Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanrı, bu yüzden akıllıca tasarlanmış telefon gibi gerçekten:http://snipr.com/230c3sl
  • Arkadaşlar bende Chacha aldım fakat bir sorunum var. Turkcell kullanıcısıyım. ve 3 gündür netten dolayı kontörüm gidiyor. 50 kuruş. fakat net kullanmamama rağmen. Acaba napsam ?
  • Merhaba arkadaşlar Wave'in üstün sosyal ağ ve internet başarısızlığından sonra online kalmamı sağlayacak bir telefon düşünüyorum. Blackberry vardı aklımda ama ChaCha fiyat olarak daha uygun geldi bana. Açıkcası Wave'den sonra endişelerim vardı, onlara cevap alabilmek adına girdim. Mesela;
    1) Mail entegrasyonu nasıl? Bir adres tanımlamak için kırk takla atıyor muyuz? Mailler push olarak anında düşüyor mu?
    2) Facebook ve tweetter uygulamaları nasıl? iPhone veya Blackberry kadar kullanışlı ve stabil mi yoksa bendeki gibi uygulama diye tıklayınca m.facebook'dan mı girmeye çalışıyor.
    3) Mesaj veya facebook'da yazılara smiley eklenebiliyor mu?
    4) Yazı karakterleri ve yazı boyutu değişiyor mu?
    5) Tema, uygulama olayları nasıl yoğun mu? Sıkıntı yaşar mıyız aradığımızı bulmakta telefonda kullanmakta.
    6) Skype Whatsapp gibi uygulamalar sorunsuz çalışıyor mu? Görüntülü görüşme yapılabiliyor mu?
    7) Daha önce de sorulmuş ama net cevap gelmemiş. Cihaz android ancak ekranı yatay. Marketteki diğer çoğu cihaz için yazılan dikey uygulamaları indirince otomatik olarak telefon kendine mi uyarlıyor yoksa marketten illa ChaCha için olan uygulamaları mı indirmek gerek?
    8) Son olarak hız nasıl? Sık sık cihazın ağır olduğundan şikayet duydum. Özellikle mesaj alıp göndermelerde kasmalar donmalar gerçekleşiyor mu?

Bu da ayrıca gözüme battı şimdi. Böyle sorunlar varsa hoş olmadı: http://forum.donanimhaber.com/m_59746547/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 16 Nisan 2012; 14:36:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Merhaba arkadaşlar Wave'in üstün sosyal ağ ve internet başarısızlığından sonra online kalmamı sağlayacak bir telefon düşünüyorum. Blackberry vardı aklımda ama ChaCha fiyat olarak daha uygun geldi bana. Açıkcası Wave'den sonra endişelerim vardı, onlara cevap alabilmek adına girdim. Mesela;
    1) Mail entegrasyonu nasıl? Bir adres tanımlamak için kırk takla atıyor muyuz? Mailler push olarak anında düşüyor mu?
    2) Facebook ve tweetter uygulamaları nasıl? iPhone veya Blackberry kadar kullanışlı ve stabil mi yoksa bendeki gibi uygulama diye tıklayınca m.facebook'dan mı girmeye çalışıyor.
    5) Tema, uygulama olayları nasıl yoğun mu? Sıkıntı yaşar mıyız aradığımızı bulmakta telefonda kullanmakta.
    6) Skype Whatsapp gibi uygulamalar sorunsuz çalışıyor mu? Görüntülü görüşme yapılabiliyor mu?
    7) Daha önce de sorulmuş ama net cevap gelmemiş. Cihaz android ancak ekranı yatay. Marketteki diğer çoğu cihaz için yazılan dikey uygulamaları indirince otomatik olarak telefon kendine mi uyarlıyor yoksa marketten illa ChaCha için olan uygulamaları mı indirmek gerek?
    8) Son olarak hız nasıl? Sık sık cihazın ağır olduğundan şikayet duydum. Özellikle mesaj alıp göndermelerde kasmalar donmalar gerçekleşiyor mu?

