Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün HTC Desire HD aldım. Başlangıç olarak neler yapmamı önerirsiniz? Birde eski telefonumda ki (Nokia N96) mesajları ona geçirme şansım var mı? Bataryası ile ilgili olarak yapmam gereken bir şeyler var mı?
  • arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.android market ve applanet te arama geçmişini nereden silebiliriz.yardımlarınız için teşekkürler
  • settings-->applications-->manage applications-->android market ve
    settings-->applications-->manage applications-->applanet

burada "clear history" gibi bir seçenek olması lazım. Elimde cihaz yok ezberden cevap veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hedgehog!

Arkadaşlar bugün HTC Desire HD aldım. Başlangıç olarak neler yapmamı önerirsiniz? Birde eski telefonumda ki (Nokia N96) mesajları ona geçirme şansım var mı?

Başlangıç olarak yapman gereken tek şey batarya süresini kontrol etmeyi öğrenmek olsun.

quote:

Bataryası ile ilgili olarak yapmam gereken bir şeyler var mı?

Dostum konuyu okumadan neden soru soruyorsun??? Bataryası ile ilgili neler yapman gerektiği konuda yazıyor zaten di mi???
  • iyi günler telefonuma root yapmak istedim ama sürümü 1.43 olduğu için düşürmem gerektiği yazıyodu o işlemi yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum bir türlü konuda belirtilen resimde çıkan yazıyla bende çıkan yazı aynı olmuyor
    ilk satırda:
    bunu yazdım >>>>db push psneuter /data/local/tmp
    bu çıktı>>>>adb server is out of date. killing...
    deamon started sucsefully.. bu çıkıyor bir iki kez de değil baya denedim olmadı. sonra cmcntkn a söyledim bu olayı oda bide goldcard yap dedi. telefonu hızlı aldan aldım ama içinde vodofone yazısı çıktı bendede bir şüphe vardı. hafıza kartını goldcard yaptım tekrardan telefonun sürümünü düşürmeye çalıştım ama olmadı.

Goldcard olduğunu nasıl anlarım? ve goldcardı doğru yaptıysam niye sürümünü düşeremiyorum telefonun şimdiden teşekkürler...
  • sevigli cmcntkn;

sana çook teşekkürler ederim.
    Allah ne muradın varsa versin
    Allah sevdiğine kavuştursun
    Allah rızkını çoğaltsın
    Allah tuttuğunu(bazı) altın etsin.
    v.s. v.s.

rehberin sayesinde goldcard ve downgrade de dahil olmak üzere bütün root
    işlemlerini bazen ufak hatalarla da olsa başarı ile tamamlamış bulunuyorum.

şu anda telefonum rootlu olduğuna dair tüm alametleri göstermekte.
    root işlemi yapacak arkadaşlara tavsiyem videoları mutlaka bir kaç defa baştan sona
    ve işlemleri yaparken de adım adım izlesinler.

şimdi nasipse coredroid v5.2(galiba doğru yazdım) yüklüycem. zannedersen şu anda batarya tüketimi ve
    kullanım olarak en popüler uygulama o
    zip dosyalarını ve kurulumunu arıyorum.

forumda bulurum galiba. onun üzerine de thenorth bey in taktiğiyle spbshell ile cilayı çektikmi iş tamamdır.

bir daha yok rom değiştirme yok o yok bu yaparsam ne olim.

gelelim sorulara:
    1-öncelikle root işleminden sonra market wifi falan hepsi gitti.
    bazı ayarlamalardan sonra düzelttik fakat arada bir programı açamadığına dair mesaj alıyorum zorla kapat diyruz. o da kapanıyo.

2-goldcard downgrade ve diğer işlemler için telefona kurduğumuz dosyalar hala mevcut onları silebilir miyiz?
    (zip dosyaları ve kurulan dosyalar özellikle de visonary+)

3- şu anda senin favori rom tavsiyelerin nelerdir.

4-ak akçe kara gün için midir.

5- harbiden sana borçluyum bu taraflara yolun düşer de aramazsan ölümü ye

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armydc -- 10 Nisan 2011; 18:15:49 >

• Arkadaşlar çok aramama rağmen bulamadım. Bir de eski bir iphone kullanıcısı olmamın da bu cihazı henüz çözememiş olmamda etkisi var. HTC Desire var bende. Daha dün aldım ve aldığım kişinin telefon rehberindeki bilgileri hepsini silemiyorum aynı anda. Tek tek silebiliyorum. bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriekim

iyi günler telefonuma root yapmak istedim ama sürümü 1.43 olduğu için düşürmem gerektiği yazıyodu o işlemi yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum bir türlü konuda belirtilen resimde çıkan yazıyla bende çıkan yazı aynı olmuyor
    ilk satırda:
    bunu yazdım >>>>db push psneuter /data/local/tmp
    bu çıktı>>>>adb server is out of date. killing...
    deamon started sucsefully.. bu çıkıyor bir iki kez de değil baya denedim olmadı. sonra cmcntkn a söyledim bu olayı oda bide goldcard yap dedi. telefonu hızlı aldan aldım ama içinde vodofone yazısı çıktı bendede bir şüphe vardı. hafıza kartını goldcard yaptım tekrardan telefonun sürümünü düşürmeye çalıştım ama olmadı.

