Şimdi Ara

HP Recovery DVD Oluşturamama Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eğer recovery disklerinizi oluşturamıyorsanız, 1. DVD'den sonra hata veriyorsa ve 2. DVD'ye bir türlü geçemiyorsanız www.hp.com adresine girip arama kutusuna sp36812.exe yazın ve update'i indirip kurun. Artık DVD'leri sorunsuzca oluşturabilirsiniz...

• Bu bilinen bir yamaydı zaten. Dediğin gibi Recovery Disklerini HİÇ OLUŞTURMAMIŞLAR ve oluştururken hata alan için çözüm oluyor ama bir kez oluşturmuşlar için yeniden oluşturma hakkı VERMİYOR.

Şöyle açıklayayım; ben Recovery Diskimi oluşturmuştum ve işlem sonunda "Başarı ile oluşturuldu" gibi bir mesaj vermişti ama DVD asla çalışmamıştı. (yani hatalı oluşmuştu) Ben de çare olur mu diye bu yamayı denemiştim ama iişe yaramamıştı çünkü sadece hiç oluşturmamış ve oluştururken hata alanlar için işe yarıyor.
  • peki bu duruma nasıl çözüm buldun mrtgkce? bende oluşturdum hatalı bir şekilde oldu dedi ama baktığımda ilk ddvyi yazdı 2yi istedi onu boş yazdı 3. dvdyide normal şekilde yazdı ama çalışıyormu çalışmıyormu bi bilgim yok açıkcası daha önce vista da kullanmadığımdan nasıl çalıştıracağımıda bilmiyorum ama şüphelerim war ilerde sorun yaşamak istemiyorum yada bir çözümü olan warsa paylaşırsa sevinirim
  • Çözüm bulamadım. Gerek de yok!

Ben bilgisayarımın tüm programlarını, belgelerini, ayarlarını yükledikten sonra Acronis True Image 9 programı ile yedeğini alıp bu yedeği birkaç farklı yere kopyalıyorum. Sonra da hangi işletim sistemini istersem 15 dakikada yedekler sayesinde dönüyorum. Şu anda elimde bilgisayarımın orijinal "Vista Basic" yedeği, "Vista Premium", XP Pro" ve "Pardus" ile alınmış yedeğim var. Canım hangisini isterse ona dönüyorum. Recovery ile boğuşanlara da gülümseyerek bu programı ya da benzer programları öneriyorum.
  • vista yüklü ve 38 gb ı acronics yada pardus ile image aldığını düşünüyorum.
    acaba yaklaşık 40 gb image etmek mantıklı mı?bunun image eidlmiş hali acaba ne kadar yer kaplar.
    yada nerede taşımak lazım.
    xp de bu olay kolay ve basit.
    vista da nasıl çözüm ürettiniz ?
    he?
  • Örnek verecek olursam Vista Premium BackUp 10GB yer tutmuş. XP ve PARDUS yedeğim çok daha az yer kaplıyor. Bu yedeklerimin bir kopyası bilgisayarımın D. sinde bir kopyaları da 500GB lık harici HDDimde duruyor.
  • mrtgkce bende senin gibi xp yi o şekilde yapıyorum ama vistanın yedeğini acronis 9 sürümüyle nasıl aldın normalde acronis 9 kurulmuyor ki vistaya ancak acronis 11 kurulabiliyor sen nasıl hallettin orayı anlatırmısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya ben de cq60-135et ile kurtarma aldım sağlam oldu dedi xp kurdum sonra orjinal vistasına dönemedim :(

bana bu modelin recovery dvd sini ulaştırabilecek var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fl0ral

ya ben de cq60-135et ile kurtarma aldım sağlam oldu dedi xp kurdum sonra orjinal vistasına dönemedim :(

bana bu modelin recovery dvd sini ulaştırabilecek var mı acaba?

iyi ama aynı model bile olsa bir bilgisayarın Recovery DVDsi seninkine olmaz.

Bu arada yeri gelmişken belirteyim, Bir arkadaşım da benim bilgisayarım olan COMPAQ F500 den almıştı ve bana XP kurmam için verdi. Ben de uğraşmayayım diye kendi bilgisayarımla (Acronis programı ile) alınmış yedeği direkt arkadaşın vistası yerine yükledim ve sorunsuz, tıkır tıkır, 15 dakikada herşeyiyle XP kurulmuş oldu. :) Tabi kullanıcı adımı ve şifremi değiştirdim sadece. :D

Bu arada Acronis 9 değil, arkadaşın dediği sürümmüş, pardon. :)
  • yani diyosun ki başkasının recoverysi sana olmaz?

nese şikayetvar.com a aynı sorunla birisi şikayet vermiş hp ona ücretsiz recovery temin etmiş bakalım bende yazdım bi sonuç çıkacak mı?
  • quote:

yani diyosun ki başkasının recoverysi sana olmaz?

nese şikayetvar.com a aynı sorunla birisi şikayet vermiş hp ona ücretsiz recovery temin etmiş bakalım bende yazdım bi sonuç çıkacak mı?

mrtgkce vistada ancak acronis 11 çalışır ama maalesef boot yapma özelliği ile yapamıyoruz nedense ama onuda araştıracam.

fl0ral istanbuldan malum beklediğim recovery diye düşündüğüm dvd meğerse recovery deilmiş maalesef..

İçine sadece Vista driverlerı atılmış bir dvd başkada bir şey deil onlar kendi sitelerindede var ama bilgisayar üzerinde recovery vermiyormuş hp ne işse onuda anlamadım.
  • nasıl yani anlamadım

sadece driver cd si mi yolluyolarmış?

sen nasıl elde ettin?
  • quote:

nasıl yani anlamadım

sadece driver cd si mi yolluyolarmış?

sen nasıl elde ettin?

Firmadan istedim yolladılar işte.
  • Haydaaa bir de Recovery DVD oluşturmama gibi bir sorun mu oluyor bu HP lerde ?? Eyvahh..Bende sevinmiştim ne güzel uygun fiyatlı ,isterdiğim özellikleri buldum diye... HP Pavilion dv5-1010et
    Eee ne olacak şimdi
  • acil lazım olması halinde inan o dvd recovery ler çok işine yarayacak.
    sistemin çökmeden veya başın ağrımadan şimdiden o ihtiyacını gider ve temin et.

derim.
  • yok ben daha almadım laptopu..Almayı düşünüyorum..Ama böyle bir sorun oluyoırsa eğer ??
  • yeni pc ler artık cd siz geliyor
    bir tanıdık acer aldı.
    ben hp aldım.
    toshiba alan birisi daha var.

artık recovery cd si oluşturma alıcıya kalmış bir görevmiş gibi bakılıyor maliyet açısından firmalar.
    bir pc ye 2 milyar en az para say içinden 3 dvd nin lafını etsinler sana.

saçma bir durum ancak gerçekler buşekilde.
  • Aynen öyle..Ama şimdi benim anlamadığım şu ; zaten alıcı kendi yapıyordu bu dvd leri ? Böyle birşey çıkarmışlardı önceden..
    Öyle bir dosyaya tıkla yap şeklinde..
    Bu yapılıyor Hp lerde değil mi ? Yoksa bu da mı yok ? Hayır bir de bazılarında hazır kurulu geliyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.