Şimdi Ara

-= HP PRINTER & SCANNER TEAM =- HP YAZICILAR & SCANNERLAR YARDIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
99.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Sorunumu şu şekilde özetlemek istiyorum

Yazıcım HP Deskjet F2180. Uzun süredir mesut bahtiyar kullanmama rağmen bir süredir yazıcıyı açıp bir belgeyi yazdır dediğimde kartuş taşıyıcısı sağa sola doğru inanılmaz sert darbelerle çarpıyor ve pc'de "taşıyıcı takıldı" diye bir uyarı geliyor. "Hizala" yönergesini takip etmeme rağmen kartuşlar sağa sola çarpmaya devam ediyor. Çok sinir bozucu

Yazıcıyı birkaç kez açıp kapatıp sağa sola kartuşları çarpmaya devam ettikten sonra belgeyi yazdırıyor fakat her seferinde bu kadar uğraşmak inanın çok sıkıcı. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

• Cheetlack

Driver üzerinden "Taslak / hızlı taslak" modunda yazdırırsanız mürekkep daha az kullanılır. Birde yazıcı özelliklerinde ink overspray veya ink ile ilgili diğer driver menulerinde light seçeneği veya bu seçeneğe yakın seçenekler var ise bunları seçin daha açık baskı yapar ama çok daha fazla cıktı alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enjiyu -- 25 Ağustos 2010; 14:12:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Tiger

Selamlar arkadaşlar. Sorunumu şu şekilde özetlemek istiyorum

Yazıcım HP Deskjet F2180. Uzun süredir mesut bahtiyar kullanmama rağmen bir süredir yazıcıyı açıp bir belgeyi yazdır dediğimde kartuş taşıyıcısı sağa sola doğru inanılmaz sert darbelerle çarpıyor ve pc'de "taşıyıcı takıldı" diye bir uyarı geliyor. "Hizala" yönergesini takip etmeme rağmen kartuşlar sağa sola çarpmaya devam ediyor. Çok sinir bozucu

Yazıcıyı birkaç kez açıp kapatıp sağa sola kartuşları çarpmaya devam ettikten sonra belgeyi yazdırıyor fakat her seferinde bu kadar uğraşmak inanın çok sıkıcı. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Merhaba, yazıcınızın kartusları taktığınız kafa kısmının hemen arkasında şeffaf ince bir bant var, bu bant tozlandığında üzerindeki noktalar printer tarafından okunamadığı için kafa sağa sola çarpar.
    temizleyebiliyorsanız sadece ön yüzünü bir resim fırçası ile üzerinden hafifçe geçerek kuru bir şekilde silin.

Kafa üzerindeki sensorde sorun veya kararma varsa sensor kafa ile birlikte değişir, cihaz garantiliyse onarıma bırakın.

• Saygıdeğer arkadaşlarım merhabalar.Benim de hp psc 1315 yazıcının kurulum cd 'si ile sorunum var.CD'yi takdığımda kurulum direkt olarak karşıma gelmiyor. Şimdi ben ekte resimde gösterdiğim üzre hangi dosyadan kurulum yapacağım.Saygılar,iyi günler..

-= HP PRINTER & SCANNER TEAM =- HP YAZICILAR & SCANNERLAR YARDIM

CD 'deki SETUP dosyasının içeriği de şöyle:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-47EAA382C -- 19 Eylül 2010; 14:23:48 >

• enjiyu

Selam arkadaşım. Sizin çözebileceğinizi umduğum bir sorunum var. 8 ay önce hp f4180 marka çok fonksiyonlı yazıcı aldım. Taki geçen hafta siyah kartuş bitene kadar sorunsuz kullandım. Sadece siyah kartuşla kullandım. Renkli kartuşu hiç takmadım. Kartuş bittikten sonra dikkatimi çeken tarama yapmamaya başladı. Kartuşla hiç alakası olmamasına rağmen belge tara dediğimde 2 dakika sonra bir hata mesajı veriyor. Bende dedim bu galiba kaetuş bittiği için yapıyor ve Kadıköy de kartuşumu doldurttum ve taktım kartuş boş göstermesine rağmen sorunsuz çalışıyor. Ancak hala tarama yapamıyorum. Lütfen yardım ederseniz sevinirim. Bu yazıcıda fabeika ayarlarına dönmek için bir resetleme fonksiyonu var mı? Ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcanzar

enjiyu

Selam arkadaşım. Sizin çözebileceğinizi umduğum bir sorunum var. 8 ay önce hp f4180 marka çok fonksiyonlı yazıcı aldım. Taki geçen hafta siyah kartuş bitene kadar sorunsuz kullandım. Sadece siyah kartuşla kullandım. Renkli kartuşu hiç takmadım. Kartuş bittikten sonra dikkatimi çeken tarama yapmamaya başladı. Kartuşla hiç alakası olmamasına rağmen belge tara dediğimde 2 dakika sonra bir hata mesajı veriyor. Bende dedim bu galiba kaetuş bittiği için yapıyor ve Kadıköy de kartuşumu doldurttum ve taktım kartuş boş göstermesine rağmen sorunsuz çalışıyor. Ancak hala tarama yapamıyorum. Lütfen yardım ederseniz sevinirim. Bu yazıcıda fabeika ayarlarına dönmek için bir resetleme fonksiyonu var mı? Ne yapabilirim?

Merhabalar,

Belki forumdan görmüş ve takip etmişseniz gittigidiyor üzerinde kartuş dolum ürünleri ve malzemleri satan bir firmayız.Dükkan linkimiz de :

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/NOKTA_ATISI/

Sizin kullandığınız yazıcıyı ben de kullanıyorum.HP F4180 son yıllarda gördüğüm ve kullandığım en mükemmel yazıcı,ancak kimseye tavsiye edemyioruz,üretimi bitti maalesef.

Tarama işlemi bazen üzerindeki TARAMA tuşuna basarak,bazen de BİLGİSAYARIM menüsünde beliren TARAYICI üzerinden yapılabiliyor.

TARAYICI ÇALIŞMAMASININ KARTUŞU DOLDURTMANIZLA ALAKASI YOK,ÖYLE OLSAYDI BEN KENDİ KARTUŞUMU 36. KERE DOLDURAMAZDIM:D

1)TARAYICI ÇALIŞMIYOR DEMİŞSİNİZ.FOTOKOPİ ÇALIŞIYOR MU?

2)RENKLİ VEYA SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ ÇEKTİĞİNİZDE DOĞRU DÜZGÜN ÇIKTI ALABİLİYOR MUSUNUZ?

BUNLARA RAĞMEN SORUN HALA DEVAM EDİYORSA,YAZICINIZI PROGRAM EKLE/KALDIR DAN KALDIRIP,SANKİ İLK KEZ SATIN ALIYORMUŞ GİBİ TEKRAR KURMAYI DENEYİN.

• quote:

Orijinalden alıntı: NOKTA ATIŞI

quote:

enjiyu

Merhabalar,

Belki forumdan görmüş ve takip etmişseniz gittigidiyor üzerinde kartuş dolum ürünleri ve malzemleri satan bir firmayız.Dükkan linkimiz de :

Sizin kullandığınız yazıcıyı ben de kullanıyorum.HP F4180 son yıllarda gördüğüm ve kullandığım en mükemmel yazıcı,ancak kimseye tavsiye edemyioruz,üretimi bitti maalesef.

Tarama işlemi bazen üzerindeki TARAMA tuşuna basarak,bazen de BİLGİSAYARIM menüsünde beliren TARAYICI üzerinden yapılabiliyor.

TARAYICI ÇALIŞMAMASININ KARTUŞU DOLDURTMANIZLA ALAKASI YOK,ÖYLE OLSAYDI BEN KENDİ KARTUŞUMU 36. KERE DOLDURAMAZDIM:D

2)RENKLİ VEYA SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ ÇEKTİĞİNİZDE DOĞRU DÜZGÜN ÇIKTI ALABİLİYOR MUSUNUZ?

BUNLARA RAĞMEN SORUN HALA DEVAM EDİYORSA,YAZICINIZI PROGRAM EKLE/KALDIR DAN KALDIRIP,SANKİ İLK KEZ SATIN ALIYORMUŞ GİBİ TEKRAR KURMAYI DENEYİN.

