Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Orijinalden alıntı: JiGGiee

GrounD_ZerO, gursuogr, teşekkürler arkadaşlar, ramler konusunda haklısınızdır kesin, ben üstünkörü bakmıştım. tavsiyelerinizi dikkate alacağım. bir de boş bir vakitte şu 4 sayfa boyunca neler yazılmış bir okuyup makineyi kurcalamaya başlayacağım. :)

ustam vaktin olmayabilir.. sorun değil.. sen aklına takılanları buraya yaz.. ben elimden geldiğince net cevaplar vermeye çalısıyorum..soru işareti kalmasın kafanızda.. aslında sorun olmayan ve sorunmuş gibi görünen şeyler can sıkabiliyor.. itina ile açıklarım..

tesekkurler hocam, kurcaladıkca cıkacak artık. iyi aksamlar.

• Ben de bu cihazı alalı bir ayı biraz geçti. Son 2 haftadır ara ara harddisk kafa vuruyordu. Ama tutarsız bi durumdaydı. 1 gün 5 -10 dakika vurup arkasından 3-5 gün sesi çıkmıyordu. Servise göndersem sorunu yakalayamayıp aynen geri göndermeleri olasıydı. Ben de biraz daha bekleyeyim dedim sorun iyice artsında sesi yakalayamadık bahanesi yapmasınlar diye. Bu akşam iyice coştu artık. Yedekleme faslına başladım. Benden başka böyle bir sorunla karşılaşan var mı bu makinayı kullanıp?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnrkn

Ben de bu cihazı alalı bir ayı biraz geçti. Son 2 haftadır ara ara harddisk kafa vuruyordu. Ama tutarsız bi durumdaydı. 1 gün 5 -10 dakika vurup arkasından 3-5 gün sesi çıkmıyordu. Servise göndersem sorunu yakalayamayıp aynen geri göndermeleri olasıydı. Ben de biraz daha bekleyeyim dedim sorun iyice artsında sesi yakalayamadık bahanesi yapmasınlar diye. Bu akşam iyice coştu artık. Yedekleme faslına başladım. Benden başka böyle bir sorunla karşılaşan var mı bu makinayı kullanıp?

hocam bios a girip hdd test mutlaka yaptırın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Orijinalden alıntı: snnrkn

Ben de bu cihazı alalı bir ayı biraz geçti. Son 2 haftadır ara ara harddisk kafa vuruyordu. Ama tutarsız bi durumdaydı. 1 gün 5 -10 dakika vurup arkasından 3-5 gün sesi çıkmıyordu. Servise göndersem sorunu yakalayamayıp aynen geri göndermeleri olasıydı. Ben de biraz daha bekleyeyim dedim sorun iyice artsında sesi yakalayamadık bahanesi yapmasınlar diye. Bu akşam iyice coştu artık. Yedekleme faslına başladım. Benden başka böyle bir sorunla karşılaşan var mı bu makinayı kullanıp?

hocam bios a girip hdd test mutlaka yaptırın..

dün gece yaptırdım. sorun bulamadı. ondan önce de hdtune pro ile yaptırmıştım onda da birşey çıkmamıştı. bad sector yok sanırım ama kafa vuruyor yani. şimdi olmasa yarın öbür gün patlicak harddisk. bu arada bir önceki mesajı yazdığımdan beri yine kesildi vurma sesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir08

Arkadaşlar merhaba

1 hafta önce ben de bu bilgisayardan aldım ama özellikle oyun oynarken ekran biraz bulanıklaşıyor neden olabilir?

Ekran kartının arayüzünü (Catalyst Control Center) kurcaladıysanız uygulama ayarlarını değil kendi ayarlarını kullanmasını söylediyseniz bu programa ve aa morfolojik örtüşme gibi bir sürü zımbırtı ayarı var kurcaladıysanız ondan olabilir.

Oyunun çözünürlüğünü sizin ekranınıza uygun olmayan bir ölçeklendirmeye getirmiş olabilirsiniz.

Bunun sayısız ihtimali olabilir ilk başta aklıma gelenleri yazdım.

Oyun oynarken eğer bios tan fixed mod a geçtiyseniz ati ekran kartına geçin manuel olarak.

Eğer ekran kartı sürücünüzü güncellemediyseniz bunu deneyin ve son olarak ekrana.ekran kartına ve ramlere test uygulamanız sorunu görebilmenize yardımcı olur. Eğer buna karar verirseniz yazın buraya yardımcı olunur.

