Şimdi Ara

-= HP PRINTER & SCANNER TEAM =- HP YAZICILAR & SCANNERLAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
99.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HP yazıcı ve scanner serileri ile ilgili bilgilerimizi burda paylaşsak sanırım forumu daha az kirletmiş oluruz hemde bilgisi olan bizler sizlere daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bilgilerimizi ve sorunları burdan paylaşabiliriz.

• Enjiyu walla süper olmuş (: iyi akıl ettin he. bizde elimizden geldigi kadar soruları cevaplamaya çalışırız. kolay gelsin. (:
  • Hp Mono LaserJet serisi - Color LaserJet Serisi - Inkjet serisi (özellikle A3 formatlı baskı yapanlar) Designjet Serisi (tüm serileri) Hakkında sorularınızı buraya post ederseniz elimizden geldiğinde cevaplamaya özen göstereceğiz.

Umarım mümkün olduğunca çok bilgi paylaşabiliriz sizinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: enjiyu

Hp Mono LaserJet serisi - Color LaserJet Serisi - Inkjet serisi (özellikle A3 formatlı baskı yapanlar) Designjet Serisi (tüm serileri) Hakkında sorularınızı buraya post ederseniz elimizden geldiğinde cevaplamaya özen göstereceğiz.

Umarım mümkün olduğunca çok bilgi paylaşabiliriz sizinle
    bende hp deskjet 3940 war ama yazdırmıo bu aralar sag alt kosede yazıcı sımgesı cıkıo fakat yazmıo yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol001

bende hp deskjet 3940 war ama yazdırmıo bu aralar sag alt kosede yazıcı sımgesı cıkıo fakat yazmıo yardım

Alıntıları Göster
    Yazıcı simgesi normal print ediyormus gibi çıkıp bir süre sonra hata yazdırılamadı gibi bir mesaj alıyorsanız ve kasanızda birçok çok usb portu varsa belki farklı porta usb baglamanızdan kaynaklanabilir.

Yazıcılar ve fakslar klasorunuzde deskjet 3900 series kopya 1 gibi bir yazıcı daha varmı?

Birde usb kablosunu pc ye taktığınızda sesli bir uyarı alırsınız, usb herhangi bir cihaz takıldığında ses geliyor ama printeri taktığınızda ses gelmiyorsa sorun usb kablonuzda veya yazıcıya bağlı kablo ucunun kurtulmasından olabilir.

Yazıcının üzerindeki ışıkta print verdiğinizde herhangi bir yanma sönme durumu söz konusumu ? Print alırken yazıcı üzerindeki ışık data aldığını göstermek için yanıp söner.

• quote:

Yazıcı simgesi normal print ediyormus gibi çıkıp bir süre sonra hata yazdırılamadı gibi bir mesaj alıyorsanız ve kasanızda birçok çok usb portu varsa belki farklı porta usb baglamanızdan kaynaklanabilir.

Yazıcılar ve fakslar klasorunuzde deskjet 3900 series kopya 1 gibi bir yazıcı daha varmı?

Birde usb kablosunu pc ye taktığınızda sesli bir uyarı alırsınız, usb herhangi bir cihaz takıldığında ses geliyor ama printeri taktığınızda ses gelmiyorsa sorun usb kablonuzda veya yazıcıya bağlı kablo ucunun kurtulmasından olabilir.

Yazıcının üzerindeki ışıkta print verdiğinizde herhangi bir yanma sönme durumu söz konusumu ? Print alırken yazıcı üzerindeki ışık data aldığını göstermek için yanıp söner.

Alıntıları Göster
    BAZI YARARLI BILGILER

Yazıcı kurulumunuzu usb üzerinden yaparken asla usb kablonuzu yazıcı cd sinden kurulum yapmadan takmayın.Windows yazıcıyı bu aşamada otomatik tanıdığından farklı bir sürücü kurabilir veya sürücüye bağlı yazılımı yanlış sürücü üzerinden kurabilir.

Kurulum ekranında karşınıza çıkan "Usb kablonuzu takın" uyarısını beklemeniz gerekiyor.

Ayrıca çok fonksiyonlu cihaz kurulumlarında mutlaka windows firewall, antivirüs veya kişisel firewall'ınızı kapatmanızı tavsiye ederim.
    Firewall veya antivirüs gerekli bir dll'in geçişine izin vermezse kurulum tam anlamı ile gerçekleşmeyebilir.(çok yaşanan bir sorun)

Cihaz kurulumundan sonra windows update yaparsanız update edilen windows dosyaları daha önce kurulmuş olan sistem dosyaları ile yer değiştireceğinden yazıcınıza ait kurulum dosyaları hasar görebilmekte.Bunun için gerekli olmayan paket güncellemelerini yapmanızı tavsiye etmiyorum.

