Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
77.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya telefonu alcam 5-6 sene değiştirmem büyük ihtimal hem uzun ömürlü hem internet hemde msj konuşmavs ortak bi noktada buluşturumusun beni hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guzelyali1925

ya telefonu alcam 5-6 sene değiştirmem büyük ihtimal hem uzun ömürlü hem internet hemde msj konuşmavs ortak bi noktada buluşturumusun beni hocam :)

Hocam tercihini şöyle yapmalısın; qklavye istiyor muyum yoksa full ekran dokunmatik daha mı önemli mi?
    Bu tercih için şöyle yardımcı olayım; Telefonu daha çok veri girişi için mi kullanıyorsun yoksa seyir için mi ?
    Veri girişi: SMS,Email yazmak, Chat, Not alma ve Internet sitesi yazma vs
    Seyir: Internetten birşeyler okumak, email okumak, oyun oynamak, film seyretmek gibi gibi..

Bir çok kullanıcı ekrana birşey yazmaktan üşendiği için akıllı telefonunu gündelik hayatını kolaylaştırabilecek maksimum şekilde kullanamıyor.
    Ama geniş ekran kullanmak ta ayrı bir keyif ve rahatlıktır.

Önceliklerin doğrultusunda bu tercihini yaparsan chacha ile wildfire s 'i yanyana koymak zorunda kalmazsın.

En doğru tercihe şu üstteki ilk soruya cevap vererek belirleyeceksin, ama o 3 cihazda 5-6 sene gitmeyecektir. Gidecek cihazlar var sen tercihini söyle yönlendirelim seni :)

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 10 Nisan 2012; 22:52:16 >

• Artık bir cihazı 5-6 sene kullanmak geride kaldı gibi geliyor bana önceden cihazlar çok daha kaliteliydi en önemliside fazla özellik olmadığından bozulmuyorlardı bile ama şimdi garanti süresince servise uğramayan cihaz yok gibi bişey oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoganAlkn

Turkcell yeni kampanya çıkardı bu cihaz için. Bizim burda TİM'lere sordum ama cihaz daha gelmedi 1 ayı bulur gelmesi dediler. Geldiği gibi almayı planlıyorum.
    Telefonu baya araştırdım ben de. Sorun çıkarmaz umarım :)

ben 1 hafta önce turkcellden aldım aylık 10 tl ye sizin ordaki timler baya tembelmiş
  • Merhab Arkadaşlar, eşimin cha chasina birşeyler oldu. Mesaj yazarken bazı tuşlara basınca kisayollara geçiş yapıyor.

Mesela
    S: mesajlara giriyor
    G: internete giriyor
    Vs vs

Haliyle mesaj yazilmiyor napmamiz gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Merhab Arkadaşlar, eşimin cha chasina birşeyler oldu. Mesaj yazarken bazı tuşlara basınca kisayollara geçiş yapıyor.

Mesela
    Vs vs

fabrika ayarlarına döndürmeyi denedinizmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Merhab Arkadaşlar, eşimin cha chasina birşeyler oldu. Mesaj yazarken bazı tuşlara basınca kisayollara geçiş yapıyor.

Mesela
    Vs vs

fabrika ayarlarına döndürmeyi denedinizmi acaba ?

denemedim de neden böyle oluyor anlamıyorum. T9 açık ondan olabilir mi ? onu nasıl kapatıcaz?
  • Atrix kullanıyorum , chacha cihazımı özledım , degerını bilin bu telefonun.

Muthıs bır klavyesı var , blackberryler yanında halt yemıs bılgısayarda nasıl yazıyorsam chacha da aynı hızda yazıyordum.

1900 mah bataryası var chachadan fazla sarjı gıtmıyor su an kı cıhazımında Bu arada telefonun reklamını hıc yapmadı htc , oysa kı 500 tl ınanılmaz ıyı bır fıyat bu telefon ıcın , ilk cıktıgında 750 ye almıstım ben.

Hafıza sorunu yaşayanlar , alın bır class 10 hafıza kartı , daha sonra bazı temel uygulamalar var sadece telefon bellegınde calısan onları yukleyın dıger butun uygulamaları hafıza kartına atın.

