Şimdi Ara

Hristiyanlar 170 Yıl Önce Bir Dinazor Fosilini Sakladılar Çünkü İncil ile Çelişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda İngiltere'de sergilenmekte olan 90 milyon yıllık bir ichthyosaurus fosili var , ancak asıl hikaye, din olmasa yaklaşık 170 yıl önce sergilenmiş olabileceğidir .

Elma şarabı brendi üreticisi Julian Temperley , fosilin bir aile sırrı olduğunu söylüyor. Çocukluğundan beri ailesinin bahçesinde saklanmıştı - çocuklar her zaman eğlenmek için ortaya çıkardılar ancak gömülü kaldı.https://friendlyatheist.patheos.com/2019/09/27/christians-hid-a-dinosaur-fossil-170-years-ago-because-it-contradicted-the-bible/

• Tim Minchin "Bilim, gözlemlere dayanarak görüşlerini değiştirir. İnanç, gözlemin reddedilmesidir, böylece inanç korunabilir"
  • Eeeee dünya 6000 yaşında dersen öyle olur
  • Yaratılış hikayesi eski ahitte geçiyor. “Çünkü İncil ile çelişti.” demen daha olayı bilmediğini gösteriyor. Bir diğeri, yaratılış hikayesinde zaman ve mekan verilmez. Yani öyle 6000 yıl çıkaran kişiler “ileri düzey cahil“ olup Katolik ve Ortodoks teolojisinden çakmıyorlar.

Evrim ve eski ahit arasında bir çelişki yok. Buna dair Edward Feser’in bir modeli var sana onu atayım oku:

1. Yazı:
    edwardfeser.blogspot.com
    Modern biology and original sin, Part I
    http://edwardfeser.blogspot.com/2011/09/modern-biology-and-original-sin-part-i.html?m=1

Bu yazının devamı olan 2. Yazı:
    edwardfeser.blogspot.com
    Modern biology and original sin, Part II
    http://edwardfeser.blogspot.com/2011/09/modern-biology-and-original-sin-part-ii.html?m=1

Bunu da mutlaka oku:
    edwardfeser.blogspot.com
    Knowing an ape from Adam
    http://edwardfeser.blogspot.com/2014/12/knowing-ape-from-adam.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 21:46:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi meraktan soruyorum, bu dinozorların varlığı ve çooooook eski zamanlarda yaşadığı ilk ne zaman kabul edilmiş ki 170 sene önce sergilenmesi engellenmiş? 1850lerden önce dinozorların bu kadar eski zamanda yaşadığı bilinecek bir jeoloji bilgisi var mıydı insanlarda? Celal Şengörcü olarak biliyorsundur umarım.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Bu tür hikayelerin çarpıtılma ihtimali yüksek. 170 yıl önce yaşamış sıradan bir adam evrimi duymamıştır bile. Farz edelim ki duysun bu adam bu veriyi bulup, evrimle Hristiyanlığın çeliştğini düşündüyse kendini kandırıp neden saklasın? Ki bunun fosil olduğunu da anlamamıştır. Entelektüel tartışmada yenişemeyince böyle verilere yaslanıyor yobaz ateistler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 22:45:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Şimdi meraktan soruyorum, bu dinozorların varlığı ve çooooook eski zamanlarda yaşadığı ilk ne zaman kabul edilmiş ki 170 sene önce sergilenmesi engellenmiş? 1850lerden önce dinozorların bu kadar eski zamanda yaşadığı bilinecek bir jeoloji bilgisi var mıydı insanlarda? Celal Şengörcü olarak biliyorsundur umarım.
    Şimdi hatırladım, Darwin zamanında dünyanın yaşı 100 bin sene sanılıyor demişti Şengör, din bilim darwin programında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz aylarda altın ile ilgili belgesel izlemiştim (malum ekonomi mezunu olarak merak ettim bu altın niye değerli diye) 1800lerin hangi yılı şimdi unuttum California'da deli gibi altın bulunuyor ve ondan sonra muazzam bir akın başlıyor oraya doğru, tabi para babaları da jeologları finanse etmeye başlıyorlar ve adamlar dağ bayır taşları eşeleyip altın bulmaya çabalıyorlar, bulana kadar da tabi jeoloji alanında epey bilgi sahibi oluyorlar ondan önce çok az bilgi sahibi imişler katmanlarla ilgili.

Yani 6000 sene olmayacağını belki tahmin etmişlerdir de dünyanın yaşını milyon sene önce diye de düşünmüyorlardır. 100000 seneye kadar gidebilmişlerse bence yine çok iyi o dönemin teknolojisi ile.
  • Hristiyan oldun katlanacan bu tarz konulara. Din savunmak öyle kolay değil ateistliğe benzemez

Sana katılıyorum tabi 170 sene uçuk geldi bana da, 100 sene dese daha inandırıcı olurdu, hatta şöyle 102 sene falan küsüratlı olmalı idi. Yine de öyle bir zamandayız ki herkes herşeyi uydurabiliyor. Dün akşam ekşide Yecüc mecüc Çinlilerdir diye birisi bir döşemiş baktım inananlar var şaştım kaldım.
    Agnostik olduğum dönem militandım, dinlere düşmancıl bir tavrım vardı. Ateizme geçiş yapınca bu tavrım son buldu. Sonrasında Hristiyan oldum. Ateist olduğum dönemlerde de militan ateistlerle tartışırdım ben.

• Eskisi kadar felsefe konusu açmıyorsun ama Hristiyan olduktan sonra anlamasam da okuyordum ne güzel sizleri. İyice din savaşına döndü bölüm. Kimseler uğramıyor artık.

Bu din düşmanlığını da anlamlandıramıyorum, kin bende olmayan bir duygu diye midir nedir, ben de inanmadım da hiç de umrumda olmadı banane kim neye inanırsa inansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Agnostik olduğum dönem militandım, dinlere düşmancıl bir tavrım vardı. Ateizme geçiş yapınca bu tavrım son buldu. Sonrasında Hristiyan oldum. Ateist olduğum dönemlerde de militan ateistlerle tartışırdım ben.
    Militanlar en kötüsü
    Felsefe okuyan yok o yüzden açmıyorum. İlgi olsaydı kelam kozmolojik argümanı üzerine yazabilirdim sürekli. Tartışması en zevkli argüman bence.

Bir Hristiyan ve Müslüman birbirine düşman olmamalı hatta insanların tümüne-ahlaki ileri derece anlamda kusurlu olmayan- düşman olmamalı. Bu iki inanç düşmanlığı yasaklıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 23:22:6 >
  • Arada geliyordu birileri de onlar da gittiler aylardır pek kimse uğramıyor hakikaten.

Kin beslemediğim için kimseye düşmanlık da hissetmem ben ancak saygısız insanlara tahammülüm yoktur, bir de bir tek kendi dediğinin doğru olduğunu iddia eden tarz kişilere, benim arkadaşlarım bilir benim huyumu mesela burdaki gibi çok laf çakarım onlara da herşeye muhalefet olmak pek matah birşey sayılmıyor bu ülkede. Agree disagree anlayışı pek yok bu ülkede, taraf olmayan bertaraf olur düşüncesi insanların benliklerine yerleşmiş özgür düşüncelerden çok kalıplaşmış düşüncelerle savunu veya saldırı yapıyorlar. Anlamsız geliyor bana açıkçası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.