Dostum fotokopiyi zaten aldığımdan beri kullanamadım belkide renkli kartuşunu takmadığım için diye olabilir diye düşünüyorum. 2 kere tekrar kurdum aynı sorun devam ediyor. yazıcının üzerindeki açma kapama tuşu ve kartuş tuşlarının 3 çü birden yanıp sönüyor ama yazdırmada sorun yok. Usb kablosunu bir değiştirip tekrar denicem yada resetleme yapılıp fabrika ayarlarına döndürebilirmiyim bilmiyorum.

• hp psc 1315 yazıcı ile ilgili sorunumu çözebilen arkadaş var mı acaba?Bir el atsak diyorum bu problemime.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NOKTA ATIŞI

quote:

enjiyu

Merhabalar,

Selam dostum. Zannedersem makinanın tarayıcısı arızalı. Çünkü hizalama için bastığı sayfayı tarayıcıya koyup tarama tuşuna basınca tarama yapmıyor ve 30-40 saniye sonra katuş ışıklarının ordaki 3 ışık ve açma kapama ışığı sürekli yanıp sönüyor. Bu aşamadan sonra yazıcı worddan gönderdiğim dökümanlarıda yazmıyor. Hatta usb kabloyu söktüğümde yazıcıyıo açtığımda 1 dakka sonra falan aynen hazır konuma gelmeden ışıklar yanıp sönüyor. Bu sebeple driver sorunu değil gibi. Yazıcıyı alalı daha 10 ay olmadı. Kartuşu bittiği gibi arızalandı. Bana biraz yazılımsal gibi geliyor. Tarayıcısını toplasam 10 defa kullanmışımdır. Büyük ihtimal epromundaki yazılım tarayıcının çalışmasını engelliyor. Kartuşum 1 ay evvel bitti. yeni kartuş takılmadığı için HP diğer fonksiyonlarını kitledi. Böylece servis yolu görünsün acaba kartuşunu kaçak doldurmuşmu servis bi baksın eğer herşey normalse sadece servisin bildiği bir tuş konbinasyonu ile eproma gönderilen bir sinyal ile kilit açılsın ve kart arızası denilsin. HP nin kartuş satmak için uyguladığı "yahudilerin de tohumlarda yaptığı" bir oyun gibi geliyor bana. Ah şunun epromundaki programı okuyabileceksinki o zaman herşey günyüzüne çıkar...

• quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

Değerli Hp üstatları;

Ofisjet 6000 yazıcı için "doldurulabilir kartuş" aldım; Herşeyi harfiyen uygulayıp yeni kartuşları enjektör ile doldurdum.
    Biten deneme kartuşlarından "çipleri sökerek" yeni kartuşlara taktım. (çünkü kartuşlar auto reset değil)
    Yeni kartuşların renki mürekkep ışıkları devamlı uyarı vermeye başladı.

Bu ışıkları durdurmanın ve resetlemenin bir yolu varmıdır?

Teşekkürler.

Aynı sorun bendede mevcut sadece siyah kartuşu tanıdı 3 renkli kartuşun ışığıda yanıp sönüyor...
  • Bende All in one F2280 var.
    Şimdi bunun kağıt sıkıştırma problemi vardı. Neyse servise gönderdik. Roller temizlenmiş ve siyah kartuş boş dedi.
    Bende gidip birine doldurttum. Yazılımında siyah kartuş dolu görünüyor ama siyah bir şey yazdırmak istediğimde boş kağıt veriyor.
    Bu nedendir?

Bir de bu HP'nin yazılımını kurmadan yazıcıyı kullanabilir miyiz?
  • merhaba

hp 2060 yazıcıyı yeni aldım.Yazıcı ve fotokopiyi çalıştı fakat tarayıcıyı çalıştıramadım.Nasıl çalışacağını bilen biri yardım edebilirmi?
  • Merhaba 2 yıldır HP C4472 model yazıcı kullanıyorum. Yazıcımdan çok memnunum ama kartuş problemi canımı sıkıyor. Önceleri doldururken bile sıkıntı vermeyen kartuş aniden hata verdi. Bende eskimiştir diye siyah olanı orjinal bir kartuşla (350) değiştirdim.

