Şimdi Ara

hp recovery sorununa %100 cozum olacak bi adım!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
18.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eticet06

slm arkadaslar bende hp aldım bır yerden ve bu recoryver ısı ıle ugrastım baya dun gece bır kere yazıyoo efet dogru hpcd sys dosyasını pcnın ıcınde bulamadım acronıs kurdum d nın ıcını gormek ıcın evet orda var ve sıldı denedım olmadı cd veya dvd yapacak aygıtınız yok dıye garıp bır gata verdı dedım bakalım onu sıldık ama gerı alacakmı dıye aldı f11 le sonra bır daha denedım ve 2 cı recorvey dvd sını olusturdu arkadasımız dedıgı dogru denedım ve calısıyoo arkadaslar yanı :) bilginize

Lütfen noktalama işareti kullan! Ne dediğini anlamakta çok güçlük çekiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

Orjinalden alıntı: eticet06

slm arkadaslar bende hp aldım bır yerden ve bu recoryver ısı ıle ugrastım baya dun gece bır kere yazıyoo efet dogru hpcd sys dosyasını pcnın ıcınde bulamadım acronıs kurdum d nın ıcını gormek ıcın evet orda var ve sıldı denedım olmadı cd veya dvd yapacak aygıtınız yok dıye garıp bır gata verdı dedım bakalım onu sıldık ama gerı alacakmı dıye aldı f11 le sonra bır daha denedım ve 2 cı recorvey dvd sını olusturdu arkadasımız dedıgı dogru denedım ve calısıyoo arkadaslar yanı :) bilginize

Lütfen noktalama işareti kullan! Ne dediğini anlamakta çok güçlük çekiliyor.

uyarı ıcın tsk edrım kullanırım bundan sonra acele ıle yazdım sızde ımzanızı duzeltın bır zahmet kural dısıymıs

• Sizin de uyarınız için teşekkür ederim. Lakin dün size yazarken böyle bir problem yoktu. Şimdi gördüm ilk. Garip...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AhmetSabri

RECOVERY DVD'si yok, oluşturamıyorsunuz, Xp kurdunuz Vista'ya tekrar dönmek istiyorsunuz.
    Benim de başıma geldi. DVD oluşturmadan XP kurdum!!!

Çözüm:
    Bütün datalarınız silinecektir!!! Yedek almayı unutmayın!
    Xp'de iken;
    1.Bilgisayarım'a sağ tıklayın. Yönet'i seçin.
    2.Depolama>Disk Yönetimi'ni genişletin.
    3.HP_RECOVERY üzerine sağ tıklayıp "Bölümü etkin olarak işaretle"yi seçin.
    4.Bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda Recovery bölümünden boot edilecek.
    Buradan Vista'yı tekrar kurabilir ve kurulum bittiğinde de artık RECOVERY DVD'lerini oluşturabilirsiniz.

Fakat diskinizi böldüyseniz Kurtarma YAPAMAZSINIZ!!! Diski tek parça haline tekrar getirin!
    O yüzden bilgisayarı açtığınızda içine XP CD'si koyun.
    Disk bölme ekranı geldiğinde HP_RECOVERY HARİÇ bütün diskleri silin ve devam etmeden mavi ekrandayken CD'yi çıkartın, bilgisayarı yeniden başlatın. Artık Kurtarma yaparken Disk ile ilgili hata ALMAYACAKSINIZ!!

Ben böyle yaptım oldu.

Arkadaş bana acil cevap vermen gerek ben ööle bişiy yaptım ki recovery bölümünü silmedim ama nasıl olduysa recovery c ye geçti ve XP işletim sistemide D ye kuruldu. ben nasıl yaparım.?
    Daha önce Recovery dvd de oluşturmamıştım

lütfen umut var diyin bana..

• Çözüm:
    Xp'de iken;

Arkadaşlar bu kısımda recovery c de ve sağ tuşta 3. adım da "Bölümü etkin olarak işaretle" yi seçemiyorum silik yazıo. bide orda sürücü harfi değiştirme var

1) acaba format atıp windowsu f ye falan kurup daha sonra c ile d yi yer mi değiştirsem???

2) Yada arkadaşlar acaba acronis ile c deki recovery nin image ini alıp daha sonra hdd i full formatlayıp c ye xp kurduktan sonra image ı d ye kurabilir miyim.
    Yani acronis le alınan c imajı d ye kurulabilir mi?

