Şimdi Ara

-= HP PRINTER & SCANNER TEAM =- HP YAZICILAR & SCANNERLAR YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
99.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle son kullancı ürünlerinde gerekli update / yüklemeleri yapmak vista için sorunun çözümüne oldukça yardımcı olabiliyor.Malesef Vista usb desteği konusunda oldukça baş ağrıtan bir işletim sistemi oldu (tıpkı windows millenium edition gibi). Windows Seven (7) yola cıktı.Umarım vistadan daha sağlıklı şekilde çalışacaktır.Bu tür konularda tak/kullan desteği uyumluluğunda Windows Xp'nin yerini şimdiye kadar doldurabilecek işletim sistemi yok sanırım :)
    Windows 7 'de istediğimiz gibi olmazsa ne yaparız bilemiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineerr

10 gün önce 4280 aldım ben de. fotokopi ve çıktı alabiliyorum ama tarama yapmıyor. hp teknik servisi aradım, kaldırıp yeniden kurun dediler ama yine bişey değişmedi, usb kablo bağlı değil hatası veriyor. işletim sistemim vista olduğu için hp teknik servisindekiler usb 2,0 kablo al dedileri. heryere soruyorum satın almak için, teknosa da bile bilmiyolar 2.0 kablo ne demek, satın alırken nasıl istemeliyim? özel başka bir adı var mı? ya da aldığım kablonun 2.0 olduğu nerde yazar? lütfen yardım edin...

üzerinde 2,0 yazan yeni bir kablo aldım, tarama yapabiliyorum artık :) demek ki kabloyla ilgisi varmış. isterken üzerinde 2,0 yazıyor mu diye bakın, çünkü satıcılar her kabloyu 2,0 diye veriyor :)
  • arkadaşlar bende hp c 4280 yazıcı var. 10 gün önce pcme format attım . bilgisayarım usb yı tanımadı . bütün slotlara taktımsada hep kod 10 hatası (yani bu aygıt başlatılamaz ibaresi geldi. ben şimdi ne yapmalıyım şimdiden teşekürrler...
  • selam hp laserjet 1010 yazıcım çıktıları gölgeli çıkarıyor,tüm çıktıların silik biraz daha aşağıda gölgeleri oluşuyor ve kağıtta biraz toner bulaşmış oluyor neden olabilir sizce teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borges -- 1 Mayıs 2008; 19:13:27 >
  • Abi benim taraken 300 dpi geçmiyor yazıcım c7180 ve wireless ile bağlanıyorum.acaba usb ile bağlansam düzelir mi?
    Birde ben şimdi mürekkeb aldım bu kartuşların tepesini matkap ile delip mürekkeb koyucam fakatv bu kartuşlar bitene kadar kullanıldı acaba hava yapmışmıdır bi sorun ile karşılaşır mıyım?
  • borges gölgeli yazmayı tonerden veya scanner ünitesinden yapar.
    enjiyu bu arada bende katılmak istiyorum bu team e bir senedir hp laserjet-officejet-deskjet tamir ve bakımını yapıorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpl0d -- 18 Mayıs 2008; 13:00:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: borges

selam hp laserjet 1010 yazıcım çıktıları gölgeli çıkarıyor,tüm çıktıların silik biraz daha aşağıda gölgeleri oluşuyor ve kağıtta biraz toner bulaşmış oluyor neden olabilir sizce teşekkürler

arkadaşım anladığım kadarı ile tonerinin içerisindeki toz durması gereken yerden başka yerlerede dağılmış tahminen drum üzerine bulaşmış eğer toner içerisini açmayı biliyorsan aç ama hiç toner açmamış isen sakın bulaşma servise götür orada adamlar içerisini açsın ve drumu felan bi güzel temizlesinler bana bu tür arıza çok geliyor açıyorum toneri ve içerisini temizliyorum daha sonra ne kağıda ne toner parçaları bulaşıyor nede başka bişey
  • Cevap veren ?????
    quote:

