Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kim ne derse desin son 2 yılda (sanırım) çıkmış en iyi telefon neden mi?
    Bu telefonu mart veya şubat 2012'de aldım 475 Tl ye teknosadan ve şu gün bile fiyatı 450 TL civarında, o gün alamadığım 700-800 liralık telefonlar bile bugün 350-400 TL. yani ölü satışı bile 200-250 TL ye (telefon temizse) satabilirsiniz.
    Ve ayrıca defalarca düşmesine (hemde mermer, asfalt arnavut kaldırımı gibi zeminlere) hiçbir arızası yok.
    Dokunmatiği hala harika tuş takımı hala süper.

HTC'den vazgeçer miyim bundan sonra hiç sanmıyorum.

Tek bir sorunu var denebilir mevcut hafızası ufak olduğu için root istiyorum sanırım pek çok uygulama yüklemek için ama gerek duymuyorum. Facebook, twitter ,,whatsapp 1-2 bir şey daha sığıyor zaten.
  • BEN DİĞER HTC CHA CHA KONU BAŞLIĞINA YAZIYODUM , SONRADAN FARKETTİM BURAYI BURADANDA YAZMAK FAYDALI OLABİLİR
    Arkadaşlar telefonu 1,5 senedir kullanıyorum sanırım . Sıkıntıları var tabi ama ben memnunum , dokunmatik ekranlarda mesaj yazamadığım için bu telefon benim için gayet ideal .
    Telefonda genellikle arama,mesaj,whatsapp,twitter kullanıyorum .

Birkaç sıkıntım var eğer çözümünü bilenler yazarsa sevinirim .
    Telefonumun şarjı artık hızla bitmeye başladı , 3 saat twitter,whatsapp falan zorlasam şarj sıfırlanıcak gibi . Yeni batarya almak ne kadar işimize yarar ??

Ayrıca mesaj yazma kısmına gelirsek (SMS) , mesajı uzun yazıyosam ikinci mesaj mesaja geçerken bianda ilk mesajlara geri dönüyo .Yani ben 300 kere mesajlaştıysam en başına dönüyo mesajların . Çözümünü bilenler bunuda yazabilir mümkünse

Tabiki en önemli konu tuşlar . Tuşların bazıları artık 2-3 kez zorlayınca basıyor , bunun için garantiye yollamak gerek sanırım .

Bazen whatsappta foto yollarken bellek yetersiz uyarısı alıyorum , bunuda whatsappı uygulamalardan kapatınca çözebiliyorum .

Tavsiye olarak çok fazla uygulama yüklemeyin . Zaten 4square,twitter,whatsapptan sonra pek hafızanız kalmıyo . Bunlarında verilerini telefon hafızasına kaydediyo o yüzden sürekli verileri temizlemenizde fayda var . Google play hizmetleri 4square için gerekli gözüküyo sadece , 4square kullanmak isteyenlerin bilgisi olsun .
    Ayrıca otomatik güncelleştirme seçeneklerini kaldırın , kendiliğinden güncelleyerek hafızayı dolduruyo .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalSmoker -- 21 Ocak 2014; 16:03:11 >

• merhaba, aranızda shazam uygulamasını kullanan var mı? Telefonu rootlamadım. Sanırım bu yüzden de uygulama tam çalışmıyor. Sorunum şu: dinlettiğim müziği buluyor ancak telefonun fm radyo uygulamasını açıyorum sonra da shazamı ama radyo çalmayı durduruyor bu yüzden de şarkıyı bulamıyor. Shazamı kapattığımda radyo devam ediyor.
  • @RoyalSmoker

1.İlk olarak orjinal batarya alırsanız süre biraz daha uzar. Şahsen ben sabah 7de şarjdan çıkartıp akşam 9a kadar kullanıyorum. whatsapp twitter ve diğer uygulamalar açık şekilde. Batarya aldıktan sonra ekran parlaklıgını düşürün. Yüksek olması daha çok götürüyor. Daha sonra marketten advanced task killer adlı programı kurun. Gerekli ayarlar markette yazıyor. Bunun faydası olacaktır az çok.

2. soruna gelirsek mesaj kısmında aynı sorunu bende yaşıyorum. Sanırım bu mesajların birikmesinden kaynaklanıyor ya da hemen menüye girip yazmak için acele ediyoruz onun için olabilir.

3. Tuş konusunda ise tuş takımını değiştirebilirsiniz. Garantisi varsa gönderin 15güne saglam sekilde geri gelir. Yoksa telefoncular 20tl gibi bir ücrete yapıyorlar.

4.Whatsapp olayı son güncellemelerden sonra olmaya başladı. Bunun çözümünü henüz bulmuş değilim. Aynı şekilde programı kapatıp tekrardan açıyorum düzeliyor. Bulursanız bilgilendirin.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende HTC ChaCha kullanıyorum. Fakat şöyle bir sıkıntı var bazı uygulamalar ekranda ters dönüyor ve ekranı otomatik olarak döndür dediğimde dahi uygulamalar ters kalıyor. Örneğin BBM de ekranı düz bir şekilde göremiyorum. Bunun bir çözümü var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler...
  • Arkadaşlar telefonum sanırım patladı

Garantisi bitmişti zaten. Sınavlarımdan dolayı servise falan veremedim , şu sıra servise götürmeyi düşünüyorum .

Telefonum şarja takılı olarak hiç kapanmazken , şarjdan çıkartınca mesaj falan yazarken yada whatsapptan bişey yazarken bi anda ekran gidiyor telefon aniden kapanıyor .
    Sonrasında tekrar açınca %90-%100 arası gözüken şarjım bianda %5ten düşük hale geliyor .

Tahminimce ya içinde bi temassızlık var, yada batarya öldü .

Zaten tuş takımında problem vardı , bazı tuşlar basmıyodu .

Şuan batarya değişimi + tuş takımı yenilenmesi masrafı var gözüküyor .

Servise götürünce detaylı olarak masrafını falanda yazarım , yada bilenler varsa bilgilendirebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSmoker

Arkadaşlar telefonum sanırım patladı

Garantisi bitmişti zaten. Sınavlarımdan dolayı servise falan veremedim , şu sıra servise götürmeyi düşünüyorum .

Telefonum şarja takılı olarak hiç kapanmazken , şarjdan çıkartınca mesaj falan yazarken yada whatsapptan bişey yazarken bi anda ekran gidiyor telefon aniden kapanıyor .
    Sonrasında tekrar açınca %90-%100 arası gözüken şarjım bianda %5ten düşük hale geliyor .

Tahminimce ya içinde bi temassızlık var, yada batarya öldü .

Zaten tuş takımında problem vardı , bazı tuşlar basmıyodu .

Şuan batarya değişimi + tuş takımı yenilenmesi masrafı var gözüküyor .

Servise götürünce detaylı olarak masrafını falanda yazarım , yada bilenler varsa bilgilendirebilir

tahminen batarya bozulmuştur hocam %90 gösterip birden 5 de iniyorsa sorun bataryadandır bence

• bsliali kullanıcısına yanıt
    Telefonum 1 hafta serviste kaldı .

Tahmin ettiğimiz gibi batarya ölmüş , yeni batarya masrafı çıktı .

Tuş takımı pahalıymış , nette araştırdığımda tuzlu fiyatlar görmüştüm . Ama oda sorunluysa değiştirilcekti , sanırım oksitlenme falan yapmış , onuda temizleyerek temassızlığı giderilmiş .

Toplamda yeni batarya + tuş takımı temizliği 50 kağıda patladı

Şarj süresi normale döndü , günde 6-7 saat civarı götürüyo yine .
    Twitter , 4square , internet , whatsapp vs kullanımıyla .

Ayrıca hafıza sorunundan dolayı Root ayarlarıyla oynamayı düşünüyorum , kesin halloluyosa denemekte fayda var . Zaten Garanti süresi doldu .
    Sürekli verileri temizlemek zorunda kalıyoruz , 150 MB hafızasından dolayı .

• Arkadaşlar sesi çok kısık çıkıyor. Gelen çağrıları duyamıyorum. Bu konuda bir çözümünüz var mı?
  • RoyalSmoker kullanıcısına yanıt
    O hafiza olayi gercekten berbat bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala kullanan var mı ?

eski hattımı taktım buna. ne sıkıntılı telefonmuş bu yahu.. bedava verseler kullanılmayacak halde.

custom rom deniyorum ama onlar da biraz kasıyor
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.