İyi günler herkese, benim HP Pavilion dv8000 Notebook bilgisayarım garanti süresi bittiği için ve çok fazla ses çıkardığı için fanını temizlemeye karar verdim. Biraz kendim birazda netteki açıklamalarla tamamen açtım bilgisayarı fanlara epey zor ulaştım temizledim ve geri kapattım. (Bu arada fanların önünde resmen tozlardan bariyer oluşmuştu 1 cm kalınlığa yakın) Bilgisayarı topladım ve çalıştırdım, çalışıyor ancak ses aynen devam ettiği gibi şimdi rastgele kapanma sorunu yaşıyorum. Bilgisayar kendi kendine birden kapanıyor ama bunlar belirli bir sürede değil kimi zaman kapanmadan 1 saate yakın çalışıyor kimi zamanda 5 dakika bile çalışmadan kapanıyor. Aklıma tek gelen açtığım zaman fanları temizlerken hatam sonucu termal macunun artık görevini yapmadığı. (soğutucuyla işlemciyi ayırdım mı birbirinden hatırlamıyorum.) Bu gibi bir sorun yaşayan veya nasıl çözeceğimi bilen varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler herkese.
Laptop fanlarında bilya varmı bilmiyorum , eğer var ise bilya'yı yağlarsanız ses kesilebilir.
Donanım sıcaklıklarını kontrol edin.(Anlık kapanmalar sıcaklıkla ilgili olabilir yada fanı doğru takamadıysanız , fan yavaş dönüyorsa veya zorlanıyorsa sistemi korumak amaçlı , laptop kendini kapatabilir.)
Termal macunu yenilerseniz sizin için daha iyi olur.
Fanları pek kurcalamadım ancak yinede ses devam ediyor aklıma gelen termal macundan dolayı ısınma oluşup işlemcinin kendini korumak için kapatması teşekkürler cevap için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme