Ayrıca hıtachının samsung kalır bır yanı yoktur kalıtelı bır markadır bugun dunyanın en hızlı mobıl cıhazla cın markaların cıkmakta butun dunyada mılyon satmaktadır. Hıtachının samsungtan gerı kalabılıcegı bır yon varsa oda ancak goruntu teknolojılerıdır.
Diğer mesajımdada belirtmiştim yanlış anlamışssın kardesim .. Performans farkedeceginden degil merakımdan soruyorum demiştim.. Samsung hitachi chei mei ne olursa olsun benim anlam veremedigim aynı marka ve model laptopta neden farklı aygıtlar kullanılıyor?
Ben zaten siparişimi verdim iş işten geçti diyebilirim aldım bir tane "6c04et"..
Yani kime sorarsan sor aynı fiyata samsung mu hitachi mi yada x bir çin markası mı samsung der tahminimce herkez.. Ama benim söylemek istedigim o degildi.. Sonucta garantiyi hp veriyor birşey olursa yenilenecek.. Dedigim gibi sadece merak aynı modelde farklı markaların olması vardır bir açıklaması elbet
quote:
Orijinalden alıntı: gursuogr
BENCE !! Anakart ne desteklıyosa ram sınırını odur daha fazlasını bıosun saglaması benım teknolojı bılgıme sıgmıyor bırı aksını acıklarsa bende ogrenmıs olurum.
Ayrıca hıtachının samsung kalır bır yanı yoktur kalıtelı bır markadır bugun dunyanın en hızlı mobıl cıhazla cın markaların cıkmakta butun dunyada mılyon satmaktadır. Hıtachının samsungtan gerı kalabılıcegı bır yon varsa oda ancak goruntu teknolojılerıdır.
5400 rpm hard dıskın bıle cıkardıgı sese dayanamayıp ssd ye gecen var 100000 rpm dısk koysada of ne performanslı demıceksınız placebo etkısı yasayacak herkes bu sefer gurultu ısı ve 1 saatlık pıl omrunden yakınacak arkadaslar bu kadar ınce eleyıp sık dokuyan acık daha para bırıktırsın 3000 lıralık ozel serı cıhazlar alsın..
Selam..
acıklamak gerekirse.. bilgisayar üreticisine bağlı olarak bios tabanı yazılır.. ve yazılırken anakart üreticinin sunduğu imkanlara göre kısıtlanır. hm67 chipsetli bir anakartta max. ram desteği kısmını göremedim. fakat demekki 16 gb desteği sağlıyorki anakart bios ile bu özellik aktif hale getirilmiş. burada dikkat edilmesi gereken özellik ram kapasitesinden ziyade ne kadar ram hızına destek verdiğidir. miktar belki biosla kısıtlanabilir yada kısıtlanmış özellik açılabilir. ama anakartın desteklediği fsb hızının üstünde bir hız belirlenirse sistem kararsız çalışabilir aşırı yüklenebilir. intelin sitesinde göremedim belkide yanlış bakmış olabilirim ama hm67 chipsetinin en fazla 8 gb ram destekler diye bir kuralı yok.. buda demektirki üretici firma belki sistemin kararlı çalışması açısından belkide sistem entegrasyonu açısından böyle uygun görmüş olabilir. daha sonrada gelişen teknolojiyle böyle iyi bir makinanın müşterilerine hayal kırıklığı yaratmaması için bu desteği sağlıyor olabilir. nedenini bilemeyiz.. ama bu benim açıklamam.. umarım bi miktar yardımcı olabilmişimdir.
hdd ye gelince.. hitaci firması belki ülkemizde hakettiği değeri göremedi.. ama emin olun.. üst kalite ürünleri olan bir firmadır.. kısa bir örnek vermem gerekirse.. LCD televizyonlarda en kaliteli PWB yi bu adamlar yapar.. çok övülen samsung philips markalarında 2-3 liralık pwb kullanılırken bang olufsen vb.. gibi kaliteli firmalar sadece hitachi kullanır. ayrıca bu adamlar kendi yaptıkları televizyonun arkasında kağıda benzer bir materyal ürettiler ve test sitesi o kağıdın ne olduğunu çözemediler.. yakmaya çalıştılar olmadı yırtmaya çalıştılar olmadı.. neyse.. hdd olayına fazla takılmayın arkadaslar.. burada asıl olay şu.. normalde bu muhabbetler çıkmasın emin olun o sesi duymazsınz bile.. şimdi kullanırken sürekli kafanız orada olacaktır.. benim size bireysel tavsiyem.. fazla incelemeyin.. arızası yoksa cihazınızın yükleyin oyunu keyfini çıkarın.. yoksa siz bu ince detaylarla uğraşırken.. iş işten geçecek :)
diyeceklerim bu kadar kafasında soru işareti anlayamadığı bir yer olan varsa sorusunu cevaplamaktan memnuniyet duyarım.. İyi Geceler..
