Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalem pil ile telefonu şarj eden cihazlar bataryaya zarar verir mi bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

Almayı düşünenlerden "Uygulama Yüklemeyi Sevenler" için önemli bir not düşeyim;

Internal memory (Dahili telefon hafızası) = 150 MB

İlk defa kullanmaya başladığınızda yüklü gelen default uygulamalarla kullanıcıya kalan 45-55MB arası bir alandır.
    (Bu konuyla ilgili yazımın altındaki notu okumanızı öneririm.)

Konuya yabancı olanlar için biraz açayım;
    Siz gidip 32GB Micro-SDHC Hafıza kartı taksanız dahi, bu dahili alanın düşük oluşu sizin için ayrı bir önem taşır.
    Telefonun verimliliğini artıran, gündelik hayatta kullanacağınız birçok kullanışlı uygulama, internal'a kurulmak isteyecektir ve SD karta taşınamayacaktır.
    Yani bu ~50MB asla yetmeyecektir. Hatta 30MB lık alanınız kalmış olsa, 35MB lık bir uygulama çekemiyorsunuz marketten. O nedenle bu konu ilerleyen zamanlarda daha fazla uygulamalar kurdukça başınızı ağrıtabilir. Almadan önce bilginiz olsun.

Ben cihazı araştırırken bu dahili hafıza bilgisi, hiçbir tanıtım ve satış sitesinde yoktu. Sadece gsmarena'da, orada da yorumlarda kullanıcıların yazdığını gördüm sonradan.Teknik anlamda bu eksik, tam bir hayal kırılığı oldu benim için, nitekim Ram 512mb oluşundan, dahilinin de iyi olacağı düşüncesiyle hareket etmiştim.

Ancak;
    Android-Q klavye segmenti içinde bakarsak;
    Tasarımına, klavye ergonomisine, ekran keskinliğine (222ppi) hayran kalacaksınız.. hatta okuyoruz, aşık olanlar da var :))

Meraklısına Önemli Not:

Bu konuyla ilgili araştırmalarım sürmektedir. Siz de "HTC SWAP INTERNAL MEMORY" anahtar kelimeleriyle araştırma yapabilirsiniz. Android camiasında derin devlet bir konudur. SD kartı, internal gibi kullanmak üzere yapılan bir hokkabazlıktır. Çalışırsa can'dır, çalışmazsa bizim için tatlı bir hayal olarak kalacaktır. Yöntem ROOT gerektirir. Root ise S-OFF gerektirir. S-OFF 'da HTC nin Bootloader kilidinin iptaliyle mümkündür. Bootloader'ı kaldırmak, htcdev.com adresinde kapsamlıca yayınlanmıştır. Nitekim XDA forumunda da konuşuluyor, ilgili cihazların Avrupa sürümlerde Rom hatası almaktayız. Bunun bir olabilitesi var. Ancak sonra da S-OFF yapabilmek için, rivayetler ışığında XTC Clip kablosuyla başka bir cambazlık vuku bulacağından ötürü, ben bu serüverinde pek mesafe kat edemedim..

Cihazı alalı 3-4 gün oldu. Henüz cihazımı bilinen usb kablo yöntemleriyle S-OFF yapamadığım için ben de hala araştırma-geliştirme aşamasındayım. Sizlerin root girişimlerini ve deneyimlerini paylaştığınız ölçüde merakla izleyeceğim. Başlık takibimdedir. )

Tüm ChaCha severlere sevgilerimle

Cihazı yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve Bootloader dahil 10 a yakın program denedim ancak Cihazı S-OFF yada ROOT yapamadım artık uğraşmaktan da vazgeçtim zaten arada sıra bakıyom gelişme varmı diye okadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nautilus20

quote:

İlk defa kullanmaya başladığınızda yüklü gelen default uygulamalarla kullanıcıya kalan 45-55MB arası bir alandır.

Siz gidip 32GB Micro-SDHC Hafıza kartı taksanız dahi, bu dahili alanın düşük oluşu sizin için ayrı bir önem taşır.
    Telefonun verimliliğini artıran, gündelik hayatta kullanacağınız birçok kullanışlı uygulama, internal'a kurulmak isteyecektir ve SD karta taşınamayacaktır.
    Yani bu ~50MB asla yetmeyecektir. Hatta 30MB lık alanınız kalmış olsa, 35MB lık bir uygulama çekemiyorsunuz marketten. O nedenle bu konu ilerleyen zamanlarda daha fazla uygulamalar kurdukça başınızı ağrıtabilir. Almadan önce bilginiz olsun.

Ben cihazı araştırırken bu dahili hafıza bilgisi, hiçbir tanıtım ve satış sitesinde yoktu. Sadece gsmarena'da, orada da yorumlarda kullanıcıların yazdığını gördüm sonradan.Teknik anlamda bu eksik, tam bir hayal kırılığı oldu benim için, nitekim Ram 512mb oluşundan, dahilinin de iyi olacağı düşüncesiyle hareket etmiştim.

Ancak;
    Tasarımına, klavye ergonomisine, ekran keskinliğine (222ppi) hayran kalacaksınız.. hatta okuyoruz, aşık olanlar da var :))

Meraklısına Önemli Not:

Bu konuyla ilgili araştırmalarım sürmektedir. Siz de "HTC SWAP INTERNAL MEMORY" anahtar kelimeleriyle araştırma yapabilirsiniz. Android camiasında derin devlet bir konudur. SD kartı, internal gibi kullanmak üzere yapılan bir hokkabazlıktır. Çalışırsa can'dır, çalışmazsa bizim için tatlı bir hayal olarak kalacaktır. Yöntem ROOT gerektirir. Root ise S-OFF gerektirir. S-OFF 'da HTC nin Bootloader kilidinin iptaliyle mümkündür. Bootloader'ı kaldırmak, htcdev.com adresinde kapsamlıca yayınlanmıştır. Nitekim XDA forumunda da konuşuluyor, ilgili cihazların Avrupa sürümlerde Rom hatası almaktayız. Bunun bir olabilitesi var. Ancak sonra da S-OFF yapabilmek için, rivayetler ışığında XTC Clip kablosuyla başka bir cambazlık vuku bulacağından ötürü, ben bu serüverinde pek mesafe kat edemedim..

Cihazı alalı 3-4 gün oldu. Henüz cihazımı bilinen usb kablo yöntemleriyle S-OFF yapamadığım için ben de hala araştırma-geliştirme aşamasındayım. Sizlerin root girişimlerini ve deneyimlerini paylaştığınız ölçüde merakla izleyeceğim. Başlık takibimdedir. )

Cihazı yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve Bootloader dahil 10 a yakın program denedim ancak Cihazı S-OFF yada ROOT yapamadım artık uğraşmaktan da vazgeçtim zaten arada sıra bakıyom gelişme varmı diye okadar.

Bende de enerji tükenmek üzere..
    Nitekim bugün doğubankta htc'lere 30TL ye custom rom yükleme yapıldığını öğrendim.
    Chacha ya yapıyorlar mı bilmiyorum ama önceki trend htc modellere yapıyorlar anlaşılan.

Tamam.. ekmek parası anlıyorum ama, biz alışmışız bu yaşa kadar, root'u boot'u format'ı jailbreak'i varsa kendi kendimize yapmaya, hatta yapamayanlara öğretmeye.. zoruma gidiyor 30TL verip hazıra konmak.

• quote:

quote:

quote:

Ancak;

Meraklısına Önemli Not:

Bende de enerji tükenmek üzere..
    Nitekim bugün doğubankta htc'lere 30TL ye custom rom yükleme yapıldığını öğrendim.
    Chacha ya yapıyorlar mı bilmiyorum ama önceki trend htc modellere yapıyorlar anlaşılan.

Tamam.. ekmek parası anlıyorum ama, biz alışmışız bu yaşa kadar, root'u boot'u format'ı jailbreak'i varsa kendi kendimize yapmaya, hatta yapamayanlara öğretmeye.. zoruma gidiyor 30TL verip hazıra konmak.

Yazık günah 30 TL'ye. Bizim cihazın kullanıcı sayısı az olduğu için destek de yetersiz kalıyor Android forumlarında sanki HTC nin böyle bir modeli yok gibi kullanan ve destek veren sayısı çok az.

• quote:

Yazık günah 30 TL'ye. Bizim cihazın kullanıcı sayısı az olduğu için destek de yetersiz kalıyor Android forumlarında sanki HTC nin böyle bir modeli yok gibi kullanan ve destek veren sayısı çok az.

Katılıyorum. Bu telefon pek yaygın olmadığından developerlar da pek uğraşmıyorlar.

