Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeiLan41

3g işareti mi çıkıyor yoksa H işareti mi ? edgeden bağlıyken E harfi çıkıyor.. 3g ile nasıl acaba ?

h harfi çıkıyor kardeş yani hsdpa buda 3.5 G diye tabir edilen bir bağlantı türüymüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

Orijinalden alıntı: BeiLan41

3g işareti mi çıkıyor yoksa H işareti mi ? edgeden bağlıyken E harfi çıkıyor.. 3g ile nasıl acaba ?

h harfi çıkıyor kardeş yani hsdpa buda 3.5 G diye tabir edilen bir bağlantı türüymüş

Hocam çok tşk ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

quote:

quote:

Telefonun hafızasını nasıl boşaltacağız ? Taşıyabildiğim uygulamaları taşıdım. Şimdi yeni güncelleme geldi, indirdim. Ama kuramıyorum. Çünkü hafıza yeterli değil diyor 25 MB yer yaratın diyor. Bende ise boş 11 MB yer var.

ne güncellemesi geldi kardeş? android 2.3.5 mi

Ya sen bu işi epey biliyorsun hocam, sana sorayım.

Telefon hafıza sorunu anladığım kadarıyla Rom ile alakalı birşey. Rom yükleme ne için gerekli ? Hangi romu yüklemek garantiyi bozmaz ? Orijinal rom ile mi kullanayım ?

Ben Cyanogen ROM kurdum. Kurulduktan sonra 120mb filan boş olarak geliyor.
    Deneyimlerimi paylaşayım.

Bu ROM'un arayüzü ve fonksiyonları fazlasıyla özelleştirilebilir ama ingilizce ayar menulerine sahip. Eğer bir CM tecrübeniz yoksa iş biraz uzuyor. Bu nedenle bazı terimlerin nerelere işlevi olduğunu çözebilmek için deneme yanılma yapmak gerekiyor.

Bootloader kilidini kaldırıyorsunuz. Boot menusunde LOCKED yazan yerde UNLOCKED yazıyor. Garanti vs endişesiyle geri kilitlediğinizde RELOCKED yazıyor. Yani biraz bekareti kaybediyor cihaz. Servise gittiğinde sıkıntı olabilir.
    ADVlauncher üzerinde geliyor. Bildiğiniz iç açıcı HTC Chacha arayüzü ve işlevleri gidiyor başka bir sistem geliyor.
    SMS yazmadaki diyalog arayüzü klasik android sms ekranına dönüşüyor.
    SYM tuşu zengin karakter fonksiyonunu kısmen yitiriyor.
    Ön kamera çalışmıyor.. çalıştırmak istediğinizde cihaz kilitleniyor.
    Google uygulamaları kurulu değil, sonradan Recovery menusunden kuruyorsunuz.
    Görünümü ferahlatmak için oldukça fazla ayar yapmanız gerekiyor.
    Q klavye üzerinde bulunan deklanşör tuşu işlevini yitiriyor. Bunun yerine power,volume up&down tuşları deklanşör olabiliyor.
    Smart dialing denilen fonksiyon gidiyor. Ana ekranda numara yazmakla başlayamıyorsunuz. FN tuşu gerekiyor (Bu sıkıntı)
    Banka vs gibi tuş girişi gerektiren numaraları aradığınızda FN tuşuna basmadan numara girmeye çalışınca 3 yerin 7 filan çıkıyor. (Çok sıkıntı)

Özetle,
    Zaten enteresan bir uyarlama olan Q klavyeli Android ChaCha için bu CMod7 dönüşümü henüz kararlı değil.
    Bu konuyla uğraştıklarını da düşünmüyorum çünkü orjinal websitesinde chacha desteğinden de bahsedilmiyor.

Bootloader kilidini açarsanız tekrar kapattığınızda dahi, önceden açtığınız belli oluyor. Sıkıntı çıkar mı bilmiyorum.

Ben de aynı şekilde hafıza yetersizliğinden geçmiştim. Stock Rom 'u yüklemekle uğraşmak gerekiyordu ben uğraşmak istemedim.
    Bu şekilde kullanmaya alıştım.

App2SD gibi programlar kullanın.. Root etmeden denenebilecek, EXT2-3-4 gibi SD karta linux partition açma yöntemlerini deneyin. Bu şekilde internal gibi kullanılabileceği yazıyordu.. Denedim çalışmadı ama derinlemesine incelemedim.

Tüm bu yöntemlerden sonra..

Hafıza problemi çekiyorsanız,
    Canınıza tak ettiyse
    Telefon artık cicim aylarını doldurmuşsa..
    Yani garantiyi önemsemiyorsanız.

Şuradan devam edebilirsiniz..
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1291232

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

quote:

quote:

Telefonun hafızasını nasıl boşaltacağız ? Taşıyabildiğim uygulamaları taşıdım. Şimdi yeni güncelleme geldi, indirdim. Ama kuramıyorum. Çünkü hafıza yeterli değil diyor 25 MB yer yaratın diyor. Bende ise boş 11 MB yer var.

ne güncellemesi geldi kardeş? android 2.3.5 mi

Ya sen bu işi epey biliyorsun hocam, sana sorayım.

Telefon hafıza sorunu anladığım kadarıyla Rom ile alakalı birşey. Rom yükleme ne için gerekli ? Hangi romu yüklemek garantiyi bozmaz ? Orijinal rom ile mi kullanayım ?

Ben Cyanogen ROM kurdum. Kurulduktan sonra 120mb filan boş olarak geliyor.
    Deneyimlerimi paylaşayım.

Bu ROM'un arayüzü ve fonksiyonları fazlasıyla özelleştirilebilir ama ingilizce ayar menulerine sahip. Eğer bir CM tecrübeniz yoksa iş biraz uzuyor. Bu nedenle bazı terimlerin nerelere işlevi olduğunu çözebilmek için deneme yanılma yapmak gerekiyor.

Bootloader kilidini kaldırıyorsunuz. Boot menusunde LOCKED yazan yerde UNLOCKED yazıyor. Garanti vs endişesiyle geri kilitlediğinizde RELOCKED yazıyor. Yani biraz bekareti kaybediyor cihaz. Servise gittiğinde sıkıntı olabilir.
    ADVlauncher üzerinde geliyor. Bildiğiniz iç açıcı HTC Chacha arayüzü ve işlevleri gidiyor başka bir sistem geliyor.
    SMS yazmadaki diyalog arayüzü klasik android sms ekranına dönüşüyor.
    SYM tuşu zengin karakter fonksiyonunu kısmen yitiriyor.
    Ön kamera çalışmıyor.. çalıştırmak istediğinizde cihaz kilitleniyor.
    Google uygulamaları kurulu değil, sonradan Recovery menusunden kuruyorsunuz.
    Görünümü ferahlatmak için oldukça fazla ayar yapmanız gerekiyor.
    Q klavye üzerinde bulunan deklanşör tuşu işlevini yitiriyor. Bunun yerine power,volume up&down tuşları deklanşör olabiliyor.
    Smart dialing denilen fonksiyon gidiyor. Ana ekranda numara yazmakla başlayamıyorsunuz. FN tuşu gerekiyor (Bu sıkıntı)
    Banka vs gibi tuş girişi gerektiren numaraları aradığınızda FN tuşuna basmadan numara girmeye çalışınca 3 yerin 7 filan çıkıyor. (Çok sıkıntı)

Özetle,
    Zaten enteresan bir uyarlama olan Q klavyeli Android ChaCha için bu CMod7 dönüşümü henüz kararlı değil.
    Bu konuyla uğraştıklarını da düşünmüyorum çünkü orjinal websitesinde chacha desteğinden de bahsedilmiyor.

Bootloader kilidini açarsanız tekrar kapattığınızda dahi, önceden açtığınız belli oluyor. Sıkıntı çıkar mı bilmiyorum.

Ben de aynı şekilde hafıza yetersizliğinden geçmiştim. Stock Rom 'u yüklemekle uğraşmak gerekiyordu ben uğraşmak istemedim.
    Bu şekilde kullanmaya alıştım.

App2SD gibi programlar kullanın.. Root etmeden denenebilecek, EXT2-3-4 gibi SD karta linux partition açma yöntemlerini deneyin. Bu şekilde internal gibi kullanılabileceği yazıyordu.. Denedim çalışmadı ama derinlemesine incelemedim.

Tüm bu yöntemlerden sonra..

Hafıza problemi çekiyorsanız,
    Canınıza tak ettiyse
    Telefon artık cicim aylarını doldurmuşsa..
    Yani garantiyi önemsemiyorsanız.

Şuradan devam edebilirsiniz..
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1291232

yani anlattıklarına göre hiç uğraşmamak gerek telefonun orjinal hali daha iyi gibi

• Aslinda oyle..
    Orjinal rom hem daha guvenli hem daha kullanisli hem daha gorsel.

Ama root gerektiren uygulamalara yaşama hakki verebilmek icin bu kirma islemi gerekiyor maalesef.

Yine de altini ciziyorum, cok cok gerekli bir operasyon degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kolay gelsin wifi üzerinden google senkronizasyonu yaşayan var mı aranızda 2 haftadır senkronize edemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK-CasTLe

arkadaşlar kolay gelsin wifi üzerinden google senkronizasyonu yaşayan var mı aranızda 2 haftadır senkronize edemedim

Gecikiyor bazen ama ciddi bir sorun yok bende.
    3g baglantiyla da ayni sikinti var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aslinda oyle..

Ama root gerektiren uygulamalara yaşama hakki verebilmek icin bu kirma islemi gerekiyor maalesef.

dostum ya telefonda bağlantıyı açar açmaz hemen iki tane ok çıkıyor senkronize işareti 5-10 saniye sonra gidiyor o nedir acaba ??? kapatamıyormuyuz onu bilgilerimimi gönderiyor acaba
  • quote:

quote:

arkadaşlar kolay gelsin wifi üzerinden google senkronizasyonu yaşayan var mı aranızda 2 haftadır senkronize edemedim

3g kullanmıyorum. pcye başladım şimdi telefonu
    yine de senkronize olmadı.
    sadece google değil facebook ve htc sense ile de senkronize edemiyorum 2 haftadır.

pil yuvasını çıkarayım diyorum da arka kapağı nasıl açıyorduk?
  • beylerr hiçbirinizin telefonunda şu en üstteki fonksiyonel kısım hani bildirimlere falan baktıgımız siyahtan baska renk olan varmı ? bakın bu fotoda şeffaf renk benimkinde ise siyah her zaman birde şu açılış ekranındaki sağ ve sol alltaki dokunmatik kısımlardaki benimkiler kare acaba farkmı var diye soruyorum meraktan beyler
     HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim)

edit: beyler aramızda kimler hangi güzel program ve oyunları kullanıyosa yazsın ona göre bizde bakalım derim baslıkçı arkadasta bunları arada bir düzenlesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 28 Mart 2012; 21:32:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BayernM

beylerr hiçbirinizin telefonunda şu en üstteki fonksiyonel kısım hani bildirimlere falan baktıgımız siyahtan baska renk olan varmı ? bakın bu fotoda şeffaf renk benimkinde ise siyah her zaman birde şu açılış ekranındaki sağ ve sol alltaki dokunmatik kısımlardaki benimkiler kare acaba farkmı var diye soruyorum meraktan beyler

edit: beyler aramızda kimler hangi güzel program ve oyunları kullanıyosa yazsın ona göre bizde bakalım derim baslıkçı arkadasta bunları arada bir düzenlesin.

aslında chacha için ana konu açsak çok iyi olur :S hepsiburada 528 tl ye indirdi yeni kullanıcılar elbet gelir özelden fikrini yazarmısın bi konuşalım ana konu hakkında uygunsa

• quote:

quote:

Aslinda oyle..

dostum ya telefonda bağlantıyı açar açmaz hemen iki tane ok çıkıyor senkronize işareti 5-10 saniye sonra gidiyor o nedir acaba ??? kapatamıyormuyuz onu bilgilerimimi gönderiyor acaba

Valla o işaret nasıl birşey pek bilemedim.
    Screenshot alabilirseniz yardımcı olalım.

• quote:

quote:

quote:

sadece google değil facebook ve htc sense ile de senkronize edemiyorum 2 haftadır.

Senkronize olmadığını belli eden kıstaslar neler ?

Mesela telefon rehberi mi ?

Veya play.google.com dan hesabınızla giriş yaptığınızda, herhangi bir uygulamaya INSTALL/YUKLE dediğinizde telefona otomatik kurulmuyor mu ?

• quote:

beylerr hiçbirinizin telefonunda şu en üstteki fonksiyonel kısım hani bildirimlere falan baktıgımız siyahtan baska renk olan varmı ? bakın bu fotoda şeffaf renk benimkinde ise siyah her zaman birde şu açılış ekranındaki sağ ve sol alltaki dokunmatik kısımlardaki benimkiler kare acaba farkmı var diye soruyorum meraktan beyler

Açıkcası ben o afilli ekranı ve status bar'ı hiç hatırlamıyorum. Köşe yuvarlatmalar konusunda da orjinal rom kullananlar daha dogru bilgi vereceklerdir.

Şu olabilir ama, telefon ilk froyo sürümü için arayüz tasarlanmış sonra da gingerbread'e geçince değişmiş olabilir. Tabii gingerbread 'de belki değişmiştir. Belki de böyle bir senaryo hiç yaşanmamıştır. Kandırdılar bizi..:)

• quote:

quote:

aslında chacha için ana konu açsak çok iyi olur :S hepsiburada 528 tl ye indirdi yeni kullanıcılar elbet gelir özelden fikrini yazarmısın bi konuşalım ana konu hakkında uygunsa

Fiyattaki bu düşüş hiç hayra alamet değil. 799 TL de uzun süre direndi direndi.. küt diye indirdiler. HTC lerde pek alışık olduğumuz bir düşüş değil.
    Hayra alamet değil diyorum çünkü cihaz aslında sıkıntılı bir cihaz.
    Şarj süresi, dahili hafızanın hemen dolması, ICS update'in olmayacak oluşu öne çıkan sorunsallar.
    Biz memnunuz o ayrı..

Daha dolu, düzgün ve kontrollü bir "ana başlık" açılması konusunda size katılıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Fiyattaki bu düşüş hiç hayra alamet değil. 799 TL de uzun süre direndi direndi.. küt diye indirdiler. HTC lerde pek alışık olduğumuz bir düşüş değil.
    Hayra alamet değil diyorum çünkü cihaz aslında sıkıntılı bir cihaz.
    Şarj süresi, dahili hafızanın hemen dolması, ICS update'in olmayacak oluşu öne çıkan sorunsallar.
    Biz memnunuz o ayrı..

Daha dolu, düzgün ve kontrollü bir "ana başlık" açılması konusunda size katılıyorum.

sayfayı açtım arkadaşlar artık buraya yazalım sorun ve isteklerimizi

http://forum.donanimhaber.com/m_59216287/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59216287

• quote:

Orijinalden alıntı: deplesmanfatihi

Pil tasarrufu için önerisi olan var mı ? Hergün şarj etmek zorunda kalıyorum...

http://forum.donanimhaber.com/m_59216287/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59216287
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Senkronize olmadığını belli eden kıstaslar neler ?

Mesela telefon rehberi mi ?

Veya play.google.com dan hesabınızla giriş yaptığınızda, herhangi bir uygulamaya INSTALL/YUKLE dediğinizde telefona otomatik kurulmuyor mu ?

uygulamalar ayarlar hesaplarVeSenkranizasyon yaptıktan sonra hesapları yönt başlığı altında mesela google hesabını tıklıyorum
    kişilerin gmail hesabın takvimin en son 2 hafta önce eşitlendiği görünüyor
    alttarafta şimdi eşitle ikonuna basıyorum birşey olduğu yok
    bir daha basıyorum yine yok bir daha basııyorum yine yok. :)
    tek tek denedim yine de olmadı.

• Actiginiz baslik altina bazi cozum onerileri siraladim. Onlari da bir deneyim.
  • öneriler için teşekkür ederim. yarın bi bakayım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.