Şimdi Ara

HTC ChaCha messenger?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
8.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cha cha alıyorum. Yalnız sanırım messenger uygulaması yok üzerinde. Yani bilgisayarda kullandığımız tarzda birşey. Bu androidlerde mümkün mü?
    yoksa sadece whatsapp messenger olarak mı yükleyebilirim? eğer öyleyse bunu ücretsiz nerden bulurum? kullanışlı mıdır?
    amacım aslında bilgisayarımı kullanmak yerine telefondan messenger a girmek olacak.
    telefonda google talk diye bir olay var, msn kullanan arkadaşlarımla ben google talk kullanarak konuşabilir miyim?
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auto engineeR -- 6 Kasım 2011; 2:48:53 >

• Öncelikle hayırlı olsun ve güle güle kullan alacağın telefonu arkadaşım.Cha cha benimde ilgimi çeken güzel bir telefon ve çok fazla kullanıcı deneyimi bulamadım henüz.Aldığın zaman deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.
  • Yorumları bekliyorum...
  • Yanlıs bilgilendirmek istemem ama şöyle düşünüyorum ebudy ile zaten msn girilebilir ayriyetten android marketten msn indirebilirsin
  • He birde bende samsng s3353 var içinde msn yuklu titreşim vb. Bilgisayar ile aynı.
  • Arkadaşlar telefonu 2 gün önce aldım iki kez şarjı bitirdim. bakmadığım özelliği kalmadı.
    İlk şarjını tam bitirip kapalıyken 12 saat yaptım. sonra yine tam bitirip kapalı şarj ettim dolunca söktüm. şimdi 3. şarjında.
    telefonu bir an bile elimden bırakmadım desem yeri. 3g ve wireless hep açık. facebook ve chat hep açık. Android market mükemmel resmen milyon tane bedava uygulama ve oyun var. marketten live messenger indirdim ve bilgisayarda kullandığımdan hiçbir farkı yok. messenger da sürekli açık. bu şekilde tam dolu şarjla 6 saat civarı gidiyor ( video çekimi, foto çekimi, konuşma, sürekli menüde gezme ayarları kurcalama ve buarada chat yapma facebook gezme ) telefonu açtıktan sonra pil menüsünde sayaç başlıyor ve telefon açıldığından beri kaç saat kaç dakika geçtiğini, kaç dakika uyku modunda kaldığını falan yazıyor.
    görmemiş gibi telefonu her dakika kurcalamayacak olursanız tahminim 2 güne yakın gider 3g wireless açık olarak.

telefonun geneline bakacak olursak ; inanılmaz kullanışlı, kaba olarak basit, ama gerektiğinde fazlasıyla detay bulabileceğiniz, kullanımı kolay ve hızlı bir telefon. arka planda çalışan programları kapatma özelliği yok, markette ücretsiz task managerler mevcut. ama öyle ki arkada çalışan uygulamalar telefonun performansını hiç etkilemiyor. ne olursa olsun ilk açtığınız hızını koruyor telefon. hiç göze batan bir kasmayla karşılaşmadım. genel olarak resmen iphone akıcılığında bir telefon.

klavyesinin kullanımı hakkında test videolarında olumsuz şeyler söyleniyordu. hayır, klavyenin en ufak bir kusuru yok. fn ve shift tuslarının kullanımı ve buna bağlı simgelerin seçimi çok rahat ve hızlı. ben resmen laptop hızında kullanıyorum klavyeyi. aydınlatması çok güzel ve ve tam kıvamında. ortam ışığı azaldığında (tam olarak seçmeye zorlanacağınız ışık ortamında) devreye giriyor. ekran parlaklığı da bi yandan ayarlanıyor tabii.

telefonun kişiselleştirme seçenekler harika, tam olarak kullanımınıza uygun ekranlar hazırlayabiliyorsunuz.

ekranın kendisi küçük ama işlevi büyük. çözünürlüğü çok güzel ve dokunmatiği çok hızlı ve rahat. ekranın yüzeyi parmağın çok rahat kayacağı şekilde hazırlanmış (ellerim nemlidir, normalde rahat kullanamam dokunmatik ekranları), hız ve hassasiyet olarak iphone a yakın. kesinlikle rahatsız edecek hiç birşeyi yok.
    buarada ekran multitouch, bunda da herhangi bir kusur yok.

