uçak modunda ve gerekli ayarlamalarla bütün romlar 1map harcar genelde.
quote:
Orijinalden alıntı: kayademirci
quote:
Orijinalden alıntı: teknofobi
quote:
Orijinalden alıntı: sekiz_inci_gun
coredroid hd v6.5 çok güzel oldu arkadaşlar. tavsiye ederim. şuanda kullanabileceğiniz en stabil ve en seri rom. batarya ve ses cabası. yani en iyisi :)) mdj vivo v3.0.3 de başarılı. ancak stabil değil. leedroid 3.0.3 ve arhd v5.1.6 aynı ayarda. ancak onlar cok sade. kimisine göre güzel sayılabilir tabi bu özellik. rcmix3d kingdom çoook eksik ancak meraklısına keyif veriyor tabiki. yani yenilik ve farklılık ilgiyi çekiyor.
çok fazla rom oldu piyasada takip etmekte ve karar vermekte zorlananlar için şöyle bir tavsiyem var: öncelikle tercihinizi belirlerken 1-) sense li mi nonsense li mi 2-) tema lı mı temasız mı diye karar vermelisiniz. leedroid ve android revolation nonthemed romlardır. coredroid, rcmix ve mdj vivo themed romlardir ki kullanımları daha keyiflidir.
non sense romlar ilgimi çekmediği için pek değinmeyeceğim zaten. şu 5 rom içinden hangisi derseniz açıkcası bişey söylemek zor. çünkü bazen yeni versiyonlarla birbirlerine üstünlükleri değişiyor. lakin şöyle bir bilgi vereyim. deneyimlerle sabit olan coredroid in güncel versiyonları biraz daha fazla testten geçtiği için birkaç gün-1 hafta daha geç duyrulur ve en stabil romlar son coredroid romu olur genelde. örneğin official gingerbread romlardan önceki en stabil, hızlı ve verimli çalışan costum ginger coredroid v5.4 tür. nonsense ler dahil. froyoda da cd v3.3 tür. mesela lee nin v2.2.2 si efsanedir ancak coredroid v3.3 leenin kerneli ile leedroidi de geçmiştir.
şimdi aynı durum cd v6.5 için de geçerli. sense2.1 li gingerbread lerde son nokta cd v6.5tir. bir iki extra özellik katılır v6.6-6.7... vs ye çıkarılır o başka. SON olarak tekrarlıyorum hepsinin birbirinde farklı güzelliği var deneyerek kendi tercihinize göre en güzelini kendiniz belirleyebilirsiniz ancak. bu açıdan bu sayfayı açan arkadaşları ve katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. bol paylaşımlar. NOT:kernel de lee bir numaradır. mdj 2 numara ancak hep birkaç promlem veya eksik oluyor. gerisine gerek yok zannımca.
Yazdıklarınıza birebir katılıyorum Kerel işinde dediğiniz gibi bir numara Lee ardından MDJ geliyor. CM7 romlara yönelik kernelde ise LordMod. ( Yalnız CM7 Romlar banada hiçbir zaman hitap etmemiştir )
Kısacası sekizikincigün arkdaşında dediği gibi şu an benim açımdanda en başarılı rom coredroid v6.5 ( Leenin 3.1.1 kerneli ile birlikte gelmesi ile ) dir.
+1000
Biraz önce kurdum gerçekten bu sefer olmuş
rcmix3d kingdom v0.2 kurulu idi. az once coredroid hd v6.5 i kurdum. gercekten cok seri ve gorsellik harikaymis. neden daha once kurmamisim ki
sevdiğiniz, beğendiğiniz ve de memnun kaldığınız bir çalışmayı (coredroid v6.5) sizlere ısrarla tavsiye etiğim için şimdi iyi ki de yapmışım bunu diyorum. her şey kağıt üstündeki verilerle yürümüyor birikim ve deneyimler başarılı bir sonuç için şart. eskiden güzelim dhd için 1-2 costum rom varken şimdi herkes bu canavarın farkına vardı ve her gün yeni birkaç rom duyuruluyor. düzenli olarak takip ettiğim 11 dhd romu içinden bazılarının her sürümünü yükleyerek bazılarını da önemli bir ilerleme katettiklerinde deneyerek en iyisini bulmaya çalışıyoruz ve umuyoruz. favorim uzun bir süredir coredroid ancak bu işlerinde iyi oldukları için. yoksa ben bir developer değilim zamanım da yok zaten :)
bir de küçük ama güzel bir bilgi: v6.6 veya 6.7 de sms uygulaması içinde şifreli bir bölüm olacak ve buraya istediğiniz smsleri atabileceksiniz:))) özellikle bu herkesin gördüğünde eline alıp kurcalamak istediği dhd için gerekli bir uygulama :)
ayrıca özellikle 3g bağlantı hızını ve sinyal gücünü arttırmayı hedefleyen yeni bir radio yolda. bazı ülkelerde örneğin türkiyede ...4.11.M iyi çekmiyor.(radio kitleseldir farklılık gösterebilir)
Herkese merhaba, ben dün itibariyle orijinal romu kurdum ve kullanıyorum fakat sıkıntılarım var. Android Türkiye forumundan indirip kurdum. Pilim daha kısa süre gidiyor ve takılmalar yaşıyorum. Bu nedenlerle coredroid gibi bir custom rom'a geçeyim diyorum ama nasıl yükleyeceğim konusunda bilgilerim çok net değil. Bir açıklama ya da açıklayıcı bir link rica edebilir miyim?
