Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hani hırsızı vuran suçlu ya, kimse sormuyo hırsızın orda işi ne diye.

Niye word de yazı yazarken dh ye post girerken facebookta fotoğraf bakarken harici gpu kullanıyorsunuz güzel kardeşlerim ?

Boşuna yapmış adamlar switchable teknolojisini ?

HD graphics için zayıf kart falan diyenlere söylüyorum çok üst düzey oyunlar dışında medium ayarda oyun oynatıyor be kart ?

Daha sen niye facebookta youtube video izlemek için 7690M XT kullanıyosun ?

Hiçbişey değilse çevreye yazık kullandığın elektriğe laptopun piline yazık...

Bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Mavi ekran mavi ekran. Takıl bakayım hd3000 ile geliyomu mavi ekran.

Ben size amd nin sürücü desteği süper demiyorum. Düzelene kadar kullanmayın gitsin lüzumlu değil farazi işler yapıyosunuz diyorum. Kaldı ki düzelsede bir flash video izlemek için 7690m xt yi devreye sokanın aklına yanayım.

Oyun oynarken mavi ekran alan aniden kapanma yaşayan yazsın.

Şurayı okuyan da laptop çok kötü kronik sorun manyağı sanıcak.

@Fearlespy furkan kardeş sende bf3 oynarken (coolsense açık) aşırı ısınma,donma, kapanma, mavi ekran vs oldu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

Abi ben derdimi anlatamıyorum ki :)

Hani hırsızı vuran suçlu ya, kimse sormuyo hırsızın orda işi ne diye.

Niye word de yazı yazarken dh ye post girerken facebookta fotoğraf bakarken harici gpu kullanıyorsunuz güzel kardeşlerim ?

Boşuna yapmış adamlar switchable teknolojisini ?

HD graphics için zayıf kart falan diyenlere söylüyorum çok üst düzey oyunlar dışında medium ayarda oyun oynatıyor be kart ?

Daha sen niye facebookta youtube video izlemek için 7690M XT kullanıyosun ?

Hiçbişey değilse çevreye yazık kullandığın elektriğe laptopun piline yazık...

Bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Mavi ekran mavi ekran. Takıl bakayım hd3000 ile geliyomu mavi ekran.

Ben size amd nin sürücü desteği süper demiyorum. Düzelene kadar kullanmayın gitsin lüzumlu değil farazi işler yapıyosunuz diyorum. Kaldı ki düzelsede bir flash video izlemek için 7690m xt yi devreye sokanın aklına yanayım.

Oyun oynarken mavi ekran alan aniden kapanma yaşayan yazsın.

Şurayı okuyan da laptop çok kötü kronik sorun manyağı sanıcak.

@Fearlespy furkan kardeş sende bf3 oynarken (coolsense açık) aşırı ısınma,donma, kapanma, mavi ekran vs oldu mu ?

Hocam ara sıra bf3 donuyor, kapanıyor sadece o var. Ben Sa:mp oyuncusuyum, uzun süreli oyunda kalabiliyorum bu yüzden mavi ekran alıyorum ara sıra, sinirleniyorum. Birde internetede ara sıra bakıyorum öyle, ekran kartı değiştirmek için oyunu kapatmak, msn'yi kapatmak gerekiyor. Alt programlar açık olunca değişmiyor. İnternette fazla takılan biri olsam sıkıntı olmazdıda. Neyse idare edecez artık. Birde, atheros ağ bağdaştırıcısıyla hala sorun yaşayan varsa, ben sorunumu modem almadan çözdüm. Yapacağınız şey; bilgisayarım = sistem özellikleri = aygıt yöneticisini açın daha sonra "Ağ Bağdaştırıcıları"na gelin "Qualcomm Atheros" gibi birşey yazması gerek, sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir"e basıyoruz ve olay bitiyor. Hayırlı kullanımlar tekrardan herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

Forum iyice saçmalamaya başladı :) neyse uzaktan izlemek keyifli.

preview versiyon önerenler, önerenleri ciddiye alanlar falan. teeey teey. İşlerim yoğun olmasa daha çok ilgilenirdim arkadaşlar kusura bakmayın artık.