• simple pass programında istediğiniz parmağa istediğiniz sosyal ağı yada parola gereken siteyi eşletiriyosunuz bekleme modundayken o hangi parmağı taratırsanız o parmağa tanımlanmış site açılıyo bu arada nortonu kaldırmak isteyen sakın norton removal kullanmasın dün bilgisayarı mahvetti ayrıca harddiski bölerken dinamik yapmışım bilgisayar açılırken F11 de işe yaramadı 4 saat boyunca cd den yeni kurulum yaptım :((

• Bende bu notebooku almayi dusunuyorum. Ozellikle oyun performansi ve isinma durumu hakkinda bilgiye ihtiyacim var
  • hocam bu laptop bana yeni geldi eski laptopu yapamadılar bunu verdiler. Sürekli mavi ekran çıkıyor. bios update falan yaptım geçmiyor. 3 kere recovery yaptım yok. birde ekran kartını fixed geçirince 5 dk sonra donuyor geliyor amd bu durumu kurtardı zırvası. nasıl bu sorunu çözebilirim yardımcı olurmusunuz. eski laptopumu aratıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneler_ölmez

HP Pavilion DV6-6C04ET Entertainment Notebook PC (A7N36EA)

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

Merhaba arkadaşlar dün kuzenime pcdepo.com Hp DV6-6C04ET model notebook sipariş ettim ürün bugün elimize ulaştı. Cihaz elime geçmişken alacak arkadaşlara yardımcı olması amacı ile bir kaç test yaptık inşallah faydalı olur.

Tanıtım Sayfası :http://www.pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-6c04et-a7n36ea-notebook-urun7176.html

Sistem özellikleri

İşletim Sistemi:
    Orijinal Windows® 7 Home Premium 64
    İşlemci
    Intel® Core™ i7-2670QM (2,2 GHz 6 MB L3 önbellek )
    Yonga kümesi:
    Intel HM65 Express

Bellek

Bellek
    8 GB DDR3(2 x 4 GB)
    Bellek, maksimum:
    8 GB'ye kadar DDR3 desteği
    Bellek yuvaları:
    2 kullanıcı erişimli

Depolama

Dahili sürücü
    750 GB SATA (5400 rpm)
    Optik sürücü
    Çift Katman Destekli SuperMulti DVD±R/RW

Grafik

Ekran
    39,6 cm (15,6 inç)
    39,6 cm (15,6 inç) HD LED BrightView (1366 x 768)
    Grafik:
    AMD Radeon HD 7690M XT (2 GB DDR5 ayrılmış)

Genişletme Özellikleri

Bağlantı Noktaları:
    • 1 VGA
    • 1 HDMI
    • 2 Kulaklık çıkışı
    • 1 Mikrofon girişi
    • 2 USB 2.0
    • 2 USB 3.0
    • 1 RJ45

Çoklu Ortam ve Girdi Aygıtları

Web kamerası:
    Tümleşik Dijital Mikrofonlu HP TrueVision HD Web Kamerası (düşük ışık)
    Ses özellikleri:
    Beats™ Audio

Girdi aygıtları

İşaret aygıtı:
    Açma/kapatma düğmeli ve çoklu dokunma hareketleri destekli Dokunmatik Yüzey

İletişim

Ağ arabirimi:
    Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz
    802.11 b/g/n; Bluetooth

Güç ve çalışma gereksinimleri

Güç kaynağı türü:
    120 W AC Güç Adaptörü
    Pil türü:
    • 6 hücreli Lityum İyon (Li-Ion)
    Enerji verimliliği:
    • ENERGY STAR® belgeli
    • EPEAT® Silver

Boyutlar ve ağırlık

Boyutlar (G x D x Y)
    37,8 x 24,68 x 3,52 cm
    (Boyutlar konfigürasyona göre değişiklik gösterir )
    Ağırlık
    2,91 kg'dan başlayan ağırlık
    (Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir )

Güvenlik yönetimi

Güvenlik yönetimi:
    • Tümleşik parmak izi okuyucusu

İçindekiler

Garanti:
    2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
    Birlikte verilen yazılım
    • Symantec Norton Internet Security (60 günlük canlı güncelleştirme)
    • Kurtarma bölümü (sistemi kurtarma olanağı dahil
    • uygulamalar ve sürücüler ayrı olarak)
    • Kurtarma bölümünü isteğe bağlı olarak yeniden ayırma
    • Kurtarma CD'si/DVD'si oluşturma aracı
    • Dizüstü Bilgisayar Yardım ve Desteği
    • HP Setup Manager
    • HP Support Assistant
    • HP Recovery Manager
    • Cyberlink YouCam DE
    • Windows Live Essentials
    • WildTangent tarafından desteklenen HP Games
    • Adobe Reader
    • Adobe Flash Player
    • EasyBits Magic Desktop
    • HP CoolSense
    • HP ProtectSmart
    • HP SimplePass
    • HP Launch Box
    • Evernote
    • HP Security Assistant
    • Beats Audio

