Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halbarad

ben normalde oxygen, cyagenmon vb romları sevemiyorum, görünüm olarak çok basit geliyorlar :) temalarını da yapamıyordum hiç. ama dün gece şunu yükledim

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

gerçekten çok başarılı geldi adamın teması falan. oxygen rom üzerinde yapmış sanırım. daha az oldu kullanmaya başlayalı ama ilk düşüncem görünüm olarak çok başarılı olduğu. denemek isteyen olursa tavsiye edeyim istedim :)

teşekkürler üstad sayende yükledim romu.. runnymade çok hızlı tüketiyor benim pili.. görünüm dışında uygulamaların hızları birde pil durumu nasıl..

• quote:

Orijinalden alıntı: RVoyager

quote:

ben normalde oxygen, cyagenmon vb romları sevemiyorum, görünüm olarak çok basit geliyorlar :) temalarını da yapamıyordum hiç. ama dün gece şunu yükledim

gerçekten çok başarılı geldi adamın teması falan. oxygen rom üzerinde yapmış sanırım. daha az oldu kullanmaya başlayalı ama ilk düşüncem görünüm olarak çok başarılı olduğu. denemek isteyen olursa tavsiye edeyim istedim :)

teşekkürler üstad sayende yükledim romu.. runnymade çok hızlı tüketiyor benim pili.. görünüm dışında uygulamaların hızları birde pil durumu nasıl..

ilk defa kurduğum için kurcaladığımdan belki biraz çabuk bitti bende ilk şarj. biraz denemek lazım

yarın yeni versiyonu geliyormuş v2.2 ics demiş ama ics nasıl olacak bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halbarad -- 17 Aralık 2011; 23:43:49 >

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1382355

şuan bu romu deniyorum.. içinde hem runnymede hemde bliss rom barındırıyor kurulumda seçmek gerekiyor..

runny mede bana yavaş geldi sonuçta 1,5 ghz işlemci ile çıkıyor piyassaya bu sebeple blisi tercih ettim o 1 ghz le çıkıyor..
  • quote:

quote:

quote:

ilk defa kurduğum için kurcaladığımdan belki biraz çabuk bitti bende ilk şarj. biraz denemek lazım

yarın yeni versiyonu geliyormuş v2.2 ics demiş ama ics nasıl olacak bakalım :)

2.2'yi çıkardı ama çok beğendim dediğim simgeleri falan götürmüş o yüzden hiç sevmedim :) geri 2.1'i yükledim

• runnymede rom yüklü ve görev yöneticisine baktığım zaman toplam ram 404 görünüyor.. oysaki 512.. ve ram'ın yarısından fazlası hep dolu..
    sonuçra runnymede 1.5 ghz işlemci ile çıkan bir rom.. desire'de yavaş kalıyor.. baydı beni..
    artık şatafatı bir yana bıraktım sadece ama sadece takılmadan hızlı çalışan bir rom istiyorum ya..
    2.2 froyo bile yüklemeyi düşündüm hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

runnymede rom yüklü ve görev yöneticisine baktığım zaman toplam ram 404 görünüyor.. oysaki 512.. ve ram'ın yarısından fazlası hep dolu..
    sonuçra runnymede 1.5 ghz işlemci ile çıkan bir rom.. desire'de yavaş kalıyor.. baydı beni..
    artık şatafatı bir yana bıraktım sadece ama sadece takılmadan hızlı çalışan bir rom istiyorum ya..

sense arayüzünden vazgeçtiysen aosp romları dene. halbaradın yukarıda linkini paylaştığı mildwild çok akıcı ve ics temalı.
  • Arkadaşlar telefonun bataryasını kalibre etmek isteyenler için bi yazı paylaşmak istiyorum alıntıdir....
    Batarya kalibrasyonunu şu şekilde yapabilirsiniz:

Alıntı:
    I. Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
    II. Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
    III. Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
    IV. Cihazı çalıştırın.
    V. Adaptörüyle! şarja takın.
    VI. Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
    VII. Şarjı çıkarın.
    VIII. Telefonu kapatın.
    IX. Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
    X. Tekrar şarj aletini takın.
    XI. Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
    XII. Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
    XIII. Cihazınızı yeniden başlatın.
    XIV. Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.

XV. Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.

