Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim. Officejet 6410 yazıcı aldım, kartuşları 350 ve 351 numara. Bunlar için dolabilen kartuşlar mevcut mu? Varsa nereden temin edebilirim?
Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: dosays
HP 3050 all in one laserjet kullanıyorum. Uygun olduğu için teşhir ürünü satın aldım fakat cd-rom çıkmadığı için internetten indirdiğim software kurulumunu yaptım. Vista kullanmaktayım. Yazıcı, fotokopi ve fax özelliklerinde sorun yok ancak scanner olarak kullanamıyorum. Yazıcı üzerinden scan tuşuna basınca pc bekleniyor diyor ve taramıyor. Bilgisayarda ise tarayıcı tanımlanmamış olduğundan zaten başlatma imkanı olmuyor. Sanırım orjinal CD-rom olsa sorun çözülecekti ancak onu da bulamadım. Serviste de yok, sipariş vermemiz gerekiyor deniyor. CD nasıl olmaz anlamıyorum, kopyası mutlaka vardır, cihaza özel cd olmayacağına göre saçma geliyor. Vista sebebi ile güvenlik seçenekleri ile alakalı bir durum olabileceğini tahmin ediyorum ama çözüm nasıl olacak yardım edebilrseniz çok sevinirim.
Çektiğiniz sürücü cihazın sipariş edilen Vista CD'si ile aynıdır. Sürücü dosyası exe halinde iken açarsanız ve içindeki dosyaları bir cd'ye yazarsanız autorun özelliğide dahil tam olarak çalışır.
Yazıcınızın tarayıcısını çalıştırmama durumu ancak sürücüsü düzgün yüklenmedi ise mevcut (normalde sorunsuz şekilde 1 seneden fazladır ben kullanıyorum).
Tarayıcı sürücüsünün yüklenip yüklenmediğinden emin olmak için paint içinden (aynı şekilde ofis word içindende) ekle > tarayıcı veya kemaradan seçerseniz tarama yapabiliyor olmanız gerek.
quote:
Orjinalden alıntı: arifnihat
merhaba arkadaşlar. hp21 kartuşu 3-4 kere doldurdum sorunsuz kullanıyordum. ama şuan alttaki resimlerde gördüğünüz gibi sorunlarım var. ne yapmam gerek acaba?
Kartuşunuz dolumdan kaynaklanan "nozzle" tıkanması yaşıyor.Her dolumdan sonra kartuşun mürekkebi ısıtarak kağıdın üzerine fırlattığı (püskürtme) gözenekler tıkanır ise bu durum ortaya çıkabilir.Kartuş dolduğunda nozzle testi yapılmadığı için eski kalan mürekkebin kuruması ve gözenekleri tıkaması olağandır.Bu gözenekleri temizlemeye çalışsanız bile ilk günki performansını bu durumda asla alamayacağınızı söylemek gerekir.
Size orjinal kartuş yolu görünmüş :)
Bu ne iş anlamadım, internet explorer 8.0 yükledim, ilk çalışmasındaki uyarı IE 8.0 HP wireless printer proğramı ile uyumlu değildir, bu sebeple wireless olarak printer kullanamazsınız, kullanmaya çalışırsanız IE kapanır.....
Ne saçma bir uyarı, problem HP'demi yoksa IE'damı?
Boşa 8.0'a update ettik, artık ya eski versiyona döneceğim veya HP'den yeni update bekleyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: asukrumercan
Bu ne iş anlamadım, internet explorer 8.0 yükledim, ilk çalışmasındaki uyarı IE 8.0 HP wireless printer proğramı ile uyumlu değildir, bu sebeple wireless olarak printer kullanamazsınız, kullanmaya çalışırsanız IE kapanır.....
Boşa 8.0'a update ettik, artık ya eski versiyona döneceğim veya HP'den yeni update bekleyeceğim.
Explorer 8 beta... Beta olan yazılımlara hiçbir üretici (microsoft hariç) kendi ürettiği ürün için destek veremez.Beta yazılımların test sürümüdür.
8'de 7 den daha fazla eklenti ve güvenlik var.Ürün sayfasında 8 için patch varmı kontrol edin (ürünü belirtmemişsiniz) eğer yok ise 7 ile çalışmak için downgrade edersiniz.Şu anda IE 8 kararlı sürüm için patch yazılıyor çoğu ürün için.
quote:
Orjinalden alıntı: enjiyu
quote:
Orjinalden alıntı: arifnihat
merhaba arkadaşlar. hp21 kartuşu 3-4 kere doldurdum sorunsuz kullanıyordum. ama şuan alttaki resimlerde gördüğünüz gibi sorunlarım var. ne yapmam gerek acaba?
Kartuşunuz dolumdan kaynaklanan "nozzle" tıkanması yaşıyor.Her dolumdan sonra kartuşun mürekkebi ısıtarak kağıdın üzerine fırlattığı (püskürtme) gözenekler tıkanır ise bu durum ortaya çıkabilir.Kartuş dolduğunda nozzle testi yapılmadığı için eski kalan mürekkebin kuruması ve gözenekleri tıkaması olağandır.Bu gözenekleri temizlemeye çalışsanız bile ilk günki performansını bu durumda asla alamayacağınızı söylemek gerekir.
Size orjinal kartuş yolu görünmüş :)
Kartuslari alacaginiz kaliteli murekkeple kendiniz doldurursaniz daha cok kullanabilirsiniz. malesefki cogu dolumcu en kotu kalite murekkebi kullaniyor, 3-4 dolumdan sonra kartus pert!!
dar kafali, orumcek beyinli bu dolumcular kendi ayaklarina kursun siktiginin farkinda degil. malesefki piyasadaki cogu dolumcu boyle (cook nadir de olsa iyileri var, ama nedense bana hic rastlamadi)
Ben beta olduğuna bilmiyordum, şimdi baktım herhangibir bilgi de yok. Sadece 8.0 diye belirtilmiş.
Gerçi dün baskıda bir problem olmadı, bu öneriyi önlem olarak koymuşlar gibi geldi.
Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: enjiyu
quote:
Orjinalden alıntı: asukrumercan
Explorer 8 beta... Beta olan yazılımlara hiçbir üretici (microsoft hariç) kendi ürettiği ürün için destek veremez.Beta yazılımların test sürümüdür.
8'de 7 den daha fazla eklenti ve güvenlik var.Ürün sayfasında 8 için patch varmı kontrol edin (ürünü belirtmemişsiniz) eğer yok ise 7 ile çalışmak için downgrade edersiniz.Şu anda IE 8 kararlı sürüm için patch yazılıyor çoğu ürün için.
HP 8150N BASKI PROBLEMİ
Arkadaşlar; Outlook mail adresimden göndermiş olduğum çıktıları nedense printerım A3'e basıyor. Aynı networkte kullanan diğer arkadaşım gönderdiğinde ise problemsiz olarak a4 kağıdına bastığını söyledi. Testlerde haklı olduğunu gördük. benim problemim acaba printer driverından mı yoksa outlookta bakmam gereken ayarlar mı vardır? biri en azından yol gösterebilirse çok memnun olurum...
Selamlar... photosmart c3180 yazıcım var ve yaklaşık 3 yıldan beri devamlı orjinal kartuşları ile kullanıyorum. Bugünlerde yazıcının içinden vurma sesleri geliyor. Makinalı tüfek gibi vurma sesleri geliyor ama gene de gayet güzel çıktı veriyor. Tecrübe eden varsa ve paylaşırsa sevinirim....
quote:
Orijinalden alıntı: xsesus
HP 8150N BASKI PROBLEMİ
Arkadaşlar; Outlook mail adresimden göndermiş olduğum çıktıları nedense printerım A3'e basıyor. Aynı networkte kullanan diğer arkadaşım gönderdiğinde ise problemsiz olarak a4 kağıdına bastığını söyledi. Testlerde haklı olduğunu gördük. benim problemim acaba printer driverından mı yoksa outlookta bakmam gereken ayarlar mı vardır? biri en azından yol gösterebilirse çok memnun olurum...
