Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende almayı düşünüyorum. Yalnız ekran kartı olayı kafamı karıştırdı. 2000'TL gibi bir bütçem var. Alsam mı almasam mı tereddütteyim. İlk defa laptop alıyorum o yüzden kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARG4LI

Bende almayı düşünüyorum. Yalnız ekran kartı olayı kafamı karıştırdı. 2000'TL gibi bir bütçem var. Alsam mı almasam mı tereddütteyim. İlk defa laptop alıyorum o yüzden kararsız kaldım.

Biraz bekle makinayi iyice bir test edeyim ona gore alirsin hem aldigim yer tekrar kampanyaya baslarsa belki sende sansina 1700 e alabilirsin benim gibi :) az bekle ko ben dogru duzgun test edeyim inceleyeyim yorayim herseyini yazicam buraya merak etme. Ona gore alirsin yada n55 e falan yonelirsin bakariz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 lira gibi bir fiyata alabiliyorum bu makineyi.Tavsiye eder misiniz? Uzun süreli kullanım için alacağım.Baya idare etmesini bekliyorum.
  • Arkadaşlar fan sesi dışında performans olarak tavsiye edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

quote:

Bende almayı düşünüyorum. Yalnız ekran kartı olayı kafamı karıştırdı. 2000'TL gibi bir bütçem var. Alsam mı almasam mı tereddütteyim. İlk defa laptop alıyorum o yüzden kararsız kaldım.

Biraz bekle makinayi iyice bir test edeyim ona gore alirsin hem aldigim yer tekrar kampanyaya baslarsa belki sende sansina 1700 e alabilirsin benim gibi :) az bekle ko ben dogru duzgun test edeyim inceleyeyim yorayim herseyini yazicam buraya merak etme. Ona gore alirsin yada n55 e falan yonelirsin bakariz.

Teşekkürler dostum süpersin. Merakla bekliyorum inceleme sonuçlarını.

• amd de kendi sitesinde yazmış ekran kartınızı üreticinin sitesinden güncelleyin diye http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-28041SupportforATIMobility.aspx
  • Büyük ihitmalle haftaya HP Pavilion DV6-6C04ET ailesine katılıyorum arkadaşlar bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absinthe.

Büyük ihitmalle haftaya HP Pavilion DV6-6C04ET ailesine katılıyorum arkadaşlar bende

Büyük ihtimal bende katılıyorum yarın almaya gidicem. Hala süpriz bir laptop cıkar mı daha iyi diye dolanıyorum nette
  • inceleme için emeğine sağlık detaylı olmuş..
  • quote:

quote:

Büyük ihitmalle haftaya HP Pavilion DV6-6C04ET ailesine katılıyorum arkadaşlar bende

Büyük ihtimal bende katılıyorum yarın almaya gidicem. Hala süpriz bir laptop cıkar mı daha iyi diye dolanıyorum nette

Makineyi aldım.Şuanda onu kullanıyorum.Bi kaç saat oldu geleli

• quote:

Hayırlı olsun dostum umarım hiç bir sorunla karşılaşmadan kullanırsın
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun dostum umarım hiç bir sorunla karşılaşmadan kullanırsın

Teşekkürler dostum

• Beyler bende almayı düşünüyorum. Eniştemin 2 tane hp pavilion var ama ikisindende memnun değil. 30 dk sonra çok ısınmaya başlıyor, dizlerim kızarıyor. Görünüş olarak muhteşem ama fandan çok ses geliyor. umarım bu modelinde ısınma sorununu gidermişlerdir. Fan sesi benim için önemli değil.

Lütfen oyun testleri falan koyun. Battlefield3 çok lazım ultra ayara getirip fpsyi görelim. 1 saat sonrada sıcaklık değerlerine bakın. 2015'e kadar götürmesi lazım oyunlarda bu notebook.
  • Ne güzel konu hareketlenmiş :)

Ben hemen kısa süreli kullanım izlenimlerimi şöyle aktarayım,

LED Panel

Bazı arkadaşlar beğenmemiş ama bence oldukça iyi parlaklık ayarı yansıması falan kararında.
    Bir sıkıntı yaşamadım fakat birşey dikkatimi çekti,

Burda konuyu açan arkadaşımızın paneli samsung benim ki ise;

Buna rağmen dediğim gibi ekranımı sevdim.

Beats Audio

N53 teki Bang Oluffsen den sonra ''off bu ne'' demedim ama standart bir laptoptan ve altec lansing onkyo gibi laptop hoparlörlerinden daha iyi
    (müzik kulağı çok görecelidir)

HDD

SSD alacağım için çok sıkıntı etmedim ama çok sessiz bir ortamda diske birşey kopyalarken
    (diskten kopyalarken değil) ufak bir cızırtı benzeri duyuyorsunuz.

Bu yine benim diskim ile ilgili olabilir çünkü şöyle bir durum var konuyu açan arkadaşın diski

Görüldüğü üzere Toshiba ama benim diskim,

Hitachi kötü bir marka olduğundan değil ama aynı seri laptoplarda bile özellikler değişmesede markalar değişebiliyor..

Buda bence abartılacak birşey değil,çok canınız sıkılırsa dediğim gibi atıp yenisini almak gibi hakkımız var biliyorsunuz (1 yıl ücretsiz sigorta) ayrıyetten garanti de bu durumu farkedip diski değiştirecektir zahmetsizce. Ayrıca bu sizdede olucak diye birşey yok...

Fikir edinmeniz için birkaç sonuç,

Konuyu açan arkadaş windows derecelendirmesini öyle sanıyorum AMD Catalyst Control Center 12.3 ve BIOS Update olmadan yaptı ki sonuçlar şöyle,

Söylediklerimi yaptıktan sonra şöyle oluyor,

Konuyu açan arkadaşımız bir stress testi yapmamış ben yaptım,

--------------------------------------------------------------------

Cinebench için konuyu açan arkadaş fixed mode'a geçmediğinden amd ile render alamıyordu..
    Bu sonuçlar ise beni en çoken heyecanlandıran şey oldu.

Bir görsel iletişimci olarak DirectX'ten çok OpenGL ile işim var ama biliyorsunuz ki OpenGL için tasarlanmış Nvidia Quadro veya yada ATI Firepro gibi kartlar
    içeren notebooklar 3000 tl nin üstünde ancak bu cihaz rekabetçi gibi :)

Malesef elimde sizi tatmin edicek First Person Shooter oyunları yok FPS testi yapabilmek için ama edinicem birkaç tane.
    Strateji oyunları yeterli zorlamayı yapmayacağı için denemek istemedim ve malesef elimdeki tek oyunlar onlar :)

Sonuç olarak, Ben memnunum kısa süre içinde deneyebildiğim kadarından aldığım sonuçtan..
    Sessiz bir cihaz zorlanmadıkça fan sesi duyurmuyor..
    HP'nin ısınıp kapanma sorununa getirdiği çözüm zorlanıp ısınmaya meyilli işler yapıldığında
    fanın devrini arttırmak olmuş ama eğer niyetliyseniz almaya ve sizi engelleyen bu olucaksa
    piyasada fanspeed ayarlayan birsürü program olduğunu hatırlatayım.
    Herkese iyi forumlar sorunsuz kullanımlar.

• quote:

Ne güzel konu hareketlenmiş :)

Ben hemen kısa süreli kullanım izlenimlerimi şöyle aktarayım,

LED Panel

Bazı arkadaşlar beğenmemiş ama bence oldukça iyi parlaklık ayarı yansıması falan kararında.
    Bir sıkıntı yaşamadım fakat birşey dikkatimi çekti,

Burda konuyu açan arkadaşımızın paneli samsung benim ki ise;

Buna rağmen dediğim gibi ekranımı sevdim.

Beats Audio

N53 teki Bang Oluffsen den sonra ''off bu ne'' demedim ama standart bir laptoptan ve altec lansing onkyo gibi laptop hoparlörlerinden daha iyi
    (müzik kulağı çok görecelidir)

HDD

SSD alacağım için çok sıkıntı etmedim ama çok sessiz bir ortamda diske birşey kopyalarken
    (diskten kopyalarken değil) ufak bir cızırtı benzeri duyuyorsunuz.

Bu yine benim diskim ile ilgili olabilir çünkü şöyle bir durum var konuyu açan arkadaşın diski

Görüldüğü üzere Toshiba ama benim diskim,

Hitachi kötü bir marka olduğundan değil ama aynı seri laptoplarda bile özellikler değişmesede markalar değişebiliyor..

Buda bence abartılacak birşey değil,çok canınız sıkılırsa dediğim gibi atıp yenisini almak gibi hakkımız var biliyorsunuz (1 yıl ücretsiz sigorta) ayrıyetten garanti de bu durumu farkedip diski değiştirecektir zahmetsizce. Ayrıca bu sizdede olucak diye birşey yok...

Fikir edinmeniz için birkaç sonuç,

Konuyu açan arkadaş windows derecelendirmesini öyle sanıyorum AMD Catalyst Control Center 12.3 ve BIOS Update olmadan yaptı ki sonuçlar şöyle,

Söylediklerimi yaptıktan sonra şöyle oluyor,

Konuyu açan arkadaşımız bir stress testi yapmamış ben yaptım,

--------------------------------------------------------------------

Cinebench için konuyu açan arkadaş fixed mode'a geçmediğinden amd ile render alamıyordu..
    Bu sonuçlar ise beni en çoken heyecanlandıran şey oldu.

