Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (581. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
930.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dv6 1350 et kullanıyorum hiç bir pişmanlığım olmadı :) tek sorun ısınma.
    Şu an sadece fanda sıkıntı var. gürültülü çalışıyor arada duruyor.
    değiştirip ve ssd ile kullanıp devam edeceğim. fakat fan numarasını sökmeden bulamadım. bilen varsa yazabilir mi?
    bu arada ocak 2010 yılından beri kullanıyorum. recovery'i sildim bunu temin edebilir miyim bu gruptan :( yada hala elinde olan var mı?
  • II_MeHMeT kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı kasa makinadan var. Fan sesi cidden yeni nesil makinalara göre fazla. Aynı boyutta daha sessiz ve daha etkili çalışabilen fanlar illaki vardır. Bilen arkadaslar varsa yardımcı olursalar harika olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    az önce açtım zor topladım yine makinayı bu sefer 1 vida arttı :) fanın model numarası KSB0505HA DC 05V 0,38A Markası DC Brushless
    yukarıda yazdığım özellikler dv61350 et fanın özellikleridir. anlamadığım nokta hep toshibalarda kullanılanıyor bu fan özdeşleşmiş artık demekki.
    bugun yarın alacağım tabi sıfır bulabilirsem.
    Bu model için internette 30 lira fiyat belirlemişler. Aynısındanmı alıcaksınız? Belki aynı paraya daha iyileri vardır?

• Nedenini bulamadım hala AMD Radeon HD 6770M ekran kartım var bilgisayarı açtıgım anda acayip ısınmaya başlıyor,5 dk bilgisayarı oyun açmadan kullandıgımda 90 dereceye kadar varıyo,oyunda ise 2 3 dk dayanabiliyo açtıgım anda
    -fanları temizledim,macunu yeniledim,sogutucuyu kontrol ettim,driverları sildim yükledim,format attım hiçbirşey çözmedi bunu
    daha önce karşılaşan var mı bu durumla?
  • sürekli yüksek performans yada oyun modunda falan kullanıyorsanız ısınma yüksek oluyor. dengelide kullanmayı deneyin oyunda bazen performans düşebilir fakat sıcaklık yüzünden kapanmaz. fanda görevini yapamıyor olabilir. temiz olsada eskisi devrinde dönmüyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: II_MeHMeT

sürekli yüksek performans yada oyun modunda falan kullanıyorsanız ısınma yüksek oluyor. dengelide kullanmayı deneyin oyunda bazen performans düşebilir fakat sıcaklık yüzünden kapanmaz. fanda görevini yapamıyor olabilir. temiz olsada eskisi devrinde dönmüyor olabilir.

malesef ikisinide kontrol ettim sorun yok hala bulamadım neden
  • recovery yapma şansın varsa bir de onu dene hocam.
    aynısından alacağım. yapı olarak farklı takma şansı çok az oluyor laptop'un içi malum farklı modellerin olacağını düşünmüyorum. ben fandan memnundum ısınmadan dolayı kapanma yaşamadım daha önce bu yüzden aynı fanı bulabilirsem alacağım. ankarada alfa bilgisayar yedek parça dağıtıcısı, birde frozen bilgisayar var ankarada laptop için sıfır veya ikinci el yedek parçada bir çok ürün var.
  • termal macun olmadığından, laptopu söktükten sonra fanı tamamen çıkartamamıştım. çıkarttım ve fanın yatakları ile ince çubuğun olduğu kısmı yağladım. bilgisayarda ısınma sorunu da ses sorunu da neredeyse şu an sıfır, hava sıcaklığının 30 derecenin üstünde olduğu bu günlerde ortalama cpu 70 ekran kartı 50 derecelerde seyrediyor. fanı çıkartma şansınız varsa fan motor gibi vuruntulu çalışıyorsa yağlamanızı öneririm
  • dv6115 kullanıyorum kola dökülmüştü 2 yıl önce garanti kapsamında servise gitti 2 kere ve bilgisayar o günden beri berbat halde.