quote:
Orijinalden alıntı: Film Bu Ya
quote:
Orijinalden alıntı: PARG4LI
Bana biraz garip geldi dostum .. hadi seninki Harddiski farklı olan bir model diyelim.. Aynı seri olanlarda markanın değişmesi saçma değilmi..
Sonuçta atıyorum tamamen markaları Toshiba marka bir harddisk'e mi güvenir insan yoksa adını sanını duymadıgı bir Çin markasına mı güvenir..
Çok aykırı performanslar olacağından değil sadece merak yanlış anlaşılmasın söylediklerim..
yani eğer bu konuda uzman veya çok titiz değilseniz ekran dışında bence bu sorun olmamalı. neticede firma bir çok şeyde marka belirtmiyor (işlemci, ekran kartı vs. hariç). sana söylediği sistemin veya donanımın performansı (5400rpm olması gibi) bozulma gibi bir sorunda da hp garantisi çok yardımcı oluyor -ki hp ile ısınma sorunu haricinde sorun yaşayan pek görmedim-. o yüzden içinz rahat olsun
ayrıca genele bir soru yöneltmek istiyorum, cihazın altında pili çıkartmak için kullandığımız mandalı ters yöne çekince alt tarafı açılıyor. ben meraktan açtım garanti durumuna etki eder mi sonuçta sıkıca vidalarla kapatılmış bir bölüm değil.
selam..
isterseniz bilgisayarı komple sökün.. pizza kutusunda koyup kullanın.. parça kırmadığınız sürece cihazın garantisine bişey olmuyor. hp diğer markalar gibi vida inceleyip garanti dışı işlem yapmaz..sadece söküp takarken dikkat yeterli..
Benim demek istediğim, 4gbx2 deki, 4gb o zamanın teknolojisi veya dikkate alınan max. ramdir. 1333 MHz ram bu bilgisayar için sondur. 8 GB 1333 MHz RAM destekleme şartlarına baktığımda HM65 chipset vardır. Yani bu bilgisayarda destekleniyor gözüküyor. RAM ne işime yarar sorusuna gelince, Gelişen oyun ve programların 4-5 sene sonra yüksek ram li ve ekran kartlı bilgisayarlara ihtiyaç duyar.Şuan i7-2670 işlemci notebooklar için üst düzey, Ati hd7690 orta düzeyin üzerinde, bunlar beni 4 sene götürür. ileride Mevcut 8gb ramin 3 gb'ı paylaşımlı ekran kartına, 6 gb'ı oyun veya programa da gidebilir. İleriki zamanın ne getireceği belli olmaz.
Teşekkürler Hocam. Bildiğim bizimkilerin anakart çipset HM65 olması lazım. Dediğin gibiyse bios'u bi kurcalayıp şu ramlerin frekans sınırlarını (varsa) değiştirebilir demek ki.
Panel konusunda gerekli açıklama yapılmış zaten.
Chimei nedir bende bilmem ama gördüğüm net birşey var ki ekran sorunsuz.
Ayrıca ilginçtir hp nin adeti galiba aynı muabbet dv7 başlığında var.
Demekki rastgele yada fiyat artış/inişlerine göre topluyorlar.
quote:
Arkadaşlar bilgisayarı aldım eve geldim şimdi internete bağlanamıyorum evdeki diğer bilgisayarlar çalışıyor yani modemden kaynaklanan birşey değil Bilgisayarın wirelessını açıp kapatınca 3-4 saniye kadar internete erişebiliyorum ama sonra kopuyor :( yardımlarınızı bekliyorum
bağlantı problemi maalesef bende de mevcut...daha önce acer 5920 modelini kullanıpta hiç bir bağlantı problemi yaşamadığım uzaklıktan devamlı kopma ve bağlanamama sıkıntılarını yaşıyorum.kimi yerlerde airties modemlerle sıkıntı olduğunu okudum ama herhangi bir çözüm bulamadım...
