Şimdi Ara

hp recovery sorununa %100 cozum olacak bi adım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
18.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar lütfen bi bakın xp kurdum fakat tekar vistaya gecmek istiyorum recovery bölümü duruyo fakat f11 calısmıo. AhmetSabri arkadasımın dedigini de yapamıyorum recovery e sag tıkladıgımda ''Bölümü etkin olarak işaretle '' gelmiyor '' D '' sürücüsünü tıkladıgımda geliyor resmini de cektim lütfen bi bakar mısınz yardımlarınızı bekliyorum
    http://www.imageturk.com/goster.php?res=8f2b6f8b44249edd5328p.JPG lütfen bi bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: hellboy60

arkadaslar lütfen bi bakın xp kurdum fakat tekar vistaya gecmek istiyorum recovery bölümü duruyo fakat f11 calısmıo. AhmetSabri arkadasımın dedigini de yapamıyorum recovery e sag tıkladıgımda ''Bölümü etkin olarak işaretle '' gelmiyor '' D '' sürücüsünü tıkladıgımda geliyor resmini de cektim lütfen bi bakar mısınz yardımlarınızı bekliyorum
    http://www.imageturk.com/goster.php?res=8f2b6f8b44249edd5328p.JPG lütfen bi bakın

Keşke formatlamadan önce okusaydın buraları.

O şekilde aktifleştiremiyorsan Recovery bölümünü, istersen bir de "Acronis Disk Director" gibi disk yönetim araçları ile dene.

• diskleri degiştirmenin bir yolu yok mu?
  • quote:

diskleri degiştirmenin bir yolu yok mu?

Diskleri değiştirmek derken?
  • Mrb bendede hp pavillion var o zamanlar xpye gectim dvd recovery cdsi olusturmustum hatta basarili sekilde olusturuldu dedi ama sonradan bozuk oldugunu fark ettim, xpyi fln yuklerkende fdisk attim. recovery partitionu sildim ama icindekileri baska bir hddye yedeklemistim. acaba onlari kullanabilirmiyim. vistayi geri yuklemek istiyorum. yardimci olursaniz sevinirim.
  • diskler vista da iken disk 0 da yalnızca ''D'' sürücüsü vardı ama şimdi ''RECOVERY ''ve ''C'' sürücüleri var disk ''0'' da da etkin olarak kullanılmıyo o yuzden dedim değiştirmek münkün mü die?
  • quote:

diskler vista da iken disk 0 da yalnızca ''D'' sürücüsü vardı ama şimdi ''RECOVERY ''ve ''C'' sürücüleri var disk ''0'' da da etkin olarak kullanılmıyo o yuzden dedim değiştirmek münkün mü die?

Dediğim gibi, Acronis Disk Director ile bu istediğini yapabilirsin.
  • Ok dediğini deneyecem sonucu yazarım tşk.
  • Rica ederim. Sen bie dene bakalım, olacak mı..
  • mrtgkce kardesim sen bu prog kullanmayı biliyonmu acaba ben pek beceremedim bu programla recovery nin içindeki dosyalar gozukuo normalda girdigimde 185 kb lık dosya gozukuo
  • quote:

mrtgkce kardesim sen bu prog kullanmayı biliyonmu acaba ben pek beceremedim bu programla recovery nin içindeki dosyalar gozukuo normalda girdigimde 185 kb lık dosya gozukuo

Bende Acronis Dİsk Director yüklü. Az sonra girer bir bakarım nasıl olduğuna. Ama bende Recovery bölümü yok. Ona göre.
  • Merhaba! Acaba aranızda HP 6833 Pavilion olanı var mı? Bu dizüstü bilgisayarı yurtdışından getirttim ve kullanım kılavuzu ingilizce. Neler yapmam gerekiyor. İnternete bağlanmalıyım herhalde. Bilgisayarı açtım, ama kitapçığa göre bazı yazılımlar için bağlanmam gerektiğini düşündüm. Biraz da acemiyim. Yardım istiyorum.
  • ok cevabını bekliyorum su disk degistirme ya da kopyalama olayını ögrenebilirsem tam süper olacak ayrıca ilgin için tşk.
  • quote:

ok cevabını bekliyorum su disk degistirme ya da kopyalama olayını ögrenebilirsem tam süper olacak ayrıca ilgin için tşk.

Acronis Disk Dİrector'u Boot CD sinden çalıştırdım. Bende Recovery Bölümü olmadığı için D:(DEPO) ye sağ tıkladım > CONVERT seçeneğini seçtim > Eğer senin Recovery bölümü benim D: gibi Logical görünüyorsa Primary Yapmayı dene bakalım olacak mı?

hp recovery sorununa %100 cozum olacak bi adım!!!

