Şimdi Ara

HSP Elektrikli Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

RC araba almayı planlıyorum uzun zamandır ama bir türlü karar verip bütçeme uygun bir araç alamadım, sizlerin tecrübelerinize dayanarak 2 araç hakkında bilgi almak istiyorum. Aşağıda 2 adet HSP marka araç bulunmakta, bunlar arasında yaklaşık 250 TL fark var.Aslında benim için fiyatıda önemli fakat almışken bana sıkıntı çıkarmayacak bir cihaz olsun istiyorum. Eğer bu araçlardan daha iyi ve uygun fiyata bir başka cihaz önerileriniz var ise onlarıda almaya hazırım.

- Bu araçlar arasındaki fark nedir?
    - 250TL vermeye değer mi?
    - HSP marka araç nasıldır bana sıkıntı çıkartır mı?
    - Yeni başlayan biri için bu araçları tavsiye eder misiniz?
    vs. vs.
    gibi bir kaç soru var aklımda bunlarıda cevaplarsanız sevinirim.

Araç-1: Hsp 1/18 Elektrikli Buggy 2.4ghz RTR
    http://www.erenhobi.com/Hsp-118-Elek...R,PR-8218.html

Araç-2: Hsp 1/16 Elektrikli Brushless Buggy 2.4ghz RTR
    http://www.erenhobi.com/Hsp-116-Elek...R,PR-8242.html

Şimdiden herşey için teşekkürler...

• biri büyük biri küçük
    biri fırçalı diğeri fırçasız

rc araç seçmek kolay iş ama sizi tanımak yaşınızı bilmek nerede kullanacağınız bilmemiz lazım , lipo alıp vitrinde bekletemezsiniz ama bu çağda liposuzda rc araç olmaz.
  • körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    Onu incelerken fark etmiştim, hatta biri büyük ve fırçasız diğeri küçük ve fırçalı ama ne değişecek benim için bu iki boyutta fena değil ne çok büyük ne çok küçük boyutu çok önemli değil. Fırçalı, fırçasız durumunda kararsızım bir kaç yazıda okuduğuma göre fırçasız motor daha uzun ömürlü oluyormuş.

Kendimi ve kullanım alanımı ufakça belirtmek istersem. Yaşım 21 hafta içi çalıştığım için akşamları ya evde yada sokakta sürmeyi planlıyorum, ayrıca hafta sonralı parklara vs. gidip vakit geçirip stres atmak istiyorum. Amacım bu araçla mükemmeli elde etmek değil benim sıkıntımı stresimi alsın yeter. Dikkatinizi çekerim sıkıtımı stresimi alsın derken şunuda kast ediyorum 2de bir arıza veripte benim daha da stres sahibi yapmasın. Genel olarak amacım bu inşAllah sizin için yeterli olmuştur.

Bu arada vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

• Fircasiz la fircali arasinda omur bakimindan kiyaslarsak yazdiginiz dogru ancak sistem motordan ibaret degil esas onemli parca esc dir. Ve kirmasanizda ariza yapacak parcada bu esc olacaktir, escye camasir makinesindeki beyin gibi dusune bilirsiniz surekli tamirci gelip beyni yanmis bunun derya o hikaye, fircasizı f1 motoru fircali olani reno motoru gibi dusunun f1 motorlari cok hizlidir ama bir vidasi bile reno motoru alacak masrafi acar,(tabi kastim motor ve esc icin) .
    Gelelim sizin kullaniminiza disari cikip stres atacam diyorsunuz sure olarak ne kadar bir zaman dan bahsediyorsunuz , lipo alsaniz 20-30 dk civari bir kullanim olur her lipo 50 lira , fircalida lipo almaniz gerekmez performansi zaten dusuk oldugundan normal piller yeterli olur,
    Fircalida 35 km hiz fircasizda 60 km hiz soz konusu hali ile carpma aninda biri 35le carpacak digeri 60 km hizla hasarda ona gore olacak kaza yapinca kirilacak diye bu hiza cikmamak mi daha mantikli ?
    Kisca fircasiz bu isin son noktasi ama maddi acidanda son nokta ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fircasiz la fircali arasinda omur bakimindan kiyaslarsak yazdiginiz dogru ancak sistem motordan ibaret degil esas onemli parca esc dir. Ve kirmasanizda ariza yapacak parcada bu esc olacaktir, escye camasir makinesindeki beyin gibi dusune bilirsiniz surekli tamirci gelip beyni yanmis bunun derya o hikaye, fircasizı f1 motoru fircali olani reno motoru gibi dusunun f1 motorlari cok hizlidir ama bir vidasi bile reno motoru alacak masrafi acar,(tabi kastim motor ve esc icin) .
    Gelelim sizin kullaniminiza disari cikip stres atacam diyorsunuz sure olarak ne kadar bir zaman dan bahsediyorsunuz , lipo alsaniz 20-30 dk civari bir kullanim olur her lipo 50 lira , fircalida lipo almaniz gerekmez performansi zaten dusuk oldugundan normal piller yeterli olur,
    Fircalida 35 km hiz fircasizda 60 km hiz soz konusu hali ile carpma aninda biri 35le carpacak digeri 60 km hizla hasarda ona gore olacak kaza yapinca kirilacak diye bu hiza cikmamak mi daha mantikli ?
    Kisca fircasiz bu isin son noktasi ama maddi acidanda son nokta , fircali fircasiz esc fiyatlarini arastirin ek olarak lipo kullanimini arastirin en onemli noktalar bunlar

• körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Peki kardeşim sen olsan hangisini alırdın, alma sebebin ne olurdu? Aklıma takılan ufak tefek sorular daha oldu mesela bu lipo pil 30dk civarı kullanılabiliyor ya normal pil ne kadar süre götürür? Birde fırçasız motorların ortalama ömrü nedir? Son olarak bu kadar bilgi sahibi olduğunuza göre bir aracınız vardır diye tahmin ediyorum hangi marka ve modelde araca sahipsin?
  • Kardeşim erenhobiye bulaşma derim sürekli hsp satma derdindeler.Herhangi bir sorunda sizinle ilgilenmiyorlar.Ben sana promodel i öneririm himoto bowie var 1/10 4*4 fırçalı model. 1/16 insanın gözüne küçük geliyor.Ayrıca bowie ye ilerde birde fırçasız set eklersin yemede yanında yat 70 km hızı garanti görürsün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elektrikli scooter önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Araç Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hobbyrc üzerinde de aynı sorunuz var ancak bilgisayarımdaki filtre nedeni ile oradan cevap yazamamıştım.
    İlla alacaksan her ikisi de işine yarayacaktır. Ancak geliştireyim bir şeyler öğreneyim zevk alayım diyorsanız eğer 1/10 araçla başlamanızı öneririm bu sizin için ölü yatırım olmamış olur. Ayrıca yarın öbürgün yeterli gelmediğinde alüminyum yükseltme motor büyütme lipo gibi şeyler için 1/10 araçlar daha faydalı olacaktır.

bunlar yerine Maverick Strada XB buggy
    HSP 1/10 buggy alabilirsin almak istersen hobbytime promodelhobby gibi siteleri de gezebilirsin. ayrıca hobbyrc üzerinde 2. el temiz araçları araştırım derim. Özellikle hobbyrc üzerinde trada XT Club konusunu inceleyin son sayfalarda benim yatığım bir buggy var inceleyin derim hoşunuza gidecetir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tr_ugur_Tr

Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Peki kardeşim sen olsan hangisini alırdın, alma sebebin ne olurdu? Aklıma takılan ufak tefek sorular daha oldu mesela bu lipo pil 30dk civarı kullanılabiliyor ya normal pil ne kadar süre götürür? Birde fırçasız motorların ortalama ömrü nedir? Son olarak bu kadar bilgi sahibi olduğunuza göre bir aracınız vardır diye tahmin ediyorum hangi marka ve modelde araca sahipsin?