Bu da ayrıca gözüme battı şimdi. Böyle sorunlar varsa hoş olmadı: http://forum.donanimhaber.com/m_59746547/tm.htm

1) Ben 3g bağlantı ile mail sync olarak kullanıyorum sıkıntı yok. Ancak wifi üzerinden bir sıkıntı bahsedilmişti. Son durum nedir sormak gerek.

3) Yanarlı dönerli değil ama karşı tarafın smileyleri dönüştürebilmesi de gerekiyor sanırım. Chacha dan çıkışı :-) gibi oluyor. Deneyimleri olanlar konuya katılabilirler.

4) Denemedim.

5) Adwlauncher, go launcher kurup birşeyler yapılabilir.

6) Görüntülü görüşme denemedim, custom rom kulladığım için şuan deneyemiyorum (ön kamera iptal). Ancak orjinal rom kullananlar yardımcı olsunlar.

7) Chacha gibiler için özel üretim yazılımlar yok. Geliştirici şayet dikey olacak diye şart koşmuşsa, biz ekranı yan çeviriyoruz. Bu çok tanınmış uygulamalarda olmuyor ancak, 10 uygulamanın 3-4ünde yatay ekranla uyumlu değil, cihazı yan çevirmek gerekiyor.

8) İşlemci malum 800mhz. Bu cihazı kurtaran tek teknik parametre 512MB RAM 'e sahip oluşudur.Internal 150Mb. Bu konuyla ilgili sancılı mesajları bulabilirsiniz.

Hepsi ve daha fazlası için 4 sayfadan oluşan şu ana başlığı okumanızı öneririm.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=59216287

• quote:

Merhaba arkadaşlar Wave'in üstün sosyal ağ ve internet başarısızlığından sonra online kalmamı sağlayacak bir telefon düşünüyorum. Blackberry vardı aklımda ama ChaCha fiyat olarak daha uygun geldi bana. Açıkcası Wave'den sonra endişelerim vardı, onlara cevap alabilmek adına girdim. Mesela;

Merhaba yaklaşık 6 7 aydır kullanıyorum cihazı sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.

1) şirket mailimi ekledim Microsoft exchange hesabına ancak mailler genellikle push mail olarak gelmiyordu push mail seçeneği işaretli olmasına rağmen posta programına girince toplu düşüyordu maillerim sonra sıkıldım kullanmadım.
    2)yapılan güncellemelerle facebook uygulaması güzel oldu arkadaşlarımın dogum gunlerı takvımle senkronıze edınce super oldu ayrıca kişilerı sekron ederek hemen herkes aradıgında fotograflı gosterıyor.( twitter hiç kullanmadım)
    3)mesaj yazarken GO SMS programı kullanıyorum bir yığın smıle var facede yok bıldıgım kadarıyla hıc gormedım
    4)yazı karakterı ve boyutu degısmıyor öyle bır secenek yok ama 3. partı uygulamalarla mumkun olabılır
    5)Tema Uygulama yogun degıl (bence) ekrandan dolayı, genellıkle uygulamalar dıkey ekranlı cıhazlar ıcın tasarlandıgından sıkıntı yasıyorum hatta ben tum programları oyunları kurdum alo demek ıcın kullanıyorum telefonu yoksa gunde masallah 3 kere falan sarj etmem lazım UNO dıye oyun var ınsan gıbı şarj tuketmıyor uygulama sildim hepsını.
    6)skype 'de duzgun calısıyor alo dersın yazısırsın kamera calısmaz, whatsapp aktıf kullanyorum tam bız şarj canavarı çok fena şarj tuketıyo sıldım artık kullanmıyom cunku sarjım yetmıyor. goruntulu gorusme YOK dıyorum cunku ne sebeke ne skype ne frıng desteklemıyor Tango programındada karsıdakını goremıyoruz bızım goruntumuzde ters gıdıyor.ayrıca google talk tada yok goruntulu gorusme.
    7)Cihaz ekranı yatay oldugu ıcın Marketteki diğer çoğu cihaz için yazılan dikey uygulamaları indirince otomatik olarak telefon kendine uyarlamıyor chacha da dıkey olarak ufacık ekranda gosterıyor mesela INSTAGRAM uygulaması chacha da dıkey kullanılıyor kurdugum gıbı sıldım programı marketten illa ChaCha için olan uygulamaları indirmek gerek?
    8) Bence işlemcı yetesız sık sık takılıyor cıhaz vasat yanı cok kotu degıl ama ıyıde degıl