• quote:

runnymede rom yüklü ve görev yöneticisine baktığım zaman toplam ram 404 görünüyor.. oysaki 512.. ve ram'ın yarısından fazlası hep dolu..

blisi kaldırıp yeniden runnymede yükledim.. blissin sensesine alışamadım sanırım.. runnymede 404 ram olarak görüyor bendede ama açıkçası işlemci hızını 800 mhzlere çektiğim halde kasmıyor.. runnymede&bliss mix romu ciddi şekilde kasıyordu runnymede 5.3 te bi kasma yok şuan akıcı bir şekilde kullanabiliyorum..
  • çeşit çeşit rom denedim ama hepsinde illa hoşuma gitmeyen bişeyler oluyor :) tamam bu olmuş dediğim bi rom kullanamadım. fikirlerimi yazacak olursam:

1-miui: 30mb ram kalıyor bana hep. biçok defa sildim başka romlar yükledim, geri bunu yükledim falan ama yok. hepsinde öyle. bir de telefon çalıyor mesela, bakıyorum ekran hala siyah. geç geliyor cevaplama ekranı. daha başka ufak tefek sorunlar da yaşıyorum bununla
    2- oxygen- cyangenomod: bunlara hiç tahammül edemiyorum :) istedikleri kadar hızlı olsunlar, tema yüklenmemiş o basit görüntüleri çok rahatsız ediyor beni.ayrıca şu sorunları da yaşıyorum:
    - rehber. grupları göstermiyor. ayrıca arama yapacakken sense'de mesela rakamlara bastıkça isimlerde filtreleme yapar ya hani, bu romlarda o da yok. go contacts kurdum mecburen, onda da türkçe karakterlerde filtreleme yapamıyor. mesela özgür diye birini arayacam 6ya 9a basıyorum öz ile başlayanlar gelmiyor oz ile başlayanlar geliyor ekrana. sonra misal şu numarayı engelleyeyim arayamasın diyemiyorum... bunlar gözüme çarpan ilk eksiklikler. sense varken hiç bi uygulama kurma ihtiyacı hissetmeden bunların hepsini yapabildiğim gibi facebook kişileriyle de otomatik entegre sağlayabiliyordum.

- mesajlaşma. go sms pro yükledim. bu başarılı diyebilirim tam türkçe olmasa da.

- e-posta. e-posta hesabını kuruyorum. mesela 50 tane okunmamış mailim var diyor. hepsini seç diye bi seçenek yok, ille tek tek seçtiriyor.

- kamera. 720p ile çok başarılı video kayıtları yapabildiğim sense romlar vardı. 20fps ile falan. bu romlarda 720p desteğini hiç koymuyorlar bile sanırım. bunun için yükleyebileceğim bi uygulama da yok.

- calendar. sense calendar kadar güzelini bulamadım. yine facebook ile entegre olması, etkinlikleri doğum tarihlerini vs direkt işaretlemesi çok iyi.

- hava durumu. yine sense hava durumu widget'i kadar güzelini bulamadım :) hatta sense widgetleri diye genelleyeyim ben, friendstream'i de severim :)

- klavye. touch input kadar güzel klavye de bulamadım :) touch input ile yolda yürürken bile rahat mesaj yazabiliyorken markette o kadar klavye denedim bulamadım güzelini, kelime tamamlaması da çok iyi touch input klavyenin.

3- mildwild: oxygen romun güzel bi şekilde temalanmış hali. bunun görünümünü cidden takdir ettim. 2.2 versiyonunda değişiklikler yapmış hoşuma gitmedi ama 2.1 versiyonunun görünümü çok hoşuma gitmişti ama bu romda da sorunlar yaşadım. en büyük sıkıntım uygulama yüklerken her zaman olmasa bile genelde yeniden başlıyor telefon. bazen hiç yeniden başlamadan baya uygulama yükleyebiliyorum ama bazen hiç yükletmiyor.

4- runnymede: yine en uygunu bu geliyor bana :) en azından yukarıdaki sorunların hiç birini yaşamıyorum. bazı bazı takılmalar yaşıyorum ama sanırım o da benim kart ile ilgili. güye class 10 kart aldım ama kaliteli class 6 kartı olanlar benim kartın 1,5-2 katı okuma yazma hızına sahip oluyor.

• quote:

quote:

blisi kaldırıp yeniden runnymede yükledim.. blissin sensesine alışamadım sanırım.. runnymede 404 ram olarak görüyor bendede ama açıkçası işlemci hızını 800 mhzlere çektiğim halde kasmıyor.. runnymede&bliss mix romu ciddi şekilde kasıyordu runnymede 5.3 te bi kasma yok şuan akıcı bir şekilde kullanabiliyorum..

5.3 dediğin şu değil mi: runnymede AIO V3.0.4
    yazılım bilgisinde böyle diyor.. indirdiğim dosyada 5.3 yazıyor diye hatırlıyorum..
    yanlış mı yükledim acaba ya..

valla kasıyor ben de.. mesaja basıyorum 2 sn sonra geliyor, hep bi yavaşlık..
    artık sinir olmaya başladım, işim gereği de telefonum önemli.. zırt pırt rom yüklemek istemiyorum..