Mito kardeşim aklı selim olan sensin bu 7690M XT göründükten sonra shader cpu ram clock hızlarına baktın mı ? var mı bi değişiklik ?

Ayrıca milletin derdi mavi ekransa senin çözüm geçerli niye anlamıyo insanlar çözemiyorum.

Bas bas bağır yada imzana falan yaz istersen.

İnsanlar bilim insanların bu işe hayatlarını adamış insanların geliştirdiği değiştirilebilir grafikleri teknolojisini kullanmak yerine neden sürekli ve daima masaüstü basit uygulamak çalıştırırken bile (browser,word,msn vs.) neden amd yüksek performanslı ekran kartı kullanmaya çalışır anlamıyorum.

Cacık olmaz yoğurda yazık ya.

Adam sana pil ve enerji tüketimi ile ilgili çığır açacak teknoloji geliştirmiş hala sen cahil cahil "haricii ekran kartını kullaanaaccaeeeaam" diye kasıyosun.

Bre ampül, o intel hd graphics 3000'in hd film izleme, video convert işlemlerini yapabilme kabiliyeti harici karttan daha yüksek.
    yoksa neden koysun onu herif oraya bir sen akıllısın bütün intel mühendisleri gerizekalı mı ?

DEMEK İSTİYORUM. artık.
    Bunları yapanlara, doğruymuş gibi bide üstüne tavsiye edenlere.

edit : imla

kardeş pardon yeni gördüm sorunu. 7690 xt göründü ama bu defada catalys hata verdi yani programı açınca kullanılabilir catalys yok gibi bir uyarıydı tam hatırlamıyorum. sonra yeniden kurdum düzeldi fakat 6700m oldu tabi yine bende dokunmadıım bidaha artı 12.3 bende hiç sorunsuz çalışıyor ve asla başka sürüm denemem denedim berbat sonuçlar aldım buraya yazarken bile donma kararma o meşhur sürücü uyarısını dahada artarak aldım bidahada dokunmam 12.3 yeterli isteyen kullanır ben paylaştım kendileri bilir macera yaşamak isteyen herşeyi dener ben takmam sende takma bir defa uyardım fırça atmış olduk ve küsüldü artık karışmıyorum çünkü iyillik bazen ters tepiyor boşvver

@Fearlespy kardeşim msn yi kapatman yetiyor tabi görev çubuğundanda. başkada bişeyi kapatman gerekmiyor bende İE açıkken bile çok rahat geçişi yapıyor kartlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Temmuz 2012; 3:02:16 >

• arkadaşlar şöyle bir sorunum var, öncelikle 12.3 versiyonunda da yaşadım bu sorunu şöyle izah edeyim:
    Şimdi daha önce 1 kere bilgisayarım değişti,ati ekran kartı seçiliyken internete girdiğimde 3 dakika içinde ekran kartı yanıt vermeyi kesti(meşhur hata) uyarısı çıkıyordu ve önce sadece mouse hareket ediyordu daha sonra da tamemen donuyordu bilgisayar . Vatan bilgisayara gittim aynı gün değiştirdim bilgisayarımı 1e1.
    Yeni bilgisayarımda da aynı hata çıktı ama kitlenmeye sebep olmuyordu.Bu yüzden önemsemeyip windows un bir güncelleştirmesi var bu uyarının çıkmasını önleyen onu kurdum uyarı kayboldu. Ancak son birkaç gündür internette eski bilgisayarımdaki kadar sık olmamakla beraber yine aynı donmaları yaşamaya başladım. 3-5 sekme açık sayfayı kaydırıyorum önce sayfa sonra mouse donuyor ve tamamen tepkisiz bilgisayar sadece touchpad in ışığını kapatıp açabiliyorum.
    Bu donma normal mi siz de yaşıyor musunuz yoksa yine servis yolu mu gözüküyor bana?
    Bir de oyunlarda da ilginç takılmalar yaşamaya başladım yakın zamanda bu sorunun başlamasıyla, örneğin 2k12 de maç içinde sorun yok fakar ana menüde 2 saniyede bir tekrar eden bir donma var, call of duty mw3 de menüde mouse u seçeneklerin üstünde gezdirirken ufak donmalar oluyor. Pek anladığım bir konu değil ama , Telefonumda kernel in desteklemediği bir frekansı seçtiğimde böyle bir durumla karşılaşıyordum örneğin kernel 700 küsür mhz le 882 yi destekliyor , 800 mhz seçince donuyordu telefon. Bu tarz bir arıza olma şansı varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