Gözünüze batan sorun bende yok fabrıkasyon bır hata olabılır klavyeyı cok akıcı kullanıyorum tek artısı bana klavye oldu bu telefondan cok zarar ettım kullanıyoruz işte kör topal kırılana bozulana kadar kullanırım neden dersen ? Cihazı ilk cıktıgında 750 tl ye aldım ve ıkıncı elı yok olsada 300 350 anca gıder adamını bulursan okadar zarar etcegıme sınırlendıgıme duvara atar kırarım daha ıyı o mantıkta oldugum ıcın kırılana bozulana kadar kullanacagım. HTC ChaCha =

• Kötü oldu o halde. Az önce gittim inceledim arayüz çok hoşuma gitti. Eğer bu söyledikleriniz olmasaydı gözüm kapalı alabilirdim. Şu halde Wave'den bir farkı kalmadı. Yine iPhone'a kaldık. O kadar laf ediliyor ama yok arkadaş başka adam akıllı telefon yok. Saatlerdir araştırıyorum skype viber vs. çalıştıran push mail alan adam akıllı uygun bir telefon bulamadım... Blackberry'de de skype bulamadım. Yok sanırım. Neyse çok teşekkürler cevap için arkadaşlar. İyi forumlar.
  • quote:

Kötü oldu o halde. Az önce gittim inceledim arayüz çok hoşuma gitti. Eğer bu söyledikleriniz olmasaydı gözüm kapalı alabilirdim. Şu halde Wave'den bir farkı kalmadı. Yine iPhone'a kaldık. O kadar laf ediliyor ama yok arkadaş başka adam akıllı telefon yok. Saatlerdir araştırıyorum skype viber vs. çalıştıran push mail alan adam akıllı uygun bir telefon bulamadım... Blackberry'de de skype bulamadım. Yok sanırım. Neyse çok teşekkürler cevap için arkadaşlar. İyi forumlar.

Iphone kullanicilari da bizim gibi elindeki cihazlara rahat rahat giydirebiliyorlarsa, oturun da dinleyin onların problemlerini. Ama bulamazsınız. Eksigi olmadigi icin degil, kullanicisi bundan bahsetmedigi icin.

O parayi verip te, bluetooth u bile ozgurce kullanamadığını bilmez, bilmek te istemezler.

2000tl verince hepsi pembe gormeye başlar dunyayı. Eksikliklere ve kisitlamalara asla deginmezler.

Nokia 10yildir video cekebilen cihazlar uretir, iphone 3gs modelinin reklaminda şöyle der: 'iphone artik video cekiyor.'

Telefon bulamadim demissiniz. Yine iphone a kaldik demissiniz. Elmayla armutu yanyana koymussunuz. Chacha dan vazgecip iphone dusunuyorsaniz, Galaxy S2 ve Galaxy Nexus gibi modellere bakmaliydiniz.

Unutmayin ki, 3 kurusa sadece 3 kofte alirsiniz.

Saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 17 Nisan 2012; 11:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

Kötü oldu o halde. Az önce gittim inceledim arayüz çok hoşuma gitti. Eğer bu söyledikleriniz olmasaydı gözüm kapalı alabilirdim. Şu halde Wave'den bir farkı kalmadı. Yine iPhone'a kaldık. O kadar laf ediliyor ama yok arkadaş başka adam akıllı telefon yok. Saatlerdir araştırıyorum skype viber vs. çalıştıran push mail alan adam akıllı uygun bir telefon bulamadım... Blackberry'de de skype bulamadım. Yok sanırım. Neyse çok teşekkürler cevap için arkadaşlar. İyi forumlar.

Iphone kullanicilari da bizim gibi elindeki cihazlara rahat rahat giydirebiliyorlarsa, oturun da dinleyin onların problemlerini. Ama bulamazsınız. Eksigi olmadigi icin degil, kullanicisi bundan bahsetmedigi icin.

O parayi verip te, bluetooth u bile ozgurce kullanamadığını bilmez, bilmek te istemezler.

