Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela bende aynı 1080p HD vidyoyu bilgisayardan izleyince kasıyor ama ps3ten izleyince hiç bir kasma olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

EN az 3 ayrı cevapda yazdım ayarları bu konuda....Gene yazayım. Konunun bütününü okumayıp hala ayar ne olmalı diye bagıranlara duyrulur....

Kontrast 80
    Parlaklık 20
    Renklerin hepsini 125 e getirin....Geldiginde 255 olarak gelir...

Bu şekilde gözünüzü almaz ekranın parlaklığı.....

Sn.Blower teşekkürler bu bilgi için+ancak bozuk atar gibi yazmayada gerek yok,ben oldukça dikkatli okurum
    ancak demekki gözümden kaçmış.

Cont. ve Briht.OK anladım
    Renklerde ise ilk baktığımda bütün renk seviyeleri max.değer olan 255 te duruyordu(R-G-B)
    Sonra ben bunları sırasıyla 132-117-127 gibi yaptım

Ancak sizin burada belirttiğiniz durumu tam anlıyamadım doğrusu
    Renkler 125 e gelince nasıl 255 oluyor olayına kafam takıldı??

Tekrar bilgiler için teşekkürler
    --------------------------------------

Bu arada bende ATI GCard var(X1650XT);Catalyst ten HD ayarları yaparken sadece 720p yi kabul ediyor,şayet
    1080i/veya 1080p yide ayarlamak isterseniz,Monitör bunu kabul etmiyor ve uyarı veriyor;Max.1680X1050-60Hz
    kabul edilebilir diyor!!dolayısıyla Catalyst ten 1080i/p ayarını aktif edemiyorsunuz........

Elimdeki bütün HD görüntüleri test ettim ki içlerinde bir kaç tanede 1080p ler vardı,hepsini sorunsuz açıyor(tabi
    GCard ınızın durumuna bağlı olarak)
    ---------
    Benim bu monitörü almam sadece bir Geniş ekran olması+HD lerimi açması ki hepsini açıyor+diğer tüm
    fonksiyonlarının çok iyi olması,fiziksel ayarları v.s kısaca çok iyi bir cihaz.

Ancak PS3 te 1080p olayındaki durumu(burasını tam bilmiyorum ama) büyük eksiklik!!!
    Benim oyun ve Konsol ile işim olmayacağı için bende sorun yok ama,herkes için böyle değil tabiki!

Ama ilerde çok yaygınlaşacak olan ve PC lerde standart olacak BluRay/HD-DVD sürücüleri takıp
    kullanmak mümkün olamayacak sanırım!!

Bu arada zaten 2-3 sene sonra öyle monitörler gelecekki,bu elimizdekilerin kimse yüzüne bakmayacak
    Yine gidip bu sefer FullHD lerden alacağız,yine masaraf

Saygılar

• Arkadaşlar bende sonunda 1 hafta önce hp monitörüme kavuştum. almadan önce epey bir araştırma yapmıştım, görüyorum ki pekde yanılmamışım. Gelelim izlenimlerime:
    Öncelikle kutusu çok iyi paketlenmiş ama açarken çok dikkatli açtım ve 2 gün kullandıktan sonra tekrar paketleyip kutusunda başka bir şehre taşıdım. zaten kutu tekrar paketlenebilecek şekilde yapılmış içinden çıkan yapışkanlı bantlar ve kullanma klavuzundaki tekrar paketleme sayfasıda bunu gösteriyo.

Monitörü alır almaz arkadaştan ps3ü ödünç alıp denemeler yaptık. İlk gece kablomuz olmadığı için tv kartının tv girşinden analog olarak bağladık ve görüntü bizi inanılmaz etkliledi. ertesi gün hdmi-dvi kablosu aldığımızda ise bütün gece ne kadar kötü bi görüntüde oyun oynadığımızı anladık :D Daha öncede burda yazılanlar gibi monitör 1080p yada 1080i çözünürlükte "Out of Range" hatası veriyor. 720p de ise 1080p destekleyen bi oyunu hiçbir göze çarpan bozulma olmadan oynadık. ( Yaklaşık 1.5m den)

Yansıma sorununa gelince; ilk aldığımda bi film koydum ve izlemeye başladım ve filmin yarısında internette okuduğum yansıma problemi aklıma geldi ve bi anda monitörde kendi görüntümle karşılaştım :D O günden beri ışıklı bi ortamda kullanmama rağmen yansıma görmüyorum. Yani demek istediğim çok ciddi bi yansıma sorunu var ancak bakmazsanız görmüyorsunuz ve sizi rahatsız etmiyor.

Hoparlörlere gelince; monitörün bu özelliğini unutsanız iyi olur, zira ses seviyesi çok düşük son seste bile dışarda azcık gürültü olsa sesi duymakta zorlanıyorsunuz, 10 dolarlık masaüstü hoparlörleri çok daha iyi ses veriyo bana kalırsa.

Son olarakta alırken kullanacağımı hiç düşünmediğim ve gereksiz bir özellik olarak gördüğüm pivot özelliğine gelelim: Bence harika bi özellik uzun forumları okurken inanılmaz kolaylık sağlıyo. artık forumları öyle okuyorum ve şu anda bu mesajıda öyle yazıyorum. Birde dik çekilmiş resimlere bakarsanız onlarada bambaşka bir hava veriyo. Fotoğrafı neden çektiğinizi tekrar anlıyorsunuz :D

Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsa cevaplamaktan memluniyet duyarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Ama ilerde çok yaygınlaşacak olan ve PC lerde standart olacak BluRay/HD-DVD sürücüleri takıp

Saygılar

şimdi nası 1080p seyredıosan ozamanda seyredecen.değişen bişey yok ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

quote:

Saygılar

Şayet öyle ise bu çok güzel bir haber Hocam....bende sırf bunu düşünüyordum,sanıyorum GCard ile bu olay gerçekleşecek?
    Selamlar
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

quote:

Saygılar

Şayet öyle ise bu çok güzel bir haber Hocam....bende sırf bunu düşünüyordum,sanıyorum GCard ile bu olay gerçekleşecek?
    Selamlar

yok hd dvd sürüc yada bluray sürücü alıcan.sonra hd veya bluray medya alıcaksın..doğru codecleri yukliceksin..sonra kullandıgın media player ile açacan.tabi biraz güçlü bir sistem lazım...yanı monitorun gostermeme gibi bi şansı yok..düşünsene windowstasın hd medya takıyosun sistem tepki vermiyo...bi tane pencere çıkıyo hp 2207 yi beğenmedim git 1 milyar daha harca..şakka gibi dimi

• OK şimdi anlaşıldı,mühim olan zaten açma olayıdır,sistem ise zaten el-mahkum güzel olacak
    Böylece bizim monitörde iş görecek!

Ama dediğim gibi 2 seneye varmaz süper monitörler nasılsa gelecek,bizim eller yine cebe
    Selam
  • Parlama sorununu yüzünden HP'yi geri verip, Samsung 226BW aldım. Aralarında görüntü farkı yok denecek kadar az Parlama benim için sorun olmaz diyorsanız HP alabilirsiniz
  • ya beyler bende aldim bu monitoru soyle birsey soyliim
    millettin abartigi gibi bir parlama sorunu yasamadim
    tamam monitorun kenarlari parlak falan ama yane arkasinda ampul veya isik kaynagi gelmiyorsa hicbir sorun olmuyor
    ki o da ancak siyahta dikkatli bakarsaniz oluyor
    yane o yuzden bence bu parlaklik olayi kisiye gore degisiyor
    alacak olan arkadaslar bir showroom a gidip orda gorebilirler
    mesela vatan bu monitoru satmiyor ama hp makinalarla beraber verildigi icin gorebilirsiniz
  • Internette aramadik yer birakmadim, bu monitoru olu pixel garantisiyle satan hicbir yer bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim, Simdiden tesekkurler.
  • valla darty var profilo alis merkezi karsisinda orda zorlarsan test yaparlar
    garantisi yok ama yane soyle 3 pixel ve ustu olursa degistiriyor distubutoru falan diyor ama
    orda dedigim gibi zorlarsan acip takarlar monitoru
    ha birde stokta kalmamis olabilir bir ara sor istersen
    cunku normalde cogu bilgisayar hipermarketi hp makinayla beraber satiyor monitoru fakat ayri satmiyorlar
  • albani blower dedigi 125 getirince 250 geliyor degil
    monitor ilk geldiginde by default 250 geliyor renkler demek istedi... :D

ama ben 125 e getiremedim bir turlu o ayri
    127 oluyor birde 122 oluyor galiba :D
    3 er mi 5 er mi oyle artiyor tek tek degil yane
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ziw®o

Parlama sorununu yüzünden HP'yi geri verip, Samsung 226BW aldım. Aralarında görüntü farkı yok denecek kadar az Parlama benim için sorun olmaz diyorsanız HP alabilirsiniz

w2207 ve 226bw tartışmasında son nokta
  • Istanbul avrupa yakasindaki, butun buyuk alisveris merkezlerindeki teknosa'lari gezdim, iki yukaridaki notta arkadasin soyledigi sekilde gidip Darty'ede baktim, hic bir yerde w2207 yok, vazgectim bari samsung alayim dedim, bu seferde kimse olu pixel garantisi vermiyor, klasik hikaye okuyorlar, 4 pixel'den sonrasi zaten universal garanti kapsamindadir filan falan..
    HP'den gectim, tek monitor satmiyoruz kisvesi yapiyorlar, bari samsungu test edip alabilecegim bir yer yok mu, anadolu avrupa farketmez
    Bi yardimci olun, cok daraldim.
  • Arkadaşlar dh teki samsung ve hp yorumlarını okuduktan sonra hp 2207 de karar kıldım ve netsipariş.com dan 651 ytl ye 6 taksitle satın aldım...perşembe siparişi verdim cumartesi monitör teslim edildi...yukarıda belirtildiği gibi bende mağazaları gezdim ama bulamadım ve çekinerek netten aldım ama neyseki sorunsuz olarak elime geçti...ölü piksel testi de yaptım evde ve 0 ölü piksel şu anda...2 gündür kullanmaktayım ve çok memnunum
  • ben de netsiparis.com'dan tek çekim 635'e aldım. Şu an gelmesini bekliyorum..
  • hayırlı olsun umarım sende benim gibi memnun kalırsın
  • Selam HP ci arkadaşlar

1-Sn.Mad_Wolf;parlaklık olayı kişiye göre değişiyor,örneğin bende var ama pek sorun değil,ayrıca dendiği gibi değildir!
    bu arada mukayese edilen 226 dan çok daha iyi kalitede bir monitör(kasa-design-görüntü-ayarlar v.s)

Renk ayarları:OK bunu anladım ve ayarları kendim yaptım,şimdi daha iyi.......

-Red/Green/Blue yu ben hepsini 127 olarak ayarladım
    -Contrast;80
    -Bright.;20

2-Sn.Kdelikara;Bu monitörlerde "garanti kesinlikle yoktur"(HP olarak) olsa olsa belki Vatan gibi satan yerlerde
    onların "kendi garantileri olabilir"!!!

-Netten satışlarda sorun çıkabilir! tavsiyem böyle cihazları netten sakın almayınız!!

3-Panel sadece 1680X1050pixel-60Hz de çalışıyor,değişik ayarlar(pixel) yapınca GCard tan kabul etmiyor!!
    ve uyarı veriyor sadece 1680X1050 60Hz diye
    Ancak ben bütün elimdeki HD görüntüleri açtım(hemde süper!!) 720p/1080i ve 1080p olmak üzere,sanırım burada
    devreye GCard giriyor vede açıyor(uygun Codec-Player v.s varsa)

4-Ben cihazı Antalya da "HİBRİT" denen(Bimeks gibi bir yer oldukça gelişmiş ve büyük bir mağaza)
    bir PC marketten aldım,bunlar aynı zamanda HP PC sistemleride satıyorlar

$ 530,-(KDV dahildir) fiyata aldım(C.Finans 12 aylık)

Çok aradım,ama bulamadım hiç bir mağazada(netten almam böyle şeyleri) sonra Hibrit te buldum,ellerinde 2 tane
    kalmıştı ve birisi vitrinde teşhirde(çalışmayan) diğeride mağaza içinde sistem bağlı olarak ve yaklaşık
    yarım saat "oynadım"!!!!!!
    Ölü pixel zaten görünmüyordu ama yanımda bir CD vardı(DeadPixelBudy) onunlada test ettim ve OK
    Info dan kullanım saatine baktım 200 idi(demekki 20 gün kullanılmış=günde 10 saat açık kaldı abi dediler)

Böylece daha sağlam bir testide geçtim,tavsiyem kapalı kutu değilde teşhir/kullanılmış ürünü alın!!!

Zaten satıcı arkadaş;abi bundan tam 24 tane sattık dediler(2207) bu seninki ile 25.oldu ve hiç bir tanesinde
    "ölü pixel çıkmadı" dedi!!
    -----------
    Amiyane tabirle mal iyi beyler,Samsung ta sürekli o panel bu panel+ölü pixel olayı v.s baş ağrıttı(bende zaten
    226 dan dönüp 2207 aldım ve çok klas bir mal beyler!!)
    ----------------------------------------------------------------------

Bu arada kutusundan çıkan CD si 1.0 versiyon,ben daha sonra HP den update ettim ve 1.3 oldu,ancak bende
    software sorunlu oldu ve kaldırdım,zaten aslında gerekmiyor,bütün ayarları monitör üstünden yapabiliyorsunuz.

Sorun şudur;bu soft u yükleyince masaüstü sağda altta Toolbar da bir ikonu geliyor, "My HP" diye ve buna
    sa/sol tıklayınca çeşitli ayarlar ve HP sitesi-Update v.s ye gidiyor,buraya kadar OK ancak,o ikonuna
    sağ veya sol tıklayınca hemen açılmıyor!!!3-4 san.veya daha fazla sürede açılıyor!!
    Veya masaüstüne boş bir yere sağ tıklayıp açmak isteyincede yine hemen şak diye açılmıyor!!geç açılıyor,
    masaüstü sağ tıklayıp açılınca en altta açılan pencenin "My HP" simgeside var!!

Baktım açılma hızlarını etkiledi,bu softu kaldırdım,gördüğüm kadarıylada gerekli bir şey değil,zaten isteyen
    HP sitesinde ne olduğunu öğrenebilir,buna gerek yok,bende sanırım o soft PC yi kastı!!anlamadım olayı,
    Bilginize
    --

Saygılar

• quote:

Selam HP ci arkadaşlar

1-Sn.Mad_Wolf;parlaklık olayı kişiye göre değişiyor,örneğin bende var ama pek sorun değil,ayrıca dendiği gibi değildir!
    bu arada mukayese edilen 226 dan çok daha iyi kalitede bir monitör(kasa-design-görüntü-ayarlar v.s)

Saygılar

"bu arada mukayese edilen 226 dan çok daha iyi kalitede bir monitör(kasa-design-görüntü-ayarlar v.s)" Çok daha iyi falan deyil "aralarında çokda fark yok daha doğru olur".Ayrıca 226bw de tam bir lcd tv havası var hp de ise ayakları kullanışlı olmasına rağmen lcd havasını bozuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: SEMiZ

quote:

Selam HP ci arkadaşlar

Saygılar

"bu arada mukayese edilen 226 dan çok daha iyi kalitede bir monitör(kasa-design-görüntü-ayarlar v.s)" Çok daha iyi falan deyil "aralarında çokda fark yok daha doğru olur".Ayrıca 226bw de tam bir lcd tv havası var hp de ise ayakları kullanışlı olmasına rağmen lcd havasını bozuyor

havası mı onemli memnun etmesi mi onemli.ha mıllete gosteriş olarak alıyosanız onu bılemem fakat 22 ınc olupta yukseklık ayarı dahı olmayan monitöre takoz derim arkadaş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 19 Eylül 2007; 13:21:06 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.