Teşekkürler. XDA daki ilk sayfaya veya kendi sitelerine koymaları lazım aslında bunları, bulmak zor oluyor. En azından ercanekon arkadaşımız burada ilk sayfaya koyabilir..
MD5 ler rom linklerinin hemen altına eklendi hocam.
Arkadaslar, Coredroid bu kadar ovulunce kurmaya karar verdim. Once radio ve ril dosyalarını cihazima kurdum. Cihazimda Cyanogenmod 7 yukluydu. Romu da indirip cihazin hafiza kartina attim ve clockworkmod dan yuklemeye basladim. Eski rom backup ve full wipe seceneklerini de sectim. Alet clockworkmod recovery de acildi ve backup ve full wipe yapti ama daha sonra tekrar boot ederken HTC ekraninda takildi kaldi. Ben de recovery mode da acmayi denedim. Clockwork recovery aciliyor anca ben daha recovery secemeden Hboot seceneginden yeni radio imajini bulup onu yuklemeye calisiyor ve hayir dedigimde de sadece boot secenegini veriyor. (aletin hafiza kartinda yukseltmis oldugum radio dosyasi duruyordu). yani anlayacaginiz bir turlu recoveryi secemiyorum ve sadece reboot yapabiliyorum o durumda da yine HTC ekraninda takiliyor. Cihazi brick mi yaptim acaba? Bunu kurtarmanin bir yolu var midir? Yoksa servis yolu mu gorunuyor. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.
quote:
Orijinalden alıntı: easternwind
Arkadaslar, Coredroid bu kadar ovulunce kurmaya karar verdim. Once radio ve ril dosyalarını cihazima kurdum. Cihazimda Cyanogenmod 7 yukluydu. Romu da indirip cihazin hafiza kartina attim ve clockworkmod dan yuklemeye basladim. Eski rom backup ve full wipe seceneklerini de sectim. Alet clockworkmod recovery de acildi ve backup ve full wipe yapti ama daha sonra tekrar boot ederken HTC ekraninda takildi kaldi. Ben de recovery mode da acmayi denedim. Clockwork recovery aciliyor anca ben daha recovery secemeden Hboot seceneginden yeni radio imajini bulup onu yuklemeye calisiyor ve hayir dedigimde de sadece boot secenegini veriyor. (aletin hafiza kartinda yukseltmis oldugum radio dosyasi duruyordu). yani anlayacaginiz bir turlu recoveryi secemiyorum ve sadece reboot yapabiliyorum o durumda da yine HTC ekraninda takiliyor. Cihazi brick mi yaptim acaba? Bunu kurtarmanin bir yolu var midir? Yoksa servis yolu mu gorunuyor. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.
Hocam çok detaylı cevap veremeyeceğim ama ben dün 2.3 offical dan 2.2 ye donup Coredroid v6.5 e gectim coredroid i ilk kurduğumda radio kurmamıştım dedğiniz gibi HTC logosundan başka hareket olmuyordu.Tekrar imajdan 2.2 ye donup radio yu kurdum daha sonra tekrar coredroid i kurdum açıldı. Bilginize
ben radio yu once kurdum ve cihaz yine cyanogenmod ile calisiyordu. Problem yeni rom u yuklemeye calistigimda oldu. bir turlu recovery e de giremiyorum cunku durmadan hafiza kartindaki radio dosyasini bulup onu yuklemeye calisiyor ve recovery secenegini secmeme izin vermiyor. sinir bozucu birsey
Cihazdaki sd karti bilgisayara takarsam icerigini gormem mumkun degildir herhalde degil mi formattan dolayı. bunu nasıl yapabilirim. icerigini gorup radio dosyasini silmek istiyorum da. var midir bir program bunun icin?