bir de ekran kartı 6700M şeklinde görünüyor, bunu da aygıt yöneticisinden ekran kartına sağ tıklayıp güncelleştirerek düzeltebilirsiniz ki sorun değil.

Yalnız o güncelleştirmeyi yaptığınızda , benim bildiğim kadarıyla sistem default driver ı yüklüyor. Emin değilim lütfen catalystten bir kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: wade96

arkadaşlar şöyle bir sorunum var, öncelikle 12.3 versiyonunda da yaşadım bu sorunu şöyle izah edeyim:
    Şimdi daha önce 1 kere bilgisayarım değişti,ati ekran kartı seçiliyken internete girdiğimde 3 dakika içinde ekran kartı yanıt vermeyi kesti(meşhur hata) uyarısı çıkıyordu ve önce sadece mouse hareket ediyordu daha sonra da tamemen donuyordu bilgisayar . Vatan bilgisayara gittim aynı gün değiştirdim bilgisayarımı 1e1.
    Yeni bilgisayarımda da aynı hata çıktı ama kitlenmeye sebep olmuyordu.Bu yüzden önemsemeyip windows un bir güncelleştirmesi var bu uyarının çıkmasını önleyen onu kurdum uyarı kayboldu. Ancak son birkaç gündür internette eski bilgisayarımdaki kadar sık olmamakla beraber yine aynı donmaları yaşamaya başladım. 3-5 sekme açık sayfayı kaydırıyorum önce sayfa sonra mouse donuyor ve tamamen tepkisiz bilgisayar sadece touchpad in ışığını kapatıp açabiliyorum.
    Bu donma normal mi siz de yaşıyor musunuz yoksa yine servis yolu mu gözüküyor bana?
    Bir de oyunlarda da ilginç takılmalar yaşamaya başladım yakın zamanda bu sorunun başlamasıyla, örneğin 2k12 de maç içinde sorun yok fakar ana menüde 2 saniyede bir tekrar eden bir donma var, call of duty mw3 de menüde mouse u seçeneklerin üstünde gezdirirken ufak donmalar oluyor. Pek anladığım bir konu değil ama , Telefonumda kernel in desteklemediği bir frekansı seçtiğimde böyle bir durumla karşılaşıyordum örneğin kernel 700 küsür mhz le 882 yi destekliyor , 800 mhz seçince donuyordu telefon. Bu tarz bir arıza olma şansı varmı?

dediğim gibi aynı sorundan 12.3 sayesinde kurtuldum sende yapması ilginç eminmisin 12.3 kurduğuna? bende o hatadan eser kalmadı çünkü eğer benim verdiğim 12.3 ise sorun kalmaması lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

bir de ekran kartı 6700M şeklinde görünüyor, bunu da aygıt yöneticisinden ekran kartına sağ tıklayıp güncelleştirerek düzeltebilirsiniz ki sorun değil.