Goldcard olduğunu nasıl anlarım? ve goldcardı doğru yaptıysam niye sürümünü düşeremiyorum telefonun şimdiden teşekkürler...

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

ss ni çektim bakabilirsiniz

• "#" işareti çıkmış işte, ondan sonraki adımları devam ettiremiyor musun?
    normal adımlara devam et olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armydc

sevigli cmcntkn;

sana çook teşekkürler ederim.
    Allah ne muradın varsa versin
    Allah sevdiğine kavuştursun
    Allah rızkını çoğaltsın
    Allah tuttuğunu(bazı) altın etsin.
    v.s. v.s.

rehberin sayesinde goldcard ve downgrade de dahil olmak üzere bütün root
    işlemlerini bazen ufak hatalarla da olsa başarı ile tamamlamış bulunuyorum.

şu anda telefonum rootlu olduğuna dair tüm alametleri göstermekte.
    root işlemi yapacak arkadaşlara tavsiyem videoları mutlaka bir kaç defa baştan sona
    ve işlemleri yaparken de adım adım izlesinler.

şimdi nasipse coredroid v5.2(galiba doğru yazdım) yüklüycem. zannedersen şu anda batarya tüketimi ve
    kullanım olarak en popüler uygulama o
    zip dosyalarını ve kurulumunu arıyorum.

forumda bulurum galiba. onun üzerine de thenorth bey in taktiğiyle spbshell ile cilayı çektikmi iş tamamdır.

bir daha yok rom değiştirme yok o yok bu yaparsam ne olim.

gelelim sorulara:
    1-öncelikle root işleminden sonra market wifi falan hepsi gitti.
    bazı ayarlamalardan sonra düzelttik fakat arada bir programı açamadığına dair mesaj alıyorum zorla kapat diyruz. o da kapanıyo.

2-goldcard downgrade ve diğer işlemler için telefona kurduğumuz dosyalar hala mevcut onları silebilir miyiz?
    (zip dosyaları ve kurulan dosyalar özellikle de visonary+)

3- şu anda senin favori rom tavsiyelerin nelerdir.

4-ak akçe kara gün için midir.

5- harbiden sana borçluyum bu taraflara yolun düşer de aramazsan ölümü ye

selamlar

Sağolasın dostum. Güle güle kullan cihazını artık.

Sorulara geleyim;

1- Root işleminden sonra market, wi-fi gitti derken neyi kastediyorsun onu anlamadım ben? Bazı uygulamalarda zorla kapat olayını cihazı yeniden başlatarak yada formatlayarak çözebilirsin.
    2- sd kartta kalan tüm kurulum dosyalarını rahatlıkla uçurabilirsin. Artık onlara ihtiyacın yok.
    3- Revolution HD, CyanogenMod7, CoreDroid, LeeDroid bunların hepsi iyi romlar. Görsel olarak hangisi sana hitap ediyorsa öncelikle onu seç. Sonrasında deneye deneye hangi romun senin kullanım tarzına daha yatkın olduğunu sen bulacaksın. (pil süresi vs. açısından)
    4- kara gün ak akçe içindir.
    5- vallaha ararım.

• root işleminden sonra uzun bir süre wifi bağlantısı kuaramadı
    market cevap vermedi ama daha sonra düzelti.
    bazen de program çalıştırılamıyor zorla kapat mesajı geliyodu
    sonradan o da kalktı. şu anda herşey normal görünüyor.
    ama henüz bir rom yükleyemedim kendi romuyla kullanıyorum.
    tenha bir vakitte onuda yapıcaz inşallah.
  • Selamlar

Telefonum Türkiyeden alınma , herhangi bir root rom vb. bir şey yok.
    Spb shell 3d full programını kurdum fakat program kendini kısa bir süre sonra kapatıyor.
    Crack li olarak versiyon paylaşan arkadaşlar ise bir yöntem anlattılar fakat buradaki asıl problem başladı.
    8- Android Terminal Emulator Uygulamasını açın ve Aşağıdaki kodları yazın
    su
    pm disable com.spb.shell3d/com.softspb.shell.service.LicenseService
    9- Yukarıdaki kodları yazdıktan sonra bir alt satıra geçip aşağıdaki kodları yazın...
    su
    pm enable com.spb.shell3d/com.softspb.shell.Home

yukarıdaki kodları yazdığımda
    permission denied hatası alıyorum.

bu konuda ne yapmam gerek, bu hataların sebebi root işleminin yapılmamış olmasımı. Telefonumu garanti dışı bırakmadan sadece bu programı kurmak adına bu kodları yazabileceğim bir program varmıdır.
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoB1881

bu konuda ne yapmam gerek, bu hataların sebebi root işleminin yapılmamış olmasımı.

