Şimdi Ara

HTC DESİRE kullanıcıları yorumları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.533
Cevap
3
Favori
201.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende dün itibarıyla deseri cı oldum. genel olarak telefon mükemmel ama belkide yeni oldugum için kullanım pratikliğini yakalayamadım. e72 kullanıcısıydım. desire ele tam oturmuyor. her an kayabilir. çok dikkatli kullanmak lazım. özellikle arka kapak biraz daha ele yapışan malzemeden olabilirdi. bu yüzden ınvısıble shıeld zagg alıp arka kapaga yapıştırıcam. bu ürün elden kaydırmıyor. ama ön ekran için tavsiye etmiyorum. cünkü daha önceki tellerimdede kullandım kayganlık yok. yani ele yapışıyor. bu yüzden daha sert olan pls. korumalardan öne yapıştırmayı düşünüyorum. bir de her açmak istediğimde üstteki on/off tuşuna basarak ekran aktif oluyor. yalnız on/off tuşuna tek el ile açmak biraz zor. belkide ben başaramadım. yani 2 eli kullanıyorum. aşağıdaki tuşların hiç birinde bir hareket yok. Iphone da tuşa basarak 3 saniyeline ekranı görebiliyorsun. desireda bunu başaramadım veya ben bulamadım. internete bağlanma hızı süper. 2.2 olarak geldi bana. widgetleri tam olarak yerleştiremedim daha ama gördüğüm kadarıyla uzun bir süre tel değiştiriycem. birde 8GB lık sd kartımı görmedi. üzerinde gelen 4gb lık kartı görüyor. cıhazı kullandıkca kullanım kolaylıklarını + ve - lerini paylaşıcam. desirecı arkadaşların yakaladıkları küçük kullanım pratiklerini paylaşırlarsa süperr olur.

• peki oyunları nasıl yapıyorsunuz mesela bende suan needfor speed shift var hawxvar adrenalin armagedon gibi oyunlar var sd karta atmnadan önce tel hafızasına gelmiyormu bunlar örnegin adrenalin 40 mb sadece dosya hali extradan 30 40 mb ta bölümleri iniyor al sana 80 mb nasıl olacak bir yorum yaparsanız sevinirim
  • kullanan arkadaşlar pil süresinide yazabilirse bizlerede yardımcı olacaktır.
  • Telefonu hemen hemen hiç kullanmazsanız yaklaşık üç-dört gün dayanıyor bataryası. Normal bir yoğunlukta kullanırsanız 1 veya 1,5 gün anca dayanıyor. Yoğun olarak kullanırsanız bir günü zor çıkarır. Yaklaşık dört aydır kullanıyorum Desire' yi; durum böyle. Diğer arkadaşlarda durum nedir bilemiyorum. Ekran ışığı vb. ayarları da tasarruflu kullanıyorum.
  • selam. desire da ekran kilidi koydum. Telefonu ilk açılışında veya kullanmak istediğinizde ekrana cizilen 12 noktalı şekilden bahsediyorum. kilidi açmak ve kullanmak cazip gelmedi. ama şimdide kaldıramıyorum. nereden iptal edileceğini bilen varmı? 2.2 yüklü....
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Telefonu hemen hemen hiç kullanmazsanız yaklaşık üç-dört gün dayanıyor bataryası. Normal bir yoğunlukta kullanırsanız 1 veya 1,5 gün anca dayanıyor. Yoğun olarak kullanırsanız bir günü zor çıkarır. Yaklaşık dört aydır kullanıyorum Desire' yi; durum böyle. Diğer arkadaşlarda durum nedir bilemiyorum. Ekran ışığı vb. ayarları da tasarruflu kullanıyorum.

cevabın için teşekkürler...
  • arkadaslar bana yarın almanyadan desire geliyor ama ingilizceymiş türkçeye nasıl ceviririm yardımcı olursanız yarın aksam halledeyim yoksa baya bi ugrasıcam en kolay yoldan nasıl yaparım yada yapabilcekmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan santos

arkadaslar bana yarın almanyadan desire geliyor ama ingilizceymiş türkçeye nasıl ceviririm yardımcı olursanız yarın aksam halledeyim yoksa baya bi ugrasıcam en kolay yoldan nasıl yaparım yada yapabilcekmiyim ?

Morelocale2 dlı uygulamayı telefona kurun. Kurduğunuz uygulamayı çalıştırıp seçeneklerden Turkish' i seçin.
    Morelocale2 uygulamasını internetten bulabilirsiniz. Veya telefon yurtdışından geldiği için market erişimi vardır büyük ihtimalle. Telefonla markete girip Morelocale2' yi indirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurolyakal

selam. desire da ekran kilidi koydum. Telefonu ilk açılışında veya kullanmak istediğinizde ekrana cizilen 12 noktalı şekilden bahsediyorum. kilidi açmak ve kullanmak cazip gelmedi. ama şimdide kaldıramıyorum. nereden iptal edileceğini bilen varmı? 2.2 yüklü....