CİHAZDAN BAZI KARELER

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

KUTUYU AÇARKEN ÇEKTİĞİM BAZI RESİMLER

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

CPU-Z

GPU-Z

PANEL

OPTİK SÜRÜCÜ

SABİT DİSK

WİNDOWS DERECELENDİRMESİ

HD TUNE YAZMA TESTİ

3D MARK 2006 SKORU

CINEBENCH

GPU'nun almış olduğu skor intel ekran kartına aittir. Sürücüler yeni olduğundan dolayı bir sorun var sanırım bir türlü harici ekran kartı ile çalıştırmayı beceremedim

OYUN TESTLERİ

CRYSİS 2 - KARARLI

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

Full ayarlarda oyunu gayet akıcı bir şekilde oynayabildim. 30 kare saniye sınırının altına bile düşse oyun gayet akıcı bir şekilde oynanıyor.

OYUNCU

20 DAKİKANIN ARDINDAN ALT + TAB VE SICAKLIK DEĞERLERİ

NEED FOR SPEED THE RUN - ULTRA

SICAKLIK DEĞERLERİ

Cihaz Değerlendirilmesi
    + i7-2670QM İşlemci (En güçlü notebook işlemcilerinden biri)
    + Radeon HD 7690M XT (Piyasadaki en güncel grafik işlemcilerinden biri)
    + Beats Audio Ses Sistemi (Ses kalitesi gerçekten çok iyi)
    + Ergonomik Klavye
    + Metal Kasa
    + Soğutma sistemi çok iyi (Eski HP notebooklara göre)

- 5400 Rpm disk

Cihazın Tek eksisi 5400 RPM disk gibi görünüyor. Oyun testlerinin devamı gelecektir...

İMZA

[center][image]http://b1202.hizliresim.com/u/g/2q9qh.png[/image] 
    [b]HP Pavilion DV6-6C04ET[/b]
    [size=1][b]CPU:[/b] Intel Core i7-2670QM || [b]RAM:[/b] 8GB DDR3-1333MHz || [b]HDD:[/b] 750GB Toshiba MK7575GSX || [b]GPU:[/b] 2GB AMD Radeon HD 7690M XT GDDR5
    [b]Display:[/b] 15,6" HD LED BrightView || [b]Speaker:[/b] Beats Audio || [b]ODD:[/b] DVD Super Multi || [b]OS:[/b] Windows 7 Home Premium SP1 64-bit[/size][/center]

ÜYELER

1. efsaneler_ölmez (Şimdilik yalnızca ben )

biladerim bende bu bilgisayarı almayı düşünüyorumda bu bilgisayarın piyasaya çıkış tarihi ne zaman ? bi fikrin var mı ? eski bir bilgisayar almak istemiyorum eğer yaz sonuna kadar 1500-1800 arasına denk getirirsem alcam geçen gün bimekste 1800'dü

• arkadaslar su konuya bi bakarmisiniz hangisini alayim hp mi lenovomu

forum.donanimhaber.com/m_60669234/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Ustte efsaneler_olmezin ayrintili ozellikler ve performans degerl;erini verdigi goruntulerde islemci sicakliklari 76-80 derece gozukuyor. Cok yuksek degilmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

Ustte efsaneler_olmezin ayrintili ozellikler ve performans degerl;erini verdigi goruntulerde islemci sicakliklari 76-80 derece gozukuyor. Cok yuksek degilmi.

Notebooklar için 70-80 derece sıcaklık normal bu sıcaklık değerlerinde oyun oynayabilirsen öp başına koy 95 derece sıcaklıklaraı gören notebooklar var
  • Arkadaşlar iyi geceler,

Ben de bu laptopu yaklaşık bir hafta önce aldım ama ancak kullanmaya başlayabildim. Bir kaç sorum olacak;

Öncelikle sanki benim haporlörlerimden bir cızırtı geliyor yüksek sesle bir şeyler dinlemeye çalıştığımda. Böyle bir sorunla karşılaşanınız oldu mu?

