Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
77.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoganAlkn

Cihazı dün aldım. Şu ana kadar 2 hata aldım. Birincisi hafıza ile ilgili olan konu, ikincisi ise Angry Birds Space i kurdum ilk önce oynadım falan sonra kapattım baska uygulamalar oyunlar da kurdum tekrar angry birds e girdiğimde cihaz telefonu açamamakta tarzında bi hata veriyor ve zorlu kapat falan çkıyor. Anlamadım...
    Cihazı gece yatarken şarja taktım 12 yi geçiyordu. Sabah da 7 ye geliyordu sanırım saat çıkardım.

Şarj etme konusunda önerileri olan arkadaşlar varsa iyi olabilir. Şu anda 9 saatlik aşırı yoğun olmayan bi kullanımla günü çıkaramadı.
    12 saat telefon kapalı şarj et, sonuna kadar bitsin öyle şarj et tarzı şeyler söyleniyor bunları da açıklayabilecek biri varsa iyi olabilir.

Bir sorum daha olacak. Şu anda eve okuldan yeni geldim, telefonu kapattım ve şarja taktım. Akşam ise 7:30-8 civarı gitmem gereken bi yer var. 6 yada 12 saat bekletin muhabbetini göz önünde bulundurursak bu 3 saatlik şarj batarya ömrünü olumsuz etkiler mi?
    Yada şu an şarja taksam ve yarım saat sonra çıkartsam bi işim çıksa, sorun olur mu ?

Soruları okuyup cevap verecekler için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun diyelim.

Şarj konusunda mümkün mertebe, bu birkaç gün "ara şarj" yapmayın. Yani sürekli tam bitsin cihaz kapansın, sonra %100 olana kadar şarjda tutun. Cihaz ilk şarj sonrasındaki şarjlarda açık ta kalabilir.

Şayet pilinizi maksimum şekilde verimli kullanmak istiyorsanız (ki bu ilk günler önemli), akşam gideceğim dediğiniz yere giderken cihaz şarjdaysa çıkartmayın, şuan şarjda değilse de takmayın.. yanınıza yedek telefon alın, chacha pili komple bitirsin ve kendi kendine kapansın. Bu birkaç gün buna dikkat edin. Ayrıca pilin %kaç kaldığını görmek işinizi kolaylaştırır, marketten "battery widget" şeklinde aratırsanız, yüzdelik bilgi işinizi çok görecektir.

Hafıza konusundaki tavsiyem, marketten App2SD anahtar kelimesiyle aratın, begenilen bir programı çekip kullanın. Bu dahili hafızanın dolmasını "bir süre geciktirecektir."

Angry birds space 800mhz lik bir cihaz için ve bu şekildeki küçük bir ekran tipi için biraz konforsuz ve ağır çalışacak bir oyun gibi geldi bana, chacha da kurmadım. Bu açıdan daha bir çok oyundan feragat etmeniz gerekecek.

Selam ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 13 Nisan 2012; 17:34:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

Cihazı dün aldım. Şu ana kadar 2 hata aldım. Birincisi hafıza ile ilgili olan konu, ikincisi ise Angry Birds Space i kurdum ilk önce oynadım falan sonra kapattım baska uygulamalar oyunlar da kurdum tekrar angry birds e girdiğimde cihaz telefonu açamamakta tarzında bi hata veriyor ve zorlu kapat falan çkıyor. Anlamadım...
    Cihazı gece yatarken şarja taktım 12 yi geçiyordu. Sabah da 7 ye geliyordu sanırım saat çıkardım.

Şarj etme konusunda önerileri olan arkadaşlar varsa iyi olabilir. Şu anda 9 saatlik aşırı yoğun olmayan bi kullanımla günü çıkaramadı.
    12 saat telefon kapalı şarj et, sonuna kadar bitsin öyle şarj et tarzı şeyler söyleniyor bunları da açıklayabilecek biri varsa iyi olabilir.

