Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende dün itibari ile bu bilgisayarı Hepsiburada'dan aldım. Fakat ne yazıkki kargodan gelen paket ya kargoda yada Hepsiburada deposunda zarar görmüş ve ışıklı HP logosunun hemen altında darbe izi var. Birde ve en çok canımı sıkan ekranda 3 tane öşü piksel var. Pazartesi hepsiburadaya tekrar göndermeyi ve değişim düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve değişim ne kadar sürer. Bir heves bir umutla aldık kursağımızda kaldı. :((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskn

Merhaba arkadaşlar bende dün itibari ile bu bilgisayarı Hepsiburada'dan aldım. Fakat ne yazıkki kargodan gelen paket ya kargoda yada Hepsiburada deposunda zarar görmüş ve ışıklı HP logosunun hemen altında darbe izi var. Birde ve en çok canımı sıkan ekranda 3 tane öşü piksel var. Pazartesi hepsiburadaya tekrar göndermeyi ve değişim düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve değişim ne kadar sürer. Bir heves bir umutla aldık kursağımızda kaldı. :((((

hepsiburada pis bi firma iade formu doldurun onlaylanınca verecekleri kargo numarasiyla karşi ödemeli olarak kargolayın benim yaptiğim iade 1 ay sürdü sık sık telefon edin durumunu sorun yoksa 1 sene bekletirler . gönderdiğim laptop üretici ülkeye gönderilmiş telefon edip haber vermeye tenezzül etmediler arayın sık sık gerekirse ağır konuşun kolay gelsin umarım bi problem yaşamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba arkadaşlar bende dün itibari ile bu bilgisayarı Hepsiburada'dan aldım. Fakat ne yazıkki kargodan gelen paket ya kargoda yada Hepsiburada deposunda zarar görmüş ve ışıklı HP logosunun hemen altında darbe izi var. Birde ve en çok canımı sıkan ekranda 3 tane öşü piksel var. Pazartesi hepsiburadaya tekrar göndermeyi ve değişim düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve değişim ne kadar sürer. Bir heves bir umutla aldık kursağımızda kaldı. :((((

İnternet üzerinden aldığın ürünlerde koşulsuz şartsız 7 iş günü içinde iade etme hakkın var. Şurada yararlı bilgiler mevcut:

http://www.yusufayik.av.tr/tuketici.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeble

quote:

hepsiburada pis bi firma iade formu doldurun onlaylanınca verecekleri kargo numarasiyla karşi ödemeli olarak kargolayın benim yaptiğim iade 1 ay sürdü sık sık telefon edin durumunu sorun yoksa 1 sene bekletirler . gönderdiğim laptop üretici ülkeye gönderilmiş telefon edip haber vermeye tenezzül etmediler arayın sık sık gerekirse ağır konuşun kolay gelsin umarım bi problem yaşamazsınız.

domatesi manavdan eti kasaptan bilgisayarıda bilgisayarcıdan alıcaksın çanak çömeliğin satıldığı yerden bilgisayar almıycaksın...

• Arkadaslar bu ekranda gidip gelme sorunu cozuldu mu ? Amd catalyst 12.1 ile cozulmesini bekliyodum.. Ne diyo bu konuda laptopu kullananlar ?

Ayrica bu cihazda ki coolsense programi yerine bi onceki (hd 67770M li olan) seri ye ait daha detayli ayar iceren coolsense programini kullanmak mumkun mu ? O coolsense programinda mesela butun fani komple susturabiliyosun diye biliyorum.. Yada ultra hizli calistirabiliyosun falan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

Arkadaslar bu ekranda gidip gelme sorunu cozuldu mu ? Amd catalyst 12.1 ile cozulmesini bekliyodum.. Ne diyo bu konuda laptopu kullananlar ?

Ayrica bu cihazda ki coolsense programi yerine bi onceki (hd 67770M li olan) seri ye ait daha detayli ayar iceren coolsense programini kullanmak mumkun mu ? O coolsense programinda mesela butun fani komple susturabiliyosun diye biliyorum.. Yada ultra hizli calistirabiliyosun falan ?

Ben 1 haftadır kullanıyorum, Assassins Creed Revelations Full ayarlarda oynuyorum, 85C üstünde çıkmadı işlemci ve ekran kartı, soğutucu ile oynadığımda 70C'ye kadar düşüyor, henüz ekran kartı ile alakalı da bir problem yaşamadım. Gayet stabil ve akıcı oynatıyor. HP'nin kendi sitesineki sürücüleri kullanmakatyım. 12.1'i denedim, uygun donanımınız yok dedi, 12.2'yi deneyenler var internette okudum. Yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki linke bakarsanız orada 7690M hakkında bayağı muhabbet dönmüş, ayrıca orada da önerilen bazı sürücüler var. Onları deneyebilirsiniz isterseniz.

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/7690M-GPU-HP-HORRIBLE-DRIVER-SUPPORT/td-p/1254859

***Ek :
    Verdiğim link içerisinde gezindim hatırladığım gibi orada bir çözüm önerisi var. Sadece göz gezdirmekle kalmıştım (cevabı yanlış da anlamış olabilirim) ancak sanırım aşağıda vereceğim cevap linkinde adam anlatmış olayı. Sorunları da çözmüş gibi. Ona da bakabilirsiniz.

http://h30434.www3.hp.com/t5/forums/forumtopicprintpage/board-id/Display/message-id/41694/print-single-message/true/page/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavaroski90 -- 31 Mart 2012; 12:23:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canavaroski90

quote:

Arkadaslar bu ekranda gidip gelme sorunu cozuldu mu ? Amd catalyst 12.1 ile cozulmesini bekliyodum.. Ne diyo bu konuda laptopu kullananlar ?

Ben 1 haftadır kullanıyorum, Assassins Creed Revelations Full ayarlarda oynuyorum, 85C üstünde çıkmadı işlemci ve ekran kartı, soğutucu ile oynadığımda 70C'ye kadar düşüyor, henüz ekran kartı ile alakalı da bir problem yaşamadım. Gayet stabil ve akıcı oynatıyor. HP'nin kendi sitesineki sürücüleri kullanmakatyım. 12.1'i denedim, uygun donanımınız yok dedi, 12.2'yi deneyenler var internette okudum. Yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki linke bakarsanız orada 7690M hakkında bayağı muhabbet dönmüş, ayrıca orada da önerilen bazı sürücüler var. Onları deneyebilirsiniz isterseniz.

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/7690M-GPU-HP-HORRIBLE-DRIVER-SUPPORT/td-p/1254859

***Ek :
    Verdiğim link içerisinde gezindim hatırladığım gibi orada bir çözüm önerisi var. Sadece göz gezdirmekle kalmıştım (cevabı yanlış da anlamış olabilirim) ancak sanırım aşağıda vereceğim cevap linkinde adam anlatmış olayı. Sorunları da çözmüş gibi. Ona da bakabilirsiniz.

http://h30434.www3.hp.com/t5/forums/forumtopicprintpage/board-id/Display/message-id/41694/print-single-message/true/page/1

Tesekkurler arkadas.

İngilizce ile sikintisi olanlar icin ufaktan cevireyim.

Cok ufak olucak ama ozetle :)

Windows update i kapatin ki intelin yeni suruculerini yuklemesin bu hp laptop icin yanlis diyor.

Fixed mode a gecin diyor catalyst 12.2 yi yuklemeden once hp nin sitesinden 8.882.2.3000 yi indirip kurun diyor ardindan 12.2 yi kurmadan oncede diger amd ati suruculerini kaldirin diyor. Bu butun sorunlari cozuyormus.

• ekran kartını herhangi bir güncelleme yapmadım dx11 yaması ve high texture eklentisi ile orjinal crysis 2 yi bitirdim ne takılma yaptı ne ekran gidip gelmesi oldu nede kapandı bence ekran kartı şu an için güncel
  • aRkdaşlar driver yükledikten sonra ekran kartı 6700 serisi olarak gözüküyo. Bunun bi zararı olurmu performas da. Mhz farkı olurmu=?
  • Zararı olmaz. Kartın 6700-7600 ailesine dahil olduğu için öyle yazıyor.
  • Arkadaşlar 1700 liraya alıyorum laptop u fiyata ve ürüne bir itirazı dur yapma diyen yoksa :)
  • quote:

Arkadaşlar 1700 liraya alıyorum laptop u fiyata ve ürüne bir itirazı dur yapma diyen yoksa :)

Hop! Nereden!? Bana da al bir tane.
    Saka bir yana ben de alacagim, nerede buldun?
    Arkadaslar, soyle bir teorim var, katilir misiniz bilmem. GT635m in bundan birazcik daha iyi bir kart oldugu asikar. Ama msi ge620dx deki ekran fhd yani 1920*1080. Hp de ise cozunurluk daha dusuk. Bu durum, oyunlari native ekran cozunurlugunde oynarken hp'yi gt635m'in EPEY ileriaine tasimaz mi? Yoksa cozunurluk o kadar da onemli degil mi?
    Acikcasi ben 1080p dense 720p yi daha cok seviyorum, gozlerim sorunlu oldugundan, bana daha cok yariyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ignorant

quote:

Arkadaşlar 1700 liraya alıyorum laptop u fiyata ve ürüne bir itirazı dur yapma diyen yoksa :)

Hop! Nereden!? Bana da al bir tane.
    Saka bir yana ben de alacagim, nerede buldun?
    Arkadaslar, soyle bir teorim var, katilir misiniz bilmem. GT635m in bundan birazcik daha iyi bir kart oldugu asikar. Ama msi ge620dx deki ekran fhd yani 1920*1080. Hp de ise cozunurluk daha dusuk. Bu durum, oyunlari native ekran cozunurlugunde oynarken hp'yi gt635m'in EPEY ileriaine tasimaz mi? Yoksa cozunurluk o kadar da onemli degil mi?
    Acikcasi ben 1080p dense 720p yi daha cok seviyorum, gozlerim sorunlu oldugundan, bana daha cok yariyor.

Keşke önceden görüp ulaşsaydın bana 15 tane sınırlı kampanya vardı :)

Kapış kapış gitti dün foruma girdiysen görmüş olman lazımdı aslında üst banner da gittigidiyor reklamı dönüyordu bir baktım dv6 1769 lira
    he dedim normal bimekstede düşmüştü 6770m li modeller sonra bi daha baktım :) ve 6c04et yi gördüm hemen ala bastım peşin fiyatına axess 12 taksit aldım kargoyu bekliyorum gelsin bi adam akıllı yoralım cihazı sende öyle al kampanyayı yapan şahısa bir sorarım bende varmı başka kaldımı yada yakın zamanda tekrar yaparlar mı diye hele bi gelsin bakalım cihaza sonra sanada denk gelir elbet bir kampanya :)

gt635m notebookchecke göre üst sırada değil dün bayağı bi baktım youtube da adamlar kartı hırpalıyo resmen crysis 2 run shift 2
    bf 3 fhd oynayan var kartla fraps açık 30 un altına düşmüyo bi bak istersen :)

bahsettiğim listeyide biliyosundur ama yinede link vereyim.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

şimdi listeye birdaha baktımda galiba haklısın :) çünkü 635m in birçok test puanı daha yok ve olanlarda %5 gibi önde ama şuna inanıyorum ki

hd2600xt beni buraya kadar getirdi herşeyide oynattı 2007 de almıştım toshiba a200-1vl mi hemde :)

bi düşünüyorum bunu göze alarak bu kart neler yapar :)

• Arkadaslar ben de bu urunun aynından kullanıyorum daha once ati ekran kartı da kullandım ama bi gariplik var.. Şöyleki;
    Hp nin sitesinden son driver ı indirdim ama ne catalyst bulabiliyorum nede bişey
    Ayrıca yukledigim oyunlar intel in ekran kartını goruyor ati yi gormuyor 7690xt yi bunun hakkında yapmam gereken bişey varmı oyun calısırken alttab yapıp grafik ozelliklerinden yuksek performansı denedim ayrıca sağ alttaki intel grapichs den de yuksek performans a getirdim powermenagement ıda max performans a getirdim ne yapmam gerekiyor yardım lütfen ...Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: daredagger

Arkadaslar ben de bu urunun aynından kullanıyorum daha once ati ekran kartı da kullandım ama bi gariplik var.. Şöyleki;
    Hp nin sitesinden son driver ı indirdim ama ne catalyst bulabiliyorum nede bişey
    Ayrıca yukledigim oyunlar intel in ekran kartını goruyor ati yi gormuyor 7690xt yi bunun hakkında yapmam gereken bişey varmı oyun calısırken alttab yapıp grafik ozelliklerinden yuksek performansı denedim ayrıca sağ alttaki intel grapichs den de yuksek performans a getirdim powermenagement ıda max performans a getirdim ne yapmam gerekiyor yardım lütfen ...Saygılar..

Önce biosdan ekran kartı secenegini fixed yap daha sonra pc fişe takılı oldugu zaman ati ekran kartı ile acılıcak. Eğer pilde fişe takılı değilken acarsan intel ile acılıcakdır.

Ha ben bunları yapamam diyosan atinin sitesinden 12.3 driveri yükle ozaman control ünitesi geliyo atinin. Masa üstüne sağ tıklar değiştirirsin. Ama bu seferde ekran kartın 6670 olarak gözükür.

Ben ilk secenegi kullanıorum.

• Arkadaslar ben bu laptopla msi ge620dx 800xtr arasinda kaldim. Aklima takilan sey de gt635m ile hd7690mxt arasina ne kadar fark vardir, hangisi daha iyidir ve hangisi daha uzun sure idare eder. Haziran civari alacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Kreb -- 15 Nisan 2012; 23:56:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !DİNO!

quote:

Arkadaslar ben de bu urunun aynından kullanıyorum daha once ati ekran kartı da kullandım ama bi gariplik var.. Şöyleki;

Önce biosdan ekran kartı secenegini fixed yap daha sonra pc fişe takılı oldugu zaman ati ekran kartı ile acılıcak. Eğer pilde fişe takılı değilken acarsan intel ile acılıcakdır.

Ha ben bunları yapamam diyosan atinin sitesinden 12.3 driveri yükle ozaman control ünitesi geliyo atinin. Masa üstüne sağ tıklar değiştirirsin. Ama bu seferde ekran kartın 6670 olarak gözükür.

Peki hocam laptop dunyasında yeniyim genelde masaustu kullandım bu dediğin ayarı yapmanın bi sakıncası varmıdır bildigin araştırdığın? Yani yanlış anlama tabi de adamlar neden 2 ekran kartı koymuslar sadece pilden tasarruf icinmi ? Fikrin için şimdiden teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: FearLess352

Arkadaslar ben bu laptopla msi ge620dx 800xtr arasinda kaldim. Aklima takilan sey de gt635m ile hd7690mxt arasina ne kadar fark vardir, hangisi daha iyidir ve hangisi daha uzun sure idare eder. Haziran civari alacagim.

Hazirana kadar ivy bridge ve kepler ekran kartlı modellerle dolabilir etraf.

Ama şuan için 635m bir nebze önde görünüyor.

Şahsi görüşüm bu cihazın daha iyi olduğu ancak sizin görüşünüz farklı olabilir elbette.

Msi ge620dx de beni en çok rahatsız eden şeyler; göze batan led ışıkları, ağırlık ve büyüklük olmuştu.

enter tuşunun küçüklüğü ve tuş kombinasyonlarının farklılığı gözüme batmıştı ancak siz tabi ki tercih edebilir ve çok memnun kalabilirsiniz bilemem.

Ben bu cihazı kullanıyorum memnunum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !DİNO!

quote:

Peki hocam laptop dunyasında yeniyim genelde masaustu kullandım bu dediğin ayarı yapmanın bi sakıncası varmıdır bildigin araştırdığın? Yani yanlış anlama tabi de adamlar neden 2 ekran kartı koymuslar sadece pilden tasarruf icinmi ? Fikrin için şimdiden teşekkür ederim..

Aynen öyle sadece tasarruf için.

Laptopların hedefi ve yola çıkış amacı budur zaten.

Gaming Series ler dışında üreticiler hep pil ömrünü düşünmek zorundadır.
    Belki sen kullandığın süre boyunca hep masaüstü gibi kullanıcaksın cihazı ama pilde kullanıp taşınabilir özelliklerinden faydalanmak hususunun 1.sırada geldiği kullanıcılar da var.

AMD Dual Graphics te ve vision işlemcilerde durum farklı onlar iki ekran kartını birlikte kullanıyorlar (bkz. crossfire)
    Ancak intel de durum tam da dediğin gibi amaç güç tasarrufu gereksiz durumlarda harici gpu ile çalışıp pilden yememe daha az güç tüketme daha az ısı üretme

Fixed mode bir overclock işlemi değildir. Bios un bir seçeneğidir bilgisayara hiçbir zararı yoktur.
    Pilde çalışırken sürekli harici gpu ile işlem yapılmasını sağlar. Forum DH de mesaj yazarken de HD film izlerken de Crysis oynarken de Harici GPU kullanır. Dahili GPU yu devre dışı tutar.

Dynamic mode adından anlaşılacağı üzere geçişli mode dur bu geçişi manual olarak AMD catalyst control center üzerinden kontrol edebilirsin.

• Daha güzel cevaplanamazdı herhalde sorum çok teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.