gelelim şimdi kameraya.. İşte bir tek bu konuda olumlu olamayacağım. 5 megapixellik kamerasının fotoğraf çekimi standartların altında. ekranda dokunduğunuz yere odaklanması çok güzel özellik ama sonuç olarak çekilen foto kalitesi standartların altında. Video çekimi : vasat. maximum çözünürlük 720x480. bu çözünürlükte en parlak ışıkta bile kesintiler, ufak takılmalar oluyor. frame sayısı en ıyı ışıkta bile yeterli değil. hareketli çekimler vasat oluyor. 640x480 biraz daha iyi ama o da hız olarak tatminkar değil. 320x240 kalıyor geriye, ama onu da kullanırsanız :D Buarada entegre led flash var ve gördüğüm en etkililerinden.

Ses kayıt kalitesi : ses kaydında ve video kaydında mikrofon olarak telefonun arka kapağındaki özel mikrofonu kullanıyor. Daha iyisini görmedim desem yeridir.

Genel olarak : büyük ekran takıntısı olmayanlar, şarj problemi fazla olmayanlar, kamerayı çok önemsemeyenler için BENCE alınacak EN İYİ telefon. Resmen aşık oldum :)

• Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hemen 1 adet sipariş veriyorum Teknosa'dan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lumia telefon
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba bende 2 gün önce teknosadan bir adet chacha sahibi oldum. bunu almadan önce şöyle düşünmenizi tavsiye ederim.. alacağınız telefonun özellikle klavyeli olmasını istıyorsanız, dokunmatik ekranda yazmak sizin için ölümse, facebook hesabınıza her an bağlı kalmak istiyorsanız, 3g ve gps de olsun ama camera performansı mühim değil diyorsanız alabileceğiniz en iyi android telefon bu...

daha önce nokia 5800 kullanan biri olarak çağ atladım diyebilirim... şu an ipod touch 4g var ve cha cha ile birbirini müthiş tamamlıyorlar..biri 3gde mesajlasmada iyi diğeri wifi , müzik ve hd video çekiminde..inceliklerine değinmeme bile gerek yok.

chachayı almadan önce blackberry 9300 almayı düşünüyordum..şimdi iyi ki chacha aldım diyorum..

her türlü sorunuza cevap verebilirim
  • Merhaba bu telefonda şebeke üzerinden görüntülü konuşma gerçekleştiremedim.ön kamerası var ama goruntulu arama yapılamıyosa yoksa eger oyleyse hemen ıade etmeyı düşünebılırım androıdlı klavyelı ve goruntulu arama yapabılecegım bır telefon oldugu ıcın tercıh etmıstım bilgilendırırsenız sevınırım arkadaşlar.
  • Desire s im var , telefondan cok memnunum ama chacha nın tıpıne ve klavyelı olmasına bayılıyorum , donanım olarak desıre s ıle aynı ozellıklere sahıp olsaydı dusunmeden alırdım ama benım telefona gore ozellıklerı bır haylı dusuk oncelık olarak biri 600 mhz dıger 1 ghz. ve desıre s ın kamerası harıka resımler cekıyor.

Ah ulan chacha 1 ghz ıslemcın olsaydı dusunmeden alırdım senı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nautilus20

Merhaba bu telefonda şebeke üzerinden görüntülü konuşma gerçekleştiremedim.ön kamerası var ama goruntulu arama yapılamıyosa yoksa eger oyleyse hemen ıade etmeyı düşünebılırım androıdlı klavyelı ve goruntulu arama yapabılecegım bır telefon oldugu ıcın tercıh etmıstım bilgilendırırsenız sevınırım arkadaşlar.

senın soruna gelecek olursak goruntulu konusma yok. sadece skype gıbı programlarla goruntulu konusabılırsın.
  • ben uzun süredir dokunmatik telefon kullanıyorum... resmen işkence çektiğimi telefonu alınca fark ettim.... inanılmaz kullanışlı bir telefon kesinlikle daha kullanışlı olması zor...

blackberry tarzı telefonlarıda kullandım ama bu telefon çok daha kullanışlı .. alalı bir gün olmuşken tuşlara resmen alışmıştım... ek olarak birde dokunmatik ekran var tabi....

telefon grafik işlemcisi yok o nedenle bazı grafik bölümlerinde hafif kasılma yapabiliyor ama önemli değil pek....genelde hızlı...
    facebook falan aşmış zaten ... sosyal olarak çok aktif biriyseniz ideal...

pil olarak pek memnun değilim ... kamera olarakta eski telefonum htc desire ki oda 5 mp di daha iyi gibi geldii... gerçi pc de bakmadım henüz.
    pil konusunda çözümün cynogen modun port edilmesiyle aşılacağını düşünüyorum... şimdilik root s-off işlerine hiç girmedim ... telefon kullanıcıları arttıkça romlar - v.s. artacaktır...

bu arada arkadaşın sorununa cevap olarak çok güzel msn programları var gayet güzel kullanışlı hepsi android markette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 12 Kasım 2011; 20:40:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Desire s im var , telefondan cok memnunum ama chacha nın tıpıne ve klavyelı olmasına bayılıyorum , donanım olarak desıre s ıle aynı ozellıklere sahıp olsaydı dusunmeden alırdım ama benım telefona gore ozellıklerı bır haylı dusuk oncelık olarak biri 600 mhz dıger 1 ghz. ve desıre s ın kamerası harıka resımler cekıyor.

Ah ulan chacha 1 ghz ıslemcın olsaydı dusunmeden alırdım senı

chacha nın işlemcisi 800 mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

ben uzun süredir dokunmatik telefon kullanıyorum... resmen işkence çektiğimi telefonu alınca fark ettim.... inanılmaz kullanışlı bir telefon kesinlikle daha kullanışlı olması zor...

blackberry tarzı telefonlarıda kullandım ama bu telefon çok daha kullanışlı .. alalı bir gün olmuşken tuşlara resmen alışmıştım... ek olarak birde dokunmatik ekran var tabi....

telefon grafik işlemcisi yok o nedenle bazı grafik bölümlerinde hafif kasılma yapabiliyor ama önemli değil pek....genelde hızlı...
    facebook falan aşmış zaten ... sosyal olarak çok aktif biriyseniz ideal...

pil olarak pek memnun değilim ... kamera olarakta eski telefonum htc desire ki oda 5 mp di daha iyi gibi geldii... gerçi pc de bakmadım henüz.
    pil konusunda çözümün cynogen modun port edilmesiyle aşılacağını düşünüyorum... şimdilik root s-off işlerine hiç girmedim ... telefon kullanıcıları arttıkça romlar - v.s. artacaktır...

bu arada arkadaşın sorununa cevap olarak çok güzel msn programları var gayet güzel kullanışlı hepsi android markette

desire s te grafik işlemci var mı ? Telefonun klavyelı olması ve tipi cok hosuma gıdıyor ama su an kı telefonum daha üst klasman sen desire kullanmıs bırı olarak , sence desire s den chachaya gecıyım mı ?

• desire s te iyi bir grafik işlemcisi var....
    ayrıca 1.1 gb rom hafızası var.. cha cha da rom hafızası 512 mb şimdilik problem yok ancak biraz uygulama kursam eksik diyecek bir ton uğraştıracak eski desire ımda çok uğraşmıştım.....

mesaj yazarım diyorsanız bu telefonu tavsiye ederim ..... onun dışında grafik , hız v.s. gerektiren şeylerde heleki senin desire s ten sonra at-eşek gibi olur....
    mesela chacha da angry birds kötü çalışıyor....
  • desire S yeni android ice cream sandwich upgradeini kesinlikle alacaktır..... ancak cha cha nın sanmıyorum ki resmi olarak port edilsin.... hemde cha cha kullanıcısı çok olmadığı içinde bireysel geliştirici az...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

desire S yeni android ice cream sandwich upgradeini kesinlikle alacaktır..... ancak cha cha nın sanmıyorum ki resmi olarak port edilsin.... hemde cha cha kullanıcısı çok olmadığı içinde bireysel geliştirici az...

tesekkurler cevaplar için bi 6 7 ay desire s ile devam ediyim diyorum sıkılırsam chachaya gecerım , zaten yazın amerıkaya gıdıyorum saglam 1 2 tane telefon alcam ordan.
  • o zaman hiç gerek yok...

motorolanın hem qwerty hemde adam gibi işlemcili hızlı modelleri var onlardan alırsın...
    cem uzanın kazığından sonra motorola bizde yok tabi :D aslında çok güzel modelleri var...
  • samsungla kıyaslayacak olursak...

bence pek te bir farkı yok gibi... 449 lira samsunga vermek daha mantıklı hatta

en başta bu telin işlemcisi 600 dü ürün piyasaya çıktı 800 olurverdi...

