Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 479 liraya aldım. Çok hoşuma gitti lan, acayip güzel :D

Lakin tuş açamıyorum biri aramadan ya da mesaj gelmeden. Tuş kilidini nasıl açıyoruz ? Bir de Mac Adress'i nasıl buluyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Bugün 479 liraya aldım. Çok hoşuma gitti lan, acayip güzel :D

Lakin tuş açamıyorum biri aramadan ya da mesaj gelmeden. Tuş kilidini nasıl açıyoruz ? Bir de Mac Adress'i nasıl buluyoruz ?

hayırlı olsun öncelikle o fiyata bidaha bulunmaz zaten tuş kilidi için üstteki açma tuşuna 1 kez bastığında ekran ışığı yanacak ve halkayı yukarı kaldırarak tuşları açacaksın (tabi sorduğun bu ise )
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

hayırlı olsun öncelikle o fiyata bidaha bulunmaz zaten tuş kilidi için üstteki açma tuşuna 1 kez bastığında ekran ışığı yanacak ve halkayı yukarı kaldırarak tuşları açacaksın (tabi sorduğun bu ise )

Sağol hocam, evet öyleymiş buldum bu iki ayarı da...

Şimdi indirdiğim dosyaları hafıza kartına mı, yoksa telefon hafızasına mı indireceğime dair ayarı yapmak istiyorum.

Facebook tuşu güzel de içeriği kullanışsız. Oraya diğer Facebook uygulamasını atayabilir miyim onu merak ediyorum.

İnternete bağlanırken WiFi'den mi yoksa Wap'tan mı bağlanacağımı seçebileceğim bir ayar var mı bir de ?

Bu konu aktif olduğu için buraya yazıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Sağol hocam, evet öyleymiş buldum bu iki ayarı da...

Şimdi indirdiğim dosyaları hafıza kartına mı, yoksa telefon hafızasına mı indireceğime dair ayarı yapmak istiyorum.

Facebook tuşu güzel de içeriği kullanışsız. Oraya diğer Facebook uygulamasını atayabilir miyim onu merak ediyorum.

İnternete bağlanırken WiFi'den mi yoksa Wap'tan mı bağlanacağımı seçebileceğim bir ayar var mı bir de ?

Bu konu aktif olduğu için buraya yazıyorum.

dosyalar bende otomatik hafıza kartına yükleniyor hiçbir ayar falan yapmadım otomatik sanırım o

facebook tuşu sadece durum paylaşma ve basılı tutunca yer bildirimi için ayarlı değişmiyor

ayarlardan kablosuz özelliği ve ağlar oradan mobil şebeke aktif yapıp kapatabilirsin kapatırsan telefon internete bağlanmaz wifi bağlanırsan sadece onu kullanır

başka sorun olursa özeldende sorabilirsin

• siyahı gelecekmi bunun ya hastası oldum
    http://www.unbox.ph/gadget/htc-chacha-hands-on/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypocrisy -- 12 Mart 2012; 0:39:23 >
  • arkadaşım bende dün tanıştım cha cha ile yakından yalnız kaldırmak istediğim ama kaldıramadığım halka ekran kilidi var.bunu kaldırmam mümkünmü acaba?yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

siyahı gelecekmi bunun ya hastası oldum

istanbul bilişim internet sitesinde siyah renkli görünüyor ama stok varmı bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dygkrkmz

arkadaşım bende dün tanıştım cha cha ile yakından yalnız kaldırmak istediğim ama kaldıramadığım halka ekran kilidi var.bunu kaldırmam mümkünmü acaba?yardımcı olursan sevinirim

malesef o sense arayüzün simgesi gibi bişey zaten kaldırılmıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

siyahı gelecekmi bunun ya hastası oldum

istanbul bilişim internet sitesinde siyah renkli görünüyor ama stok varmı bilmiyorum

dün gittim baktım bırak siyahı beyaz bile yok, ne gerizekalı şirket ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypocrisy -- 12 Mart 2012; 10:01:10 >

• Beyler bataryası kaçıncı şarjdan sonra gerçek performansına kavuşur ? 7 saatten fazla gitmedi şarjı...3.şarjda şuan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deplesmanfatihi

Beyler bataryası kaçıncı şarjdan sonra gerçek performansına kavuşur ? 7 saatten fazla gitmedi şarjı...3.şarjda şuan...

kullanma miktarınıza bağlı şarjın az gitmesi ama sizin aşırı az gidiyor problem olabilir bataryada falan 7 saat çok çok az bir rakam...wifi ile nete girip çok fazla mesajlaştığımda 1 gün rahat çıkartıyor ama nete girmeyip mesaj attığımda 2 gün kesin gidiyor şarj bende problem var gibi
  • quote:

quote:

Beyler bataryası kaçıncı şarjdan sonra gerçek performansına kavuşur ? 7 saatten fazla gitmedi şarjı...3.şarjda şuan...

kullanma miktarınıza bağlı şarjın az gitmesi ama sizin aşırı az gidiyor problem olabilir bataryada falan 7 saat çok çok az bir rakam...wifi ile nete girip çok fazla mesajlaştığımda 1 gün rahat çıkartıyor ama nete girmeyip mesaj attığımda 2 gün kesin gidiyor şarj bende problem var gibi

Tlfu alalı 3gün oldu...paso inceliyorum ondan heralde...şuan 14 saat oldu bitmedi bakalım nolur...tşk ederim

• teli ne kadar çok kurcalarsan o kadar az gider ondan normal benim bazen 9 saat bazende 3gün gidiyor.
  • quote:

benimki bir ay oldu 1 gün gidiyor hala dostum
  • Almayı düşünenlerden "Uygulama Yüklemeyi Sevenler" için önemli bir not düşeyim;

Internal memory (Dahili telefon hafızası) = 150 MB

İlk defa kullanmaya başladığınızda yüklü gelen default uygulamalarla kullanıcıya kalan 45-55MB arası bir alandır.
    (Bu konuyla ilgili yazımın altındaki notu okumanızı öneririm.)

Konuya yabancı olanlar için biraz açayım;
    Siz gidip 32GB Micro-SDHC Hafıza kartı taksanız dahi, bu dahili alanın düşük oluşu sizin için ayrı bir önem taşır.
    Telefonun verimliliğini artıran, gündelik hayatta kullanacağınız birçok kullanışlı uygulama, internal'a kurulmak isteyecektir ve SD karta taşınamayacaktır.
    Yani bu ~50MB asla yetmeyecektir. Hatta 30MB lık alanınız kalmış olsa, 35MB lık bir uygulama çekemiyorsunuz marketten. O nedenle bu konu ilerleyen zamanlarda daha fazla uygulamalar kurdukça başınızı ağrıtabilir. Almadan önce bilginiz olsun.

Ben cihazı araştırırken bu dahili hafıza bilgisi, hiçbir tanıtım ve satış sitesinde yoktu. Sadece gsmarena'da, orada da yorumlarda kullanıcıların yazdığını gördüm sonradan.Teknik anlamda bu eksik, tam bir hayal kırılığı oldu benim için, nitekim Ram 512mb oluşundan, dahilinin de iyi olacağı düşüncesiyle hareket etmiştim.

Ancak;
    Android-Q klavye segmenti içinde bakarsak;
    Tasarımına, klavye ergonomisine, ekran keskinliğine (222ppi) hayran kalacaksınız.. hatta okuyoruz, aşık olanlar da var :))

Meraklısına Önemli Not:

Bu konuyla ilgili araştırmalarım sürmektedir. Siz de "HTC SWAP INTERNAL MEMORY" anahtar kelimeleriyle araştırma yapabilirsiniz. Android camiasında derin devlet bir konudur. SD kartı, internal gibi kullanmak üzere yapılan bir hokkabazlıktır. Çalışırsa can'dır, çalışmazsa bizim için tatlı bir hayal olarak kalacaktır. Yöntem ROOT gerektirir. Root ise S-OFF gerektirir. S-OFF 'da HTC nin Bootloader kilidinin iptaliyle mümkündür. Bootloader'ı kaldırmak, htcdev.com adresinde kapsamlıca yayınlanmıştır. Nitekim XDA forumunda da konuşuluyor, ilgili cihazların Avrupa sürümlerde Rom hatası almaktayız. Bunun bir olabilitesi var. Ancak sonra da S-OFF yapabilmek için, rivayetler ışığında XTC Clip kablosuyla başka bir cambazlık vuku bulacağından ötürü, ben bu serüverinde pek mesafe kat edemedim..

Cihazı alalı 3-4 gün oldu. Henüz cihazımı bilinen usb kablo yöntemleriyle S-OFF yapamadığım için ben de hala araştırma-geliştirme aşamasındayım. Sizlerin root girişimlerini ve deneyimlerini paylaştığınız ölçüde merakla izleyeceğim. Başlık takibimdedir. )

Tüm ChaCha severlere sevgilerimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 13 Mart 2012; 17:00:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

Almayı düşünenlerden "Uygulama Yüklemeyi Sevenler" için önemli bir not düşeyim;

Internal memory (Dahili telefon hafızası) = 150 MB

İlk defa kullanmaya başladığınızda yüklü gelen default uygulamalarla kullanıcıya kalan 45-55MB arası bir alandır.
    (Bu konuyla ilgili yazımın altındaki notu okumanızı öneririm.)

Konuya yabancı olanlar için biraz açayım;
    Siz gidip 32GB Micro-SDHC Hafıza kartı taksanız dahi, bu dahili alanın düşük oluşu sizin için ayrı bir önem taşır.
    Telefonun verimliliğini artıran, gündelik hayatta kullanacağınız birçok kullanışlı uygulama, internal'a kurulmak isteyecektir ve SD karta taşınamayacaktır.
    Yani bu ~50MB asla yetmeyecektir. Hatta 30MB lık alanınız kalmış olsa, 35MB lık bir uygulama çekemiyorsunuz marketten. O nedenle bu konu ilerleyen zamanlarda daha fazla uygulamalar kurdukça başınızı ağrıtabilir. Almadan önce bilginiz olsun.

Ben cihazı araştırırken bu dahili hafıza bilgisi, hiçbir tanıtım ve satış sitesinde yoktu. Sadece gsmarena'da, orada da yorumlarda kullanıcıların yazdığını gördüm sonradan.Teknik anlamda bu eksik, tam bir hayal kırılığı oldu benim için, nitekim Ram 512mb oluşundan, dahilinin de iyi olacağı düşüncesiyle hareket etmiştim.

Ancak;
    Android-Q klavye segmenti içinde bakarsak;
    Tasarımına, klavye ergonomisine, ekran keskinliğine (222ppi) hayran kalacaksınız.. hatta okuyoruz, aşık olanlar da var :))

Meraklısına Önemli Not:

Bu konuyla ilgili araştırmalarım sürmektedir. Siz de "HTC SWAP INTERNAL MEMORY" anahtar kelimeleriyle araştırma yapabilirsiniz. Android camiasında derin devlet bir konudur. SD kartı, internal gibi kullanmak üzere yapılan bir hokkabazlıktır. Çalışırsa can'dır, çalışmazsa bizim için tatlı bir hayal olarak kalacaktır. Yöntem ROOT gerektirir. Root ise S-OFF gerektirir. S-OFF 'da HTC nin Bootloader kilidinin iptaliyle mümkündür. Bootloader'ı kaldırmak, htcdev.com adresinde kapsamlıca yayınlanmıştır. Nitekim XDA forumunda da konuşuluyor, ilgili cihazların Avrupa sürümlerde Rom hatası almaktayız. Bunun bir olabilitesi var. Ancak sonra da S-OFF yapabilmek için, rivayetler ışığında XTC Clip kablosuyla başka bir cambazlık vuku bulacağından ötürü, ben bu serüverinde pek mesafe kat edemedim..

Cihazı alalı 3-4 gün oldu. Henüz cihazımı bilinen usb kablo yöntemleriyle S-OFF yapamadığım için ben de hala araştırma-geliştirme aşamasındayım. Sizlerin root girişimlerini ve deneyimlerini paylaştığınız ölçüde merakla izleyeceğim. Başlık takibimdedir. )

Tüm ChaCha severlere sevgilerimle

dostum yorumun güzel ancak daha dün telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm ve 116 küsür mb boş alan vardı cihazda şu anda uygulamaları yükledim 76 mb boş alan var üstelik uygulamaların mbı yüksek olduğunda otomatik olarak karta yükleme yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsliali -- 13 Mart 2012; 18:11:06 >

• quote:

dostum yorumun güzel ancak daha dün telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm ve 116 küsür mb boş alan vardı cihazda şu anda uygulamaları yükledim 76 mb boş alan var üstelik uygulamaların mbı yüksek olduğunda otomatik olarak karta yükleme yapıyor

Ne mutlu size :)

Evet şu şekilde dediğiniz doğrudur; Oyunlar ekseriyetli SD karta taşınabilmektedir. Ancak sistem üzerine iş yapan yazılımlarda durum farklı ne yazık ki.
    Ben de dropbox,sugar sync, myphone explorer türü sistem üzerinde işlevsel aplikasyonlarda var. O nedenle aslında telefonun uygulama açısından kararlı hale gelmesi sizin internal' ı 116mb dan 50' lere indirebilmektedir.

Keza bende şuan 39mb görünüyor. İçim daraldı. Valla şuan itibariyle fabrika ayarlarına dönesim geldi :)

Selamlar

• arkadaşlar bşey soracaktım.bende aldım bu telefondan.vodafone kullanıyorum yalnız bir sorun çıkarıyor.sık sık şebeke gidiyor.vodafone simkartlarda yaptığını söylediler bu hatayı.sizlerde de oluyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: **curtadam**

arkadaşlar bşey soracaktım.bende aldım bu telefondan.vodafone kullanıyorum yalnız bir sorun çıkarıyor.sık sık şebeke gidiyor.vodafone simkartlarda yaptığını söylediler bu hatayı.sizlerde de oluyor mu acaba?

hattım türkcell şimdiye kadar dediğiniz gibi sorun yaşamadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: **curtadam**

arkadaşlar bşey soracaktım.bende aldım bu telefondan.vodafone kullanıyorum yalnız bir sorun çıkarıyor.sık sık şebeke gidiyor.vodafone simkartlarda yaptığını söylediler bu hatayı.sizlerde de oluyor mu acaba?

hattım türkcell şimdiye kadar dediğiniz gibi sorun yaşamadım

evet diğer iki operatörde böyle sıkıntı yokmuş.vodafone da niye böyle oluyor anlmadım :((
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.