Ayrıca HİSTORY ERASER var , bu programı mutlaka ındırın marketten , 3 gunde bır bellegı temızle ıslemını bu program aracılıgı ıle yapın hafıza sorununuz bayagı bı azalcak :)

Cıhazı satalı bayagı oldu , aklıma pratık bılgıler geldıkce burda paylasırım sizlerle , su an kullandıgım atrıx cıhazın forumda kı konusunda kı millet bi ters delı ettıler benı , sıze yardımcı olıyım bari

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

ya telefonu alcam 5-6 sene değiştirmem büyük ihtimal hem uzun ömürlü hem internet hemde msj konuşmavs ortak bi noktada buluşturumusun beni hocam :)

Hocam tercihini şöyle yapmalısın; qklavye istiyor muyum yoksa full ekran dokunmatik daha mı önemli mi?
    Bu tercih için şöyle yardımcı olayım; Telefonu daha çok veri girişi için mi kullanıyorsun yoksa seyir için mi ?
    Seyir: Internetten birşeyler okumak, email okumak, oyun oynamak, film seyretmek gibi gibi..

Bir çok kullanıcı ekrana birşey yazmaktan üşendiği için akıllı telefonunu gündelik hayatını kolaylaştırabilecek maksimum şekilde kullanamıyor.

Önceliklerin doğrultusunda bu tercihini yaparsan chacha ile wildfire s 'i yanyana koymak zorunda kalmazsın.

En doğru tercihe şu üstteki ilk soruya cevap vererek belirleyeceksin, ama o 3 cihazda 5-6 sene gitmeyecektir. Gidecek cihazlar var sen tercihini söyle yönlendirelim seni :)

Selamlar..

hocam benim için %85 veri girişi olur %15 seyir olur buna göre bana yardımcı olabilirmisiniz 500-650 lira arası kıyak bişeyler ayarlarsan iyi olur sayı ve sevgilerimle :)

• quote:

quote:

quote:

Selamlar..

hocam benim için %85 veri girişi olur %15 seyir olur buna göre bana yardımcı olabilirmisiniz 500-650 lira arası kıyak bişeyler ayarlarsan iyi olur sayı ve sevgilerimle :)

Arkadas cok guzel sekılde açıklamıs sana.

Chacha senın ıcın en dogru tercıh olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

quote:

Orijinalden alıntı: DoganAlkn

Turkcell yeni kampanya çıkardı bu cihaz için. Bizim burda TİM'lere sordum ama cihaz daha gelmedi 1 ayı bulur gelmesi dediler. Geldiği gibi almayı planlıyorum.
    Telefonu baya araştırdım ben de. Sorun çıkarmaz umarım :)

ben 1 hafta önce turkcellden aldım aylık 10 tl ye sizin ordaki timler baya tembelmiş

Oha ciddi misin ?? Gold Paket mi kullanıyorsun aylık 10tl olduğuna göre ??
    edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoschkaWinner -- 11 Nisan 2012; 16:07:11 >

• hayır kamu paketi var bende internet paketi de var aradım turkcelli yararlanabilirmiyim diye baktılar fatura 70 tl üzeri geliyor alabilirsiniz dediler gittim aldım htc one x almayı füşünüyordum ama pil konusunda çok kötü lduğunu duyunca s3 gelinceye kadar chacha ile devam etmeye karar verdim. gerçekten cihaz mesajlaşmak için harika bir de pili harbiden çok hızlı şarz oluyor yau 32 gb hafıza karımı taktım monster kulaklığımıda bağladım kurdum poweramp ıda keyfime demeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

hayır kamu paketi var bende internet paketi de var aradım turkcelli yararlanabilirmiyim diye baktılar fatura 70 tl üzeri geliyor alabilirsiniz dediler gittim aldım htc one x almayı füşünüyordum ama pil konusunda çok kötü lduğunu duyunca s3 gelinceye kadar chacha ile devam etmeye karar verdim. gerçekten cihaz mesajlaşmak için harika bir de pili harbiden çok hızlı şarz oluyor yau 32 gb hafıza karımı taktım monster kulaklığımıda bağladım kurdum poweramp ıda keyfime demeyin

Senın mesajı gördükten sonra gittim tim'e tekrar sordum geldi dediler :D Kredi kartı ile yapıyoruz falan filan dediler ama. Kredi kartsız da faturalı hatların yararlanıyor olması gerekiyor diye biliyorum. Birazdan gidicem bu sefer almaya diye. Bakalım ne diyecekler. Kredi kartı kullanmıyorum, eğer öyle bi problem olursa alamıycam telefonu

• quote:

quote:

quote:

Selamlar..

Veri girişi esas ise, rotayı q klavyeli modellere çevirmek gerek.

Ben şuan piyasadaki cihazları oldukça detaylı inceledim.
    Samsung 'un o iki modelinin teknik özellikleri Chacha'dan oldukça düşük. Görünüş açısındanda aynı fark söz konusu.

Eğer son 1 ay içerisinde yeni bir q klavyeli android bir model çıkmadıysa, ( Alternatif varsa, model söyleyin inceleyelim )

-en estetiği ( Klavye kalitesi önplanda )
    -en iyi teknik özelliklere sahip olanı (222dpi ekran keskinliği + 512mb RAM ve ROM öne çıkan özellikleri)
    -en uygun fiyatlı olanı (~490tl lere kadar alanları okuyoruz)

Chacha'dır.

Dezavantajlarıyla ilgili bilginiz varsa ki satın almadan önce neler olduğunu donanım haberdeki Chacha ile ilgili olan 2 konu başlığından okuyabilirsiniz.
    5-6 yıl kullanım beklentinizin olmaması gerektiğini tekrardan vurgulayarak,

Alacaklara şimdiden hayırlı olsun diyorum.

• Bir şey sormak istiyorum.Hepsiburadaya siyah renk alternatifi de gelmiş.Turkcell timlerde bu alternatif varmıdır ? Yoksa sadece hepsiburada mı var ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar..

Veri girişi esas ise, rotayı q klavyeli modellere çevirmek gerek.

Ben şuan piyasadaki cihazları oldukça detaylı inceledim.
    Samsung 'un o iki modelinin teknik özellikleri Chacha'dan oldukça düşük. Görünüş açısındanda aynı fark söz konusu.

Eğer son 1 ay içerisinde yeni bir q klavyeli android bir model çıkmadıysa, ( Alternatif varsa, model söyleyin inceleyelim )

-en estetiği ( Klavye kalitesi önplanda )
    -en iyi teknik özelliklere sahip olanı (222dpi ekran keskinliği + 512mb RAM ve ROM öne çıkan özellikleri)
    -en uygun fiyatlı olanı (~490tl lere kadar alanları okuyoruz)

Chacha'dır.

Dezavantajlarıyla ilgili bilginiz varsa ki satın almadan önce neler olduğunu donanım haberdeki Chacha ile ilgili olan 2 konu başlığından okuyabilirsiniz.
    5-6 yıl kullanım beklentinizin olmaması gerektiğini tekrardan vurgulayarak,

Alacaklara şimdiden hayırlı olsun diyorum.

hocam şu Chacha nın dezavantajlarını bulamadım link verirmisniz ya da açıklarmısnız çünkü büyük ihtimalle yarın gidip alıcam son bi sorum daha olcak tim de satıldıgını duydum ordan almak avantajlı olurmu yoksa teknosa bimeks tarzı marketlerdenmi almam mı iyi olur ilginiz için minnettarım saygılar

• quote:

BB 'den geçmeyi düşünen birisine yazdığımı aynen ekliyorum.
    url:http://resim.donanimhaber.com/m_54409296/mpage_2/f_/key_//tm.htm#59579319

quote:

Orijinalden alıntı: streptokokk

merhaba chacha kullanıcıları,
    gecen haftaya kadar blackberry 9780 bold vardı elimde ve mailler anında düşüyodu, bu chacha da aynen mail geldiğinde bana uyarı ile düşer mi? cünkü samsungda kenidm refresh tazele yapıyodum ondan sonra yeni mailleri gösteriyodu. bir de avea da internet hızı nasıl olur? flash var mı içinde?

Herkes elindeki cihazı övebilir, bu tür övgü dolu yazılardan çokça bulabilirsiniz.
    Ben size eksikliklerinin ön planda bulunacağı kısa bir inceleme de bulunayım.

Almayı düşünenlere de fikir vermesi dileğiyle..

Önce sorularınızın cevabı: Android'deki aktif syncronizasyonu açtığınızda, cihaz sürekli veri alışverişinde kalacak ve mailler anında düşecektir. Genelde bizler şarj süresinden kazanmak için bu aktif syncronizasyonu kapatırız. (Not: Wifi üzerinden aktif sync 'da sıkıntı yaşayanlar olduğunu okuduk, o nedenle arkadaşların yorumlarına da bakın derim.

Avea'nın interneti istanbulda oldukça iyiydi. Son durumu nedir sormak lazım kullanıcılara. Kırsal bölgeler hakkında bir deneyimim henuz yok.

Maalesef direk swf açan bir tarayıcıya sahip değil. Flash için Dolphin gibi tarayıcılar kullanıyorlar. Benim ihtiyacım olmadı, nitekim youtube uygulamaları vs zaten kendi programıyla açılabiliyordu. Geçen gün flash içeren bir uygulama indirdim çalışmadı, çözmek için uğraşmadım.

Eğer bu zamana kadar blackberry kullandıysanız, gerek şarj süresi gerekse android'e özgü telefon nitelikleri açısından biraz ferâgat etmeniz gerekeceğini belirtmeliyim. Gerçi bir buna 3kuruşa 3köfte teoremi diyoruz. O nedenle beklentileri dizginlemekte fayda var.

Bugün chacha yı soran bir arkadaşa tavsiye etmediğimi söyledim. Eğer android'le ilk tanışmanız bu cihazla olacaksa tavsiye etmiyorum. Bir çok oyun ve uygulama için ekranı döndürmeniz gerekebilir, işlemci yavaşlığından ve dahili hafızadan ötürü de ayrıca sıkıntı çekebilirsiniz. (800mhz çok yüksek bir işlemci tipi değildir).
    Çok net şunu belirteyim. Android geliştiriceleri, dikey ekranlı cihazlar üzerine uygulama yazıyorlar, cihazın teknik kabiliyetleri doğrultusunda da uyumluluk listelerine ChaCha yı eklemiyorlar. O nedenle, bahsedilen birçok oyunu daha başında marketten uyumsuz olduğunun uyarısını alabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim teoremi burada tekrar hatırlayabiliriz.

Kısaca bilmeniz gerekenler.

1- Şarj süresi: Yeni android & cihaz kullanıcıları çok fazla uygulama kurmak isterler, bu da yoğun bir kullanım ve akıbetinde oldukça kısalan bir şarj süresi demek. Günde 2 kere şarj etmenizi gerektirecek bir dönemden geçebilirsiniz. Kullanımınız stabil bir hale geldiğinde, aktif internet kullanımı da düşünüldüğünde şarj süreniz max 1 gün olacaktır.

2- Dahili Hafıza: Malum günümüzde android Qklavye segmentindeki cihazlarda, dahili hafızayı oldukça düşük tutuyorlar. Siz 32 gb hafıza kartı koysanız bile, bazı uygulamalar illâ ki dahili hafızaya (ki bu 150mb tır ama çoğu dolu olarak size gelir) kurulmak istiyorlar. Forumda "15-20mb alanım kaldı ne yapmalıyım?" diyen insanların yazdıklarını önemsemelisiniz. Bu konu bu segment için kaçınılmazdır. Çünkü widget olarak kullandığınız uygulamalar dahiliye kurulmaz ise, ekranda görüntülenmiyor olacaklar, illa dahiliye ihtiyac duyacaksınız.

3- Telefon özellikleri: Zil sesini kalabalıklarda ve gürültülü ortamlarda yetersiz buluyorum. Rüzgarlı havalarda sesimin karşı taraftan duyulmasında problem olduğuna da şahitim. Baz istasyonundan olabilir diyerek hüsnü zan ediyorum.

Örnekleri çoktur. Cihazın birlikte geldiği Orjinal ROM'da, sms gönderirken bir süre sonra yukarı atma problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu şöyle birşey: 100 mesajlık yukarı dogru çıkan bir dialog ekranında en son mesajı görerek cevap yazarsınız ya, işte o son mesaj bazen (neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde) aşağıda kalıyor ve 1 hafta önceki mesaj karşınızda oluyor, dokunmatik ekranla aşağıya dogru kaydırmanız gerekiyor. Ciddi sıkıntı.