Bir sorum daha olacak. Şu anda eve okuldan yeni geldim, telefonu kapattım ve şarja taktım. Akşam ise 7:30-8 civarı gitmem gereken bi yer var. 6 yada 12 saat bekletin muhabbetini göz önünde bulundurursak bu 3 saatlik şarj batarya ömrünü olumsuz etkiler mi?
    Yada şu an şarja taksam ve yarım saat sonra çıkartsam bi işim çıksa, sorun olur mu ?

Şarj konusunda mümkün mertebe, bu birkaç gün "ara şarj" yapmayın. Yani sürekli tam bitsin cihaz kapansın, sonra %100 olana kadar şarjda tutun. Cihaz ilk şarj sonrasındaki şarjlarda açık ta kalabilir.

Şayet pilinizi maksimum şekilde verimli kullanmak istiyorsanız (ki bu ilk günler önemli), akşam gideceğim dediğiniz yere giderken cihaz şarjdaysa çıkartmayın, şuan şarjda değilse de takmayın.. yanınıza yedek telefon alın, chacha pili komple bitirsin ve kendi kendine kapansın. Bu birkaç gün buna dikkat edin. Ayrıca pilin %kaç kaldığını görmek işinizi kolaylaştırır, marketten "battery widget" şeklinde aratırsanız, yüzdelik bilgi işinizi çok görecektir.

Hafıza konusundaki tavsiyem, marketten App2SD anahtar kelimesiyle aratın, begenilen bir programı çekip kullanın. Bu dahili hafızanın dolmasını "bir süre geciktirecektir."

Angry birds space 800mhz lik bir cihaz için ve bu şekildeki küçük bir ekran tipi için biraz konforsuz ve ağır çalışacak bir oyun gibi geldi bana, chacha da kurmadım. Bu açıdan daha bir çok oyundan feragat etmeniz gerekecek.

Selam ile..

Açıklamalarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Siz söyledikten sonra biraz telaş yaptım ama, ben ilk şarjı dün yaptım ve telefon açıktı.
    Hatta usb ile bilgisayara bağladığımda da şarj oluyordu falan..

Şu anda %100 şarj olduktan sonra çıkartsam sorun olmaz herhalde ?

• quote:

quote:

quote:

Selam ile..

Siz söyledikten sonra biraz telaş yaptım ama, ben ilk şarjı dün yaptım ve telefon açıktı.

Pile ilk yaptığınız şarjı prizden yapmış olsaydınız keşke.
    Usb 2.0 lar 100mah, Usb 3.0 lar 150 mah çıkışa sahipler.
    Oysa ki chacha şarj aletinin üzerinde 200mah yazıyor. Nitekim elimdeki samsung tabletin şarj aletinde 2A okudum şuan.

Cihazların usb üzerinden daha yavaş şarj olması da sanırım bundan oluyor. İlk şarj için hangisi makbûldür, ehline sormak lazım.

%100 konusuna gelince, benim pilimi ben çözemedim.
    Full şarj ediyorum, sonra 5-10dk %100 de kalıyor, sonra birden %92 lere iniyor.
    Yani şarj takılıyken %100 diyorsa daha da dolamayacaktır ama her %100 de full demek değildir.

Sıkıntı yok, öyle de pil ölecek böyle de ölecek.. haftalar sonra nasıl olsa yedek batarya bakıyor olacaksınız :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam ile..

Pile ilk yaptığınız şarjı prizden yapmış olsaydınız keşke.
    Usb 2.0 lar 100mah, Usb 3.0 lar 150 mah çıkışa sahipler.
    Oysa ki chacha şarj aletinin üzerinde 200mah yazıyor. Nitekim elimdeki samsung tabletin şarj aletinde 2A okudum şuan.

Cihazların usb üzerinden daha yavaş şarj olması da sanırım bundan oluyor. İlk şarj için hangisi makbûldür, ehline sormak lazım.

%100 konusuna gelince, benim pilimi ben çözemedim.
    Full şarj ediyorum, sonra 5-10dk %100 de kalıyor, sonra birden %92 lere iniyor.
    Yani şarj takılıyken %100 diyorsa daha da dolamayacaktır ama her %100 de full demek değildir.

Sıkıntı yok, öyle de pil ölecek böyle de ölecek.. haftalar sonra nasıl olsa yedek batarya bakıyor olacaksınız :)

Haklısınız..
    Teşekkürler bilgi için :)

• Yahu yanlıslıkla kisi esitlemesi yapmısım, nasil geri alacagim bunu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende htc chacha'da aveadan bugun aldıgım internet paketi yüklüydü ancak internete girdiğimde kontörüm gitti.
    Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Bir ayar mı yapmam gerekli anlamadım :/
  • 1 haftadır kullanıyorum ve tecrübelerimi artık aktarabilirim
    Pil kapasitesi düşük yoğun kullanımda ırakın günü çıkarmayı akşamı zor çıkarırsınız.
    Pil kapasitesi düşük olduğu için çabuk şarz oluyor ortalama 1 saat içinde şarz oluyor.
    Pil konusunda sıkıntı sorun yaşıyorsanızhttp://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/samsung-galaxy-note-i9220-n7000-acil-sarj-cihazi-50090026 bundan temin ediyorsunuz ve 2 adet şarzlı pil alın 3 gün şarza bağlamadan dolaşın
    tuşlar ayrı olduğu için yazı yazmak çok kolay.
    sar değeri yüksek.
    dahili hoparlörün ses çıkışı çok düşük.
    işlemcisi fena değil ama 1 ghz üstü olsaydı en azından flash desteğide olacaktı.
    dahili hafızası düşük şayet mesajlaşmak dışında oyunlarla doldurmak gibi bir düşünceniz varsa kesinlikle alacağınız bir cihaz DEĞİL.
    kamerası vasat sayılır.
    dahili hafıza 15 mb ın altına düştüğünde senkronlarda sorun çıkıyor mail alamıyor.
    dahili müzik çaları vasat durumda. Poweramp bu sorunu çözüyor bir canavara çeviriyor. rabi bu sizin 4.98$ mal oluyor
    ekran küçük tabi mesaj ve mail için kullanacağınızı düşünürekten pek sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. çözünürlük fena değil.
    cihaz tam bir uykucu uyku moduna bir geçtimi gidiyor alet . misal tune in ile radyo dinliyorsunuz ekran kapanınca 20-30 sn sonra radyoda gidiyor. veri akışını kesiyor alet.
    gayet stabil çalışıyor.
    Pil az gidiyor
    klavyede 2.karekterlerin mavi ile yazılması kötü olmuş. Gece okumak zor.
    Pil az gidiyor
    ekran ışığı fena değil gün ışığında pek sıkıntı çıkarmıyor.
    pil kapağını sökmek zor eliniz ne kuru olacak ne de yaş olacak böyle lastik kıvamında olması lazım
    Ve son olarak pil az gidiyor
    Ha bi de angry birds space sorunsuz kasma takılma olmadan çalışıyor ama yükleme süreleri biraz uzun

• quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Yahu yanlıslıkla kisi esitlemesi yapmısım, nasil geri alacagim bunu ?

ayarlara gir hesaplar ve senkronizasyona gir oradan mesela facebook (tahminen onu eşitlemiştir) bas ve hesabı kaldır de tüm kişiler silinecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: jah'rakal

Arkadaşlar bende htc chacha'da aveadan bugun aldıgım internet paketi yüklüydü ancak internete girdiğimde kontörüm gitti.
    Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Bir ayar mı yapmam gerekli anlamadım :/