Laptop emanet o yüzden çok ihtimal düşünüyorum.
    Xp de de tüm driverları kuramadım :(((((((

• quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

Orjinalden alıntı: hellboy60

ok cevabını bekliyorum su disk degistirme ya da kopyalama olayını ögrenebilirsem tam süper olacak ayrıca ilgin için tşk.

Acronis Disk Dİrector'u Boot CD sinden çalıştırdım. Bende Recovery Bölümü olmadığı için D:(DEPO) ye sağ tıkladım > CONVERT seçeneğini seçtim > Eğer senin Recovery bölümü benim D: gibi Logical görünüyorsa Primary Yapmayı dene bakalım olacak mı?

hp recovery sorununa %100 cozum olacak bi adım!!!

Kolay gelsin. Olmazsa yine yaz. Başka şeyler düşünürüz.

Bölümü etkin olarak işaretle çıkmıyor ise arkadaşımız burda çok güzel anlatmış bunu uygulayabilirsin.
    Ya da alttaki programlarla aynı işi yapabilirsin.

1. Partition Magic
    2. Paragon Partition Manager

• Arkadaşlar ben de HP Pavilion 6000 serisi bir notebook'un Hiren's Boot Cd paketiyle imajını almaya çalışırken bir sorun ile karşılaştım. Cihaz boot CD'den açılıyor ancak DOS ortamında çalışan programlar çalıştırıldığında alet kitlenip kalıyor. Bu nedenle bu bootable cd paketiyle imaj alamadım. Sonra windows üzerine Norton Ghost kurdum ve gerekli ayarları yapıp imaj işlemini onayladım. Bana windows'u yeniden başlatacağını bu aşamada imaj alacağını söyledi. Ok'ledim. Veee yine aynı olay. Tam DOS ortamında iöaj alma işelemi başlayacağı sırada ekran yine dondu.

Bu aletin majını almayı bırakın şimdi windows'a da geri dönemiyorum. Muhtemelem sıfırdan XP kuracağım. Sizden ricam böyle bir sorunla karşılaşan ve çözüm yolunu bilen var ise cevap bekliyorum. İyi çalışmalar.
  • ben diyorum benim c de görünen Recovery nin yedeğini alsam ve laptopa full format fdisk atıp recovery imajını d ye kursam bu sefer. ve sonrada xp yi c ye kurup dediğiniz işlemlerle primary falan yapsam nasıl olur acaba.

Acronis True Image ile d nin imajını c dizinine kurabilirmiyiz illa dizin harfi aynımı olmak zorunda???
  • Peki dostum bende aynı hatayı yaptım HP_RECOVERY kısmını biçimlendirdim ve silindi ben senin dediklerini anladım SMINST olayını peki ben tekrarda Yerel Disk D:\ mi HP_RECOVERY yapamaz mıyım yardım et ltf... Yani tekrardan ben o bölümü hp_recovery bölümü yapmak istiyorum nasıl yapabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: belge0

Peki dostum bende aynı hatayı yaptım HP_RECOVERY kısmını biçimlendirdim ve silindi ben senin dediklerini anladım SMINST olayını peki ben tekrarda Yerel Disk D:\ mi HP_RECOVERY yapamaz mıyım yardım et ltf... Yani tekrardan ben o bölümü hp_recovery bölümü yapmak istiyorum nasıl yapabilirim...

sen direkt olarak o bölümü biçimlendirrdiysen o bölüm silindiyse işin zor valla
  • yinede ben uğraşmak istiyorum.TEKRARDAN BEN HP_RECOVERY bölümünü ne olursa olsun oluşturabilir miyim.Kurtarma Disklerim de var
  • quote:

Orjinalden alıntı: belge0

yinede ben uğraşmak istiyorum.TEKRARDAN BEN HP_RECOVERY bölümünü ne olursa olsun oluşturabilir miyim.Kurtarma Disklerim de var

daha önceden recoery dvdlerini yazdıysan o dvd lerden hangisi 1. ise tak makinaya vee onla çalıştır..
    Laptopa önce D: dizinin kurup recovery bölümü oluşturacak... daha sonrada c: dizinine windowsu kuracak... merak etme..
  • Senin dediğinin aynısını yaptım hp müşteri hizmetleri ile bebaer yaptım 1.dvd taktım ve bana recovery manger sistem kurtarmayı yap dedi dedikten sonra pc yeniden başladı ve windows loding files .... die sayfa geldi ve sonra fabrika ayarlarına döndürüldü ve pc açtıktan sonra D: ye baktım yine orası boş...Yardım....
  • ama windows kuruldumu
    ?