quote:
Orijinalden alıntı: tigger33
Benim demek istediğim, 4gbx2 deki, 4gb o zamanın teknolojisi veya dikkate alınan max. ramdir. 1333 MHz ram bu bilgisayar için sondur. 8 GB 1333 MHz RAM destekleme şartlarına baktığımda HM65 chipset vardır. Yani bu bilgisayarda destekleniyor gözüküyor. RAM ne işime yarar sorusuna gelince, Gelişen oyun ve programların 4-5 sene sonra yüksek ram li ve ekran kartlı bilgisayarlara ihtiyaç duyar.Şuan i7-2670 işlemci notebooklar için üst düzey, Ati hd7690 orta düzeyin üzerinde, bunlar beni 4 sene götürür. ileride Mevcut 8gb ramin 3 gb'ı paylaşımlı ekran kartına, 6 gb'ı oyun veya programa da gidebilir. İleriki zamanın ne getireceği belli olmaz.
tabiki haklısınız.. zaten ben yukarıdaki açıklamalarımda sizinle farklı bişey söylemedim.. ram miktarı belki chipset tanımlamalarına göre arttırılabilir sistemin öngördüğü biçimde fakat fsb hızının arttırılması sistemde stabiliteyi düşürebilir. ben bu arada bilgisayarda hm67 var biliyorum ama programlarlada bakıp görebilirsiniz..
quote:
Teşekkürler Hocam. Bildiğim bizimkilerin anakart çipset HM65 olması lazım. Dediğin gibiyse bios'u bi kurcalayıp şu ramlerin frekans sınırlarını (varsa) değiştirebilir demek ki.
Panel konusunda gerekli açıklama yapılmış zaten.
Chimei nedir bende bilmem ama gördüğüm net birşey var ki ekran sorunsuz.
Ayrıca ilginçtir hp nin adeti galiba aynı muabbet dv7 başlığında var.
Demekki rastgele yada fiyat artış/inişlerine göre topluyorlar.
Tekrar selam..
ben anakartınızı hm67 chipset olarak biliyorum.. artık her neyse.. anlatmak istediğim şu.. kullandığınız ürünlerin anakartında aslında bir çok özellik olmasına rağmen üretici tarafından kısıtlanmıştır. araştırırsanız açık bios yada mod lanmış bios dedğimiz bir durum söz konusu en basitinden youtube da aratırsanız asıl biosunuzu görebilirsiniz. ama demekki bilgisayarın çalışması en iyi ayarlarıyla geldiği için firma bu tarz ayarları yapmaya müsade etmiyor ayrıca garanti dışı kalma riskide mevcut..
Parçalara gelince.. Bilgisayar firmaları sadece hp olarak konuşmuyorum.. Maliyete önem verirler.. büyük firmalar bildiğiniz üzere 50 şer adet üretmezler bilgisayalarları.. 1.kısım üretimde x firmasıyla 1 liradan anlaşırlar.. daha sonraki 2. kısım üretimde 0.90 liradan y firmasıyla anlaşırlar.. ama anlaşma yaparken biglisayarın ekran kalitesi baz alınarak anlaşma yapılır. sanmıyorumki daha adi bir parça takılsın.. herşey maliyet hesabından kaynaklanıyor. bence bunlara kafa yormak yerine aida 64 programını kapatın ve bilgisayarın tadını çıkarın :) hep yazarım bu cümleyi ama daha sallayanı görmedim ahaha
quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
quote:
quote:
Bana biraz garip geldi dostum .. hadi seninki Harddiski farklı olan bir model diyelim.. Aynı seri olanlarda markanın değişmesi saçma değilmi..
Sonuçta atıyorum tamamen markaları Toshiba marka bir harddisk'e mi güvenir insan yoksa adını sanını duymadıgı bir Çin markasına mı güvenir..
Çok aykırı performanslar olacağından değil sadece merak yanlış anlaşılmasın söylediklerim..
yani eğer bu konuda uzman veya çok titiz değilseniz ekran dışında bence bu sorun olmamalı. neticede firma bir çok şeyde marka belirtmiyor (işlemci, ekran kartı vs. hariç). sana söylediği sistemin veya donanımın performansı (5400rpm olması gibi) bozulma gibi bir sorunda da hp garantisi çok yardımcı oluyor -ki hp ile ısınma sorunu haricinde sorun yaşayan pek görmedim-. o yüzden içinz rahat olsun
ayrıca genele bir soru yöneltmek istiyorum, cihazın altında pili çıkartmak için kullandığımız mandalı ters yöne çekince alt tarafı açılıyor. ben meraktan açtım garanti durumuna etki eder mi sonuçta sıkıca vidalarla kapatılmış bir bölüm değil.
selam..
isterseniz bilgisayarı komple sökün.. pizza kutusunda koyup kullanın.. parça kırmadığınız sürece cihazın garantisine bişey olmuyor. hp diğer markalar gibi vida inceleyip garanti dışı işlem yapmaz..sadece söküp takarken dikkat yeterli..
sağol abicim. bi sorum daha var, bildiğin gibi sanal makine çalıştırırken VT-x/AMD-v donanım hızlandırma özelliğini bios'tan açmamız gerekiyor. fakat bios'a giremedim, girsem de bu özelliğin olmayabileceğini söylüyorlar. nasıl yaparım?