iyi çalıştırması gereken oyunları bile kötü seviyelerde takılarak çalıştırıyor vs. benzer şikayeti olan var mı, ekran kartının kötülüğünden mi bunlar
  • ankara da bir iki yerde yedek parça satışı yapan yerler var. bende fan öldü sanıp almak üzereyken bir gün fan tamamen çalışmaz oldu. toz veya mıknatıs yüzünden metal parçaların girebileceğini düşündüm ve yağladım zaten bozuk daha çok bozulsaydı da birşey olmayacaktı kanımca. yağladıktan sonra ilk gün ki gibi çalıştı. donanım haberde de sahibinden de de istediğin gibi dvd yerine hdd dönüştürücüler satılmaktadır. bende aynı şeyi düşünüyorum ssd takıp yaşlı insana doping vermek gibi geliyor bakalım performans nasıl olacak. şu an sadece işlemciyi yükseltip bunu denemek istiyorum bende 1350 et kullanıcısıyım sanırım içindeki en iyi işlemci.
    fanı yağlama şansın varsa durma hemen yağla. fanın serin üflediğini göreceksin :)
  • quote:

fanı yağlama şansın varsa durma hemen yağla. fanın serin üflediğini göreceksin :)

Hocam makineyi komple dagitirsam bir yerleri kopartirim diye dusunuyorum

• quote:

Hocam bide ince kullandiginiz yag sari renkte olan ince yag dimi?

Birde ne kadar yag damlattiniz? Fazla olursa zamanla toz tutabilir..

Özel mesaj yazmaya kapalısınız sanırım.

sökmek için bu videoyu kullanabilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=uE6h0RiPFA8

gress yağı kullanmadım. ince yağ kullandım dediğiniz gibi. traş makinasının yanında verilen bir yağ vardı onu kullandım 1 damla damlatım elimle döndürmeyi denedim açıkçası hoşuma gitmedi. bir daha damlattım yeterli geldi. şu an herhangi bir ses sorunu yok fanda. zaten çalışmasaydı hemen alacaktım. termal macunu unutmayın eski macunu kullanmayın. ben zalmanın şişede satılan ürününü aldım vatandan.

yağlamadan önce fan artık çalışmıyordu. kaybedecek birşey olmayınca şansımı denedim. ilk değerleri bilgisayarın altında metal tepsi onun altında buzlar varken 105 dereceydi ve ekran kartı da 105 dereceydi. belki inanırsınız belki inanmazsınız. sıcaklık değerleriniz yüksekse fanı yağlayın. sonuç alamazsanız vakit kaybetmeden yeni bir fan almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II_MeHMeT -- 1 Temmuz 2014; 15:08:20 >

Hocam anlamayın ama benim makina bu havalarda 70 derecelerin üstüne hiç çıkmaz. En fazla 60 falan. Oyun hariç tabi. Fan sesi de anca gecenin sessizliğinde duyuluyor.

Video güzelmiş işime yarar ilerde ama şimdilik açmamam gerek yok sanırım

benim fanı yağlamadan önce 70 in altında çalıştığını pek söyleyemem :) format attıktan sonra daha çok ısındı laptop :) sonrasında birde xp yükledim xp de çok rahat ne ısınma sorunu var ne de kullanım zorluğu. tek sıkıntısı iyi oyunlarda dx11 istiyor :) bu yüzden windows7 de takılı kaldım :) linux da yükledim. onda daha çok ısınıyor tabi değerleri ölçemiyorum linuxda fakat fan maksimumda çalışıyor :) sen temiz bakmışsın fana :) ben ne soğutucu kullanıyorum nede başka birşey istediğim bir soğutucu vardı dolar yükseldi vereceğim mevlanın çok üzerine çıktı dolarda inmeyince alamadım :) video'yu indirmeni tavsiye ederim bir gün lazım olabilir :)
    Ben de soğutucu falan kullanmıyorum ama hep masaüstünde kullandım. Masada toz bile olmazdı. Siz koltukta yatakta falan kullandıysanız normal hocam. Öylemi kullandınız?
    benim bilgisayar diyorum ama aslında benim değil :) kim gelirse istediği gibi kullanıyor. bu yüzden ben yatakta veya koltukta tozlu yerlerde kullanmam kesinlikle ama işte arkadaşlar falan öyle kullanabiliyorlar :) son 10 günüm sonrasında bilgisayar sadece bende olacak bozulanı tamir etmeden birşey öğrenilmez :) çok bozdum bozulan elektronik devreleri falan tamir ettikçe yapamayacağım şey olduğunu düşünmüyorum. bir televizyon var 37 ekran onu yapamadım :) o kadar da entegrelerini değiştirdim olmadı :) benim ki hobi daha ziyade :) kendim yapabileceğim birşey için bir bilgisayarcıya asla para vermem. tanıdığım bilgisayarcıların nasıl bilgisayar tamir ettiklerini de bildiğimden mutlaka yanınızda tamir etmelerini isteyin.
    Bu arada bir çok insan sizin gibi bilgisayar kullanmıyor buna çok şahit oldum maalesef Keşke aldığımız laptoplar Türk Malı olsada parayı dışarıya kaptırmasak :(

• 
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.