Bir görsel iletişimci olarak DirectX'ten çok OpenGL ile işim var ama biliyorsunuz ki OpenGL için tasarlanmış Nvidia Quadro veya yada ATI Firepro gibi kartlar
    içeren notebooklar 3000 tl nin üstünde ancak bu cihaz rekabetçi gibi :)

Malesef elimde sizi tatmin edicek First Person Shooter oyunları yok FPS testi yapabilmek için ama edinicem birkaç tane.
    Strateji oyunları yeterli zorlamayı yapmayacağı için denemek istemedim ve malesef elimdeki tek oyunlar onlar :)

Sonuç olarak, Ben memnunum kısa süre içinde deneyebildiğim kadarından aldığım sonuçtan..
    Sessiz bir cihaz zorlanmadıkça fan sesi duyurmuyor..
    HP'nin ısınıp kapanma sorununa getirdiği çözüm zorlanıp ısınmaya meyilli işler yapıldığında
    fanın devrini arttırmak olmuş ama eğer niyetliyseniz almaya ve sizi engelleyen bu olucaksa
    piyasada fanspeed ayarlayan birsürü program olduğunu hatırlatayım.
    Herkese iyi forumlar sorunsuz kullanımlar.

Ellerine sağlık dostum

Bu fan sesini bir kaç kişi daha çok çıkıyor diye söyledi gerçekten rahatsız edecek kadar çok mu yahu merak ettim. Teknoloji mağazalarında kurcaladım biraz kullandım ama o kadar gürültüde dışarda fan sesi belli olmuyor tabi.. Takıldı kafama simdi bu

• Günlük kullanımda değil tabiki ama eğer benim yaptığım gibi işlemci ve grafik kartına yüklenen işler yaparsan fan makinayı soğutmak için elinden geleni yapıyor.
    Şöyle söyleyim şuan foruma yazarken makina fısıldamıyor bile ama yüksek performansa alıp bir oyun açarsam tabiki samsung chronos yada n55 gibi ısınmasın diye fan devrini arttrıyor buda senin duyabilceğin bir seviyeye geliyor,ama şöyle düşün zaten fan sesini bilgisayarı zorluycak bir uygulama yaparken duymamak hayatın olağan akışına aykırı :) hem ince olsun şık olsun hem performanslı olsun hem sessiz olsun diye birşey yok yani varsada çok pahalıdır heralde :)

Yoksa normal kullanımda fan sesi falan duymazsınzz
    ağır kullanımda zaten
    yine duymazsın oyun açtığında sesini kapatıp mı oynuyosun oyunun sesinden fan sesi mi duyucaksın :)
  • quote:

Günlük kullanımda değil tabiki ama eğer benim yaptığım gibi işlemci ve grafik kartına yüklenen işler yaparsan fan makinayı soğutmak için elinden geleni yapıyor.
    Şöyle söyleyim şuan foruma yazarken makina fısıldamıyor bile ama yüksek performansa alıp bir oyun açarsam tabiki samsung chronos yada n55 gibi ısınmasın diye fan devrini arttrıyor buda senin duyabilceğin bir seviyeye geliyor,ama şöyle düşün zaten fan sesini bilgisayarı zorluycak bir uygulama yaparken duymamak hayatın olağan akışına aykırı :) hem ince olsun şık olsun hem performanslı olsun hem sessiz olsun diye birşey yok yani varsada çok pahalıdır heralde :)

Yoksa normal kullanımda fan sesi falan duymazsınzz
    ağır kullanımda zaten
    yine duymazsın oyun açtığında sesini kapatıp mı oynuyosun oyunun sesinden fan sesi mi duyucaksın :)

Anladım dostum haklısın ısınmasında yeter ki fanın sesi cıksın

Bu gün alıcaktım bimeksten bende haftasonu diye kampanya kaldırılmış.. Haftaici tekrar gidip alıcam bende inşallah..

Yalnız başka laptopları falan incelerken arada yüksek çözünürlüklü sony laptoplara takıldım gerçekten görüntü de on numara laptop yapmışlar.

Sen Hp nin çözünürlüğünden ekran netliginden memnun musun ?

• Melo iyi ama bir Alex değil :)

yani bu ekran bana göre iyi ama tabiki bir 16.4 F.HD Bravie Engine Screen Vaio değil :)

Kendi adıma HP'nin ekran çözünürlüğü falan gayet iyi zaten ben anlamıyorum o 17' bilgisayarları taşıyamıyacaksan o paralara rekor kırcak masaüstü toplarsın.

kalkıp 4.5 kg bilgisayar alıyorlar sonra taşınabilir bilgisayar

Sonuç olarak ekran bence iyi film de izledim BR-Rip 1080 falan beni tatmin etti.
  • quote:

Melo iyi ama bir Alex değil :)

yani bu ekran bana göre iyi ama tabiki bir 16.4 F.HD Bravie Engine Screen Vaio değil :)

Kendi adıma HP'nin ekran çözünürlüğü falan gayet iyi zaten ben anlamıyorum o 17' bilgisayarları taşıyamıyacaksan o paralara rekor kırcak masaüstü toplarsın.

kalkıp 4.5 kg bilgisayar alıyorlar sonra taşınabilir bilgisayar

Sonuç olarak ekran bence iyi film de izledim BR-Rip 1080 falan beni tatmin etti.

Aynen öyle eşşek ölüsü gibi laptoplar

Ama görüntü bayağı etkiliyor insanı.. Herneyse başka alternatif bir laptop yok gibi gözüküyor bir iki gün içerisinde bende alıcam "Dv6 6c04et"i .. hayırlısı artık

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.