2000tl verince hepsi pembe gormeye başlar dunyayı. Eksikliklere ve kisitlamalara asla deginmezler.

Nokia 10yildir video cekebilen cihazlar uretir, iphone 3gs modelinin reklaminda şöyle der: 'iphone artik video cekiyor.'

Telefon bulamadim demissiniz. Yine iphone a kaldik demissiniz. Elmayla armutu yanyana koymussunuz. Chacha dan vazgecip iphone dusunuyorsaniz, Galaxy S2 ve Galaxy Nexus gibi modellere bakmaliydiniz.

Unutmayin ki, 3 kurusa sadece 3 kofte alirsiniz.

Saygilar.

Haksız sayılmazsın dostum. Ama daha once ıphone kullanmıslıgım da var yanı. O zaman da boyle konusuyordu herkes ama bana tozpembe gelen bırsey yıne yoktu. O cıhaz su an pıyasada bulabılecegın en stabıl cıhaz. Aksını ıddıa eden olsa da sahıt oldugum budur kendı adıma. Ben ıtunes dısında hıc sorun yasamadım. Zaten eksı yorum yappılacagı zaman da ya ıtunes dan bahsederler ya bt dan. Kullanırken hıc bır eksıklık hıssetmedım hatta fazlası vardı. Keske dedıgım bır olay olmadı. Fıyatından bahsetmıssın o sadece bızım ulkede gecerlı bır olay. O yuzden pek mantıklı bır kıyas degıl. Apple store da su an 4gs $649.. Fıyat olarak evet TR de cha cha ıle ıphoneu bır tutmak tabıı kı dogru degıl. Ama dıkkat edersenız ben sosyal ag telefonu almak ıstedıgımı belırttım. Bunun ıcın ıphone fazla olabılır ama bu ısı yaptıgını belırten cogu telefon aslında tam bır fıyasko. Buna su an kullandıgım Wave de dahıldır. Kısaca ıphone dusundugum ıcın neden nexusla s2 ıle kıyas yapmak zorunda olayım kı? Onlar sadece fıyat olarak aynı kategorıde. Bır sosyal ag telefonu olarak kıyaslayacak olursam tabıı kı bır chachaa bır bb ıle kıyaslayabılmem gerekır. Cunku onlar asıl amaclarının bu oldugunu soyluyorlar. Neyse topıgı konu dısı ıle cok fazla mesgul etmek ıstemıyorum. Cha cha gercekten fıyatını hakedecek bır telefon ama su duyduklarımdan sonra benım ıcın bır sosyal ag telefonu sayılmaz pek. Yıne de cevap ıcın cok tesekkurler. Iyı forumlar...

• Merhaba Arkadaşlar bu Cha Cha model de telefon hafızasındaki rehberi sim kart hafızasına taşıma olayı yok be kapaklı basit bir samsung telefona (1190) takcam kartımı ama isim listesini aktaramadım hatta TİM e gittim ordakı makıne bıle yapamadı bunu bu problemi çözmemde yardımcı olacak bir fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

edit= Meşakatli bir şekilde halledildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nautilus20 -- 18 Nisan 2012; 18:45:26 >
  • arkadaşlar türkcell hat kullanıyorum facebook paketi yaptım fakat m.facebook.com a giremiyorum . Bi yere kadar doluyor sonra kalıyor öyle acılmıyor. Birde telefonumda 3G simgesi gözükmüyor nerde olursam olaym T.i.m e gittim sordum 3G üyesisiniz dediler . YARDIM eder misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nautilus20

Merhaba Arkadaşlar bu Cha Cha model de telefon hafızasındaki rehberi sim kart hafızasına taşıma olayı yok be kapaklı basit bir samsung telefona (1190) takcam kartımı ama isim listesini aktaramadım hatta TİM e gittim ordakı makıne bıle yapamadı bunu bu problemi çözmemde yardımcı olacak bir fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Aynı durum başına gelenler için olsun:

My Phone Explorer ile halledebilirsiniz. Yazılımı googledan sitesini bulup, windows için olanı PC ye kurarsınız,
    bir de client ini android marketten çekeceksiniz.
    Bağlantıyı sağladıktan sonra tüm bilgileri istediğiniz yere taşıyabilir kopyalayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monst3r16

arkadaşlar türkcell hat kullanıyorum facebook paketi yaptım fakat m.facebook.com a giremiyorum . Bi yere kadar doluyor sonra kalıyor öyle acılmıyor. Birde telefonumda 3G simgesi gözükmüyor nerde olursam olaym T.i.m e gittim sordum 3G üyesisiniz dediler . YARDIM eder misin

Başka sitelere girebiliyor musunuz ?