İyi günler beyler.
Bende en azından 1 ay sonra yeni laptop almayı düşünüyorum. HP Pavilion DV6-6C04ET'yi kullanan arkadaşlarada sorum var. İlk olarak bu dizüstü oyun oynamak için elverişli mi? Genelde strateji oyunları oynarım, onları rahat kaldırır diye düşünüyorum ama mesela Gta 4, Skyrim gibi oyunları hangi özelliklerde oynayabiliyorsunuz? Birde Gta 5 diyeceğim ama daha 1 tane traileri yayınlanmış oyun hakkında soru sormak anlamsız olur diye düşünüyorum. Onun haricinde konuyu biraz inceledim sürücü yüklemelerinde vesayre herhangi bir hata oluyor mu, yani bilgisayarı aldıktan sonra her hafta teknik servisle muhatap olmak istemem.
Bios için laptop açılmadan esc ye basmanız ardından ilgili ekran için hangi ''F'' tuşunu kullanmak istiyorsanız ona basmanız yeterli.
Boot için f10 gibi falan (salladım)
bios da bir virtualization seçeneği görmüştüm...
quote:
Orijinalden alıntı: umut321umut
İyi günler beyler.
Bende en azından 1 ay sonra yeni laptop almayı düşünüyorum. HP Pavilion DV6-6C04ET'yi kullanan arkadaşlarada sorum var. İlk olarak bu dizüstü oyun oynamak için elverişli mi? Genelde strateji oyunları oynarım, onları rahat kaldırır diye düşünüyorum ama mesela Gta 4, Skyrim gibi oyunları hangi özelliklerde oynayabiliyorsunuz? Birde Gta 5 diyeceğim ama daha 1 tane traileri yayınlanmış oyun hakkında soru sormak anlamsız olur diye düşünüyorum. Onun haricinde konuyu biraz inceledim sürücü yüklemelerinde vesayre herhangi bir hata oluyor mu, yani bilgisayarı aldıktan sonra her hafta teknik servisle muhatap olmak istemem.
Bunu anlayabilmek için şu listeye bakmak yeterli..
Orta sınıfın en üstünde yer alan bir kart var bu laptopta dolayısıyla skyrim de gta 4 de oynayabiliyorsunuz fakat gta 4 dediğiniz oyunun bir sürü sıkıntısı var yamalarla falan geçti sayılır biraz ama yinede kartlara sıkıntı çıkaran bir oyun üst düzey kartlara bile.. gölgeleri detayları biraz kısmanız gerekecektir büyük ihtimal yada buda bir yama ile geçmiştir tam bilemiyorum.. Skyrim de çok yüksek fps ler alamasanızda oynayabiliceğiniz bir oyundur.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
quote:
quote:
selam..
sağol abicim. bi sorum daha var, bildiğin gibi sanal makine çalıştırırken VT-x/AMD-v donanım hızlandırma özelliğini bios'tan açmamız gerekiyor. fakat bios'a giremedim, girsem de bu özelliğin olmayabileceğini söylüyorlar. nasıl yaparım?
selam..
bildiğim kadarıyla bu serilerde VT desteği var.. f10 la bios a girip system configuration seçeneğinden virtual tech. kısmını aktif etmeniz gerekecek.. eğer bu seçenek yoksa bios update yapmanız gerekebilir.. bios la muhtemelen bu secenek geleceektir.. yeni serilerin bios u incelemek nasip olmadı..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: umut321umut
İyi günler beyler.
Bunu anlayabilmek için şu listeye bakmak yeterli..
Orta sınıfın en üstünde yer alan bir kart var bu laptopta dolayısıyla skyrim de gta 4 de oynayabiliyorsunuz fakat gta 4 dediğiniz oyunun bir sürü sıkıntısı var yamalarla falan geçti sayılır biraz ama yinede kartlara sıkıntı çıkaran bir oyun üst düzey kartlara bile.. gölgeleri detayları biraz kısmanız gerekecektir büyük ihtimal yada buda bir yama ile geçmiştir tam bilemiyorum.. Skyrim de çok yüksek fps ler alamasanızda oynayabiliceğiniz bir oyundur.
arkadasın dedikleri çok doğru.. konsol oyunlarının bilgisayara geçiş süreçleri sancılıdır.. gta4 te baya sancılı bir geçiş süreci yaşadı.. sürekli yama çıkardılar.. gta4 te dikiş tutarmı bilmemde.. diğer oyunları oynayabilirsiniz..
uzun bir süre araştırmadan sonra, ben de dün bu laptop'a karar kıldım. tam lenovo'nun y570'ini alacakken forum istanbul'daki bimeks çalışanı bir arkadaş bu ürünü gösterdi bana. y570'e tasarım ve malzeme bakımından fark attığını düşünüyorum. y570'deki GT555 ve SSD'ye rağmen dv6'yi tercih ettim.
bimeks'de %30 indirimle 1925 liraydı. evet 1769 liraya alan arkadaşlar olmuş ama benim biraz acelem vardı ve yeni bir kampanyayı bekleme lüksüm yoktu.
bugüne kadar yazılanları tekrarlamak istemiyorum, gerçekten memnun kaldığım bir alışveriş oldu ve bu laptop'u tasarım ve performans olarak beğendim. (çok zor beğenirim :)
canımı sıkan tek bir konu var, kutudan çıkardığımda klavyesinin tam düz olmadığını farkettim, sonra biraz incelediğimde klavyenin çentiklerinin tam oturmadığını gördüm. elle oturtmama rağmen hala yüzeyde bir eğim vardı.
servis kitaçığını indirip, klavyeyi çıkardım, altında bombe yapmasına neden olacak birşey yoktu. tekrar taktığımda alttan klavyebi sabitleyen vida yüzünden olduğunu farkettiim, sabitlenen kısım daha aşağıda dururken (milimetrik) diğer kısımlar hafif yukarıda kalıyor, belki vidayı az sıkmak buna bir çözüm olabilir. şuan gözüme o kadar batmıyor. geri götürüp değişim talep edilecek bir neden olduğunu düşünmüyorum. (vakit sıkıntımdan ötürü, yoksa uğraşırım)
daha önce mesaj atan arkadaşlar ramlerin 1600mhz olduğundan bahsetmiş, hwinfo ile baktığımda ben 600mhz civarında görüyorum, (calışma hızı değil, bariz donanım max bilgisi). bu da can sıkıcı bir konu ama kurcalayacak vaktim yok.
ekran kartının otomatik switchin konusunda bios'dan fixed'i seçtiğinizde desktop'da sağ tıkladığınızda çıkan "değiştirilebilir grafikleri yapılandır" seçeneğinde adaptör kullanıyorken ati"yi kullan, pildeyken intel'i kullan seçeneği var. dynamic switching de sıkıntı var, steam'de counter strike source'u bana intelle oynatmaya kalktı, hatta 3d mark'i da intelle yapmaya kaltı, böyle bir anımdır.
quote:
Orijinalden alıntı: JiGGiee
uzun bir süre araştırmadan sonra, ben de dün bu laptop'a karar kıldım. tam lenovo'nun y570'ini alacakken forum istanbul'daki bimeks çalışanı bir arkadaş bu ürünü gösterdi bana. y570'e tasarım ve malzeme bakımından fark attığını düşünüyorum. y570'deki GT555 ve SSD'ye rağmen dv6'yi tercih ettim.
bimeks'de %30 indirimle 1925 liraydı. evet 1769 liraya alan arkadaşlar olmuş ama benim biraz acelem vardı ve yeni bir kampanyayı bekleme lüksüm yoktu.
bugüne kadar yazılanları tekrarlamak istemiyorum, gerçekten memnun kaldığım bir alışveriş oldu ve bu laptop'u tasarım ve performans olarak beğendim. (çok zor beğenirim :)
canımı sıkan tek bir konu var, kutudan çıkardığımda klavyesinin tam düz olmadığını farkettim, sonra biraz incelediğimde klavyenin çentiklerinin tam oturmadığını gördüm. elle oturtmama rağmen hala yüzeyde bir eğim vardı.