Kolay gelsin. Olmazsa yine yaz. Başka şeyler düşünürüz.

• recovery bolumunu disk 1 e kopyalama yapabildim, ''bölümü etkin olarak işaretle'' yaptım sonra format attım ama recovery bolumu calısmadı hata mı yaptım acaba bi yerde?
  • arkadaşlar xp kurmak için recovery bölümünü silmemiz şartmı. xp den tekrar vista ya dönmek istesek recovery dvd si ile dönebilirmiyiz. recovery yaptmızda harddisk komple siliniormu.yardımcı olursanız sevinirm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecemavisi06

arkadaşlar xp kurmak için recovery bölümünü silmemiz şartmı. xp den tekrar vista ya dönmek istesek recovery dvd si ile dönebilirmiyiz. recovery yaptmızda harddisk komple siliniormu.yardımcı olursanız sevinirm.

Recovery DVD lerini başarı ile oluşturduysan sorun yok. XP yüklemek için Recovery Partitionu silmek zorunda değilsin. Recovery Partitionu silsen de silmesen de Recovery DVD leri ile Vistaya geri dönebilirsin. Recovery yaptığında HDD komple siliniyor evet. Hatta C: yi böldüysen bile tekrar ilk günkü gibi sadece C: kalıyor. O yüzden bence Recovery DVD leri kullanacağınıza benim gibi siz de Acronis True Image ve benzeri 3. parti yazılımları kullanmanızdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

arkadaşlar xp kurmak için recovery bölümünü silmemiz şartmı. xp den tekrar vista ya dönmek istesek recovery dvd si ile dönebilirmiyiz. recovery yaptmızda harddisk komple siliniormu.yardımcı olursanız sevinirm.

Recovery DVD lerini başarı ile oluşturduysan sorun yok. XP yüklemek için Recovery Partitionu silmek zorunda değilsin. Recovery Partitionu silsen de silmesen de Recovery DVD leri ile Vistaya geri dönebilirsin. Recovery yaptığında HDD komple siliniyor evet. Hatta C: yi böldüysen bile tekrar ilk günkü gibi sadece C: kalıyor. O yüzden bence Recovery DVD leri kullanacağınıza benim gibi siz de Acronis True Image ve benzeri 3. parti yazılımları kullanmanızdır.

dvd ler diosunuzda ben oluştururken sadece bir dvd oluşturdum. bi dvd ye yükledi recoveryi. bilg. içindeki recovery bölümünden recovery yaptımızda oluşturdumuz bölümü silmior ben silior die biliodum ama hiç dokunmadı ayrılan bölüme. ama dvd den recovery yaptımızda silior sanırım dediniz gibi. bu söylediğiniz yazılımları nasıl kulanabiliriz. bilgi verebilirmisiniz.
    birde ben 6650et kullanıcısıyım xp ye geçersem bütün driverları bulabilcekmiyim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

dvd ler diosunuzda ben oluştururken sadece bir dvd oluşturdum. bi dvd ye yükledi recoveryi. bilg. içindeki recovery bölümünden recovery yaptımızda oluşturdumuz bölümü silmior ben silior die biliodum ama hiç dokunmadı ayrılan bölüme. ama dvd den recovery yaptımızda silior sanırım dediniz gibi. bu söylediğiniz yazılımları nasıl kulanabiliriz. bilgi verebilirmisiniz.
    birde ben 6650et kullanıcısıyım xp ye geçersem bütün driverları bulabilcekmiyim.

Aletinin driverları için bilgisayarının dahil olduğu kullanıcı topiğine bakarsan daha fazla yardımcı olurlar. Tüm driverlardan emin olmadan XP işine girme derim.

Acronis True Image programının kullanımı forum detaylı olarak mevcut. Arama yapman yeterli. Bence kesinlikle kullanmalısın. Ben 10 dakikada Vistaya, 20 dakikada da XP ye istediğim an dönebiliyorum.

• slm arkadaslar bende hp aldım bır yerden ve bu recoryver ısı ıle ugrastım baya dun gece bır kere yazıyoo efet dogru hpcd sys dosyasını pcnın ıcınde bulamadım acronıs kurdum d nın ıcını gormek ıcın evet orda var ve sıldı denedım olmadı cd veya dvd yapacak aygıtınız yok dıye garıp bır gata verdı dedım bakalım onu sıldık ama gerı alacakmı dıye aldı f11 le sonra bır daha denedım ve 2 cı recorvey dvd sını olusturdu arkadasımız dedıgı dogru denedım ve calısıyoo arkadaslar yanı :) bilginize
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.