Yalnız o güncelleştirmeyi yaptığınızda , benim bildiğim kadarıyla sistem default driver ı yüklüyor. Emin değilim lütfen catalystten bir kontrol edin

evet haklısın catalys zaten çalışmıyor onu yapınca
  • Arkadaşlar pc yi fabrika ayarlarına çevirdim.Çevirirken Dosyalarınızı yedekleyin dedi.1 TB lik HDD ye kopyalama yaptım..pcmde pes12 nba2k12 yüklüydü dosyaları gözüküyor ama oyunu açmak için bastığımız simge yok.Nasıl halledicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

arkadaşlar şöyle bir sorunum var, öncelikle 12.3 versiyonunda da yaşadım bu sorunu şöyle izah edeyim:

dediğim gibi aynı sorundan 12.3 sayesinde kurtuldum sende yapması ilginç eminmisin 12.3 kurduğuna? bende o hatadan eser kalmadı çünkü eğer benim verdiğim 12.3 ise sorun kalmaması lazım.

Tekrar deniyim hocam bi kurmayı default versiyondayım şuan , bir de şey farkettim ; hani sayfa donduğunda mouse bir süre hareket ettiriliyor ya birkaç saniye , o arada ctrl+alt+delete kombinasyonunu yaparsam düzeliyor ama mouse döndükten sonra kurtaramadım . Ve ctrl alt delete yaptıktan sonra masaüstüme döndüğümde fan hızlanıyor sesi duyulabilir seviyeye geliyor. 12.3 de de devam ederse servise gidecek sanırım ama , saatlerce internette gezmeleri gerekecek sanıırım başka nasıl izah edebilirim problemi :\

• Arkadaşlar birşey daha sorucam.Sorular Amatörce ama kusura bakmayın.Virüs programım norton Aresi açıyorum örneğin Hande Yener yazıyorum ama aramada hiçbir sonuç çıkmıyor.
  • Arkadaşlar ben HP Pavilion dv6-6c04et almaya karar verdim yani 2-3 gün içinde alacağım tavsiye edermisiniz. Ekran kartı sorununun kesin çözümü yokmu tüm yorumları okudum net bir sonuç elde edemedim.
  • arkadaşlar hp nin sitesinde klavye ile ilgili bi pdf'de num lock light ibaresi geçiyordu.Bende caps lock , wifi ve ses tuşlarında ışık var fakat num lock ta yok, saçma bi soru olabilir ama num lock ta olmamasına anlam veremedim , bu sizde de böyle mi :D
  • ekran kartı sorunum var diyen teamwiever yükledik id sini parolasını versin çözücem.

Akşam geç saatlerde yapabilirim sadece.

Ekran kartımda sorun yok deli gibi internet kullanırken word de yazı yazarken msn de takılırken intel gpu kullanıyorum çünkü.

Oyunlardada saatlerce açık bıraksam da 2 oyun birden açsamda hiçbi takılma donma kapanma mavi ekran hatası almadım.

Tasarım programlarında da hiçbir sorun yaşamıyorum.

Ares sorun çıkarıyor sürekli kullanmayın başka bir program bulun.

Ares hiçkimsede bağlanmıyor. Sunucuya bağlantı sorunu var bu yüzden sonuç alamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosxxxx

Arkadaşlar ben HP Pavilion dv6-6c04et almaya karar verdim yani 2-3 gün içinde alacağım tavsiye edermisiniz. Ekran kartı sorununun kesin çözümü yokmu tüm yorumları okudum net bir sonuç elde edemedim.

kardeşim ekran kartı canavar gibi. oyunlarda süper çalışıyor. tek sorun amd'nin ve hp'nin henüz güncel driver yayınlamaması.
  • quote:

quote:

quote:

Tekrar deniyim hocam bi kurmayı default versiyondayım şuan , bir de şey farkettim ; hani sayfa donduğunda mouse bir süre hareket ettiriliyor ya birkaç saniye , o arada ctrl+alt+delete kombinasyonunu yaparsam düzeliyor ama mouse döndükten sonra kurtaramadım . Ve ctrl alt delete yaptıktan sonra masaüstüme döndüğümde fan hızlanıyor sesi duyulabilir seviyeye geliyor. 12.3 de de devam ederse servise gidecek sanırım ama , saatlerce internette gezmeleri gerekecek sanıırım başka nasıl izah edebilirim problemi :\

kardeş 12.3 kurdum devam etti deyince yazdım eminmisin diye çünkü bende sorundan eser kalmadı ve evet önce maus takılıp donuyor herşey ve ekran karıp geliyor o uyarı saatin yanında çıkıyordu çok şükür kurtuldum bu dertten artı şunuda diyeyim servisde bişey yapmıyor ya sürücü güncelleyin tavsiyesi yapıyor(sanki yenisi varmış gibi) yada kartı yeniliyor ama yine aynı hata çıkabiliyor çünkü bence bu arıza değil sürücü sorunu yinede sen bilirsin servise yollarsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Temmuz 2012; 0:10:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş 12.3 kurdum devam etti deyince yazdım eminmisin diye çünkü bende sorundan eser kalmadı ve evet önce maus takılıp donuyor herşey ve ekran karıp geliyor o uyarı saatin yanında çıkıyordu çok şükür kurtuldum bu dertten artı şunuda diyeyim servisde bişey yapmıyor ya sürücü güncelleyin tavsiyesi yapıyor(sanki yenisi varmış gibi) yada kartı yeniliyor ama yine aynı hata çıkabiliyor çünkü bence bu arıza değil sürücü sorunu yinede sen bilirsin servise yollarsan.

tam aynı sorun değil sanırım bende hata çıkıyor önce browser sonra mouse donuyor , fakat bundan sonra kesinlikle normale dönmüyor mecburen power tuşundan kapatıyorum bilgisayarı. 12.3 de oldu mu emin değilim çok sık driver değiştirdim bu ara şuan deniyorum bugün bir sorun yaşamadım, umarım da yaşamam
    http://www.youtube.com/watch?v=sjOZdPJI9GA&feature=relmfu bu videodaki ile bire bir aynı sorun böyle kalıyor bilgisayar tepkisiz. Bu arada ilginiz iiçin teşekkürler :)

• ama bazen bendede donup kalıyor ve mecburen direk tuştan kapıyordum aynı yani

hatta 2 gün önce 12.6 denedim ondada aynı linkteki gibi kaldı mecbur tuştan kapayıp açtım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Temmuz 2012; 1:27:47 >
  • hah iyi o zaman umarım olmaz bir daha :) 12.3 de call of duty yi açmıyor nedense , ama neyse oyunu bitirdim zaten :D bir de num lock tuşunda ışık yok sizde de di mi ? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wade96 -- 13 Temmuz 2012; 1:34:48 >
  • quote:

hah iyi o zaman umarım olmaz bir daha :) 12.3 de call of duty yi açmıyor nedense , ama neyse oyunu bitirdim zaten :D bir de num lock tuşunda ışık yok sizde de di mi ? :D

yanlış anlama 12.3 kurmadan önce öyle oluyordu şimdi 12.3 kurulu eser yok o saçmalıktan
    numlock tuşunda evet ışık yok sadece caps lock ve f12 tuşunda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Temmuz 2012; 3:23:41 >
  • quote:

quote:

hah iyi o zaman umarım olmaz bir daha :) 12.3 de call of duty yi açmıyor nedense , ama neyse oyunu bitirdim zaten :D bir de num lock tuşunda ışık yok sizde de di mi ? :D

yanlış anlama 12.3 kurmadan önce öyle oluyordu şimdi 12.3 kurulu eser yok o saçmalıktan
    numlock tuşunda evet ışık yok sadece caps lock ve f12 tuşunda var

Çok teşekkürler.Şuana kadar bir donma yaşamadım çok şükür. :) Num lock a hala anlam veremedim yalnız :D

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.