• quote:

çeşit çeşit rom denedim ama hepsinde illa hoşuma gitmeyen bişeyler oluyor :) tamam bu olmuş dediğim bi rom kullanamadım. fikirlerimi yazacak olursam:

1-miui: 30mb ram kalıyor bana hep. biçok defa sildim başka romlar yükledim, geri bunu yükledim falan ama yok. hepsinde öyle. bir de telefon çalıyor mesela, bakıyorum ekran hala siyah. geç geliyor cevaplama ekranı. daha başka ufak tefek sorunlar da yaşıyorum bununla
    2- oxygen- cyangenomod: bunlara hiç tahammül edemiyorum :) istedikleri kadar hızlı olsunlar, tema yüklenmemiş o basit görüntüleri çok rahatsız ediyor beni.ayrıca şu sorunları da yaşıyorum:
    - rehber. grupları göstermiyor. ayrıca arama yapacakken sense'de mesela rakamlara bastıkça isimlerde filtreleme yapar ya hani, bu romlarda o da yok. go contacts kurdum mecburen, onda da türkçe karakterlerde filtreleme yapamıyor. mesela özgür diye birini arayacam 6ya 9a basıyorum öz ile başlayanlar gelmiyor oz ile başlayanlar geliyor ekrana. sonra misal şu numarayı engelleyeyim arayamasın diyemiyorum... bunlar gözüme çarpan ilk eksiklikler. sense varken hiç bi uygulama kurma ihtiyacı hissetmeden bunların hepsini yapabildiğim gibi facebook kişileriyle de otomatik entegre sağlayabiliyordum.

- mesajlaşma. go sms pro yükledim. bu başarılı diyebilirim tam türkçe olmasa da.

- e-posta. e-posta hesabını kuruyorum. mesela 50 tane okunmamış mailim var diyor. hepsini seç diye bi seçenek yok, ille tek tek seçtiriyor.

- kamera. 720p ile çok başarılı video kayıtları yapabildiğim sense romlar vardı. 20fps ile falan. bu romlarda 720p desteğini hiç koymuyorlar bile sanırım. bunun için yükleyebileceğim bi uygulama da yok.

- calendar. sense calendar kadar güzelini bulamadım. yine facebook ile entegre olması, etkinlikleri doğum tarihlerini vs direkt işaretlemesi çok iyi.

- hava durumu. yine sense hava durumu widget'i kadar güzelini bulamadım :) hatta sense widgetleri diye genelleyeyim ben, friendstream'i de severim :)

- klavye. touch input kadar güzel klavye de bulamadım :) touch input ile yolda yürürken bile rahat mesaj yazabiliyorken markette o kadar klavye denedim bulamadım güzelini, kelime tamamlaması da çok iyi touch input klavyenin.

3- mildwild: oxygen romun güzel bi şekilde temalanmış hali. bunun görünümünü cidden takdir ettim. 2.2 versiyonunda değişiklikler yapmış hoşuma gitmedi ama 2.1 versiyonunun görünümü çok hoşuma gitmişti ama bu romda da sorunlar yaşadım. en büyük sıkıntım uygulama yüklerken her zaman olmasa bile genelde yeniden başlıyor telefon. bazen hiç yeniden başlamadan baya uygulama yükleyebiliyorum ama bazen hiç yükletmiyor.

4- runnymede: yine en uygunu bu geliyor bana :) en azından yukarıdaki sorunların hiç birini yaşamıyorum. bazı bazı takılmalar yaşıyorum ama sanırım o da benim kart ile ilgili. güye class 10 kart aldım ama kaliteli class 6 kartı olanlar benim kartın 1,5-2 katı okuma yazma hızına sahip oluyor.

Dostum uzun süre miui kullandım fakat senin ram ile yaşadığın sıkıntı hiç başıma gelmedi. Arama ekranı ile ilgili problem bende de var fakat dediğim gibi ram hiç düşük değil. Şu an bi dünya uygulama yüklü ve boş ram 150mb. Task kill yaptığımda ise 250mb'a çıkıyor boş ram.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bir de benim şöyle bir sorunum var.. konuşuken sık sık hat kopuyor.. türkcell kullanıyorum..
    özellikle iş yerinde iphone ile çatır çatır konuşurken millet ben sıkıntı yaşıyorum..
    kimi zaman konuşuyorum, kimi zaman 10 sn'lik kesilmeler oluyor, bazen de hat kopuyor..
    radio da değiştirdim.. eskiden en son çıkanı kullanıyordum, sonra 2 eskiye gittim..
    durum hala aynı..