İlk zamanlar problemim yoktu ama bugun bir sayfa çıktı aldıktan sonra kendi kendine uyumsuz yazıcı kartuşu hatası Verdi. Bende önce kapatma ve X tuşu ile semi reset sonrada yeşil ve X tuşuna basarak soft reset attım. Şimdi ise yazıcı kartuşları yanlış yüklendi hatası alıyorum bir çözüm yok mu?
  • tarayıcıyı çalıştırmak için xp de bilgisayarıma gir alda alta tarayıcı resmi ile yazıcının ismi vardır (yazıcın açık ve bilgisayara bağlı iken ). onu tıkla renkli siyah beyaz nasıl taratacaksan seç ve taraya bas genelden resimlerim klasörünün içine tarar. yada sen nereye istersen oraya
  • arkadaşlar hizalatamıyorum çünkü scannerim çalışmıyor hizalamayı nasıl iptal ederim f4280 yazıcım. reset falan mı atarım ya da sağlam bir tarayıcı bulup söküp ona takmam gerek acil cevap arkadaşlar
  • arkadaslar merhaba;
    bende Hpm1522nf mfp yazıcı var
    fax göndermede herhangi bir sorun yok normal gönderebiliyorum
    fakat fax alamıyorum
    telden faxı aradığımda sinyale düşmesi gerekirken düşmüyor
    telefon hattını kontrol ettim herhangi bir sorun yok hatta

ayrıca bu aletin scanneride var ve masa üstüne scan için kısayol nasıl atarım bilmiyorum
    yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler...
  • Selamlar,
    Geniş dia tarama özelliğine sahip bir tarayıcı arıyorum.
    Daha önce kullandığım (Mustek Bearpaw TA 4800) 100x160 mm dia tarama alanına sahipti.
    Yine böyle birşeye ihtiyacım var. HP'nin tarayıcıları içinde 35 mm'den daha büyük dia tarayan bir model göremedim.

Tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır?
    Aynı modeli tercih etmememin nedeni Mac uyumlu olmaması. Hemen her HP cihaz Mac - Pc uyumlu fakat Mustek serisinin sadece birkaç cihazı Mac OS X uyumluymuş, yine Mustek alırsam Mac uyumlu olmasını tercih ederim fakat bulamadım.

Özet geçiyorum:
    Büyük dia tarayabilen (10x15 cm gibi) ve mümkünse Mac uyumlu bir A4 tarayıcı için tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Arkadaşlar hp officejet 5610 yazıcı kullanıyorum..geçenlerde kağıt sıkıştı ama sonra çıkardım..o günden sonra yazıcı çalışırken özellikle kartuşları falan hizalarken içinden bazı şeyler dönüyorya onlar ses yapıyor..kağıt sıkıştıktan sonra oldu önceden yoktu..içeride kağıt olmadığına eminim..o sesi nasıl giderebilirim?
  • Öncelikle marhabalar,

ofisimizdeki hp 2400 scanner ımızda bir tarama sorunuyla karşılaşınca soluğu burda aldık:) Tarama yapıldığında sayfanın ortasında siyah bir bant oluşuyor dolayısıyla da o kısım görünmüyor taramalarda (şekil 1)

* sürücüsünü güncelledik g2410 la ortak kullandıkları bir driver varmış kurduk nafile
    * adobe 10 sürümü etkiler mi dedik kaldırdık 9 kurduk nafile
    * adobe reader x yerine yine 9 kurduk nafile
    * sistem ayarlarını geri yüklettik nafile
    * başka bilgisayarda sıfır kurulum yapıp denedik nafile

şekil 1. Boş tarama yapıldğında alınına görüntü

Şimdiden değerli görüş ve önerileriniz için teşekkürler.

İyi günler.

• Selam Arkadaşlar yaklaşık 7 yıldır Hp LaserJet 3050 Çok Fonksiyonlu Yazıcı kullanmaktayım.Şuana dek tarayıcısından sorun yaşamadım bu son 1 ay dışında. Kurulumu Cd'den yaptım scanner'i çalışmadı.Einztall ile yaptım Kurulumu bitirmiyor. İnternetten 3050'nin xp için Full driverini indirdim yani Cd içerikli dosyasını ve hata alıyorum.Aldığım hata şu "MSI.dot4msi" araştırıp Dot4 driverinide buldum ama sorun devam etmekte.Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.