Easterwind arkadaş. Cihazın biraz karışmış gibi. Ruu 1.32...exe isimli romu indir pc den kur. Sonra root, radio s-off, eng--off işlemlerini uygula. Sonra radio ...4.11.M indir yeniden ve kur. Sonra aç kapa ve ıstediğin romu kurarsin. Radio ve rom için md5 eşleşmesi yap önceden.uymuyorsa yeniden indir.
Ayrıca SD kartını görebilirsin pc den onun formatı fat32 olarak kalır hep.
Cd v6.5 i yüklemek için extra wipe uygulamanıza gerek yok. Rom kendisi format atıyor tüm bölümlere. SD karti bicimlemez ya da veri kaybı olmaz arkadaşlar. Rehber gorunmezse bir restart yaparsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: easternwind
ben radio yu once kurdum ve cihaz yine cyanogenmod ile calisiyordu. Problem yeni rom u yuklemeye calistigimda oldu. bir turlu recovery e de giremiyorum cunku durmadan hafiza kartindaki radio dosyasini bulup onu yuklemeye calisiyor ve recovery secenegini secmeme izin vermiyor. sinir bozucu birsey
aslında çözüm basit gibi görünüyor. hafıza kartındaki güncelleme dosyasını silerseniz hallolur.
miui laf atıyordum ama 1 haftadır onu kullanıyorum gerçekten ayrı birşey
Arkadaşlar daha önce de söylemiştim. Rcmix v.0.2 de aynı sorun vardı. Şimdi Coredroid v.6.5 var. Full wipe dahil herşeyi düzgün bir şekilde rom yğkledim. Radio 12.54. Her arama geldiğinde zorla kapat uyarısı veriyor. Zorla kapat deyince de şebeke sinyali gidiyor Ve yeniden sim şifremi girmemi istiyor. Rom ilk yüklediğimde volume+ programı hata veriyordu. Şimdi bu sorun var. Görüşme yapamıyorum. Çekim aniden gidiyor. Programları titanium backup ile yeniden yüklüyorum .Sorun ondan mı kaynaklanıyor. Son 2 romdur böyle bir sorun yaşıyorum. Daha önce yoktu.
quote:
Orijinalden alıntı: ercanekon
LeeDrOiD HD V3.0.3 GB >EPIC!< 10th May | Official GB Sense 2.1 | TV Anim
başarılı rom ve kernel developer i lee den android 2.3.3 stok romu üzerine kurulu güzel bir rom daha.
Kurulum İçin : clockworkMod 3.0.2.6 Optional FULL WIPE to EXT4 patch dosyasının flash lanması önerilmektedir. yedeğinizi aldıktan sonra dosyayı sd kartın kök klasörüne kopyalayın, recovery den rom kurar gibi zip dosyasını kurun (cihazınızı formatlamak için bir yama) daha sonra romunuzu kurun.
Aekadaşlar bende bu rom u kullanıyorum.Video kayıtlarında takılma ve ses görüntü senkronizasyonunda bir problem var.Kaydettiğim kayıtlarda önce ses sonra görüntü olarak geliyor.Sorum rom damı yoksa başka bir problemmi var acaba.
Arkadaşlar yardımcı olacak yok mudur? Sadece anlaşılır bir custom rom yükleme yardımı istiyorum. Mevcutlarda kullanılan terminolojiye yabancıyım ve çok net anlamıyorum. Custom'a dönmek ve root etmek istiyorum. Alışmışım rootlu telefona, şimdi bu çok kötü geldi. Market bile değişti, daha önce aynı marketten indirdiğim uygulamaları şimdi göremiyorum bile markette.
quote:
Orijinalden alıntı: firsttrue
Herkese merhaba, ben dün itibariyle orijinal romu kurdum ve kullanıyorum fakat sıkıntılarım var. Android Türkiye forumundan indirip kurdum. Pilim daha kısa süre gidiyor ve takılmalar yaşıyorum. Bu nedenlerle coredroid gibi bir custom rom'a geçeyim diyorum ama nasıl yükleyeceğim konusunda bilgilerim çok net değil. Bir açıklama ya da açıklayıcı bir link rica edebilir miyim?
Arkadaslar bu rom u intertnetten arastirdim ama pek birsey anlayamadim
Bu rom PC lerdeki BIOS gibi bir sey midir yoksa sense arayuzunu bunyesinde barindiran yazilim yamasimidir bilgilendirirseniz cok sevinirim.