Ön kamerası bilinen 3g görüntülü görüşmeler için değil, internet üzerinden skype vb programlarla video chat için konulmuş. Bu sorun androidin ginger bread sürümünden kaynaklanıyor. Benzer sürümdeki diğer cihazlarda ICS güncellemesiyle çözüleceği söyleniyor. Ancak chacha için, ICS (ice cream sandwich-android v4) güncellemesinin gelmeyeceği resmi açıklama ile sabittir.

Ben yukarda bahsettiğim hafıza problemini bir nebze çözebilmek ve biraz olsun adam edebilmek için cihazı root ettim ve başka bir ROM kurdum türkçesi cihaz garantiden çıktı. Bu işlem telefoncularda yaklaşık 30tl lik bir işlemdir. Kendiniz de yapabilirsiniz. Biraz bu işlerle uğraşmayı sevenlerdenseniz zor gelmeyecektir. Ancak genel kullanıcılara asla tavsiye etmiyorum. Geçtikten sonra başka sıkıntılar var artık. Merak ederseniz önceki mesajlarımdan bulup neler olduğunu okuyabilirsiniz..

Kimse kızmasın, blackberry den geçmeyi düşünen birisinin bunları bilmesi gerekiyor.

Selam ile..

• az önce ilk uygulamamı satın aldım ne diye sorarsanız poweramp kesinliğkle parasını son kuruşuna kadar hak ediyor kendi medya oynatıcısı rezalet bu arada bazı arkadaşlar dahili hafızadan şikayet etmiş ama dahili hafızayı standart uygulamalarla doldurmak biraz zor zaten küçük yazılımlar şayet oyun oynamayı düşünüyorsanız işte o zaman sıkıntı yaşarsınız. Root yaparak bu hafızayı az daha arttırmanız mümkün bunuda belirtmekte fayda var şarz konusuna gelecek olursak gerçekten az gidiyor ama benim yanımda mobil şarz cihazı var n2 AA pil büyükşüğünde ben kullanmadığım zaman onu kullanıyorum zaten cihaz kısa zamanda şarz oluyor oda sıkıntı değil tabi diğer arkadaşlarında görüşlerine saygı duyarım ama cihaz mesajlaşmak için 10 numara doğru dürüzgün sms bile atmazken şimdi muhabbet ediyoruz arkadaşlarla

• telefonun fiyatı turuncu indirim ile 479 tl ye indirilmiş gene almak isteyenler teknosaya bakabilirler yarın
  • Cihazı dün aldım. Şu ana kadar 2 hata aldım. Birincisi hafıza ile ilgili olan konu, ikincisi ise Angry Birds Space i kurdum ilk önce oynadım falan sonra kapattım baska uygulamalar oyunlar da kurdum tekrar angry birds e girdiğimde cihaz telefonu açamamakta tarzında bi hata veriyor ve zorlu kapat falan çkıyor. Anlamadım...
    Cihazı gece yatarken şarja taktım 12 yi geçiyordu. Sabah da 7 ye geliyordu sanırım saat çıkardım.

Şarj etme konusunda önerileri olan arkadaşlar varsa iyi olabilir. Şu anda 9 saatlik aşırı yoğun olmayan bi kullanımla günü çıkaramadı.
    12 saat telefon kapalı şarj et, sonuna kadar bitsin öyle şarj et tarzı şeyler söyleniyor bunları da açıklayabilecek biri varsa iyi olabilir.

Bir sorum daha olacak. Şu anda eve okuldan yeni geldim, telefonu kapattım ve şarja taktım. Akşam ise 7:30-8 civarı gitmem gereken bi yer var. 6 yada 12 saat bekletin muhabbetini göz önünde bulundurursak bu 3 saatlik şarj batarya ömrünü olumsuz etkiler mi?
    Yada şu an şarja taksam ve yarım saat sonra çıkartsam bi işim çıksa, sorun olur mu ?

Soruları okuyup cevap verecekler için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.