ilk iş nortonu kaldırdım f-secure antivirus kurdum.
bazen harddisk sürekli çalışıyormuş gibi oluyor. program açıp kapattım diyelim, disk uzun süre işlem yapıyor. beni sıkan bir durum.
hd 720 veya full hd film izlerken sorun yaşamıyorum. hiçbir zorlanma veya takılma yok. (harddiskten direkt çalıştırıyorum filmleri veya dvd sürücüden)
crysis 1024 - medium ayarlarda bile çok takılıyor oynayamıyorum.
call of duty 4 - sadece training bölümünü oynadım en başta ama çok sorun çıkacağa benzemiyor. medium ayarda rahat oynar.
kulaklık çıkışının önde olması kötü. kapak açma düğmesi emanet gibi, dıngırdıyor. üstünün parlak ve kayganlığı sürekli parmak izi olmasına sebep oluyor uyuz edici durum. kutu içinden bez çıktı zaten silmek için (;
özellikler iyi, ekran hariç. vista puanı 4,7
ekran makyaj aynası gibi. güneşli ortamda kullanmak imkansız olabilir. henüz deneyemedim. karanlıkta da ışık kaynağı güçlüyse ekranda yansımanızı görürsünüz. bakış açınız değiştikçe ekranın tamamındaki renk dağılımı değişiyor. bu makineyi almazdan evvel kullandığım vaio vgn a117s modelinden dolayı ekran kalitesi tecrübem var. 1920x1200 çözünürlükte görüntüyü her açıdan renk bozulması olmadan alıyorsunuz ayrıca yansıma yok. sony ekranlarıyla kıyaslamak bence yanlış olur.
klavyedeki numpad olayı dünyanın en gereksiz şeyi bence, muhasebeci olsam yine kullanmam orayı. onu sıkıştırana kadar düzgün bir şekilde klavyeyi dağıtıp tuş aralıklarını ayarlasalar daha iyi bir kullanım olurdu.
klavye bitiminde hoparlör başlangıcı kasa bölümü ince plastik gibi. biraz bastırınca esniyor. genel olarak kasa hafif malzeme ve böyle esnemeler var. eski vaio taş gibi. yine kıyas yapmak yanlış olacak.
SORUN - hdmi bağlantısını sony 37p300 tv ile yapıyorum fakat görüntü alamıyorum. galiba tv ayarından ama emin değilim. o hdmi kablosuyla tvye dvd bağlamıştım sorun yoktu. ama laptopdan görüntü gitmiyor da olabilir. hp servisle konuşmak gerekebilir.
benim ilk izlenimlerim bu şekilde.
dostum call of duty yi medium ayarda muhteşem oynayabilirsin.
ayrıca esneklikler klavye bölümündede baş gösteriyor.Özellikle numpad bölümünde
Ama memnunum açıkçası. Profesional kullanıcıların pek sornla karşılacağını sanmam. Sorunlara yazılımsal programlarla mani olabilirler.
Bende 2 hafta kadar önce aldım. İlk başına oturduğum zaman recovery cd lerini oluşturdum. Zaten kullanma klavuzunu dahi okumadan direkt xp kurmaya çalışan arkadaşlar varsa çok bilmelerinden kaybediyorlardır. Halbuki kutunun içinde recovery cd lerinin oluşturulması için çıkan ingilizce ve türkçe uyarı yazıları zaten var. Onların görülmemesi cok ilginç.
Birde gördüğüm kadarıyla notebook alan arkadaşlar daha cok oyun için alıyorlar notebooklarını. Bu da günde 5-10 saatten fazla kullanmaları demek. Hp lerin bu kadar arızalanmalarının nedeni anakart bozuklukları gibi gözüküyor. Buna yol açanda halk arasında pil ini çıkartıpta kullanma neden oluyor bence. Türkiye'nin elektrik alt yapısı malum. Masaüstü bilgisayarların bile güç kaynaklarında sorun yaşatan elektrik sistemi notebook gibi pilini çıkarttığında savunmasız kalan bir alete neler yapar. Bence pilini çıkartıpta bilgisayarınızı kullanmayın. Pilden tasarruf yapacam derken hp servisine gelip giderek zaman harcamayın.
Şahsi görüşüm üstünden gelen pili hiç çıkartmadan kullansınlar, mobile kullanmak içinde yüksek performanslı batarya alarak (çift batarya sistemi) kullanabilirler. Evde yada elektriğe takılıyken eski bataryayı kullanırlar mobile kullanmak içinde yeni aldıkları bataryayı.
Bunları polemik yaratmak için yazmadım. Kişisel görüşlerimdir ve bağlayıcı değildir. "Ben bataryalı kullandım ama yinede bozuldu", "Recovery cd lerini vermek zorunda ben bilmiyordum" gibi polemiklere girmek istemiyorum.
Ayrıca xp kurma konusuna gelince, dv9620et modeline xp professional, 2000 professional ve hatta en sonunda server 2003 işletim sistemlerini kurdum. Parmak izi, kamera, kart okuyucu dahil tüm donanımlar sorunsuz çalıştı. Driverları hp nin sitesinden aramayın, everest veya aida32 gibi yazılımlar kullanarak donanımların üretici firmasını ve modellerini bulursanız tüm driverlarınlarınıda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Şu ana kadar gördüğüm ve dikkat edilmesi gereken noktalar,
1- Bilgisayarın recovery cd lerini oluşturun. İçinden çıkan broşürde size yol gösteriyor. 2- Bilgisayarı kullanırken pilin ömrünü uzatmak için pilini çıkartıpta kullanmayın. Pili ömrü uzun bilgisayarın ömrü kısalır. 3- HP bu bilgisayarda vistayı kullanmayı öneriyor diye onu kullanmak zorunda değilseniz. Kullanılan donanımların üretici firmalarından kurduğunuz işletim sistemi için uyumlu driverları bulabilirsiniz.