Developer 'lar bir kenara dursun. Chacha kullanıcısı olarak başımıza gelene bakın.

İstanbul Tahtakalede "Yıldız Han" diye bir yer var. Bilenler bilir, cep telefonlarının her bir vidasına kadar tüm yedek parçalarını hemen her tamirci oradan alır.
    6-7 kattaki hemen hemen tüm dükkanlara uğradık. HTC Chacha için aksesuar,pil filan bakıyordum..
    İnanırmasınız.. sadece "ekran koruyucusu film" bulabildim. tanesi 2,5tl :)
    Yanımdaki arkadaşım da sensation için silikon kılıf bulamadı. Ama yine sensation daha bir yaygındı. Chacha da durumlar çok kötü :) yine en çok aksesuar için gittigidiyor,ebay filan bakınmak gerekti.

Yani özetle.. ChaCha iyi güzel de.. cihazı hala root edemiyoruz :)

• Ben Denizli 'de oturuyorum telefonumu görenlerin %99 bu modelden bihaber. Gelen ilk soruda bu telefon neden yamuk ?
  • quote:

Ben Denizli 'de oturuyorum telefonumu görenlerin %99 bu modelden bihaber. Gelen ilk soruda bu telefon neden yamuk ?

Ben de bir iphone 'cudan aldım böyle bir feedback.
    Bu telefon tasarım ödüllü diyince pek bi sustu.. yazık üzüldüm sonra.. elindekine 2 milyar vermiş bir adama kavga da söylenmezdi bu :))
  • Sen baya aşağılamışın adamı :) satmıştır belki iphone'nu.
  • quote:

Sen baya aşağılamışın adamı :) satmıştır belki iphone'nu.

haha belkide..
    Onların durumu da bir yerde iyi aslında. İşportadaki tezgahlarda bile iphone aksesuarı var.. adamların ekipman sıkıntısı yok. Herkes biliyor heryerde satılıyor.
    Gel gör ki, kullanıcı portfoyü bu durumun tam tersine " en iyisi benim olmalı.. zaten öyle de " zihniyetindeler..
    Eli yüzü düzgün iphone'cuları tenzih ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 15 Mart 2012; 0:21:16 >
  • Bence İphone kullananların büyük bir bölümü keriz çünkü 5 liralık kılıfları 70 80 liraya satıyorum ne güzelde alıyolar :)
  • quote:

Bence İphone kullananların büyük bir bölümü keriz çünkü 5 liralık kılıfları 70 80 liraya satıyorum ne güzelde alıyolar :)

gerçi sen daha acımasız çıktın
    doğru söze nedir ki
  • Root nedir, ne değildir? Neden gereklidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Root nedir, ne değildir? Neden gereklidir?

Akıllı telefonlarımızı üreten firmalar, cihazlarımızda kullandıkları işletim sistemi olan Android 'deki bazı klasorlerin erişimini, cihaz kullanıcısının ve yüklü yazılımların güvenliklerini garanti etmek amacıyla, yine biz son kullanıcılara ve yüklediğimiz bazı uygulamalara bu hakları kapatmış durumdadırlar. Sağladıkları garantiyi de bu koşullar altında sürdürmektedirler.

Bu asla kötü birşey değildir, aksine kişisel bilgilerimizin gizliliğini en üst düzeyde tutmak amaçlanmaktadır.
    Ama bu bize sunulandan daha akıllı olan cihazları biz, bu şekilde kabiliyetleri kısıtlanmış olarak kullanmak istemeyiz.

İşte bu noktada root işlemi devreye girer.

Root adı verilen hadisede,
    Üretici firmanın koyduğu bu kısıtlamalar ortadan kaldırılarak, kısıtlanan o alanlara erişim sağlarız. Yani literatür adıyla cihazın gerçek sahibi olmuş oluruz. Dolayısıyla üretici firma garantisi sona ermiş olur.

Bunu yapmak istemenin bazı nedenleri vardır.

Aklıma gelenlerden birkaçını sıralıyayım,

Custom Rom Yükleme ( Özelleştirilmiş arayüze ve içeriğe sahip modifikasyonlu android sistemler/romlar )

Bazı özel programları kullanma isteği ( Örneğin; Titanium Backup programı oldukça işlevseldir, yedek alma/geri yükleme özelliklerini sadece rootlu sistemlerde sağlar. )

Ayrıca Micro-SD hafıza kartını internal hafıza gibi kullanmak gibi sistem üzerinde oluşturulabilecek farklılıklar için root yetkisine sahip olmak gerekmektedir.

Şuan için "root neden gereklidir" sorusu için aklıma gelenler bunlar.
    Bunların altına başka maddelerde sıralanabilir.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 16 Mart 2012; 1:31:03 >

• ebayda envai çeşit kaplama ve kılıf var bi bakın derim;
    kanatlıhttp://www.ebay.com/itm/110829555174?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    kırmızıhttp://www.ebay.com/itm/370538962259?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    kamuflajhttp://www.ebay.com/itm/370570838426?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    ben siyah gelirse alacağım veya getirmeye çalışacağım dışardan, hd2 yi kardeşime verip sony ux390 + chacha kombinasyonu deniycem

• quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

ebayda envai çeşit kaplama ve kılıf var bi bakın derim;
    kanatlıhttp://www.ebay.com/itm/110829555174?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    kırmızıhttp://www.ebay.com/itm/370538962259?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    kamuflajhttp://www.ebay.com/itm/370570838426?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    ben siyah gelirse alacağım veya getirmeye çalışacağım dışardan, hd2 yi kardeşime verip sony ux390 + chacha kombinasyonu deniycem

ilk resimdeki çok güzel durmuş telefonda

• tşk ya bişey daha war.bunun galerisi sewmedim ben.kendime özel albüm yapamıyom.başka telden aldığım resimler bütün dosyada oluyo.herhengı bırınden sılıncede hepsinden siliniyo.yoksa benmi yapamıyom
  • Kendi tarayicisiyla internet deneyimi nasildir?

Fruit ninja oynanabiliyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Micheal Owen

Kendi tarayicisiyla internet deneyimi nasildir?

Internet tarayıcısında multi-touch oldukça işe yarıyor ki q klavye android serisinde multi touch özelliği olan tek cihaz chacha.
    Ama ekran boyutu nedeniyle bu tip yatay bir ekranda çok konforlu bir sörf sağladığını söyleyemem. Genel itibariyle benim işimi görüyor.

Ben Fruit Ninja'da bir takım takılmalar ve dokunmatik gecikmeler yaşıyorum. Oyun zevkini öldürdüğü için deneyip sildim. Kullandığım ekran koruyucu filmin dokunmatik hassasiyeti azalttığına dair bir söylenti duydum, başka bir oyunda buna rastlamadım o nedenle hurafe de olabilir. Diğer arkadaşların deneyimlerine bağlı karar vermek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 17 Mart 2012; 23:53:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Micheal Owen

Kendi tarayicisiyla internet deneyimi nasildir?

Internet tarayıcısında multi-touch oldukça işe yarıyor ki q klavye android serisinde multi touch özelliği olan tek cihaz chacha.
    Ama ekran boyutu nedeniyle bu tip yatay bir ekranda çok konforlu bir sörf sağladığını söyleyemem. Genel itibariyle benim işimi görüyor.

Ben Fruit Ninja'da bir takım takılmalar ve dokunmatik gecikmeler yaşıyorum. Oyun zevkini öldürdüğü için deneyip sildim. Kullandığım ekran koruyucu filmin dokunmatik hassasiyeti azalttığına dair bir söylenti duydum, başka bir oyunda buna rastlamadım o nedenle hurafe de olabilir. Diğer arkadaşların deneyimlerine bağlı karar vermek gerek.

Bende vodafone 858 smart var. bugun belki bunu alabilirim. benimkinin ekrani 2.8 inc. cha cha 2.6 aralarinda fark olurmu?

İnternet benim ivin cok onemli opera mini ile ve cha cha tabani ne arm v11 mi? HTML 5 Destekliyormus yani flash kalksa bile oynatirmis dogrumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: **curtadam**

quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

Orijinalden alıntı: **curtadam**

arkadaşlar bşey soracaktım.bende aldım bu telefondan.vodafone kullanıyorum yalnız bir sorun çıkarıyor.sık sık şebeke gidiyor.vodafone simkartlarda yaptığını söylediler bu hatayı.sizlerde de oluyor mu acaba?

hattım türkcell şimdiye kadar dediğiniz gibi sorun yaşamadım

evet diğer iki operatörde böyle sıkıntı yokmuş.vodafone da niye böyle oluyor anlmadım :((

avea da sorun yok . tamam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.