Aynen dostum cihazı rootlamadan bu işi yapamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armydc

root işleminden sonra uzun bir süre wifi bağlantısı kuaramadı
    market cevap vermedi ama daha sonra düzelti.
    bazen de program çalıştırılamıyor zorla kapat mesajı geliyodu
    sonradan o da kalktı. şu anda herşey normal görünüyor.
    ama henüz bir rom yükleyemedim kendi romuyla kullanıyorum.
    tenha bir vakitte onuda yapıcaz inşallah.

Bu işlemlerden sonra ilk başta böyle sorunlar olması normaldir. Önceden de dediğim gibi cihazı resetleyince hemen geçer yada bir süre sonra kendiliğinden düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoB1881

Selamlar

Telefonum Türkiyeden alınma , herhangi bir root rom vb. bir şey yok.
    Spb shell 3d full programını kurdum fakat program kendini kısa bir süre sonra kapatıyor.
    Crack li olarak versiyon paylaşan arkadaşlar ise bir yöntem anlattılar fakat buradaki asıl problem başladı.
    8- Android Terminal Emulator Uygulamasını açın ve Aşağıdaki kodları yazın
    su
    pm disable com.spb.shell3d/com.softspb.shell.service.LicenseService
    9- Yukarıdaki kodları yazdıktan sonra bir alt satıra geçip aşağıdaki kodları yazın...
    su
    pm enable com.spb.shell3d/com.softspb.shell.Home

yukarıdaki kodları yazdığımda
    permission denied hatası alıyorum.

bu konuda ne yapmam gerek, bu hataların sebebi root işleminin yapılmamış olmasımı. Telefonumu garanti dışı bırakmadan sadece bu programı kurmak adına bu kodları yazabileceğim bir program varmıdır.
    Teşekkürler...

arkadaşım birincisi bu soruyu kullanıcılar destek bölümünde sormalıydın zira
    yukardaki kodları yazan thenorth isimli arkadaşın konun ile alakalı notları orada.

ikinciside thenorth arkadaşın belirttiği gibi bu işlemler sadece rootlu cihazlarda geçerli.
    permission denied kabaca erişim reddedildi. yani bu işleri yapabilmen için iznin yok.
    zaten root da o erişim engellerini kaldırmak için yapılan işlem

emin ol ben de bu root işlemini sadece spb nin yüzü suyu hürmetine yaptım.
    şu anda asayiş berkemal.
    sbp yi marketten legal olarak satın almayı dahi denedim ama malesef o yol daha çetrefilli geldiği için
    root yapmak daha kolay geldi
    selamlar

• bende az önce root yaptım ama o root işlemini yapan program telefonu çok kasıyor
    o programı kaldırmak mı gerek yoksa başka birşey yapabilirmiyim ?sende nasıl çalışması açılma süresi
    bende yaklaşık 2-3 dakika sürüyor açılması,
    sonra aıldıktan sonra bir iki dakika takılarak çalışıyor sonra hızına kavuşuyor gibi ama tam anlamadım doğrusu.
  • Kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Bişey soracağım. Cihazı yeni aldım ve bir iphone kullanıcısı olarak çok zorlanıyorum iki gündür kullanırken. Anlattığın gibi uygulamaların yedeğini aldım. Yedeğini aldıktan sonra rehberimi aktardım HTC Desire'a.Yani rehberi aktardıktan sonra bi daha yedek almayı akıl edemedim. SOnra da birkaç şarkı indirdim cihazın hafızası yetmedi. En son da bazı uygulamaların artık menüde görünmediğini farkettim. Oyunlar, applanet vs... Şimdi aldığım o yedeği tekrar yüklesem rehberimdeki numaralar silinir mi ? Silinirse bunu en kolay nasıl koruyabilirim ? Teşekkürler
  • Arkadaşlar rehber ile ilgili olarak bir sorum olacak size,

Aynı kişide bir çok numara kayıtlı ve bunlardan birisini "birincil" olarak atamak istiyorum. Otomatik olarak bir numara seçmiş ve ben başka bir numara seçmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Yardımcı olursanız memnun olurum :) :)
  • eline sağlık hocam bomba bir konu olmuş.
  • quote:

Arkadaşlar rehber ile ilgili olarak bir sorum olacak size,

Aynı kişide bir çok numara kayıtlı ve bunlardan birisini "birincil" olarak atamak istiyorum. Otomatik olarak bir numara seçmiş ve ben başka bir numara seçmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Yardımcı olursanız memnun olurum :) :)

üzerine basılı tut
    soracak kendisi birinci numarayı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.