XP kurduktan sonra bilgisayar cok rahatlıyor. Bilginize :)
bu parmak izi okuma programının adı neydi
quote:
Orjinalden alıntı: kaankrby
bu parmak izi okuma programının adı neydi
Verisoft Access Manager
quote:
Orjinalden alıntı: jrtr
Bende 2 hafta kadar önce aldım. İlk başına oturduğum zaman recovery cd lerini oluşturdum. Zaten kullanma klavuzunu dahi okumadan direkt xp kurmaya çalışan arkadaşlar varsa çok bilmelerinden kaybediyorlardır. Halbuki kutunun içinde recovery cd lerinin oluşturulması için çıkan ingilizce ve türkçe uyarı yazıları zaten var. Onların görülmemesi cok ilginç.
Birde gördüğüm kadarıyla notebook alan arkadaşlar daha cok oyun için alıyorlar notebooklarını. Bu da günde 5-10 saatten fazla kullanmaları demek. Hp lerin bu kadar arızalanmalarının nedeni anakart bozuklukları gibi gözüküyor. Buna yol açanda halk arasında pil ini çıkartıpta kullanma neden oluyor bence. Türkiye'nin elektrik alt yapısı malum. Masaüstü bilgisayarların bile güç kaynaklarında sorun yaşatan elektrik sistemi notebook gibi pilini çıkarttığında savunmasız kalan bir alete neler yapar. Bence pilini çıkartıpta bilgisayarınızı kullanmayın. Pilden tasarruf yapacam derken hp servisine gelip giderek zaman harcamayın.
Şahsi görüşüm üstünden gelen pili hiç çıkartmadan kullansınlar, mobile kullanmak içinde yüksek performanslı batarya alarak (çift batarya sistemi) kullanabilirler. Evde yada elektriğe takılıyken eski bataryayı kullanırlar mobile kullanmak içinde yeni aldıkları bataryayı.
Bunları polemik yaratmak için yazmadım. Kişisel görüşlerimdir ve bağlayıcı değildir. "Ben bataryalı kullandım ama yinede bozuldu", "Recovery cd lerini vermek zorunda ben bilmiyordum" gibi polemiklere girmek istemiyorum.
Ayrıca xp kurma konusuna gelince, dv9620et modeline xp professional, 2000 professional ve hatta en sonunda server 2003 işletim sistemlerini kurdum. Parmak izi, kamera, kart okuyucu dahil tüm donanımlar sorunsuz çalıştı. Driverları hp nin sitesinden aramayın, everest veya aida32 gibi yazılımlar kullanarak donanımların üretici firmasını ve modellerini bulursanız tüm driverlarınlarınıda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Şu ana kadar gördüğüm ve dikkat edilmesi gereken noktalar,
1- Bilgisayarın recovery cd lerini oluşturun. İçinden çıkan broşürde size yol gösteriyor. 2- Bilgisayarı kullanırken pilin ömrünü uzatmak için pilini çıkartıpta kullanmayın. Pili ömrü uzun bilgisayarın ömrü kısalır. 3- HP bu bilgisayarda vistayı kullanmayı öneriyor diye onu kullanmak zorunda değilseniz. Kullanılan donanımların üretici firmalarından kurduğunuz işletim sistemi için uyumlu driverları bulabilirsiniz.
XP kurduktan sonra bilgisayar cok rahatlıyor. Bilginize :)
Xp yi sorunsuz kurduysanız driverlarını gönderebilir misiniz? Özellikle ses kartı driverını metinturk@hotmail.com teşekkürler.
Arkadaşlar bende de 9620 var yeni aldım fakat fan hiç durmadan çalışıyor,çok rahatsızım bu konuda.Sizde de böyle mi ve bir çözümü var mı acaba?
benim bilgisayarda bi arkadasım benden habersiz camera yuklemiş halbuki cok guzel bi entegre kameram olmasına ragmen, diger webcam i silmeme ragmen artık cam calısmıyor, nasıl duzeltebilirim ???
Bir de bilgisayarımdan (cd kısmını kapatırken gibi) bi ses geliyo tık weya dıt diye bi ses kafasına gore degisiyo, ama cok sık olmuyo gunde iki uc kez. Bu sorunla karşılaşan war mı?
yaklasık 8 aydir kullaniyorum gecen günlerde rami 3gb ye cikardim ekran karti directx de 1,5gb olarak görünüyor :) ayrica tik sesi dediginiz ses bios update yaptiktan sonra kesiliyor. fanin sürekli calismasina henüz bir çözüm bulamadım fakat kesinlikle rami 4gb ye cikarin birakin vista 32 bitte tanimasin acayip bir rahatlama oluşuyor. şu sıralar harddisk almakla ilgileniyorum tabiki hp her zamanki gibi kaliteden ödün vermemekle beraber her konuda her upgrade de vs de kendileriyle is yapmamiz gerektigi(zorunlugu) karsimiza cikiyor. eger 250gb disk ile birlikte disk kutusu ve baglanti adaptörünü alirsaniz 500ytl ye geliyor hpden. tabi ebay gibi sitelerde bu baglanti kitini 50$ + kargo ücreti gibi bir fiyata bulmak mümkün. bakalim artik garanti bitinceye kadar neler yapabilecegiz :) ama kesinlikle bir cok markadan çok daha iyi. en iyi yani herşeyi samsung kullanması :D
arkkadaşlar konu zaman aşımına uğradımı? :) benmde bikaç sorum olacaktı
ikinci el piyasası ne kadar bu modelin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme