Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonu 2 gün önce aldım iki kez şarjı bitirdim. bakmadığım özelliği kalmadı.
    İlk şarjını tam bitirip kapalıyken 12 saat yaptım. sonra yine tam bitirip kapalı şarj ettim dolunca söktüm. şimdi 3. şarjında.
    telefonu bir an bile elimden bırakmadım desem yeri. 3g ve wireless hep açık. facebook ve chat hep açık. Android market mükemmel resmen milyon tane bedava uygulama ve oyun var. marketten live messenger indirdim ve bilgisayarda kullandığımdan hiçbir farkı yok. messenger da sürekli açık. bu şekilde tam dolu şarjla 6 saat civarı gidiyor ( video çekimi, foto çekimi, konuşma, sürekli menüde gezme ayarları kurcalama ve buarada chat yapma facebook gezme ) telefonu açtıktan sonra pil menüsünde sayaç başlıyor ve telefon açıldığından beri kaç saat kaç dakika geçtiğini, kaç dakika uyku modunda kaldığını falan yazıyor.
    görmemiş gibi telefonu her dakika kurcalamayacak olursanız tahminim 2 güne yakın gider 3g wireless açık olarak.

telefonun geneline bakacak olursak ; inanılmaz kullanışlı, kaba olarak basit, ama gerektiğinde fazlasıyla detay bulabileceğiniz, kullanımı kolay ve hızlı bir telefon. arka planda çalışan programları kapatma özelliği yok, markette ücretsiz task managerler mevcut. ama öyle ki arkada çalışan uygulamalar telefonun performansını hiç etkilemiyor. ne olursa olsun ilk açtığınız hızını koruyor telefon. hiç göze batan bir kasmayla karşılaşmadım. genel olarak resmen iphone akıcılığında bir telefon.

klavyesinin kullanımı hakkında test videolarında olumsuz şeyler söyleniyordu. hayır, klavyenin en ufak bir kusuru yok. fn ve shift tuslarının kullanımı ve buna bağlı simgelerin seçimi çok rahat ve hızlı. ben resmen laptop hızında kullanıyorum klavyeyi. aydınlatması çok güzel ve ve tam kıvamında. ortam ışığı azaldığında (tam olarak seçmeye zorlanacağınız ışık ortamında) devreye giriyor. ekran parlaklığı da bi yandan ayarlanıyor tabii.

telefonun kişiselleştirme seçenekler harika, tam olarak kullanımınıza uygun ekranlar hazırlayabiliyorsunuz.

ekranın kendisi küçük ama işlevi büyük. çözünürlüğü çok güzel ve dokunmatiği çok hızlı ve rahat. ekranın yüzeyi parmağın çok rahat kayacağı şekilde hazırlanmış (ellerim nemlidir, normalde rahat kullanamam dokunmatik ekranları), hız ve hassasiyet olarak iphone a yakın. kesinlikle rahatsız edecek hiç birşeyi yok.
    buarada ekran multitouch, bunda da herhangi bir kusur yok.

gelelim şimdi kameraya.. İşte bir tek bu konuda olumlu olamayacağım. 5 megapixellik kamerasının fotoğraf çekimi standartların altında. ekranda dokunduğunuz yere odaklanması çok güzel özellik ama sonuç olarak çekilen foto kalitesi standartların altında. Video çekimi : vasat. maximum çözünürlük 720x480. bu çözünürlükte en parlak ışıkta bile kesintiler, ufak takılmalar oluyor. frame sayısı en ıyı ışıkta bile yeterli değil. hareketli çekimler vasat oluyor. 640x480 biraz daha iyi ama o da hız olarak tatminkar değil. 320x240 kalıyor geriye, ama onu da kullanırsanız :D Buarada entegre led flash var ve gördüğüm en etkililerinden.

Ses kayıt kalitesi : ses kaydında ve video kaydında mikrofon olarak telefonun arka kapağındaki özel mikrofonu kullanıyor. Daha iyisini görmedim desem yeridir.

Genel olarak : büyük ekran takıntısı olmayanlar, şarj problemi fazla olmayanlar, kamerayı çok önemsemeyenler için BENCE alınacak EN İYİ telefon. Resmen aşık oldum :)

• Hayırlı olsun arkadasım bende gecen gün aldım harika cihaz
  • Bende almayı düşünüyorum şuan karar aşamasındayı. benim için önemli olan görüntülü konuşma. skype ya da telefonla arayarak görüntülü konuşması nasıl acaba deneme olanağınız olduysa yorumlarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetufo

Bende almayı düşünüyorum şuan karar aşamasındayı. benim için önemli olan görüntülü konuşma. skype ya da telefonla arayarak görüntülü konuşması nasıl acaba deneme olanağınız olduysa yorumlarsanız sevinirim.

Ben henuz goruntulu konusamadim mobil sebeke uzerinden. Galiba desteklemiyor tam bilmiyorum
  • sagol whisper911 bugun teknosaya gittim ordaki elemanda bilemedi sagol cevap icin.
  • şebeke üzerinden görüntülü arama desteklemiyor cihaz bende onu düşünerek almıştım ama hayal kırıklıgına ugradım.
  • Hayırlı olsun. Görüntülü konuşma desteklemediğini bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam dostum bende dün aldım ama ekranda şimdi saatın yanında sadece kişiler ve iletiler olsun istiyorum digerlerini nasıl silicem yardım edermisin bana ilk açılış ekranı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayernM

selam dostum bende dün aldım ama ekranda şimdi saatın yanında sadece kişiler ve iletiler olsun istiyorum digerlerini nasıl silicem yardım edermisin bana ilk açılış ekranı yani

Aslında bende neo v almadan önce alsam nasıl olur falan diyordum neyse neo v aldım ama fiyatını vatanın sayfasında 580 tl görünce iyikide almadım dedim bu kadar çabuk değer kaybetmesi tabi üzücü olurdu.

Sorunun cevabı ben kullanmiyoru ama android ve olaylar aynıdır ekrana uzun bas titreşim olunca ekranda istemediğini altta çöp kutusu var oraya sürükle işlem tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

quote:

selam dostum bende dün aldım ama ekranda şimdi saatın yanında sadece kişiler ve iletiler olsun istiyorum digerlerini nasıl silicem yardım edermisin bana ilk açılış ekranı yani

Aslında bende neo v almadan önce alsam nasıl olur falan diyordum neyse neo v aldım ama fiyatını vatanın sayfasında 580 tl görünce iyikide almadım dedim bu kadar çabuk değer kaybetmesi tabi üzücü olurdu.

Sorunun cevabı ben kullanmiyoru ama android ve olaylar aynıdır ekrana uzun bas titreşim olunca ekranda istemediğini altta çöp kutusu var oraya sürükle işlem tamam.

eyvallah dostum çok teşekkür ettim :)

• beyler bide arkada çalışan progrmlara nasıl bakıyoruz;??
  • ayarlar-uygulama-çalışan hizmetler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

ayarlar-uygulama-çalışan hizmetler.

eyvallah dostum adamların kralısın
  • Hocam telefonu alalı epey olmuş, epeydir kullanıyorsun. Android marketteki tüm uygulamaları çalıştırıyor mu ? Ben ChaCha'yı daha Türkiye'ye gelmeden görmüş vurulmuştum. Fiyatı da çok iyi şu an. Nokia E5'i satıp almaya değer mi ? Mesela ekranın dik olarak kullanıldığı uygulamaları düzgün çalıştırıp çalıştırmadığını merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Hocam telefonu alalı epey olmuş, epeydir kullanıyorsun. Android marketteki tüm uygulamaları çalıştırıyor mu ? Ben ChaCha'yı daha Türkiye'ye gelmeden görmüş vurulmuştum. Fiyatı da çok iyi şu an. Nokia E5'i satıp almaya değer mi ? Mesela ekranın dik olarak kullanıldığı uygulamaları düzgün çalıştırıp çalıştırmadığını merak ediyorum.

valla dostum benim bi arkadasım iphone 4 kullanıyordu sonra arabasına lazım oldu para sattı benimkini gördü telefonu hemen dedi gidip alalım valla dik konumdaykende baya rahat ve iyi telefon nokia ile kıyaslamak bence imkansız çünkü android bambaşka birşey ben telefona bir sürü şey indirdim hiç banamasın demedi maşallah tek kötü yönü bu da her akıllı telefon gibi 1 gün gidiyor şarjı

