Şimdi Ara

HP PAVILLION DV9000-9500-9600-9700-6000-6500-6600-6700-2000-2500-2600-2700 KULLANANLAR DERNEĞİ :) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.545
Cevap
24
Favori
1.058.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ege_asigi

Bilgisayarı kapattıysan evet ama adaptörsüz içindeki şarjı bitirip tamamen kendi kapatana kadar bekler sonra hiç bilgisayarı açmadan en az 12 saat-15 saat arası şarja takarsan daha iyi olur tabii , pilin tamamen boşaldığından emin ol kendi kapanana kadar bekle adaptörü takmadan önce daha sonra kapalıyken bilgisayar adaptörü tak ve ışık sönse bile en az 12 saat şarj et sonra aç bu işlemi tekrar edebilirsin ilk şarjdan sonra 2-3 kere pil performasını artırır diye biliyorum her hafta sonu da pili tamamen bitirip 8-10 saat sarj edersen iyi olur ben daha yapmadım ama bi fırsat bulursam yapacam her hafta sonu:)))

Bilgisayarı kapatmamıştım . Neyse şu anda şarjın bitmesini bekliyorum. çünkü recover boyunca dolmuştu. Ardından dediğin gibi kapalı halde 8-10 saat bekletirim. İlk kez notebook aldığım için böyle oluyor işte.. Yardımın için sağol.

• Demek 6062, bendensin
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.psychopath

Demek 6062, bendensin

Evet @dr.psychopath bugün aldım. Şu ana kadar bir sorun yok. Bakalım pro kurduktan sonra ne olacak
  • Abi bi pro kuralım dedik, yedek almadık şimdi quickplay fln yok.Bi türlü bulamadım
  • quote:

Abi bi pro kuralım dedik, yedek almadık şimdi quickplay fln yok.Bi türlü bulamadım

Eminim @dengbej2 çözümü paylaşacaktır.
  • TURKCELL CONNECT KARTIMI TAKACAK YER YOK BUNDA..
    PCMCI YUVASI ÇOK KÜÇÜK. NE YAPABİLİRİM??
  • Bilen varsa yardımedebilir mi arkadaşlar...
    pcmci donusturucu lazım bana
    1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    bunu olduğu yer pcmci takamıyorum .. dönüşürücü bulabilirmiyim connect kartımı takmak için??
  • Sistemime Xp pro kurmak için gerçekleştirdiğim işlemler:

1. Recovery dvdleri oluşturuyoruz.

Neden ? Elimde daima fabrika ayarlarına dönebilmek için son bir seçenek bulunması için.

2. C'nin altındaki SWsetup klasörünü yedekliyoruz.

Neden ? Bu klasörde sisteme kurulu gelen bonus programlar mevcut.

3. Drivermax programı vasıtasıyla kurulu olarak gelen sistemin sürücülerini yedekliyoruz.

Neden ? Çünkü hpnin sitesinde verdiği sürücüler bazı donanımları tanımayabiliyor.

4. Hpnin sitesinden tüm sürücüleri indiriyoruz.

Neden? Bu sürücüler bazı donanımları tanımamasına rağmen , tanıdığı donanımların son sürücülerini kullanmak için.

5. sp2 içeren ( integrated ) Xp pro ile sisteme bir güzel format atıp, partitionları istediğimiz gibi düzenliyoruz.

Neden ? Sp2 içeren Xp pro cdlerde sata sürücüleri gömülü olarak geliyor.Normal bir sistem cdsi ile format
    atamak için biostan ayar yapmak gerekli.

6. Hpnin sitesinden indirdiğimiz sürücüleri kuruyoruz

7. Eğer tanımlanmayan donanım varsa drivermax ile yedeklediğimiz sürücüleri geri yüklüyoruz.

8. Swsetup klasöründeki programları inceleyip, beğendiklerimizi kuruyoruz.

Not 1 : Drivermax programı yedekleğiniz sürücüleri geri yüklerken ; hpnin sitesinden indirip kurduğunuz sürücülerle karşılaştırma yapar ve daha yeni olan sürücüyü sistemde kullanır. Tekrar xp pro kuracağınız zaman kullanmak üzere sürücüleri yine drivermax ile yedeklemenizi öneririm

Not 2 : Quickplay kurulumu bende oldukça sorunlu oldu. Kurmadan önce hardskin geri kalanına partition oluşturmayın çünkü q.p. kendine tam 1 gblik bir alan oluşturacak . Bu programı kurduktan sonra yeni partition oluşturursunuz. Ben bu programın başarıyla kurulumu tamamlayamadım. Başarabilen olursa öğrenmek isterim.

Not 3 : Sistemin yedeği almakta oldukça sorunlu çünkü anladığım kadarıyla Acronis ve ghost gibi programlar
    dos modunda sistemi yüklemek istediklerinde ramleri kullanamıyorlar. Kolayca grafik ekranda yedeğini aldığınız sistemi geri yükleyemiyorsunuz.Uzun lafın kısası ne acronis ile ne de ghost ile işletim sisteminin yedeğini alamadım. Ama nlite programı vasıtasıyla kendime içinde sürücülerin bulunduğu otamatik bir kurulum cdsi oluşturdum.Format sırasında sadece nereye kurulacağını gösteriyorum o kadar.

Sanırım açıklayıcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin

• Quickplay programı bence internetten indirip kurma.
    Swsetup klasöründeki setup'ı kullanmalısın.
    Klasördeki versiyonu internette bulabileceklerinden daha yeni ( 2.1 ) ve donanımımıza göre ayarlanmış.