Yazıcınızın usb soketini daima sabit bir portta kullanmanız gerekmekte.Yazılım usb portlarını USB-001 veya DOt_4_001 şeklinde sıraladığından port değişimleri direkt olarak yazıcı/tarayıcı/printer fonksiyonlarını etkileyecektir.

Scanjet / all in one (hepsi bir arada ürünler) yazılım güncelleştirmelerinizi yüklediğiniz cihaza ait software otomatik olark yapmıyor ise hp web sitesine bağlanarak (www.hp.com.tr) gerekli pah'leri çekerek sisteminize yüklemeniz işlerinizi devamı açısından inanın çok işinize yarayacaktır.

Sp2 kurulu bilgisayarlarda bazı software'ler doğru olarak çalışmıyor ve bunun için mevcut birçok patch var.Arama yapacağınız linklerin görüntüleri aşağıda görülebiliyor.

• Arkadaşlar benim bi sorum olacak... HP laser 1018 ile 1020'nin arasında ne fark var?.. Bir de bazı sitelerde HP laser 1020'yi farklı iki fiyatta satıyorlar.. Ne demek oluyor bu?? Anlamadım? Birde Hp ile Samsunglar arasında ne fark var?? Hangisini tavsiye edersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeotamer

Arkadaşlar benim bi sorum olacak... HP laser 1018 ile 1020'nin arasında ne fark var?.. Bir de bazı sitelerde HP laser 1020'yi farklı iki fiyatta satıyorlar.. Ne demek oluyor bu?? Anlamadım? Birde Hp ile Samsunglar arasında ne fark var?? Hangisini tavsiye edersiniz??
    Laserjet 1010 - 1012 - 1015 - 1018 - 1020 - 1022 yazıcılar tamamen aynı yapıda cihazlardır.Farkları makinaların üzerinde bulunan ram ve işlemci farkından kaynaklanmaktadır.Ram ve işlemci farkı cihazların dakikadaki sayfa baskısı adedini doğrudan etkiler.

Örnek olarak ; Laserjet dakikada 12 sayfa siyah beyaz baskı verirken 1020 dakikada 18 sayfa baskı verebilir.Bu tamamen cihazın üzerinde nekadar bilgi tutabildiğine ve gelen dataları nekadar hızlı yorumladığına bağlı.

Her firma printer'ları tavsiye edilen perakende fiyat ile satar (fiyat genelde belirlidir) ama ürünlerden yüklü miktarda ellerinde varsa tabiki kampanya ile özel fiyatlarla cihazlara ulaşabilirsiniz.Cihazlarda herhangi bir farklılık olacağınıda sanmıyorum. 120 $ lık Laserjet 1018 99$ kdv dahil fiyatı ile satışta idi bir ara.

Teknosa'larda ürünleri işçilik kalitesi, kullanılan malzeme ve dayanıklılık açısından birbirleri ile kıyaslayabilirsiniz..

Samsung yazıcılar ile ilgili yorum yapmak istemiyorum ama bana sorarsanız tabiki bir Hp çalışanı olarak Hp derim :)

• quote:

Laserjet 1010 - 1012 - 1015 - 1018 - 1020 - 1022 yazıcılar tamamen aynı yapıda cihazlardır.Farkları makinaların üzerinde bulunan ram ve işlemci farkından kaynaklanmaktadır.Ram ve işlemci farkı cihazların dakikadaki sayfa baskısı adedini doğrudan etkiler.

Örnek olarak ; Laserjet dakikada 12 sayfa siyah beyaz baskı verirken 1020 dakikada 18 sayfa baskı verebilir.Bu tamamen cihazın üzerinde nekadar bilgi tutabildiğine ve gelen dataları nekadar hızlı yorumladığına bağlı.

Her firma printer'ları tavsiye edilen perakende fiyat ile satar (fiyat genelde belirlidir) ama ürünlerden yüklü miktarda ellerinde varsa tabiki kampanya ile özel fiyatlarla cihazlara ulaşabilirsiniz.Cihazlarda herhangi bir farklılık olacağınıda sanmıyorum. 120 $ lık Laserjet 1018 99$ kdv dahil fiyatı ile satışta idi bir ara.