Giremiyorsanız,
    Ayarlar > Kablosuz Ağlar > Mobil Ağlar > Veri Etkin mi ?
    ve aynı yerde
    GSM / UMTS modu UMTS seçili mi ?

Girebiliyorsanız,
    Facebook applikasyonunu indirip kullanmayı deneyin ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nautilus20

Merhaba Arkadaşlar bu Cha Cha model de telefon hafızasındaki rehberi sim kart hafızasına taşıma olayı yok be kapaklı basit bir samsung telefona (1190) takcam kartımı ama isim listesini aktaramadım hatta TİM e gittim ordakı makıne bıle yapamadı bunu bu problemi çözmemde yardımcı olacak bir fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Aynı durum başına gelenler için olsun:

My Phone Explorer ile halledebilirsiniz. Yazılımı googledan sitesini bulup, windows için olanı PC ye kurarsınız,
    bir de client ini android marketten çekeceksiniz.
    Bağlantıyı sağladıktan sonra tüm bilgileri istediğiniz yere taşıyabilir kopyalayabilirsiniz.

Merhaba öneriniz için teşekkür ederim ancak problem cihazdaki verileri taşımak değil java tabanlı bir samsung modeline aktarmak ancak neyseki zor zar başardım.My Phone Exlorer güzel ancak Wondeshare Mobile Go dahada güzel tavsiye ederim.

• gsm-wcdma var wcdma seçili facebook aplikasyonu var görünürde yapmam gereken hiç bir sıkıntı yok ama girmiyor işte anlamış değilim turkcelle gittim bugün yazılım atılması gerekio olabilir dediler :S telefonu alalı daha 2 hafta oldu
  • quote:

quote:

arkadaşlar türkcell hat kullanıyorum facebook paketi yaptım fakat m.facebook.com a giremiyorum . Bi yere kadar doluyor sonra kalıyor öyle acılmıyor. Birde telefonumda 3G simgesi gözükmüyor nerde olursam olaym T.i.m e gittim sordum 3G üyesisiniz dediler . YARDIM eder misin

Giremiyorsanız,
    ve aynı yerde

Girebiliyorsanız,

gsm-wcdma var wcdma seçili facebook aplikasyonu var görünürde yapmam gereken hiç bir sıkıntı yok ama girmiyor işte anlamış değilim turkcelle gittim bugün yazılım atılması gerekio olabilir dediler :S telefonu alalı daha 2 hafta oldu

• quote:

quote:

quote:

Giremiyorsanız,
    ve aynı yerde

Girebiliyorsanız,

gsm-wcdma var wcdma seçili facebook aplikasyonu var görünürde yapmam gereken hiç bir sıkıntı yok ama girmiyor işte anlamış değilim turkcelle gittim bugün yazılım atılması gerekio olabilir dediler :S telefonu alalı daha 2 hafta oldu

Gsm-Wcdma seçili olması gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

Giremiyorsanız,
    ve aynı yerde

Girebiliyorsanız,

Eğer cihazınızda yoksa marketten facebook uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz.

• Android marketten juice defender tavsiye ederim, ayarlarından da aggresive seçmen tavsiye..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Giremiyorsanız,
    ve aynı yerde

Girebiliyorsanız,

Eğer cihazınızda yoksa marketten facebook uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz.

facebook uygulaması yüklü girerken yarıda kalıyor girmiyor sonra görünürde gerçekten hiç bir sıkıntı yok telefonda fakat girmiyor anlamış deilim çözemedim bir türlü

• telefonumda hiç bu simge cıkmadı H harfi çıkıyor 3g yerine turkcelli aradım 3g üyeliğiniz var dediler anlamış deilim kafayı yicem

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.