100 tane soru sorsanız 100 tane daha soru ortaya çıkar . yukarda arkadaş erenhobiye bulaşma yazmış bende yazacaktım ama ordan alma dersek sana neden diyeceksin. Ayrıca şu firmadan al diye bir firma adı söylememiz gerekir bu seferde o firmadan hangi model diye sorular çıkar uzarda uzar...

benim için sıkıntı değil cevaplarım ancak aracı almadan hobiden ve araçdan soğursun. benim aracımı sormuşsun ama benim sürüş tarzımla senin ki bir mi? Yani birine hangi takımlısın diyorsun fener diyor sende fenerli oluyorsun marka seçiminde başkasının markasına bakarsın ama modelde kesinlikle olmaz , mesale sen evde de süreceğim demiştin, traxxas slash alsan aşşağı yukarı 45 km hız yapıyor yani odanın bir ucundan diğer ucuna en fazla 0,5 sn de gidecek. revo 1/16 alsan gaza dokunmadan karşı duvara çarpacak.. onroad alsan parkta çimende kullanamazsın. Yani iç mekanda sürmeyi unuttun ha süreceksenizde summit vb. crawler alacaksınız salonun ortaya terlik dizeceksiniz 5-10 km hızlarda süreceksiniz. oda 21 yaşındaki biri için aracı kullanırken uyumak demek .

evde kullanımda end point ayarı ile oynarsan aracın 25 km yi göremez ama o da her kumanda da olmayan bir özellik araştırmak gerektiğinden yokmuş gibi bakarsak sorular daha da azalır.

iç mekanı unuttuk dış mekana geçtik asfaltta 120 km hız mı yapacaksın, parkda çimende aracı zıplatıp duracak mısın? yok azcık ondan azcık ondan diyip dakar tarzı bir araç mı alacaksın.. Tabi Türkiyedeki insan tipleri birbirine benzer o nedenle bazı modeller popüler,

marka bazında bakarsak tamiya traxxas hpi hsp (maverik) bu markalardır , tamiya daha çok aracı vitrine koyup ara sıra çıkarıp evde kullanmak için yapılmış ve ön planda gerçekçilik ve görsellik olan araçlar üretir. size hitap etmez. traxxas , hpi sağlam araçlar üretir ancak hpi daha çok nitrolu araçlara traxxas daha çok elektrikli araçlara önem verir (dikkat edin daha çok dedim) bu nedenle siz gidip hpi mı traxxas mı dediğinizde herkes size hpi yanlısı cevap verir. Çünkü o kişilerin bütçesi 1000tl üstü rakamlardadır sizin 500 tl altı araç aradığınızı hesaplamazlar.

Bu nedenle traxxas hpi a göre daha zayıf olsada yukarda yazdımya daha çok elektrikli araç üretiyor diye işte bu fark hpi ile durumu eşitliyor ( elektrikli araç alacak için) . Kalite olarak geride ama o kadar güzel 2 modeli varki efsane desek yeridir biri slash biri revo ... ikisininde ucuz fırçalı fırçasız 1/16 versiyonu mevcut sıfırı revo için 900 tl gibi bir rakam tabi çok fazla .. e niye tavsiye ediyorsun diyeceksiniz çünkü ikinci elde araçlar (revo)375 tlye (slash 300tlye) satılıyor. ve alacağınız araç hsp imiş maverickmiş bilmem neymiş araçlarla kıyas dahi kabul etmez. Yedek parça konusunda sıkıntı çıkmaz hsp kadar rahat bulamazsın bazı parçalarını ama kıracağın tüm parçalar trde var. zaten yurt dışındanda 15 günde geliyor. hpi tarafınıda uzun uzun yazmak gerek onuda sen araştırırsın . ben hep traxxas taraftarıyım çünkü alıpta pişman olan görmedim(bilmem kaç bin adet satılan araçdan elbet memnun olmayan çıkacak). Tabi burada aracı aldım ee küçük olduğundan memnun değilim diyenleri saymayalım sonuçta aracı alırken büyüktüde sonradan küçülmedi ki bu araç yanlış aldım demek yerine hpiı traxxası kötülemek nasıl bir mantık çözmek mümkün değil.. Sahibindene biraz bak 500tl yazan adama bir pazarlık mesajı at 450ye düşer biraz ısrar et falan bir bakmışsın 375 tlye 1/16 revo geliyor , ikinci el olduğundan bazı parçaları değiştirmen gerekir 450 tl civarına aracın olur , 2-3 ayarla 70 km/h hız yapar. Dediğm gibi youtube a revo 1/16 yazıp izleyceksin videoda canın sıkılıyorsa aracı alıncada sıkar yine hpi savagelerde de aynı durum var izle bak

• Hepinize vakit ayırdığınız teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğinizi yapmaya karar verdim hatta yazmadan önce ufak bir araştırma yaptım, güzel uygun fiyatlı 2.el araçlar var. Bakalım iyi bir araç bulursam 2.el alacağım. Zaten verebileceğim en yüksek fiyat 500TL ona göre araştırıp 2. temiz araç alıp keyfime bakmaya karar verdim.

Ayrıca körüklüotobüs kardeşim ne yazmışsın öyle valla sana ayrıca teşekkür ederim. Bundan sonra yazma kardeşim valla çok zahmet vermişsin Allah razı olsun, ben olsam erinirdim. Son bir soru soracağım korkuyorum senin yine vaktini alacağım diye :D. Neyse sorayımda cevap yazmasanda olur sorun değil :D.

Bu 2. el araç alırken araçta nelere dikkat edilmeli kırık çıkıktan ziyade?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tr_ugur_Tr

Hepinize vakit ayırdığınız teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğinizi yapmaya karar verdim hatta yazmadan önce ufak bir araştırma yaptım, güzel uygun fiyatlı 2.el araçlar var. Bakalım iyi bir araç bulursam 2.el alacağım. Zaten verebileceğim en yüksek fiyat 500TL ona göre araştırıp 2. temiz araç alıp keyfime bakmaya karar verdim.

Ayrıca körüklüotobüs kardeşim ne yazmışsın öyle valla sana ayrıca teşekkür ederim. Bundan sonra yazma kardeşim valla çok zahmet vermişsin Allah razı olsun, ben olsam erinirdim. Son bir soru soracağım korkuyorum senin yine vaktini alacağım diye :D. Neyse sorayımda cevap yazmasanda olur sorun değil :D.

Bu 2. el araç alırken araçta nelere dikkat edilmeli kırık çıkıktan ziyade?

onlarca şey sayılır
    güncel resim iste
    sana geldiğinde gaza basıp kullanacak şekilde aracı seç ki gelince test edebilesin (aracı sanalpazar vs aracı siteden yada görerek al)
    araç sana gelince havaya kaldır gazı yavaş yavaş arttır tekerlekler 8 çiziyo mu bak aracın sesine bak tık tık ses yapıyor mu diye
    ön sol tekeri çevir ön sağ teker dönerken takılma var mı bak aynını arka içinde yap (4*4 araç için)
    zaten sorun varsada bir şekilde kendini belli eder.

• Anladım kardeşim, belirttiğin konuları dikkate alarak bir araç alacağım inşAllah. Tekrardan teşekkür ederim, çok yardımcı oldun Allah Razı olsun...
  • Yok mu 2.el araç için daha fazla tavsiyesi olan :)
  • hobbyrc den yazdım sana :)
  • ertug34 E kullanıcısına yanıt
    Bende aynı yerden cevapladım kardeşim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.