Teknosa'larda ürünleri işçilik kalitesi, kullanılan malzeme ve dayanıklılık açısından birbirleri ile kıyaslayabilirsiniz..

Samsung yazıcılar ile ilgili yorum yapmak istemiyorum ama bana sorarsanız tabiki bir Hp çalışanı olarak Hp derim :)

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim Enjiyu.. Bayağı bi aydınlattın.. çok sağol.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jeotamer

Çok teşekkür ederim Enjiyu.. Bayağı bi aydınlattın.. çok sağol.. :)

Alıntıları Göster
    umarım verdiğim bilgiler bir nebzede olsa işinizi görür :)
  • quote:

umarım verdiğim bilgiler bir nebzede olsa işinizi görür :)

Alıntıları Göster
    HP CB584A DESKJET F4180 YAZ/TAR/FOT-A4
    http://www.sanalmarketim.com/urun/04e26664114120569949a239b76ab37e/?liste&ref=%2Csxbiu%3A105%2Csxfi%3A100-249&sxsiti=fi-az&liste_tipi_yaz=Fiyat:%20Ucuz'dan%20Pahal%C4%B1'ya&sxpg=1

Bu yazıcıyı almayı düşünüyorum (bütçe kısıtlı ve yazıcı tarayıcı fotokopi birarada olsun istiyorum) Fikirlerinizi alabilir miyim bu yazıcıyla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronimo -- 18 Şubat 2008; 15:36:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seronimo

http://www.sanalmarketim.com/urun/04e26664114120569949a239b76ab37e/?liste&ref=%2Csxbiu%3A105%2Csxfi%3A100-249&sxsiti=fi-az&liste_tipi_yaz=Fiyat:%20Ucuz'dan%20Pahal%C4%B1'ya&sxpg=1

Bu yazıcıyı almayı düşünüyorum (bütçe kısıtlı ve yazıcı tarayıcı fotokopi birarada olsun istiyorum) Fikirlerinizi alabilir miyim bu yazıcıyla ilgili.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar önceki bilgisayarımda XP vardı ama şimdi Vista kullanıyorum. Yazıcım olan HP PSC 1350 All-in-One otomatik olarak tanındı Vista tarafından ancak foto taramalarında kulandıgım HP Cözüm Merkezi Programını bulamadım, nerden indirebilirim bu Utilityi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Freedom123

Arkadaşlar önceki bilgisayarımda XP vardı ama şimdi Vista kullanıyorum. Yazıcım olan HP PSC 1350 All-in-One otomatik olarak tanındı Vista tarafından ancak foto taramalarında kulandıgım HP Cözüm Merkezi Programını bulamadım, nerden indirebilirim bu Utilityi?

Alıntıları Göster
    10 gün önce 4280 aldım ben de. fotokopi ve çıktı alabiliyorum ama tarama yapmıyor. hp teknik servisi aradım, kaldırıp yeniden kurun dediler ama yine bişey değişmedi, usb kablo bağlı değil hatası veriyor. işletim sistemim vista olduğu için hp teknik servisindekiler usb 2,0 kablo al dedileri. heryere soruyorum satın almak için, teknosa da bile bilmiyolar 2.0 kablo ne demek, satın alırken nasıl istemeliyim? özel başka bir adı var mı? ya da aldığım kablonun 2.0 olduğu nerde yazar? lütfen yardım edin...

• quote:

Orijinalden alıntı: engineerr

10 gün önce 4280 aldım ben de. fotokopi ve çıktı alabiliyorum ama tarama yapmıyor. hp teknik servisi aradım, kaldırıp yeniden kurun dediler ama yine bişey değişmedi, usb kablo bağlı değil hatası veriyor. işletim sistemim vista olduğu için hp teknik servisindekiler usb 2,0 kablo al dedileri. heryere soruyorum satın almak için, teknosa da bile bilmiyolar 2.0 kablo ne demek, satın alırken nasıl istemeliyim? özel başka bir adı var mı? ya da aldığım kablonun 2.0 olduğu nerde yazar? lütfen yardım edin...