Orjinalden alıntı: musyun

Abi benim taraken 300 dpi geçmiyor yazıcım c7180 ve wireless ile bağlanıyorum.acaba usb ile bağlansam düzelir mi?
    Birde ben şimdi mürekkeb aldım bu kartuşların tepesini matkap ile delip mürekkeb koyucam fakatv bu kartuşlar bitene kadar kullanıldı acaba hava yapmışmıdır bi sorun ile karşılaşır mıyım?
  • Biraz geçte olsa cevap vermeye çalışayım :)

Scannerda bağlantı tarama çözünürlüğüne etki etmiyor. (300 Dpi max değer olabilir) Çoğunlukla 300 Dpi üzerindeki değerler yazıcıdaki tarama menülerinde aktif olsa bile scanner piksel başıan düşen noktacık sayısını yazılım ile sıkıştırarark çözünürlüğü yükseltebiliyor.

Wireles bağlantıda güvenlik normal kablodaki gibi değil.Data kopmaları veya güvenlik yüzünden taramanın yapılamaması gibi bir durum oluşabilir. Her zaman en iyi abğlantı yönlemi kablolamadır.

Kartuş dolumu hakkında ise yorum yapmaktan özellikle kaçınıyorum.Cihazınızı bozmanızı istemem açıkçası :)
  • Merhaba arkadaşlar. Benim c4280 all in one yazıcım var fakat 2 aydır kullanamıyorum:( Önce ilk olarak kartuş hatası verdi fakat yazılımı biraz karıştırınca kartuş yuvası hareket edemiyor demeye başladı. Gerçekten yuva hareket edemiyor ve çat çat diye vurma sesleri çıkarıyordu. HP desteği aradım. Bazı şeyler tavsiye ettiler. Daha sonra yuvayı elimle takıldığı yerden kurtardım fakat yine kartuş hatası vermeye başladı. Bazen yine yuva takılıyor. Ama hiçbir durumda yazıcıyı kullanamıyorum. Kartuşu da 70 ytl verip xl modelinden almıştım. 500 çıktı alabilrsiniz yazıyordu üstünde fakat 30 tane bile alamadan gitti. Yani fena bir kazık yedim sanırım:(
    Bir arkadaş 10-15 gün yazıcıyı kullanmazsan kartuştaki mürekkep kuruyup bozulabilir dedi. Acaba bu mümkün mü? Yazıcı hala garantide. HP'ye göndersem kartuşu değiştirip benden yeni kartuş ücreti isteyebilirler mi? Kartuşun garantisi var mıdır?
    Biraz fazla soru sordum galiba ama bu benim ilk yazıcımdı ve bozulması canımı sıkıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olucak. Bir süre önce HP D1460 yazıcı aldım. HP nin programı, içinden gelen kartuşları "Tanıtım Kartuşu" olarak gördü. Şimdi kartuşlarım bitti..Sizce yeni orjinal kartuş mu alayım yoksa eskilerini doldurayım mı? Alacağım orjinal kartuş ile bu yazcının paketinden çıkan "Tanıtım Kartuşu" arasında bir fark var mıdır?Teşekkürler....
  • Orjinal kartuşlar ile tanıtım kartuşları arasında hiçbir farklılık yok.Tanıtım kartuşları bazı cihazlarda yarım veya % 60 civarı dolulukla sunulan orjinal kartuşlardır.

Mürekkep / Toner dolumu ile oldukça problem yaşadığımızdan solayı dolum kartuş veya toneri kendi adıma konuşursam size öneremem.

