Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Battlefield 3 de sorun yaşayan var mı Ati nin bu oyun için gerektirdiği patch var mı driverlar güncel olmasına rağmen oynayamıyorum
  • Arkadaşlar ben alalı 3 hafta oldu bu pc yi. Hepsi buradadan 2000 e aldım. Neredeyse bütün oyunları denedim. crysis 2 de ultra ayarlarda gayet akıcı oynanıo. Fps yeterli oluyo yani bir 2 gölge efektini falan düşürürseniz dahada artıyo fps. Drit 3 de hiç bir sıkıntı yok full ayarlarda harika çalıştırıo. Cod mw 3 de de ultrada hiç bi sıkıntı olmadan oynadım hatta bitirdim. Mafya 2 de de herşey tamamen acıkken bir 2 tekleme oluyo ama düzeliyo hemen bunun nedenini bilmiyorum. bu oyunlarda genelde sıcaklık 80 civarında . Cod mw3 de 70 i geçmiyo sıcaklık değerleri. Yalnız assistant creed de 90 dereceye vurdu alet . elinizin deng geldiği yer pek ısınmıyo. Sıcaklık sadece havanın cıktıgı yerde var. Oyunlarda fan sesi epey cıkıyo. Eğer oyunun sesi kısıksa kafanızı ağrıtıcak kadar. Oyun oynamadıgım zamanlarda masa üstündeyken Ara sıra fan sesi kafa ütülüyo açıkcası. Ekranın gidip gelme sorunu bendede var . Kesiliyo düzeliyo hemen 2 sn lik bişi. Ama uzunca bi süre oyun oynadım hiç oyunda olmadı. Genelde masa üstünde oluyo. Ati nin sitesinden son güncellemeyi yükledikten sonra oldu sanırım. Bence bu yazılım sorunu. Donanımsal olsa oyunlarda olurdu diye düşünüyorum.

Ben ilk kutuyu açınca gercekten tasarımına bayıldım. Çok şık bilgisayar. İnceleme yapan arkadaş sanırım flaşla cekmiş resimleri orda metal rengi gibi gözüküyo ama alakası yok füme gibi bişi hafif cizgiler olan üstünde. Tuşları biraz dandik geldi bana . Ama tek kullanmıyorum gerci. Oyun için x7g600 oyun klavyesini kullanıyorum.

Özetlersek. 23 yaşındayım üni son sınıftayım böyle giderse okul bitmez :) Oyun bağımlısı yaptı beni bu alet. Ekran kartından cekinceniz olmasın. Bence gayet başarılı. Hatta benim gördüğüm en iyi ekran kartı dizüstüler için. Hiç bi oyunda sıkıntı yok kafanız rahat olsun . Sadece biraz canımı sıkan fan sesi. Gerci baya soğutuyo pc yi :) Bazen oyun oynarken yerinden fırlıcak sanıyorum :))

Alan ve alıcak herkeze hayırlı olsun..

• Ekran sorunlarını okuyunca almaktan vazgeçtim ve f/p açısından bu bilgisayara denk bir alet arıyorum.
  • Ekran sorunu falan yok . Sadece ati driver daha cıkartmadı bu seriye. Sorun o yüzden. 3-5 güne klmaz cıkartır.
  • banada driver güncellenince sorun kalmaz gibi geliyor.ayrıca fanın baş ütülemesi de normal.o kadara katlanmak lazım.çalışmasada laptop yansa daha mı iyi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: KartalGöz

banada driver güncellenince sorun kalmaz gibi geliyor.ayrıca fanın baş ütülemesi de normal.o kadara katlanmak lazım.çalışmasada laptop yansa daha mı iyi yani

Doğru söylüyosun :) oyun oynarken zaten oyunun sesinden fan sesi duyulmuyo
  • Masaüstü sistemlerde fan nasıl sizce Uçak Motorundan farkı var mı ? (Hiç değilse benimki) Yüksek grafikli oyunlar oynamak için biraz fan sesine katlanmalıyız.Açın arkaya hafif bir müzik tamamdır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

hp lerde ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden kurun amd'nin sitesindeki hata verebiliyor.hp'de böyle saçma bir durum var.

Bu sorun aslında maalesef bir çok Notebook da var. Bende Vaio 2009 model bir Notebook var Windows update de bile ekran kartı güncellemesini iptal ettim. Nvidia 8400GS diye bir model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ANILCAN.

Masaüstü sistemlerde fan nasıl sizce Uçak Motorundan farkı var mı ? (Hiç değilse benimki) Yüksek grafikli oyunlar oynamak için biraz fan sesine katlanmalıyız.Açın arkaya hafif bir müzik tamamdır ...

Çok fena ses oluyo :) aynen bende müzik acıyorum. Sesten zarar gelmez yeterki performans versin
  • Yeni Ekran kartı driveri ne zaman çıkıcak hp'nin sitesinde ?
  • Bende uyuz oluyrum şu driver konusuna ! en son bi driver yükledim ekran kartı 6700 seri olarak gözüküo bende. Siliyorum driveri yine 7690 oluyo. Ne sacma sapan iştir. Bi driver cıkarmadılar !
  • ekran kartının driveri çok eski değilki zaten ekran kartı yeni 3 saat crysis 2 oynadım dx11 yamasını high textures yamasını falan yapıp herhangi bir mavi ekran yada oyundan atma sorunu olmadı yeterki ekran kartını güncelleme yapacaksanız HP nin kendisitesinden yapın
  • ekran çözünürlüğü full hd olabilirdi.
  • Ekranı nasıl mat ve yansımasız mı y0ksa parlak ekran mı?
  • Ekran kartım HD5650. Resim kendi bilgisayarımdan alıntıdır. Neden 7690M gibi bir ekran kartından daha yüksek not alabilmişim?

• bilgisayarınızda ssd takılımı 2.si windows kafasına göre takılır düşük özellikli sistemle yeni çıkmış özellikli sisteme aynı puanı veriyor senin düşündüğün gibi çokta önemli değil sonuçta 7690m üst düzey bir kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavaroski90

Ekran kartım HD5650. Resim kendi bilgisayarımdan alıntıdır. Neden 7690M gibi bir ekran kartından daha yüksek not alabilmişim?

Windows Derecelendirme saçmalığına takılmayın fazla. Bende de Core i5 460M + HD 5650 var ona bakarsan, sonuçlar böyle:

• Bilgisayarımda ssd yok ancak Windows neden bu şekilde saçmalamakta anlayabilmiş değilim. Zaten notebookcheck sitesinde de sıralama da neredeyse 50 sıra üstte 7690M ekran kartı benimkinden. Ayrıca sorum olacak, forumda biraz karışıklık olmuş bu konuda ama, 7690M ile 7690M XT arasında fark var mı?

Ayrıca bir sitede 7690M ve 7690M XT farkları hakkında şöyle bir yazı okudum

• There is no difference. XT comes from Thames XT, the codename for the AMD Radeon HD 7690M.
    • They are the same graphics card. There is no difference.
    • The correct name for the graphics card is AMD Radeon HD 7690M.

Sanırım piyasada 2 farklı model yok. Zaten farklı bir model çıksa notebookcheck sitesi hemen testlerini yapıp koyuyor siteye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavaroski90 -- 23 Mart 2012; 11:33:06 >
  • 2 farklı model tabii ki yok. Başlığı açan arkadaş farklı bir şey sanmış, XT, Pro gibi uzantılar ailedeki sıralamasını belirtir. Modellerin hiçbirinde öyle şeyler yazmaz. HD 5650'nin de normalde uzantısı Pro'dur.

Başlığı açan arkadaş da düzeltirse iyi olur, kafa bulandırıyor sadece.
  • Fan sesi ve klavye rahatlığı merak ettiğim iki konu. Klavyede yazı yazmak işkenceye dönüşüyor mu? Ayrıca gece çalışmayı seven biri olarak (neden inanın bende bilmiyorum, para bulursam psikoloğa gidip konuşacağım bu konuyu) gece boyunca pc kullandığım zaman FAN sesi resmen beni intihara sürüklemekte. Isınınca çıldırıyor makine, ama işin güzel yanı ısınınca kendini toparlayıp soğuması da on saat sürmekte. Sıcaklık yüzünden yazın oyun oynamak tam anlamıyla işkence oluyor. Hatta oyun oynarken elim yanıyor bazen kasa üstünden. Böyle sorunları var mıdır fan ve sıcaklık konularında ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.