Merhaba Outlook üzerinden herhangi bir ayar yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum.Büyük ihtimalle driver üzerindeki kağıt ayarlarıyla ilgili sorununuz olabilir.Normalde çoklu tür kağıt kullanabilen cihazlarda cihazın default kağıt türü "düz a4" olarak seçilmiş haldedir.Driver üzerinden özellikler > yazdırma tercihleri veya gelişmiş seçenekler sekmelerinden kağıt türlerinin A4 ayarlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.Birde "tepsi otomatik seçim" ayarı yapılmadı ise cihaz gönderilen çıktının boyutunu A3 olarak görürse A3 tepsisinden A4 görürse A4 tepsisinden kağıt beslemeye çalışır.
Arkadaşınız A4 çıktı alabiliyor ise sizinde yazıcı üzerinden veya outlook üzerinden ayar yapmanıza gerek yok.Driver'in kağıt tür ayarlarını A4 olarak ayarlarsanız sorun çıkmaması gerek.
Yazıcılar / fakslar klasörü içerisinde Dosya > Sunucu özellikleri 'ne girip drivers (sürücü) kısmından gerekirse 8150N cihaz sürücüsünü kaldırıp tekrar sürücü yükleyin.Yazıcılar fakslar klasöründen sürücüyü kaldırdığınızda sistemden tamamen silinmediği için yeniden yükleme yapılacaksa bu yolu kullanmanızı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: mustul
Selamlar... photosmart c3180 yazıcım var ve yaklaşık 3 yıldan beri devamlı orjinal kartuşları ile kullanıyorum. Bugünlerde yazıcının içinden vurma sesleri geliyor. Makinalı tüfek gibi vurma sesleri geliyor ama gene de gayet güzel çıktı veriyor. Tecrübe eden varsa ve paylaşırsa sevinirim....
Vurma sesinden cihazın durumunu iki şekilde kontrol edebilirsiniz.
1 - Cihaz kağıdı aldığı an içinden mekanik sesler geliyorsa, cihazın kağıdı alıp içeri çeken dişli mekanizmasında sorun olabilir (genelde dişli aşınması veya dişlilerden birinin kırılması veya gevşemesi sorunudur.) Dişli mekanizmasının sol tarafta olması gerek.Eğer üst kapağın sensorünü bir kağıtla tıkarsanız dişli sorununu gözleyebilirsiniz.Eğer mekanik sorun varsa yolu tamirden geçiyor.
2 - Cihaz yazdırmaya başladığında kartuşlar sağa sola hareket ediyor ise. Bu durumda cihazın sağa sola hareket ettiği düzlemde kartuş kapaklarını açarsanız film şeklinde bir şerit görmeniz gerek.Şerit bir pointer mantığı ile çalışır ve uzun süren zamanlarda toz tutabilir.yerinden çıkarmamaya dikkat ederek nemsiz kuru bir bezle silerseniz düzelme ihtimali bulunuyor.
Şayet her iki durumdada düzelme yoksa cihazın detaylı bir temizlikle düzeltilebilmesi gerek.Mekanik bir bozulma var ise dişli setinin değişmesi gerekir.
Umarım önemli birşeyi yoktur :)
Arkadaş bütün uzmanlar burada toplandığına göre ufak bir sorum olacak. Biz Yazıcı/Tarayıcı olan bir model almak istiyoruz. 200TL paramız var. Fakat kartuş dolum kitleri ile uyumlu bir model aramaktayız. Bize önerebileceğiniz model nedir acaba? Çok teşekkürler... İyi akşamlar...
