bende bir 1115et kullanicisi oldum bugun..Allah nazardan saklasin gayet memnunum makineden :p mukemmel is cikarmis HP...
bi sorum olucakti sizlere...ben D'deki recovery bolumunu silmeden C'yi bolmek istiyorum..malum 490gb olarak ayarlanmis :)) bunu en sorunsuz ve guvenli halde nasil yapabilirim...cevaplarsaniz cok memnun olurum...saygilarimi sunarim...
(bu arada laptop almak icin dusunen arkadaslarimiza dipnot: hic dusunmeden alin bu urunu tek kelimeyle mukemmel :))
arkadaşlar ben hard diski 2 ye böldüm c=120 gb d=336gb e=8.95gb(recovery) bu hale getirdim ve d ye bi kaç dosya atıtım sonra bilgisayara recovery çektşm bakalım bölümleri birleştirip dosyalarımı silecekmi diye recoveryden sonra d bölümün olduğu gibi duruyordu hiç bir şeye dokunmamış sorun çıkmadı böle bilirsiniz verilerinizede bişey olmuyor. yalnız revovery yaparken altta uzman modu gibi bişey vardı sanırım ona tıklayıp bütün seçenekleri listeletin ve ordan en altaki şıkkı seçin fabrika ayarlarına getir di sanırım ismi tam hatırlamıyorum şuanda ileri deyin verileri yedekleyeyim mi dicek hyr deyip geçin recovery başlıcak bitince d bölümünüze bişey olmuyacak.
hard diski bölmek içinde acronis disk director suite v10 programını kullandım. bunun için programı çalıştırıp c sürücüsüne sağ tıklayıp birimi küçült deyin ve kaç gb yapmak istiyorsanız yazın kalan kısım bölümlenmemiş olarak gözükecek onada sağ tıklayıp bölüm oluştur deyin tamam dır uygula dediğinizde yeniden başlatma isteyecek ok deyin windows kapanacak yeniden açılmadan hemen önce bi kaç işlem yaparak diski 2 ye bölecek bukadar.
bide bi soru sorayım arkadaşlar işlemci sıcaklığını ölçe bilecek biri varmı bana yüksek gibi geliyor notebookun sol tarafındaki fan çıkışına elimi koyduğumda aşadan bariz sıcak olduğu fark ediliyor üst kısımda bişey yok ama alt kısım baya sıcak sizlerde nasıl?
cell@t , sağol açıklama için kısa zamanda deniyeceğim.
Sıcaklık normal. PC Wizard 2008 programını googlde ara ücretsiz bir program.Bunu çalıştırıp simge durumuna küçülttüğünde görev çbuğuna düşüyor ve sağ üst köşede sürekli sıcaklık değerlerini ve cpu yükükü gösteriyor. Şu anda test drive oynuyorum,76 derece yazıyor sıcaklık.
ya bu pıt pıt diye bir ses geliyor sol hoparlorun oldugu kısımdan ama sesler kapalıykende yapıyor sizdede varmı bu
arkadasım bu sesle ilgili tartısmayı yaptık önceki sayfalaradan basla bi oku ben acıklama yaptım
evet bizdende geliyor ama yazılımsal bişey diye düşünüyorum çünkü donanımsal olsa sürekli olur, hiç kesilmez.
Birde bu ses ben aldığımda yoktu , bişeyler yükledikten sonra oldu. Vistanın mallığı işte ya. İnşallah HP windows7 desteği verir bize yoksa vista32 bit ile nereye kadar ya Bizim CD key ile vista64 kuramıyormuşuz sanırım. ARtık korsan yüklemek istemiyorum ya.
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
evet bizdende geliyor ama yazılımsal bişey diye düşünüyorum çünkü donanımsal olsa sürekli olur, hiç kesilmez.
Birde bu ses ben aldığımda yoktu , bişeyler yükledikten sonra oldu. Vistanın mallığı işte ya. İnşallah HP windows7 desteği verir bize yoksa vista32 bit ile nereye kadar ya Bizim CD key ile vista64 kuramıyormuşuz sanırım. ARtık korsan yüklemek istemiyorum ya.
Vay Yazılımcım Vay. Umut fakirin ekmeğidir diye boşuna dememişler.İnşallah destek verir ama demiştim ya 1 temmuzdan sonrakiler için destek diye...Hala tırsıyorum şu kdv indirimini 1-2 daha uzatsalar da temmuzda alsam diye.Bööööyle forum takip edip yazı yazıyorum işte.Geçen Vatanı birbirine kattım hocam acer ı inceleycem diye Adamlar nerdeseyse si... çekecekti öyle bi durum.DDR3 olmadığı için son olarak bu aralar lenovo nun yeni modelleri gelecek dediler bekle son bir kez dediler.Ulan dedim bu harbiden son tak etti sanırım lenovonun da gelecek modellerinde doğru düzgün ekran kartı yok sadece multimedyaya çalışmışlar.Yine de bekliyorum bir UMUT:D.
crysis 2 den orta ayarda 1364*768 çözünürlükte fsp değerleri
çok yoğun çatışma sahnelerinde 18 lere felan düştü ama genelde 30 fsp diyebiliriz bazı yerlerde 60 bile cıktığı oluyordu
XPerience Verir belki ya bende bekliyorum
y@s@r Güzel ekran görüntüleri. fps ddeğerini nasıl görüyorsun. Hangi program, kastırmıo değil mi?
Bu laptopa sahip olan Arkadaşlar, Lütfen benim problemime yardımcı olun, inanın çok makbule geçecek.
Dün aldım Bimeksten, dvd olmadığı için açar açmaz recovery yapmamıştım. Sonra Partition Magic 8.0 yükledim, yüklemez olaydım, Harddisk üzerindeki Recovery bölümünü (D olarak gelmişti) bozdu ve şu anda hiç bir şekilde erişemiyorum. Ne f11, ne recovery manager işe yaramıyor. Aldığım yere sordum herhangi bir dv6-1115et işinizi görür dedi. İzmir'de oturuyorum ben ve sizden ricam şu dvd'lerin kopyası. (Kargo parasını, dvd masrafını karşılarım) Bana bu konuda yardımcı olursanız ÇOOOK MEMNUN OLURUM.
quote:
bildiğim kadarıyla vista home premium 64 bit kurabilmemiz lazım bu keyle çünkü key etiketine bakarsanız 32 bit olduğu falan yazmıyor ben bi yerde okumuştum kurulabiliyo die ama kendi vista sürümünüzle aynı kurmanız lazım home premiumsa home kuracaksınız. ben denemedim en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum bilgi veririm. bilgisayarda çıkan sorunları bi halledersem daha önce dediğim gibi klavyenin kabarık olduğunu düşünüyordsum gittim teşirdekilere fln baktım bana öle geliomuş içim rahat etmişti şimdide ekranın üst lısmında ufak bir açıklık olduğunu fark ettim ekranın kasası sağ üstte tam oturmamış yerine bariz bir açıklık var artık yarın götürüp değiştircem şansım bi yaver gitmedi bu bilgisayar konusunda ben kusursuz olsun en güzeli olsun dedikçe bi kusur çıkıyor
o pıt pıt ses hdd'in çalışıp çalışmadığı zamanlarda geliyor, yani sesle beraber dikkat ederseniz hdd ışığı da pıt pıtlıyor.
Bi problem olmadığını düşünüyorum bunun ayrıca içimiz rahat olmalı sanırım bu konuda (Aynı şekilde cvp veren olduysa kusura bakmasın, tekrar yazmış oldum)
quote:
Orjinalden alıntı: jrmemo
Bu laptopa sahip olan Arkadaşlar, Lütfen benim problemime yardımcı olun, inanın çok makbule geçecek.
Dün aldım Bimeksten, dvd olmadığı için açar açmaz recovery yapmamıştım. Sonra Partition Magic 8.0 yükledim, yüklemez olaydım, Harddisk üzerindeki Recovery bölümünü (D olarak gelmişti) bozdu ve şu anda hiç bir şekilde erişemiyorum. Ne f11, ne recovery manager işe yaramıyor. Aldığım yere sordum herhangi bir dv6-1115et işinizi görür dedi. İzmir'de oturuyorum ben ve sizden ricam şu dvd'lerin kopyası. (Kargo parasını, dvd masrafını karşılarım) Bana bu konuda yardımcı olursanız ÇOOOK MEMNUN OLURUM.
arkadaşım benim pcde üstte sölediğim gibi bir sorun çıktı geri iade edicem yoksa yardımcı olurdum yarında sınav var o yüzden kusura bakma umarım diğer arkadaşlar yardımcı olur. ayrıca b, kaç bir şey sölücem bunları dene belki kurtara bilirsin. umarım partion gittiktan sonra format falan atmamışsındır. şimdi yapman gereken bi tane windows 98 yada win me cdsi bulacaksın pcyi bu cd ile boot edip başlatacaksın bilgisayar dos ortamında açıldığında fdisk komutunu çalıştır ve karşına fdisk programı açılacak orda partition görünmesi lazım burada senin yapman gereken o partitonu birinci partion yapmak bunun içinde ordaki menüden birincil partion ata yada buna benzer bişey olması lazım. ona gir o kısımda sana hangi partionu birincil yapmak istediğini soracak sende recovery bölümünü seçeceksin sonra fdiskten çıkıp bilgisayarı yeniden başlat bilgisayar direk recovery bölümünü birinci görüp recovery işlemine başlayacaktır. tabi bu dediklerim format atmadıysan geçerli.
win98 değil de xpde var mıydı fdisk, format atmadım sadece bölüm gözükmüyor. Acronis true image görüyor fakat hiçbir işlem yapılmıyor.