Bu arada aynı model olmasına rağmen başkasından alacağın recovery dvdler işe yaramaya bilir çünkü ekran olarak bile 4 farklı model kullanan hp eminimki diğer donanımlarda da farklı kullanmıştır.

Hp teknik desteğe her mail attığımda vurguladıkları en önemli nokta ; donanımın işletim sistemiyle test edildiği ve başak işletim sistemleriyle kullanılmasının önerilmediği olduğu.
  • Ben daha kurmadım pro ama okul falan açıldı ya zaman bulamıyorum:)) insallah bayramda falan artık:)) en erken o zaman olur sanırım şimdilik böyle idare ediyorum:))
  • Ben birazdan pro kuracağım, şarjı bekliyorum. Quickplay programını da kurarsam paylaşırım.
  • sevinirim gerçekten:))
    quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

Ben birazdan pro kuracağım, şarjı bekliyorum. Quickplay programını da kurarsam paylaşırım.
  • Herkese Günaydın,

Dün gece xp pro'yu kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım. QuickPlay zımbırtısını da yükledim, çalışıyor Şu anda iki tane sürücüde sorun var.

Ağ Denetleyicisi
    high Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı

Nedense Drivermax programını kullanmak istemiyorum ama bu ikisinin sürücülerini de bulamadım. Ağ denetleyicisi yüzünden şu anda WLAN Devre Dışı gözükyor ama seste bir sorun yok. Ağ Denetleyicisi'nin sürücünü bulan var mı acaba?

Gelelim QickPlay'a. SWSETUP içindeki QPW değil HPQPDP klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırıyoruz. Bu arada hd'de en az 2 gb lik tanımlanmamış alanınız olsun ki program kendisi için yer oluştursun.

Dediğim gibi şu anda hiçbir sorun yok. Tek sorun WLAN. Nedeni de Ağ Denetleyicisi.

Performans çok iyi. Notebook saatlerce açık ve çok az ısınıyor. İyi ki bu modeli almışım

• quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

Herkese Günaydın,

Dün gece xp pro'yu kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım. QuickPlay zımbırtısını da yükledim, çalışıyor Şu anda iki tane sürücüde sorun var.

Ağ Denetleyicisi
    high Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı

Nedense Drivermax programını kullanmak istemiyorum ama bu ikisinin sürücülerini de bulamadım. Ağ denetleyicisi yüzünden şu anda WLAN Devre Dışı gözükyor ama seste bir sorun yok. Ağ Denetleyicisi'nin sürücünü bulan var mı acaba?

Gelelim QickPlay'a. SWSETUP içindeki QPW değil HPQPDP klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırıyoruz. Bu arada hd'de en az 2 gb lik tanımlanmamış alanınız olsun ki program kendisi için yer oluştursun.

Dediğim gibi şu anda hiçbir sorun yok. Tek sorun WLAN. Nedeni de Ağ Denetleyicisi.

Performans çok iyi. Notebook saatlerce açık ve çok az ısınıyor. İyi ki bu modeli almışım

Boyutu ne kadar ya bunun.Küçük bişeyse upload yapabilirmisin...

• quote:

Boyutu ne kadar ya bunun.Küçük bişeyse upload yapabilirmisin...

HPQPDP'nin boyutu 693MB
  • Arkadaşlar WLAN'ı da hallettim. Sürücü değil de sesetup altındaki WLAN klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırıyoruz.

Edit:

High Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı için ise yine swsetup altındaki Audio klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırıyoruz.

Böylece Drivemax kullanmadan tüm sürücüleri kurabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicomedya -- 1 Ekim 2006; 12:45:09 >
  • Dr. ps. orda mısn?? msne baksana:))))
  • Çok iyi ya yaptıklarını detaylı olarak yazarsan çok memnun olurum gerçekten Swsetup işe yarıyor değil mi bütün driver ve programlar için burayı mı kullandın??
  • Yaptıklarımı kısaca anlatayım.

1. xp pro(sp2 entegreli) cd sini takıyoruz. Bütün bölümleri siliyoruz. Ardından istediğimiz boyutta C oluşturup xp pro 'yu kuruyoruz.

2. kurulumdan sonra partition oluşturmadan hp'nin sitesinden indirdiğimiz bütün sürücüleri tek tek kuruyoruz.

3. İki sürücüde sorun olacak. Onları da yukarıda anlattığım swsetup daki klasörlere(Audio ve WLAN) girip kuruyoruz.

4. Quickplay programını kurmadan önce bölüm oluşturmamamız gerekir. yukarıda belirttiğim klasöre girip(HPQPDP) QP yi de kuruyoruz.

5. Son olarak Partition Magic ile istediğimiz bölümleri oluşturuyoruz ve toplam 95 GB lik alanımız oluyor.

Yani swsetup altındaki sadece 3 klasör işimize yarıyor. Tabi diğer klasörlerdeki uygulamaları kurmak sizin tercihiniz.

Şunu söylemeliyim ki işlem son derece kolay. Anormal birşey yok. Herkes gönül rahatlığı ile xp pro sunu kurabilir. bir sorun olursa ki zannetmiyorum yardımcı olurum.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicomedya -- 1 Ekim 2006; 13:15:53 >

• 6062 yi ankara'da nerde bulabilirim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mock -- 1 Ekim 2006; 19:31:57 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.