gerçekte 600 mü 800 mü denedim baktım... malesef menülerde gezinmek samsungtakin daha çok kasma var...

ekran dokunmatiğide o kadar abartılı hassa değil samsungu apple nin mahkemeye verdiği haberlerinde yola çıkılacak olunursa samsun apple ye fena çarpmış demek yerinde olur

zira samsungtaki gerek dokunmatik gerek ekran hassaslığı bence htc den daha stabil..

samsunta 800 lük işlemciden şüphem yok dolyısıyla...

ama htc cha cha modelinin işlemcisi 800 değil o kesin...

samsungun ekranının kalitesiydi çözürnürlükten bahsediyorum kamerasıydı yok bataryasının çebuk bitmsiydi olaylarına takılmıyorsanız

bence aradaki fark için ben samsungu tercih ederdim...

aslında ben iphone den başka düşünmezdim ama hani kapsitif ekran olayları baya gelişti... inceldedim sadece :))

iphone kadar kaliteli bir tel var aslında... sanıyorum hp nin yeni piyasa çıktı çıkacak ufak bir modeli var... youtube de videolarına baktım... adamlar aşmış resmen...

neyse htc nin iyi güzel yanı tipi kamerada demek isterdim ama işlemci dolayısıyla donmalar mevcut

kalitesiz video ve fotolar olmasına rağmen 5 mb kameranın hakkının belki yarısını alabilirsiniz..

samsung bu konuda daha açık ve ona görede fiyatı uygun..

öndeki camera 3 g yi desteklemiyor diye yazıyordu yukar bir arkadaşımız...

öndeki camında bir espirisi yok anlayacağınız...

param çok diyen olursa tutmak olmaz...

ama bence samsung daha stabil ve ucuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: gurbab

samsungla kıyaslayacak olursak...

bence pek te bir farkı yok gibi... 449 lira samsunga vermek daha mantıklı hatta

en başta bu telin işlemcisi 600 dü ürün piyasaya çıktı 800 olurverdi...

gerçekte 600 mü 800 mü denedim baktım... malesef menülerde gezinmek samsungtakin daha çok kasma var...

ekran dokunmatiğide o kadar abartılı hassa değil samsungu apple nin mahkemeye verdiği haberlerinde yola çıkılacak olunursa samsun apple ye fena çarpmış demek yerinde olur

zira samsungtaki gerek dokunmatik gerek ekran hassaslığı bence htc den daha stabil..

samsunta 800 lük işlemciden şüphem yok dolyısıyla...

ama htc cha cha modelinin işlemcisi 800 değil o kesin...

samsungun ekranının kalitesiydi çözürnürlükten bahsediyorum kamerasıydı yok bataryasının çebuk bitmsiydi olaylarına takılmıyorsanız

bence aradaki fark için ben samsungu tercih ederdim...

aslında ben iphone den başka düşünmezdim ama hani kapsitif ekran olayları baya gelişti... inceldedim sadece :))

iphone kadar kaliteli bir tel var aslında... sanıyorum hp nin yeni piyasa çıktı çıkacak ufak bir modeli var... youtube de videolarına baktım... adamlar aşmış resmen...

neyse htc nin iyi güzel yanı tipi kamerada demek isterdim ama işlemci dolayısıyla donmalar mevcut

kalitesiz video ve fotolar olmasına rağmen 5 mb kameranın hakkının belki yarısını alabilirsiniz..

samsung bu konuda daha açık ve ona görede fiyatı uygun..

öndeki camera 3 g yi desteklemiyor diye yazıyordu yukar bir arkadaşımız...

öndeki camında bir espirisi yok anlayacağınız...

param çok diyen olursa tutmak olmaz...

ama bence samsung daha stabil ve ucuz...

Saçma bır yorum yapmışsın samsung samsung demişssin samsungun hangı modelınden bahsettıgın belli değil , samsungun chacha dan daha iyi modellerı de var tabi ki segment farklı bı kere , ve daha kotu modellerı de var.

İphone demıssın ıphone ıle chacha aynı segmentte degıller karsılastırma yapamazsın , iphone ıle illa bir htc cıhaz karsılastırcaksan git evo 3d ıle iphone 4 u karsılastır sonra gel de bakıyım iphone daha iyi ? diyemezsın yanı yalandan ugrasma.

Desire s im var 2 sene iphone 3gs kullandım , her yonuyle desire s iphone 3gs dan daha ıyı cıhaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.