Alıntıları Göster
    HP C5280 yazıcı aldım. 2 kartuşla geldi. Boş kartuş yerlerine de renk kartuşlarını takıp
    fotoğraf çıkartsam kalite gözle görülür artar mı ?
    Bi de kartuşları doluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Freedom123

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Freedom123

Merhaba Hp çözüm merkezi yerine scaner otomatik olarka tanındı ise hp photosmart essential yazılımını cekerek kurabilirsiniz.Bazı yazılımlara ait eklentiler windows vista tarafından desteklenmediği için üretici tarafından vista sürümlerinde uygulanamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: engineerr

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: engineerr

Merhaba,

Windows Vista tarayıcı ve kamera sihirbazını kullanarak tarama yapabilirsiniz.Windows vista güvenlik sorunlarını aşamadığından otomatik çalışan çoğu programı malesef blokluyor (tarama yazılımları pc açıldığında otomatik olarak çalışır).Otomatik çalışa yazılımlara karşı vista'nın malesef güvenlik yüzünden engel koyması nedeni ile sabki usb kablo bağlı değilmiş gibi bu tür mesajlar alabilirsiniz.Yazıcıya ait yazılım ile tarama yapamıyor iseniz farklı bir software (acdsee, irfanview bile olabilir) tarama yapabilir ve resimleri bu şekilde düzenleyebilirsiniz.
    Usb 2.0 kablo seçimine gelince, piyasadaki kabloların çoğunluğu halen 12 Mbit veri aktarımına izin veren düşük hızda çalışan kablolardır. Usb 2.0 kablolar ise veri aktarım hızı yüksek olan 480 Mbit /sn veri aktarımı yapan yüksek kaliteli kablolardır. Alışveriş merkezlerindeki tekno marketlerde uzunluğu 2 mt civarında bulunan Usb 2.0 kabloları temin edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan1095

HP C5280 yazıcı aldım. 2 kartuşla geldi. Boş kartuş yerlerine de renk kartuşlarını takıp

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

Yazıcı 2 kartuşla geliyor. (1 siyah bir adette 3 renk içeren kartuş). Ayrıca normal kartuşlar yerine fotograf kağıdına yüksek çözünnürlüklü baskı alırsanız buda işinizi görecektir.Yanlız baskı kalitesi arttıkça mürekkepleriniz daha hızlı bitecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seronimo

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Seronimo

merhaba, ürünü aldınızmı bilemiyorum ama c4180 fiyatına göre güzel ürünlerden biridir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Seronimo

merhaba, ürünü aldınızmı bilemiyorum ama c4180 fiyatına göre güzel ürünlerden biridir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Eğitimlerden dolayı foruma bazen aralıklarla bakabiliyorum, takıldığınız veya sormak istediklerinizi post ettiğiniz mesajı aynı gün cevaplayamazsam pm yollayarakta sorabilirsiniz.

Tüketici ürünleri (photosmart fotograf makinaları,pavillion desktop pcler, toner dolumu gibi mevzularda lütfen tavsiye istemeyin :) ) özellikle toner / kartuş dolumu konusunda fikir vermem veya tavsiyede bulunmam mümkün değil çünkü hergün bu yüzden bozulan onlarca cihazla uğraşmak oldukça yorucu.

anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler :)

• quote:

Arkadaşlar,

Eğitimlerden dolayı foruma bazen aralıklarla bakabiliyorum, takıldığınız veya sormak istediklerinizi post ettiğiniz mesajı aynı gün cevaplayamazsam pm yollayarakta sorabilirsiniz.

Tüketici ürünleri (photosmart fotograf makinaları,pavillion desktop pcler, toner dolumu gibi mevzularda lütfen tavsiye istemeyin :) ) özellikle toner / kartuş dolumu konusunda fikir vermem veya tavsiyede bulunmam mümkün değil çünkü hergün bu yüzden bozulan onlarca cihazla uğraşmak oldukça yorucu.

anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler :)

Alıntıları Göster
    Uzun süre birtürlü kuramadığım HP 3550 yazıcıyı sonunda Vista'ya kurmayı başardım. Vista Windows XP destekli yazıcılarda ciddi sorun çıkarıyor, kurması çok uğraştırıyor.

Hata mesajı işte bu: Error message when you try to install a new hardware device in Windows Vista: "Windows encountered a problem installing the driver software for your device"
    Çözüm Sayfası: http://support.microsoft.com/kb/KB937187 Hatayı düzeltmek için bu adresten gerekli yama indirilip kuruluyor.
    Güncellemeler - Driver'lar:
    Burada özellikle Update ve Driver başlığı altındaki yamaları kurmak lazım.

Bunları yaptıktan sonra yazıcı kablosu USB girişine takıldığı anda Vista kendisi yeni donanımı algılıyor ve kurulumu yapıyor. Yazıcı'nın CD'sini yüklememe gerek bile kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 9 Mart 2008; 22:20:43 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.