Özellikle kartuş çiplerinin yüzünden arızalanan onlarca cihazla uğraşmak zorunda kaldığım için açıkçası sizede tavsiye etmem
  • öncelikle iyi paylaşımlar selamlar

ben 2 ay önce bir tekno bayiden hp deskjet F4180 yazıcı aldım ama eve geldiğimde cd si çizik çıktı çalışmadı kendim hp sitesinden program indirdim. bu seferde tarama yapınca scaning cab falan diye bir sorun çıktı. pcye format atmıştım sonra yine denedim. bu sefer uygulama meşkul diyor ve meşgul değil. son sorun yazıcı karttuşları denetleme ışıkları yanıp sönüyor ve yazıcı hiç birşey yapmıyor bu yazıcı serisi gerçekten beni çok yordu pişman oldum aldığıma epsonçok iyi arkadaşım aldı süper birşey.

lütfen yardımlarınızı bekliyorum sizce yazıcıyı değiştirmem gerekiyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEVAL_DOST -- 13 Ağustos 2008; 21:39:07 >
  • merhaba benim elimde hp 3015 lazerjet var en son kopyalama yaptığım kağıdın taratmadan kopyasınıjn çıkarabilirmiyim böyle bir özelliği varmı
  • HP 1315 all-in-one printer ile ilgili bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim. 3 yıldan beri sorunsuz kullandığım bu printerin kartuşu bitmeye yüz tutunca birkaç ay önce birer adet orijinal 56 ve 57 kartuş alıp bir kenara koymuştum. Nitekim geçen hafta bir döküman yazdırırken çıkan sayfanın alt yarısı silik gelince yazıcının kapağını açtım ve kafa ortaya gelince her iki eski kartuşu da çıkarıp yenilerini taktım. Kapağı kapatınca yazıcı otomatikman bir alignment sayfası bastı, ancak ben işim acele olduğundan el kitabında tarif edildiği gibi kafaları hizalamak için gereken bu sayfayı scannerdan geçirme işlemini yapmadan yarım kalan dökümanı bastırma işine devam etmek istedim. Bilgisayardan tekrar bas komutu vermemden sonra kafa acaip sesler çıkartmaya ve sanki takılmış gibi hareketler yapmaya başladı. Sayfayı da yarım aldı ve çıkartmadı, yani kağıtta takıldı. Aleti aç kapa, fişini çek aç bilgisayarı resetle vs bir sürü şey denedim. Hatta yeni kartuşları çıkarıp eskilerini takmayı da denedim. Sonradan uyanıp alignment (hizalama) işlemini yaptırmak için aynı alignment sayfasını bir kaç kez daha bastırıp scannerdan geçirdim, işlem tamamlanıyor ama akabinde aynı sorun devam ediyor. Yazıcı bir tek o alignment sayfasını basarken takılmıyor, ama o sayfayı da sadece siyah ve sarı renkler kullanarak basıyor. Bazen kağıt, bazen kartuş hata lambası (bazen de her ikisi) yanıyor, sürekli kağıtları yarım alıyor ve takılıyor. Kağıdı elle çekmek zorunda kalıyorsunuz. 3 yıldır sorunsuz çalışan printer, yeni kartuş takılınca sapıttı resmen. Kartuşları değiştirirken hiçbir sorun, zorlanma vb olmadı. Eskilerini gayet kolay çıkarıp yenilerini de gayet sorunsuz taktım, buna rağmen böyle bir sorun doğması insanı işkillendiriyor ister istemez. Bir zamanlar bir yerlerde HP nin yazıcılarını fazla uzun ömürlü olmaması için yazılımla kilitlediğini okumuştum. Aklıma o yazı geldi hemen. Printerin bozulmasını geçtim, üzerine taktığım yeni kartuşlara verdiğim paraya yanıyorum.

Ne dersiniz, sorun nedir sizce ve çözüm ne olabilir?

• arkadaslar laserjet 1005 nasıl bir makinadır?ben ev icin kullanacagım,toner bitince doldurtarak kullanacagım,bir de arkalı onlu yazıyor mu?bu kapsamda cevap verirseniz sevinirim...
  • Öncelikle yazıcı cdsi çizik çıktı ise ve web üzerinden çektiğiniz dosya tam sürüm ise indirdiğiniz dosyayı bir klasöre açıp daha sonrada klasör içindeki dosyaları cd ye aktararak oradan kurulum yapmanızı öneririm.Cd'de bulunan dosyalar salt okunur olduğu için kurulum esnasında üzerine yazılma olasılığı olmuyor ama pc'den direkt indirilen yazılımla kurulum yaparken antivirüs veya firewall özellikli antivirüs yazılımları otomatik çalışan dosyaları kaldırabilir, silebilir veya karantinaya alabilir.