• quote:

quote:

Hocam telefonu alalı epey olmuş, epeydir kullanıyorsun. Android marketteki tüm uygulamaları çalıştırıyor mu ? Ben ChaCha'yı daha Türkiye'ye gelmeden görmüş vurulmuştum. Fiyatı da çok iyi şu an. Nokia E5'i satıp almaya değer mi ? Mesela ekranın dik olarak kullanıldığı uygulamaları düzgün çalıştırıp çalıştırmadığını merak ediyorum.

valla dostum benim bi arkadasım iphone 4 kullanıyordu sonra arabasına lazım oldu para sattı benimkini gördü telefonu hemen dedi gidip alalım valla dik konumdaykende baya rahat ve iyi telefon nokia ile kıyaslamak bence imkansız çünkü android bambaşka birşey ben telefona bir sürü şey indirdim hiç banamasın demedi maşallah tek kötü yönü bu da her akıllı telefon gibi 1 gün gidiyor şarjı

Mesela; ben kullanmıyorum ama örnek olarak göstereceğim.

Uygulamanın ekranı dikey ya, Chacha'nın daha kare bir çözünürlüğü var. Bu uygulamayı çalıştırıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 6 Mart 2012; 13:26:00 >

• arkadaşlar on numara telefon.kesinlikle tavsiye ediyorum.Uygulama konusunda ben yükleyemedığım uygulama görmedim ancak arada bir yeterli hafıza sorunu verebiliyor bunuda sd karta taşıyarak halledebiliyorsunuz.Uygulamalarda ki problem su oluyor.Ekran yatay oldugundan bazı uygulamaları yukledığınızde yatay olarak çıkıyor karşınıza.Chacha buna göre dizayn edilmediğinden tuşlarla uyum sıkıntı olabiliyor.Ancak bu alışılabilecek bir durum.Cihazda ayrıca çok önemli olmamakla birlikte ısınma problemı var ama bu hiç bir sıkıntı çıkarmıyor.Hiç bir şekilde takılma vs problemi yok.
    Chachanın malzemesi çok hassas dolayısıyla hemen çizilebiliyor.Bunuda kılıfla halledebiliyorsunuz.Şık değişik emsali olmayan güzel kullanışlı bir telefon.Bana göre eksileri:
    -Ekranın biraz küçük olmasından ve yatay olmasından ötürü bazı uygulamaların yatay olması.
    -Şarjın yaklaşık bir gün gitmesi(çoğu uygulama açıkken,3g vs)
    -Malzemesinden ötürü çabuk çizilmesi.
    -ısınma problemi(çok önemli sayılmaz.Ancak yazayım gördüklerimi ddedim)
    Ben vatan bilgisayatdan 503 liraya aldım ve resmen cihaza aşığım.Bu telefonu çoluğuma cocuguma miras bırakıcam :)))

• quote:

quote:

quote:

Mesela; ben kullanmıyorum ama örnek olarak göstereceğim.

Uygulamanın ekranı dikey ya, Chacha'nın daha kare bir çözünürlüğü var. Bu uygulamayı çalıştırıyor mu?

onu denemeden bilemezsin dostum ama buda whatsapp gibi bişeyse eğer o normal durur çevirmiyo mesela onu

• hocam 503 liraya ne zaman aldınız şuan en uygunu hepsibradada ve 550 civarı???
  • htc cha cha almak istiyorum; ama kafama takılan birkaç soru var:
    1. görüntülü görüşme yapılabiliyor mu,şebeke üzerinden yapılmadığı söyleniyor; skype tarzı programlarla görüntülü görüşme yapma imkanımız var mı?
    2.HTC ChaCha Android Gingerbread sürümü ile piyasaya sürüldü;htc chacha android icecream sürümüne yükseltilecek mi?
    bu iki sorumu açıklayıcı ve net bir şekilde cevaplarsanız sevinirim.
    Saygılar.

benim için ilk sorunun cevabı çok önemli cevaplarsanız sevinirim; çünkü hep söylentiler var hiç kimse ben yaptım oldu demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydorlion -- 9 Mart 2012; 17:58:03 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.