bir de üstte yazdığım rom sorunu.. valla artık sıkıldım böyle giderse iphone alacağım.
  • quote:

quote:

quote:

yazılım bilgisinde böyle diyor.. indirdiğim dosyada 5.3 yazıyor diye hatırlıyorum..

artık sinir olmaya başladım, işim gereği de telefonum önemli.. zırt pırt rom yüklemek istemiyorum..

romun linkini ve adını tam anımsamıyorum ama bu 4,8 linkinde artık o rom var galiba indirdiğim dosyada 5,3 yazıyor.. çok nadir takılmalar oluyor oda sd kartım 4C olduğundan sanıyorum 16 gb 10C aldım 2048ext4+1024ext4+kalanı fat32 yapıp yeniden yükleme yapıcam az da olsa o takılmalardan da kurtulucam böylece..

Runnymede AIO V3.0.5
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1315961

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RVoyager -- 20 Aralık 2011; 13:59:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

romun linkini ve adını tam anımsamıyorum ama bu 4,8 linkinde artık o rom var galiba indirdiğim dosyada 5,3 yazıyor.. çok nadir takılmalar oluyor oda sd kartım 4C olduğundan sanıyorum 16 gb 10C aldım 2048ext4+1024ext4+kalanı fat32 yapıp yeniden yükleme yapıcam az da olsa o takılmalardan da kurtulucam böylece..

Runnymede AIO V3.0.5

hocam link doğru.. buradaki CM7/R2 HBOOT USERS ROM versiyonunu kurdum ben.. önce CM7 yüklemiştim, bu şekilde daha iyi çalışıyor diyorlar..
    bende de 2GB ext 4 gerisi fat 32.. kartım da class 8 yada 10 unuttum.. ama takılmalar var maalesef..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Runnymede AIO V3.0.5

hocam link doğru.. buradaki CM7/R2 HBOOT USERS ROM versiyonunu kurdum ben.. önce CM7 yüklemiştim, bu şekilde daha iyi çalışıyor diyorlar..
    bende de 2GB ext 4 gerisi fat 32.. kartım da class 8 yada 10 unuttum.. ama takılmalar var maalesef..

Alıntıları Göster

bende olmuyor şuan takılma bilemiyorum artık.. ama şunu söyliyim froyodayken harbi uçuştaydı makine şuan daha yavaş tabi ama takılma yok pek..

• Arkadaşlar basit bi görev yöneticisi ariyorum nasıl anlatayım örneğin Widget gibi çalışan üzerine tek dokunuşta seçtiğim uygulamalar haricindekileri otomatik olarak durduran yada programın içerisine girip basit bir şekilde üüzerine bastıklarımı sonlandıran bi program arıyorum öneriniz varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Page

Dostum uzun süre miui kullandım fakat senin ram ile yaşadığın sıkıntı hiç başıma gelmedi. Arama ekranı ile ilgili problem bende de var fakat dediğim gibi ram hiç düşük değil. Şu an bi dünya uygulama yüklü ve boş ram 150mb. Task kill yaptığımda ise 250mb'a çıkıyor boş ram.

task kill ile tüm programları kapatsam bile 150mb boştan yukarı çıkamıyorum :) mildwild yüklü şu an, onda da 70mb civarı boş ram var. anlamıyorum neden böyle :)
  • quote:

quote:

task kill ile tüm programları kapatsam bile 150mb boştan yukarı çıkamıyorum :) mildwild yüklü şu an, onda da 70mb civarı boş ram var. anlamıyorum neden böyle :)

Bence senin ramlerle ilgili bi sorunun var hocam. Donanımsal olmadığı belli yazılımsal bişey. Ben insertcoin kullanırken nightly sürümlerde bile 100mb'ın altına düşmüyordu ram. Gayet akıcı kullanıyordum. Opera mobile'ı açıp 8-10 sekme açınca anca 70-80mb'lara düşüyor.

• quote:

quote:

kullandığın hboot ile falan mı alakalı acaba ? bende mildwild kullanıyorum task killer kullanınca 250mb boş ram oluyor.

• Arkadaşlar bende miui kullanıyorum şu anda hafıza sorununuda halletmiş bulunuyorum ama hafıza kartım class 4 ondan dolayı mı bilmiyorum ama çok akıcı çalışmıyor sanki telefon gerçi bana yetiyor ama sanki biraz daha hızlı olabilir?? D2w rom yüklü şu anda 1gb ext4 alanı var... ayrıca bugün biraz iPhone 4 kullandım çok hoş geçişleri var sizce bizim telefonda o akıcılıga hakim olabilir mi kartı class 10 alsam??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.