kurmuştum sanırım ekran kartını tam hatırlamıyorum.
    Arkadaşlar gereksiz gerilmiş ortam . Kusura bakmayın ben de germişim sanırım biraz ortalığı. Sıcaklıkla ilgili hiçbir sorunum yok bence gayet iyi bilgisayar soğutma konusunda.
    mw3 üm orjinal değildi benim, ancak tek değişken driverdı ben o yüzden öyle bir yorum yaptım.
    Servis konusunda hala çekimserim, son 1 haftada yalnızca 1 kere olan bir hatayı nasıl görebilirler diye düşünüyorum.

• Kardeşim ben kimseye taahüt edin mi dedim. Senin mesajının vesilesi ile net soru sordum, "piyasadaki bütün alternatiflere göre Hp 'nin bu modeli sorunsuzlukta; ısınma, kanpanma donma vs. tüm açılardan daha iyidir " diyor musunuz şeklinde. bunu diyebilmek için hatta bu model çok iyi diyebilmek için diğer marka modelleri de görmek lazım değil mi?

Eğer birçok kişi ağız birliği edip evet sorunsuz dese ben de gidip bu maceraya atlayacağım, net ve objektif cevap istememin sebebi de alabilecek olmam, sonuçta bu forum paylaşım için var. atla deve de değil, objektif bilgi istedim.

Mevhumları iyi irdelemek ve doğru kelimeler kullanmak çok önemlidir,

-Hp xxx modeli fiyat- performans olarak oyun amaçlı çok iyi cihaz demek ile
    -Hp xxx modeli bazen mavi ekran verip fazla ısınıp kapanıyor kendi kendine ve fan sesi çoşuyor ama fiyat/performansı çok iyi, şu oyunu şöyle böyle güzel açıyor demek bambaşka şeyler.

Öğrenci vardır oyun oynamak için laptop alır, kompresör gibi fan çalışssa, klavye plastiği ergime noktasına gelse bile dünya umursamaz, ekrandaki 3 boyutlu aleme kaptırır kendini.
    İş için alacak adam vardır; pil süresi, kasa kalitesi ve kasa yüzeyinin ısı iletimi ve tabiki belli bir grafik performansı arar, en önemlisi de stabil çalışan, donmayan mavi ekran vermeyen,kendi kendine kapanmayan laptop almak ister. Bir prezentasyon sırasında laptopun kafayı sıyırması alınabilecek bir risk değildir.

Bu cihazı yada Dv7 serisini kullanıp da mavi ekran görmemiş, herhangi bir nedenden donma kapanma vs. gibi sorunlar yaşamamış kullanıcı var mıdır? Bu sorunlar Hp içn kronik değildir diyebilir misiniz?
    Başka yeni nesil laptoplar ile karşılaştırıp bu cihaz onlara göre daha stabil sorunsuz yada daha riskli sorunlu diyecek var mıdır?

Son olarak kişisel polemiğe girmem, benim derdim iyi fiyata iyi iş çıkaracak bir laptop alıp sorunsuzca kullanmak.
    Olur da alırsam 1 bilemedin 2 hafta soru soranlara forumdan yardım eder sonra bir daha ahmet mehmet mesaj meşaj işim bile olmaz. Bir laptop başında 10 sayfa konu olması da bazen istatistiksel olarak sorun çıkarabileceğinin de göstergesidir, yada sosyalleşme alanıdır burası o da beni ırgalamaz.

• Ben dediğim gibi Dv6 6020 et kullanıyorum.PCden performans anlamında memnunum 1-2 kere mavi ekran verdi 10 aydır kullanıyorum.Gayet normal bence.Donma vs yapmadı hiç.Her zaman kendine geldi.Pcyi kapatmak zorunda kalmadım mavi ekran dışında.Bunun dışında ben yaşamadım ama birçok arkadaş internetten video izlerken kırılmalar vs yaşıyor bence bu driver sorunu.Ben en son 11.8 sürücüsünü kullanıyorum Hpnin yayınlamış olduğu son sürücü 6020et için.Bunun dışında beatsden memnum değilim ben.3-4 senedir ciddi anlamda müzik dinlerim günlük 6-7 saati geçer.Bunun içinde sağlam yatırım yaptım kulaklıklara beats ise tiz-bas dengesini bozuyor.Temiz ses veremiyor.Harici ses kartı aldım ben bunun için.Zaten şöyle bir olayda varki benim aldığım kulaklıkları hiçbir onboard ses kartı tam anlamıyla besleyemez.Öyle yada böyle almam gerekiyordu zaten ses kartı yani.