Selamlar. Bütçem fazla değil maksimum 150 lira bütçem var çok fonksiyonlu hp yazıcı almak istiyorum benim için önemli olan nokta kartuşunun sorunsuzca basit bir şekilde doldurulabilmesi ve doldurduktan sonra uyarı vs. vermemesi fakat yazılar hakkında pek bilgim yok teknosanın veya bimeksin internet sitesinden yardımcı olursanız sevinirim.
slm.a Benim sorunum is şu: Hp 3550 yazıcım var. Baskı kalitesi ayarı 5 tane. hızlı taslak, hızlı normal, normal, en iyi, en fazla dpi ben şimdi yazdırıken hızlı taslak'a getiriyorum. "Yeni Hızlı Ayar adını buraya yazın" diyor bi ayar ismi yazıyorum, kaydediyorum ve çıktıyı alıyorum. buraya kadar sorun yok. diyelim ki "düşük kalite" diye kaydettim kendi yaptığım ayarları. bu ayarları varsayılan yazdırma ayarı olarak kaydedemiyorum.yani şunu demeye çalışıyorum. başka zaman yine çıktı almaya kalkınca yine özellikler kısmından kendi ayarlarımı seçmek zorunda kalıyorum. benim istediğim, yazdır deyince direkt kendi ayarlarımdan yazdırması.Varsayılan yazdırma ayarları normal kalitede kayıtlı. direkt yazdır dediğim zaman normal kalitede yazdırıyor ve çok mürekkep harcıyor. kendi yaptığım ayarları, sürekli kullanabilmek için varsayılan yazdırma ayarları olarak yapamaz mıyım? umarım anlatabilmişimdir... yardımlarınızı bekliyorum
merhabalar..
bildiğim kadarıyla bunu yapamıyorsunuz.yazıcılar normal mod da baskı almak için ayarlanıyor.çünkü hem iyiye yakın kalite bir baskı ve baskı kafalarında sorun yoksa dengeli bir mürekkep sarfiyatı var.draft(hızlı düşük kalite)mod ve best(iyi kalite yavaş)mod için her baskıda ayarlamanız gerekiyor.
Yazıcının herhangi bir varsayılan ayarı için zorunluluk yok,istediğiniz ayar,baskı ne ise ona ayarlayıp o ayarı varsayılan olarak kullanabilirsiniz.Yani çoğu baskınızı hızlı taslak ayarıyla almak istiyorsunuz diyelim;bir baskı alacakken her defasında elle bir kaç pencere açarak hızlı taslağı ya da başka istediğiniz bir ayarla uğraşmak istemiyorsanız o yazıcınız için sadece o bilgisayarda varsayılan ayarlarınızı tek tek girip bir defaya mahsus kaydedersiniz ve her baskınızda print dediğiniz az o önceden seçili olan ayar ile anında baskıya geçer makina.
Bunu ayarlamak için(xp de) başlattan denetim masası yazıcı ve fakslar penceresini açın,yazıcınıza tek tıklayıp soldaki sütundan yazdırma tercihlerini seç deyin,yazıcının yazılım ekranı gelir,artık oradan yazılımınıza göre ilgili yeri bulup ayarlarınızı düzenleyip kaydedin ve tamam deyin.Artık her yazdırmanız için oraya girdiğiniz değerlerle yazım yapar cihazınız.
quote:
Orijinalden alıntı: enjiyu
quote:
Orijinalden alıntı: mustul
Vurma sesinden cihazın durumunu iki şekilde kontrol edebilirsiniz.
1 - Cihaz kağıdı aldığı an içinden mekanik sesler geliyorsa, cihazın kağıdı alıp içeri çeken dişli mekanizmasında sorun olabilir (genelde dişli aşınması veya dişlilerden birinin kırılması veya gevşemesi sorunudur.) Dişli mekanizmasının sol tarafta olması gerek.Eğer üst kapağın sensorünü bir kağıtla tıkarsanız dişli sorununu gözleyebilirsiniz.Eğer mekanik sorun varsa yolu tamirden geçiyor.