servis kitaçığını indirip, klavyeyi çıkardım, altında bombe yapmasına neden olacak birşey yoktu. tekrar taktığımda alttan klavyebi sabitleyen vida yüzünden olduğunu farkettiim, sabitlenen kısım daha aşağıda dururken (milimetrik) diğer kısımlar hafif yukarıda kalıyor, belki vidayı az sıkmak buna bir çözüm olabilir. şuan gözüme o kadar batmıyor. geri götürüp değişim talep edilecek bir neden olduğunu düşünmüyorum. (vakit sıkıntımdan ötürü, yoksa uğraşırım)
daha önce mesaj atan arkadaşlar ramlerin 1600mhz olduğundan bahsetmiş, hwinfo ile baktığımda ben 600mhz civarında görüyorum, (calışma hızı değil, bariz donanım max bilgisi). bu da can sıkıcı bir konu ama kurcalayacak vaktim yok.
ekran kartının otomatik switchin konusunda bios'dan fixed'i seçtiğinizde desktop'da sağ tıkladığınızda çıkan "değiştirilebilir grafikleri yapılandır" seçeneğinde adaptör kullanıyorken ati"yi kullan, pildeyken intel'i kullan seçeneği var. dynamic switching de sıkıntı var, steam'de counter strike source'u bana intelle oynatmaya kalktı, hatta 3d mark'i da intelle yapmaya kaltı, böyle bir anımdır.
selam hocam hayırlı olsun öncelikle.. üzerindeki ram 1600 mhz falan bios 1333 mhz downgrade ediyor diyebiliyorum. kullanan arkadaslar net bilgi verecektir. sizin gördüğünüz hız muhtemelen 667 mhz gibi bi rakamdır dual channel olduğu için ram ler öyle görüyorsunuz muhtemelen. orada ram bilgilerinde ram hızı ve çarpanı var.. asıl sonuc orada çıkıyor. switch mod hakkındaki bilgi ise directx uygulamaları sorunsuz openGL ise geçiş sağlamıyor. ondan intel ekran kartında takılı kalıyor. bios ta ki seçenekte zaten bu sıkıntı yüzünden düzeltilmişti..
Yeni alan arkadasa birkac tavsiyede bulunayim.
Ground Zero yu dinle dogru soyler bos konusmaz :)
Ben aldiktan sonra yaptiklarimi soyleyeyim fixed mode a gec mutlaka ister counteri ister super mario yu ati ilede intel ilede oynamak sana kalsin bosver switchable I falan sen yap degisimleri manuel olarak ekran karti surucusu ve bios guncelle ve ram mhz lerini yanlis anlamissin groundzeronun dedigi gibi dual channel oldugundan oyle gosteriyo herbir slotta takili olanin asili hizi carpan degeri ile carpip bulursun 667x2 gibi :)
Kasa tas gibi gorunuyo ama kibar davran acilmalar esnemeler olabilir buna musait bi kasasi var.
Coolsense versiyonunu fan sesinden rahatsiz oluyosan downgrade et bunun nasil yapilicagini groundzero bu konu icinde bana anlatti. Sessiz moda alip birde biosdan "fan always on" secenegini kaldirirsan kuzu gibi sessiz cihaz.
Oyunlarda yada testlerde maksimum sicaklik 80 asla gecmiyor oyundan cikinca coolsense makinayi 1 dk icinde 48 derecelere dusuruyor haberin olsun. Saglikla gule gule kullan hayirli olsun.
GrounD_ZerO, gursuogr, teşekkürler arkadaşlar, ramler konusunda haklısınızdır kesin, ben üstünkörü bakmıştım. tavsiyelerinizi dikkate alacağım. bir de boş bir vakitte şu 4 sayfa boyunca neler yazılmış bir okuyup makineyi kurcalamaya başlayacağım. :)
quote:
Orijinalden alıntı: JiGGiee
GrounD_ZerO, gursuogr, teşekkürler arkadaşlar, ramler konusunda haklısınızdır kesin, ben üstünkörü bakmıştım. tavsiyelerinizi dikkate alacağım. bir de boş bir vakitte şu 4 sayfa boyunca neler yazılmış bir okuyup makineyi kurcalamaya başlayacağım. :)
ustam vaktin olmayabilir.. sorun değil.. sen aklına takılanları buraya yaz.. ben elimden geldiğince net cevaplar vermeye çalısıyorum..soru işareti kalmasın kafanızda.. aslında sorun olmayan ve sorunmuş gibi görünen şeyler can sıkabiliyor.. itina ile açıklarım..
Arkadaşlar merhaba
1 hafta önce ben de bu bilgisayardan aldım ama özellikle oyun oynarken ekran biraz bulanıklaşıyor neden olabilir?