Sonuca gelirsem ben bilgisayardan ısınması dışında memnunum şuan.Isınmadan dolayı kendini kapatmıyor resetlemiyor.Onlarıda yapsa cidden büyük sorun olcak.Şimdilik harici klavye kullanıyorum.Cidden ısınıyor çünkü laptop el dayanmayacak seviyeye geliyor nerdeyse.Özellikle oyunlarda el dayanmıyor kasasına.

• 10 aydır fanlara müdahale edilmediyse ısınması olağandır.Normalde soğutma elemanları sökülüp 6 ayda bir temizlenmesi gerekir.Dışarıdan müdahale bir işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Kardeşim ben kimseye taahüt edin mi dedim. Senin mesajının vesilesi ile net soru sordum, "piyasadaki bütün alternatiflere göre Hp 'nin bu modeli sorunsuzlukta; ısınma, kanpanma donma vs. tüm açılardan daha iyidir " diyor musunuz şeklinde. bunu diyebilmek için hatta bu model çok iyi diyebilmek için diğer marka modelleri de görmek lazım değil mi?

Eğer birçok kişi ağız birliği edip evet sorunsuz dese ben de gidip bu maceraya atlayacağım, net ve objektif cevap istememin sebebi de alabilecek olmam, sonuçta bu forum paylaşım için var. atla deve de değil, objektif bilgi istedim.

-Hp xxx modeli bazen mavi ekran verip fazla ısınıp kapanıyor kendi kendine ve fan sesi çoşuyor ama fiyat/performansı çok iyi, şu oyunu şöyle böyle güzel açıyor demek bambaşka şeyler.

Öğrenci vardır oyun oynamak için laptop alır, kompresör gibi fan çalışssa, klavye plastiği ergime noktasına gelse bile dünya umursamaz, ekrandaki 3 boyutlu aleme kaptırır kendini.
    İş için alacak adam vardır; pil süresi, kasa kalitesi ve kasa yüzeyinin ısı iletimi ve tabiki belli bir grafik performansı arar, en önemlisi de stabil çalışan, donmayan mavi ekran vermeyen,kendi kendine kapanmayan laptop almak ister. Bir prezentasyon sırasında laptopun kafayı sıyırması alınabilecek bir risk değildir.

Bu cihazı yada Dv7 serisini kullanıp da mavi ekran görmemiş, herhangi bir nedenden donma kapanma vs. gibi sorunlar yaşamamış kullanıcı var mıdır? Bu sorunlar Hp içn kronik değildir diyebilir misiniz?
    Başka yeni nesil laptoplar ile karşılaştırıp bu cihaz onlara göre daha stabil sorunsuz yada daha riskli sorunlu diyecek var mıdır?

Son olarak kişisel polemiğe girmem, benim derdim iyi fiyata iyi iş çıkaracak bir laptop alıp sorunsuzca kullanmak.
    Olur da alırsam 1 bilemedin 2 hafta soru soranlara forumdan yardım eder sonra bir daha ahmet mehmet mesaj meşaj işim bile olmaz. Bir laptop başında 10 sayfa konu olması da bazen istatistiksel olarak sorun çıkarabileceğinin de göstergesidir, yada sosyalleşme alanıdır burası o da beni ırgalamaz.

daha önceki bilgisayarım asus m51va idi ona göre kıyaslarsam hp ondan çok çok iyi. ben bu pc yi incelemeden aldım hatta ben de almadım model söyledim babam aldı. tekno market gezip bunun nesi varmış diyecek kadar vaktimde olmadı . alalı 4-5 ay oldu bütün sürücüleri orjinal hp nin şimdiye kadar sadece bir kere mavi ekran aldım o da yatağın üstünde unutup çok ısınmasından dolayı. hatta bilgisayarı aldığımdan 1 gün sonra kendiliğinden açılma problemi çıktı hp müşteri hizmetlerine aradım isterseniz servise yollayın dedi ben değişim istedim tmm dediler geri bimekse götürüp bire bir değim yaptılar. ayrıca bakın asusun n55 modelinin forumuna bir sürü sorun var.
    ekran krtını güncelleyip mavi ekran hatası alan arkadaşlara tek diyeceğim şey hp nin orjinal driverı olmadıkça sorun çıkrtır

• Bunun ile arasında ne kadar performans farkı olur oyunlarda

http://www.gold.com.tr/U202460/Samsung-NP550P7C-T01TR-i7-3610-6-1TB-2GB-VGA-W7P-Silver-17-3
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasifik008

Bunun ile arasında ne kadar performans farkı olur oyunlarda

http://www.gold.com.tr/U202460/Samsung-NP550P7C-T01TR-i7-3610-6-1TB-2GB-VGA-W7P-Silver-17-3

Gt650 m daha iyi git o bilgisayarı al. Ben kendimden şüphe etmeye başladım.

Bana hiçbir sorun yaratmayan laptop millete batmaya başlamış. Yapçak bişey yok. 200 lira fazla ver o samsung u al hem ivy bridge hem kepler ekran kartı.
    Oh mis.

Ama kepler de open gl in kepler olmayan bi karta göre zayıf olucağını unutma.

Daha detaylı istersen açıklarım. Oyunlar daha iyidir ayrı konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Kardeşim ben kimseye taahüt edin mi dedim. Senin mesajının vesilesi ile net soru sordum, "piyasadaki bütün alternatiflere göre Hp 'nin bu modeli sorunsuzlukta; ısınma, kanpanma donma vs. tüm açılardan daha iyidir " diyor musunuz şeklinde. bunu diyebilmek için hatta bu model çok iyi diyebilmek için diğer marka modelleri de görmek lazım değil mi?

Ya sana evliya olsakta anlatsak böyle böyle bu adamlar beceremiyo ondan mavi ekran alıyo yada bunlar tek tük hatalar kronik sorun değil vs desek sabahtan akşama kendimizi parçalasak fikrin değişmicek.

Bak benzer fiyatlara ne güzel makinalar var. Al kardeşim bak işine. Sana 15.6 ekran şart değilse madem uzun şarj istiyosun ofis için diyosun taşınabilir diyosun. al mat ekranlı bi ultrabook bak keyfine oooh mis.

Al bak ben sana diyorum !!!

Bu cihaz ısınıp kafayı yiyip kapanmıyor. Seni bir sunum (presentasyon nedir ya :) esnasında doğru driver ile amd gpu kullanırkende... Normal insanların yapması gerekeni yapıp işlemciye entegre intel gpu yu kullanırken de yarı yolda bırakmaz.

Bi kere yazdım bi kere daha isteyen varsa yazarım.

Oyunlardada işlemci sıcaklığını 8-12 derece düşürecek bir yöntem gösterdim 1 sayfa geride olması lazım.
    Bu bilgisayar bir n55 n53 y560 vs ne kadar stabilse o kadar stabildir.

Emin olun çok ciddi bir sorunlar silsilesi olsa bu kadar çok kullanılan bir cihaz 100 sayfa konuşulurdu şimdiye kadar.

İnsanlar çamur atmaya yer arıyo. 6770m li i7li modeli kullanan bir arkadaş buldum. ''max payne 3 bitirdim, ısınmasın diye fan üflüyor paso oyundayken...
    ama oyundan çıkıp bakıncada 80 derece görüyorum'' dedi. Şimdi bu 80 derece size yıllarca desktop kullandıığınızdan mı garip geliyor. Laptop kasası içinde daha nasıl bir mucizevi soğutma performansı bekliyosunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 22 Temmuz 2012; 23:49:17 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.