Kurulum yaparken antivirüs yazılımını mutlaka kapatın.Ayrıca windows güvenliğinin herhangib ir dosyayı bloklamadığına emin olun.
    Özellikle otomatik çalışması gerekn prosedürlerden biri bloklanır ise yazılım çalışmayacaktır.Bu sebeple engelenen programlara windows güvenliği tabından bakmanızıda tavsiyte ederim (denetim masası içinde windows güvenliği tabı veya firewall tabından)

Tarayıcı meşgul mesajı genellikle usb üzerinden data akışı yoğunlaştığında pc scanner'a ulaşamaz ise alınabilir.Farklı bir usb kablo ile deneme yapmanızıda tavsiye ederim.

• Merhaba,

kopyalamadan kasıt fotokopi işlemi ise malesef cihazda böyle bir özellik mümkün değil ama öncelikle tarama işlemi yapıp bundan çıktı almanız işinizi görür sanırım.

3015 serisi a4 veya daha küçük ebattaki kağıtları dikey şekilde taradığından arada bir tarama yapan cam kısımları hafif nemli bir bez ile silip biraz açık bırakarak nemim uçmasını sağlarsanız tarama kısmında toz/kir birikmesini engelleyebilirsiniz.Bu size daha uzun öömürlü bir kullanım sağlayacaktır.
  • Merhaba,

Öncelikle hp veya baska bir firmanın yazıcının otomatik şekilde bozulmasını sağlayacak kadar ucuza kaçacak firmalar olmayacağını unutmamak gerek.Ticari veya ev kullanıcısı ürünlerinin hepsi sanayi bakanlıkları düzenlemesine göre minimum 7 yıl dayanacak şekilde dizayn edilirler.Ayrıca tüm elektronik ürünlerde benzer yönetmeliklere uygun üretiliyor.Elektronik bir üründe tasarım aşamasında ürün 7 ila 11 yıl arası çalışma düzenine göre test ediliyor.Ayrıca sizin kullanmış olduğunuz ürünlerin aynısını tüm dünya kullanmakta dolayısı ile böyle bir uygulamanın yapılması gibi bir durum söz konusu olamaz.

Allingment sayfasında sadece sarı ve siyah renkler var ise büyük ihtimalle renkli kartuşunuzda nozzle (mürekkebin çıktığı mikroskobik delikler) tıkanması olması veya kartuşun arızalı olması ihtimali var. Siyah kartuşunuzda sorun olacağını sanmıyorum. Eski renkli kartuşunuzu tekrar yazıcınıza takıp deneme yaparsanız bu size fikir verebilir.Eğer renkler normal olarak alınabiliyor ise renkli kartusu aldığınız firmaya iade edip yenisini isteyebilirsiniz.

• Merhaba,

Özellikle toner dolumu yaptırmayı düşünüyorsanız size sürekli orjinal ürün kullanan biri olarak bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tonerin yeniden doldurulması veya şarj edilmesi olarak adlandırılan sistem toner drum ünitesinin bir kullanımlık dizayn edilmiş olması nedeni ile ilk dolumdan itibaren baskılarınızda kötüleşme olmasına sebep olabilir.

Drum statik bir ünitedir ve elektrik ile üst yüzeyi şarj olmaz ise toner üzerinde tutmaz veya çok fazla tutar, lekeli,bozuk,silik veya kaymış baskı almanıza sebep olabilir.

p1005 lazer yazıcı ev kullanıcıları düşünülerek üretilmiş bir ürün.Yüksek boyutlu veya 200-300 sayfadan fazla günlük çıktı almıyorsanız işinizi fazlası ile görecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.