Bir de makina adaptöre bağlıyken kasanın çelik yüzeylerini ellediğimde sanki hafif bir elektriklenme oluyor gibi hissediyorum, hani böyle eski tüplü televizyonların üzerinde elinizi gezdirirsiniz de karıncalanma gibi bir şey hissedersiniz ya, öyle bir durum var. Bu normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYBiGDReaM -- 10 Mayıs 2012; 22:35:52 >
  • beyler bende bir kaç aydır bahsedilen notebook'u kullanıyorum sıkıntı yoktu ta ki hp'nin sitesinden ekran kartının driver'ını güncelleyene kadar.ondan sonra mavi ekran almaya başladım ve bilgisayar otomatik olarak intele döndü.bunun üzerine recovery yaptım grafik driver'ını yükliycem nerden yükleyebilirim?

edit:bi kaç haftadır wi-fi adaptörüyle ilgili olduğunu düşündüğüm bi sıkıntı vardı support asistance ile güncelleme yaptım networkle ilgili ne varsa.Sorun o an için çözüldü diyebilirim hatta ertesi güne kadar bi sıkıntı olmadı ama ertesi günden itibaren tekrar internetim seri olarak kesilmeye başladı (wireless işaretinin üstünde ünlem,tamamen bağlantının kopması vs.) bunun üzerine bugün telefon aracılığıyla sorunumu anlatıp yardım aldım HP müşteri hizmetlerinden BIOS update ve söylediği driver güncellemesiyle sorunumu hallettim yaklaşık 12 saattir bir sıkıntı olmadı.eğer aynı sorunu yaşayan olduysa yardımcı olması açısından yazdım bunu hepinize iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyogluh -- 11 Mayıs 2012; 22:00:06 >

• Garantiye giden ilk makine benim ki olacak sanıyorum Büyük ihtimalle ekran filminde sorun var. Ekranı azıcık ittirdiğimde bütün renkler yeşile dönüyor. HP ile e-posta yoluyla görüştüm. Ekran değişiminin yapılacağını belirttiler.En kısa zamanda göndereceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VurqunCu
    Notebooklar için 70-80 derece sıcaklık normal bu sıcaklık değerlerinde oyun oynayabilirsen öp başına koy 95 derece sıcaklıklaraı gören notebooklar var

O sicakliklarda gezinip islemciyi yaktim ben onceki laptopta. E yokmu bunun caresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

quote:

Orijinalden alıntı: VurqunCu

O sicakliklarda gezinip islemciyi yaktim ben onceki laptopta. E yokmu bunun caresi

İyi bir soğutucu alırsan 5-10 derece düşürebilirsin sıcaklığı.
  • Topraklama yoktr taktıgın pirizlerde. Benim evde odadaki priz de öle bişey yok mesalah ama salona takınca titreme oluyo. Uzatma kullanıosan ondanda kaynaklana bilir.
  • Arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım ground zero boşlamış buraları :)

Öncelikle ekranındaki renkler yeşile dönen arkadaş olur böyle şeyler gönder değiştirsinler 100 makinanın 3ünde 5inde illaki sorun çıkıcak.

Hard Diski kafa vuran arkadaş içinde aynı şey geçerli çok net bariz sorunlar hp servisi böyle şeylerde sorun çıkarmaz...

Sürekli mavi ekran hatası alan arkadaşın driver güncellemesi gerekiyor ayrıca bios tan swtichable graphics i dynamic mode dan fixed mode a alması gerekiyor.

Hata devam ederse herhangi bir uygulama açıkken ekran kartı değiştirmeyi kessin bilgisayar bu nükleer tesis değil uygulama açıkken kart değiştirmeyin :)

Sıcaklık yüksek diyen arkadaşları başka laptop forumlarına bekliyorum 75 i görüyorum en en fazla oyun oynarken bundan normal bir sıcaklık var mı ? masaüstü mü bu ?

Elektriklenme diyen arkadaş topraklama sorunun var. Benimde bir prizimde var bir prizimde yok ancak sordum bir sorun çıkartmaz normal dediler böyle devam ediyorum. Topraklı olanda kullanmakta fayda var tabi yada topraksız olana topraklama yaptırmak daha mantıklı.

Bunlar dışında sorusu olan varsa elimizden geldiğince yardımcı olalım.

• Driver güncellemelerini ekran kartı amd deyken sağ klik>Grafik özellikleri>catalyst control center açılacak sağ en altta yazılım güncelleme var ordan kontrol edin sürümünüz güncel mi değilmi onun dışında hp support zaten yardımcı oluyor.

Bios tan fixed dynamic geçişini yapın lütfen.

Bios update yapmaktada fayda var.

F14 olması lazım son sürümün hp nin sitesindeki güncel mi bilmiyorum bakmam lazım baktıkça teyit ettikçe bilgileri yenilerim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.