Cevap verebilecek var mi?
  • internet paketin aktif halde değildir müşteri hizmetlerini ara sor.
  • yaptım bana internet paketi olmadan önce kullanmışsınız dedi halbuki öyle olmadı,
    ve dün 2 mb internet paketimden 1 tl'de benden yemiş. bir daha böyle bişey olmaz diyor denemedim daha, yapılması gereken bir ayar varsa ya da daha önceden bu sorunla karşılaşan varsa bi söylese iyi olacak :)
  • merhaba..öğrenmek istediğim rehberdeki kişilere resim eklemek istemiyorsak aramalarda numara yanında çıkan büyük android resmi nasıl kaldırabiliriz.yani sadece arayan isim numara gözüksün.bulamadım varmı böyle bir özellik.
    birde alarmlar telefon kapalı iken çalmıyormuş.android özelliği imiş..çözümü varmıdır.(ucak modu ile oluyor diyorlar ama hat kapalı olmasın istiyorum)
  • o robot resmi maalesef kalkmıyor. Resim ekleyebilirsiniz bende neredeyse herkesin fotoğrafı bir sıkıntı yaşamıyorum. alarm cihaz kapalıyken çalmıyor yapacak bir şey yok. Uçak moduna almanız lazım telefon görüşmesine kapatmak için. Onda da telefonun kapatma tuşuna uzun süre basarsanız zaten direk karşınıza geliyor uçak modu menüsü
  • Arkadaşlar cihazı aldım da bunda program internet felan açıyorum ama kapattığımda açık kalıyor geri tıkladığımda aynı yerden devam ediyor arkada çalısan programları nasıl kapatabilirim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehhaniii

Arkadaşlar cihazı aldım da bunda program internet felan açıyorum ama kapattığımda açık kalıyor geri tıkladığımda aynı yerden devam ediyor arkada çalısan programları nasıl kapatabilirim ??

markete gir task killer yaz advanced task killer isminde program var onu indir onunla kapatabilirsin uygulamaları
  • teşekkürler bilgi için ancak bildiğiniz telefonun sağlığı için programlar biliyorsanız isimlerini söylermisiniz?
  • SIM karttaki kişileri telefon belleğine nasıl kopyalayacağım ya?
    Baya kurcaladım ama bulamadım yardım edebilecek biri olsa iyi olur.
  • quote:

SIM karttaki kişileri telefon belleğine nasıl kopyalayacağım ya?
    Baya kurcaladım ama bulamadım yardım edebilecek biri olsa iyi olur.

kişiler menü tuşu içe dışa aktar var ordan seç reyiz

quote:

Dehhaniii

ben
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tni.TasKiller&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS50bmkuVGFzS2lsbGVyIl0.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=personal.jhjeong.app.batterylite&feature=search_result
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drweb&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5kcndlYiJd
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devuni.flashlight&feature=search_result

bunları kullanıyorum telefon için dostum taskiller ve pil göstergesini giriş ekranına da wigdet olarak at baya sağlamlar işe yarıyolar virüs programıda çok iyi ve ben izinlere dikkat ederim o konudada pek istekleri yok

• merhaba..

1-task killer kullAnımında yeşil tik atılmış olanların üstüne basıldığında ekrandan kaldırılıyor programı kapatılıyor doğrumudur
    2-peki sadece tik isaretini kaldırdığımızda programlar ekranda görülüyor o program çalışmaya devam mı ediyor.
  • merhaba..

1-task killer kullAnımında yeşil tik atılmış olanların üstüne basıldığında ekrandan kaldırılıyor programı kapatılıyor doğrumudur
    2-peki sadece tik isaretini kaldırdığımızda programlar ekranda görülüyor o program çalışmaya devam mı ediyor.

hepsini silmeme rağmen uygulamalar-çalışan hizmetler-çalışanlar kısmında
    ayarlar
    google hizmetleri
    htc sense
    takvim
    facebook
    fb chat
    ses ayarları
    skin pcker
    google haritalar
    tekrar google haritalar
    cspeoplesyncservice
    touch input
    süreleri işliyor..bunlar kapanmıyormu yoksa kapanmaması mı gerekiyor..ben task killer i yanlışmı kullanıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.