ben laptop işini bırakalı çok oldu tamamen yönergeleri hatırlamıorum... belki servis yanlış bir komut uygulatıyordur..
  • ewet windows kurulu zaten fabrika ayarlarına 5 kere döndüm olmadı .Neyse artık ben mantıken bir çözüm buldum HP_RECOVERY silenlere.Malzemeler Sadece windows vista cd (siz hangi sürüm kullanıyorsanız) birde driverlar zaten laptopların bir çoğunda ya C: de yada D: driverlar bulunuyor.Ben Windows u en baştan kuracağım windows xp ye format atmış gibi yapacağım...O zaman recovery manager izin verir.....BAŞKA ÇÖZÜM YOK...bulunca microsoft_27@hotmail.com adresine yolayın LÜTFEN...............
  • quote:

Orjinalden alıntı: recordset

bu arada recovery sürücüsünün icinndeki dosyaları gormeyi biliyormsn?bilmeyen warsa acıklaya bilirim

Denetim Masası -> Klasör secenkleri nde görünüm sekmesine gel ordan "gizli dosya ve klasörlei göster" seceneğini tıkla Ayrıca "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen)" seceneğinin yanındaki tiki kaldır. Uygula yı tıkla. Artık hp recovery bölümünde ne var görebilirisin.

İkinci olarak arkadaşın dediği gibi Smınst klasöründeki ve Hp recovery bölümündeki HPCD.sys isimli dosyayı silince tekrar Dvd oluşturmanıza izin veriyor. HPCD.sys dosyası gizli olduğundan daha önce kalsör seceneklerinden görünüm ayarlarını yapmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahimk -- 12 Ağustos 2008; 0:06:03 >

• Ya arayın servisi göndersin ne kasıyorsunuz bu kadar.
    Para falan aldıkları yok, garantiniz devam ediyorsa ve bir sistem (ya da kullanıcı) hatası sonucu recovery çalışmıyorsa 1 hafta içinde dvd'leriniz elinize ulaşıyor.
    Ben bizzat bilinçli olarak makinaya format attım, recovery dahil tüm bölümleri silmiştim
    Aradım servisi 9 gün sonra yolladılar.
    0212 444 7171..
  • Gerçekten çok teşekkür ederim kafayı yemekten kurtardın beni :)

Benim sistemimde c:xp d:w7 vardı üzerine biraz acemice linux ubuntu kurunca boot olayı sistemi karıştırdı :)

Vel hasıl ı kelam c diskini biçimlendirip tekrar w7 kurduktan sonra sistemde dediğin olayı yaptım ve şuan hp recovery çalışıyor.

bundan sonrada diğer arkadaşlarımın önerisini uygulayıp dvd ye basıcam.

quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSabri

RECOVERY DVD'si yok, oluşturamıyorsunuz, Xp kurdunuz Vista'ya tekrar dönmek istiyorsunuz.
    Benim de başıma geldi. DVD oluşturmadan XP kurdum!!!

Çözüm:
    Xp'de iken;
    4.Bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda Recovery bölümünden boot edilecek.
    Buradan Vista'yı tekrar kurabilir ve kurulum bittiğinde de artık RECOVERY DVD'lerini oluşturabilirsiniz.

Fakat diskinizi böldüyseniz Kurtarma YAPAMAZSINIZ!!! Diski tek parça haline tekrar getirin!
    O yüzden bilgisayarı açtığınızda içine XP CD'si koyun.
    Disk bölme ekranı geldiğinde HP_RECOVERY HARİÇ bütün diskleri silin ve devam etmeden mavi ekrandayken CD'yi çıkartın, bilgisayarı yeniden başlatın. Artık Kurtarma yaparken Disk ile ilgili hata ALMAYACAKSINIZ!!

Ben böyle yaptım oldu.

• ben geçen gün HP DV7-4100ST için ,HP destekten recovery DVD 'sini istedim,benden 83 tl para istediler.üst başlıktaki bir arkadaşın dediği gibi parasız değil.
  • arkadas ne igrenc sorunmus ya bende de recovery sorunu var bu sorun cikiyor

Her zaman recovery atardim ama ekrana bu sorunlar geldi atamadim sorun nedir?

D surucusunde recovery var ama hic birsey yapmadim icine sadece girip ciktim dosya mosya silmedim eminim

Bunlara tmm diyince laptop aciliyor hersey ayni

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.