Şimdi Ara

HTC 10, yeni versiyonu ile depolama konusunda çağ atlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HTC 10, yeni versiyonu ile depolama konusunda çağ atlıyor

HTC’nin akıllı telefon pazarında yeniden toparlanma olarak gördüğü amiral gemi modeli HTC 10, ilk gelen bilgilere göre satışlarda hayal kırıklığı yaşatmıyor. Firma, amiral gemisini çok önemli bir özellik ile güncellemiş durumda.

İlk olarak HTC 10 amiral gemi modelinin kırmızı renk seçeneğine kavuştuğunu belirtelim. Gri, altın ve gümüş renginden sonra dördüncü renk seçeneği de kırmızı oldu. Özellikle bayan tüketiciler için kırmızı renk biraz daha çekici duracaktır.

İkinci ve en önemli yenilik ile depolama tarafında geliyor. Tayvan’da piyasaya sürülen 64GB kapasiteli model, orijinal versiyondaki eMMC yerine UFS 2.0 standardı taşıyor. Böylece veri aktarım hızları katlanarak artıyor ve 150MB/s yazma seviyesine ulaşıyor.

Depolama belleğindeki yenilik, LPDDR4 bellek ile birlikte düşündüğümüzde sistemi oldukça rahatlatacak ve darboğazdan kurtaracaktır. Özellikle 4K video kaydını sıklıkla kullananlar için UFS 2.0 farkını hissettirecek. Ayrıca enerji verimliliğine de katkı sağlayacaktır.

Ayrıca Bkz.Windows 10 mobil pazar payı yüzde 10’u geçti

Orijinal modelin veri aktarım testlerinde, yazma olarak sadece iPhone 6S serisinin gerisinde olsa da, okuma hızları olarak Galaxy S6 ve LG G4 gibi önceki modellerin gerisinde kalıyordu. Bu yıl amiral gemi modellerinin çoğunda UFS 2.0 standardı olması da, HTC 10 modelini biraz geri plana itiyordu. Şimdi bu fark kapanmış oldu.

Elbette, ilk versiyona sahip olanlar için UFS 2.0 desteği eleştiri konusu olacaktır. Genel donanım anlamında bir değişiklik olmasa da, orijinale kıyasla UFS 2.0 teknolojisi önemli bir fark ortaya çıkarmış oluyor. Yeni versiyonun Tayvan sınırları dışına çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. 

HTC 10, yeni versiyonu ile depolama konusunda çağ atlıyor 

• 6s kanırtmış

• HTC 10 da eskidi ... ( Turkiye icin )

• çok iddialı bi başlık aa bakiyim ekrem71,tamam normal.

• Sonra diyorsunuz ki "neden ayfonlarda sd kart yok" ...

• O değil de htc 10 un tasarımını berbat bulmuştum fakat bazen teknoloji sitelerinde göründüğü gibi olmuyor canlı görmek veya eline aldığındaki görüntüsü, hissi (bknz xperia z2). Geçen hafta vatanda htc 10 a bir bakayim dedim ve çok samimi söylüyorum aynı kötü tasarım fikrim daha da güçlendi. Ciddi olarak kötü bir tasarıma sahip bu telefon. arkadaki köşelerin aşırı fazla kontorlu çerçeveleri, alt kısımdaki tuşların orantısız yerleşimi ve küçük kalması gibi ciddi olarak beğenmediğim yanları canlı görüntüsünde de göze çok çarpıyor.

• Apple sağlammış ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

Sonra diyorsunuz ki neden ayfonlarda sd kart yok ...

Hafıza 16 gb olduktan sonra 1000 MB s olsa ne olur olmasa ne olur..

• Yav bu Apple hafızaları samsung'tan almıyor mu? Aynı ufs kullanmıyor mu? Neden bu kadar fark var?

• Enteresan
    Tuhaf
    Acayip

Htc mi ?→ yok
    Ufs mi ?→ yok
    Çağ meselesi mi ? →

Kafam güzel
    Dünya güzel
    Sen güzelsin güzelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    simbolmina kullanıcısına yanıt
    Çünkü Apple iPhone 6s'de Android telefonlarda kullanılan en hızlı depolama biriminden (UFS 2.0) neredeyse iki kat daha hızlı olan nVME depolama birimi kullandı. 6s'ten sonra çıkan tepe seviye Android cihazlarda bile kullanılmadı.

O yüzden 6s'nin kanırtması gayet doğal.

HTC 10'un hız testlerinde yavaş kalmasının sebebi de belli oldu. Yıl olmuş 2016 adamlar eMMC hafıza birimi kullanmışlar şaka gibi yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Haziran 2016; 12:29:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone'larda 16 Gb hafıza olduktan sonra hızlı kopyalasa ne olur, yavaş kopyalasa ne olur:)

• s7 nin exynoslu 350 lilerde diye biliyorum....

• tabloda bi yanlışlık var sanırsam ufs 2.0lı xiaomi mi5 kullanıyorum testlerimde 350-450 arası çıkıyor s7nin o kadar düşük olmaması lazım

• Çağ atlamış değil de, çağa ayak uydurmaya çalışmış! Kendi çapında çağ atlamış olabilir tabii! Hafıza hızının düşüklüğünü bilerek satın aldım. Ama Samsun. gibi çifte standart uygulayacağını bilsem almazdım!

Şunu da belirtmek isterim ki;
    Kutusunu açtığım gibi; ekranın sol alt köşe kısmında kasadan ayrık çıkmasından dolayı mağaza aracılığıyla servise verdim. Ayrıca o bölgede hafif siyah lekelenme ve ışık sızması var.

Diyeceğim o ki, mağazalardan alırken kutusunu açıp milim milim kontrol ettikten sonra teslim alın. Ben tutanak tutturup bir şey olmaz diye telefonu yaklaşık bir gün kullanma gafletinde bulundum. Sonra aynı sorunlu bölgede lekenlenmeyi, ışık sızmasını da fark edince servise vermek zorunda kaldım. Bildiğiniz gibi mağazadan çıktığınız an bir sorun olunca servise göndermek zorundasınız! Tanıdık olsa sorun olmazdı tabii! :(

• Mevcut HTC 10'un yazma hızı 65 MB/s, Okuma hızı 200'ün üstünde...

• Sonra Apple alanlar şöyle Apple alanlar böyle. Sanarsın iPhone'un sadece 16gb seçeneği varmış gibi yorumlar atmazlar mı bir de. He he 16gb herkes 16gb iPhone 16 16 dıtdıtdıt

Kötülemek için yer arayan masum köylüler. Baz model 32gb olunca yeni malzemeleri de "32gb zaten hızlı olsa ne olur" yazarlar. iPhone nelere gebe.

• 1 haftadır HTC 10 kullanıyorum hiç memnun değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

1 haftadır HTC 10 kullanıyorum hiç memnun değilim

Neden memnun olmadığınızı sorabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Yav bu Apple hafızaları samsung'tan almıyor mu? Aynı ufs kullanmıyor mu? Neden bu kadar fark var?

Apple nVME kullanıyor. Üreticisi de Sandisk sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.