Dediğim gibi eğer xp'de varsa bi denicem, teşekkür ederim
quote:
win98 değil de xpde var mıydı fdisk, format atmadım sadece bölüm gözükmüyor. Acronis true image görüyor fakat hiçbir işlem yapılmıyor.
Dediğim gibi eğer xp'de varsa bi denicem, teşekkür ederim
xp cd si ile dos ortamında başlatamazsın win98 yada win me bulaman lazım yada internetin kotalı değilse indirmeyi dene win98 yada win me olmadı civarda ufak bir bilgisayarcı varsa onlardan alabilirsin onlarda vardır böle bilgisayar toplayan format atan ufak dükkanlar olurya onlara bak en kötü korsan cd satan cd cilerde bile olabilir cd yi bulup dediğimi denediğinde büyük olasılıkla halolucak gibi geliyor bana çünkü daha önce bu yöntemle bir bilgisayarı düzeltmiştim.
arkadşlar lutfen yanlış anlamıayn ama bırsey merak edıyorum forumda okadar uyarılara ragmen neden ıllak ılk aldıgınızda recovery yapmıyorsunuz bırde c yı parcalamak ıcın baska programlar kullnıyorsunuz zaten vısta aygıt yonetıcısınde bunu yapıyor ek prgram gerk olmadan... daha sorn bır sorun cıkıyo ve recovery kısmını sılıosunuz sonrda dvd pesınde kosuyorsunuz bunu anlamıyorum ben
quote:
Orjinalden alıntı: immortalover
arkadşlar lutfen yanlış anlamıayn ama bırsey merak edıyorum forumda okadar uyarılara ragmen neden ıllak ılk aldıgınızda recovery yapmıyorsunuz bırde c yı parcalamak ıcın baska programlar kullnıyorsunuz zaten vısta aygıt yonetıcısınde bunu yapıyor ek prgram gerk olmadan... daha sorn bır sorun cıkıyo ve recovery kısmını sılıosunuz sonrda dvd pesınde kosuyorsunuz bunu anlamıyorum ben
Çok haklısın farkındayım da eski bir laptop vardı ve dvdlerle hiç işim olmuyordu daha önce. Sonra alırım diye yapmamıştım. Kesinlikle doğru söylüyorsun ama işte illa ki oluyor. Bu konuda deneyimsiz de değilim ama demek ki hiçbir zaman denilenden çıkmamak lazım onu fark ediyor insan.
bir daha yapmam zaten, ki partition magicin canı çıksın, kendi ellerimle bölerim, sırf yavaş olur diye yapmamıştım disk yönetiminden. Bir daha gözünün yaşına bakmıcam valla
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: immortalover
Çok haklısın farkındayım da eski bir laptop vardı ve dvdlerle hiç işim olmuyordu daha önce. Sonra alırım diye yapmamıştım. Kesinlikle doğru söylüyorsun ama işte illa ki oluyor. Bu konuda deneyimsiz de değilim ama demek ki hiçbir zaman denilenden çıkmamak lazım onu fark ediyor insan.
bir daha yapmam zaten, ki partition magicin canı çıksın, kendi ellerimle bölerim, sırf yavaş olur diye yapmamıştım disk yönetiminden. Bir daha gözünün yaşına bakmıcam valla
arkadaşım acronis true image programı yedek alma programı zaten onu değilde sen acronis disk director suite v10 programını yükle dediğim işlemi o şekildede yapabilirsin serial bulamazsan pm at kurduktan sonra yapman gerekenleride söleyim sen önce kur orda gözükecekmi bakalım recovery bölümü
quote:
jrmemo 'a arkadaşa DVDleri çektim yarın kargolayacağım.
cell@t , vallaha home premium güzelmiş ya. Ben bi yamuğunu görmedim. Boşuna ultimate diye kasıp duruomuşum ben kendimi. Acaba vista64 kurunca recovery olayı nasıl oluyor.
recovery olmuyacak tabiki 64 bit vista home premium kurunca yine var olan recovery bölümü durur sadece c ye yeniden format atıp kendin kurarsın vista 64 biti driverları fln kendin yüklemen lazım programları vs yi. daha sonra bi sıkıntı çıktığında recovery bölümü sayesinde hemen vista 32 bite dönebilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: cell@t
quote:
jrmemo 'a arkadaşa DVDleri çektim yarın kargolayacağım.
cell@t , vallaha home premium güzelmiş ya. Ben bi yamuğunu görmedim. Boşuna ultimate diye kasıp duruomuşum ben kendimi. Acaba vista64 kurunca recovery olayı nasıl oluyor.
recovery olmuyacak tabiki 64 bit vista home premium kurunca yine var olan recovery bölümü durur sadece c ye yeniden format atıp kendin kurarsın vista 64 biti driverları fln kendin yüklemen lazım programları vs yi. daha sonra bi sıkıntı çıktığında recovery bölümü sayesinde hemen vista 32 bite dönebilirsin.
recovery halinde win7 desteği sunsalar keşke bu laptoplara win7 çıktığında