2 - Cihaz yazdırmaya başladığında kartuşlar sağa sola hareket ediyor ise. Bu durumda cihazın sağa sola hareket ettiği düzlemde kartuş kapaklarını açarsanız film şeklinde bir şerit görmeniz gerek.Şerit bir pointer mantığı ile çalışır ve uzun süren zamanlarda toz tutabilir.yerinden çıkarmamaya dikkat ederek nemsiz kuru bir bezle silerseniz düzelme ihtimali bulunuyor.
Şayet her iki durumdada düzelme yoksa cihazın detaylı bir temizlikle düzeltilebilmesi gerek.Mekanik bir bozulma var ise dişli setinin değişmesi gerekir.
Umarım önemli birşeyi yoktur :)
Tekrar selamlar... Aynı gün yazıcımın içini açtım... Bütün parçalarına ulaştım... Herhangi bir sorun bulamadım.. Aşınan ve kırılan parça gibi... Bakım yaptım ve kapattım... Ses gitti, deneme çıktıları aldım, sorun yoktu... Ama geçen gün çıktı alayım dedim ama nafile... Bu seferde, yazıdır komutu verdiğim anda içine kağıdı alıyor ve bekliyor. Hiçbir iş yapmıyor... Güç ışığıda meşgül olduğunu göstermek için devamlı yanıp-sönüyor... Hatta yazıcıya enerji verdiğim anda da hemen içine kağıt alıyor ve bekliyor.... Keşke içini açmasaydımda gürültülüde olsa çıktılarımı alsaydım diyorum ama nafile... Yardımcı lursanız sevinirim...
Merhaba
HP F2480 aldım. Yazıcı, fotokopi çalışıyor fakat Tarama yapamıyorum çünkü kurulumda tarama ile ilgili hiç bir program yüklemedi. Kaldırıp tekrear kurdum değişmedi.
Masaüstünde sadece Windows Live Fotoğraf Galerisi, HP Malzemeleri Alışverişi, HP Çözüm Merkezi kuruldu
Çözüm merkezi ve yardıma bakıyorum. Tarama ile ilgili Kısayol oluşturma seçenekleri var. Kısayol oluştur diyorum fakat hiç bir yere kısayol atmıyor Tarama ile ilgili program problemimi nasıl çözeblirim. Cd de olması gerekmiyormu
Özellikle toner dolumu yaptırmayı düşünüyorsanız size sürekli orjinal ürün kullanan biri olarak bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tonerin yeniden doldurulması veya şarj edilmesi olarak adlandırılan sistem toner drum ünitesinin bir kullanımlık dizayn edilmiş olması nedeni ile ilk dolumdan itibaren baskılarınızda kötüleşme olmasına sebep olabilir.
Drum statik bir ünitedir ve elektrik ile üst yüzeyi şarj olmaz ise toner üzerinde tutmaz veya çok fazla tutar, lekeli,bozuk,silik veya kaymış baskı almanıza sebep olabilir.
p1005 lazer yazıcı ev kullanıcıları düşünülerek üretilmiş bir ürün.Yüksek boyutlu veya 200-300 sayfadan fazla günlük çıktı almıyorsanız işinizi fazlası ile görecektir.
Drum değişimi yapılabiliyormuş (bugün öğrendim).
Drum ünitesini bazı dolumcular bir ücret karşılığında değiştirebiliyor doğrudur.. Ben yinede (bana sorarsanız) "garantisi bizi ağbiciim" deyip arızalı malla kapıya gittiğinde "toner bozuk drum sağlam bunu biz yapamayız" diyenlere pabuç bırakmak niyetinde değilim...
selamlar. bende de hp psc 1215 all in one yazıcı var. şu anda dişli arıza sebebiyle kağıt almıyor ve yazıcıyı kullanamıyorum. bu yazıcıyı servise gönderip tamir ettirmeye değer mi yoksa yenisini mi almalı?