Ayarlar/güvenlik' e girin. Ekran kilidini değiştir' e girin. Çıkan ekrana deseninizi çizin. Açılan ekrandan ''yok'' u tıklayın.
  • more locale malesef 2.2 sürümünü türkçe yapmıyor. en azından bende olmadı.
    pil ömrü beni tatmin etmedi, ancak desire yi 1 haftadır kullanıyorum. zamanla arttığı yazılıyor pil dayanma süresinin.
    bazı uygulamalar karta atılabiliyor bazıları atılamıyor. nedenini anlayamadım. belkide 2.2 ile bazı uygulamalar arasında uyumsuzluk vardır.
    genel olarak aletten memnunum. bence geliştirilmesi gereken 2 nokta var. pil ömrü ve dahili hafıza.

not : iphone 3gs kullanıcısı idim
  • malesef pil ömrü bana görede çok kkısa. hep tedirginlik duyuyorum. önceki telde (e72) hafta sonu kafam rahat ti. batarya bitermi diye düşünmezdim ama bunda malesef. ekranda live wallpaperleri kapattım. siyah arka fon kullanıyorum. edge de kullanıyorum. wi-fi kapalı, ekran aydınlatma süresini 15 saniyeye düşürdüm. ayrıca ekran aydınlatmasınıda düşürdüm, işim bitince kendim hemen kapatıyorum. açık hiç bir program yok, kullanım süresi son derece kısa tutuyorum, ama buna rağmen maximum 1.5 gün gidiyor. telefonun bir çok özelliği var. ama kullanmak isterseniz hepsini akşama çok zor çıkar. tabi ister istemez insanın aklın bu kadar çok fonksiyonu rahat kullanamadıktan sonra desire olmuş neye yarar. tabiki ekranın büyük olması, bir çok özelliği barındırması enerji kısıtlamasını göz ardı edebilir. ama telefon batarya dolu ise işe yarıyor. yoksa dünyanın özelliği olmuş batarya bitmiş kullanamıyorsun ne işe yarar? Desire ın hakkını yemiyelim mükemmel bir alet. ama pil sorunu bence çözmeleri, lazımdı. bu kadar kısa sürede bitmemeli. pil ömrü uzun olan örnekler var önümüzde. bir çok yabancı forumda pil ömrü için önerilen uygulamaları uyguluyorum. bakalım pil ömrü dahada arttacakmı? alalı 5 gün oldu.
    Bu arada bir özelliğini bulamadım. arneğin bir arkadaşım aradı telefonda kaydı var. beni yeni aldığı ikinci bir telden aradı ve yeni numarayı da onun adına eklememi istedi. denedim. ama her seferinde bana yeni kayıt açtırdı. var olan bir kişi kaydına numarayı ekleyemedim. bunun bir yolu varmı? . DEsireda yazı fontlarını mesajda veya e mailde veya genele olarak büyütüp küçültebiliyormuyuz? bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba? teşekkürler..

• selam. android skype yükleyen varmı? skype den link atıyorum telefona veya telden skype/m ye giriyorum. ama bu telefon için uygulama yok ikazı çıkıyor. msn ve skype yükleyen varmı? matkette de bulamadım((
  • çok teşekkürler.....
  • arkadasım morelocela2 yi marketten kurdum dili türkçeyi sectim market türkçe oldu bide bi program geneli yine ingilizce. dilsenegine girdim basta turkey yazıyor tıklayınca içinde germany english duct yazıyordu simdi baktımda android 2.2 miş tel nasıl yapıcam yardım edermisiniz
  • Android 2.2, Morelocale2 uygulaması ile tamamen Türkçe oluyor. Fakat Android 2.2' nin birbirinden farklı versiyonları var. Mesela; HTC nin yayınlamış olduğu genel 2.2 sürümü var. Vodafone operatörü için yayınlanmış olan 2.2 var; T-Mobile, Orange vb. için yayınlanmış 2.2' ler var. Morelocale2 uygulaması hepsinde işe yaramıyor malesef. Benim telefon Vodafone markalıydı. Yani Vodafone GSM operatörü için üretilmiş bir Desire' idi. Vodafone için Android 2.2 çıktığında yüklemiştim. Morelocale2 kurduğumda telefon Türkçe olmamıştı. Daha sonra telefon üzerinde bir kaç işlem yaparak telefonu Vodafone markalı olmaktan çıkarmıştım. Ardından HTC' nin genel 2.2 sürümünü yüklemiştim. Genel 2.2 sürümünde Morelocale2 ile telefon tamamen Türkçe olmuştu. Morelocale2 ile Türkçe olmayan Desire' ler büyük ihtimalle markalıdır (T-Mobile, Vodafone, Orange vb. için üretilmiş).

Rehberde kayıtlı durumda olan bir kişiye birden fazla telefon numarası ekleyebilmek için kişi kaydının sim hafızasında değil de telefon hafızasında olması gerekiyor diye biliyorum.

Telefona kurulan bazı uygulamalar sd karta taşınabiliyor, bazıları taşınamıyor. Kurulan uygulamanın sd karta taşınabilmesi için uygulamayı yazan kişinin sd karta taşınabilir şekilde yazması gerekiyor. Yeni çıkan uygulamaların büyük çoğunluğu sd karta taşınabilir şekilde oluyor artık.
    Dikkatimi çeken bir şey oldu; bir uygulamayı sd karta taşıdığımda sanki uygulama tamamen sd karta taşınmamış oluyor. O uygulama telefon hafızasında yer işgal etmeye devam ediyor. Örneğin 3 mb' lık bir uygulamayı sd karta taşıdığımda 1 mb' lık kısmı yine telefon hafızasında kalıyor. Bu durumda istediğiniz kadar uygulamaları sd karta taşıyın, 30-40 tane uygulama kurduğunuzda telefon hafızasında yeterli alan yok uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Desire iyi bir telefon fakat bataryasının ve dahili hafızanın yetersizliği iyi özelliklerini gölgeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 1 Kasım 2010; 22:30:40 >

• arkadasım cevapların için tesekkürler .senden ricam nasıl yapıcaz peki telefonu gsm markalarından çıkarıcaz yani onunda acıklamasını yazarsan cok makbule gecer yani ..
  • Selam. Desire da not yazma yeri varmı? ayrıca şifreli bir bölüm varmı? veya markette böyle bir program. yani gizli bilgileri yazıp şifreli saklayabileceğim bir yer veya program? Yine şarjda ((: .. napcaz bu desire'ın pil sorununu bilmiyorum. kaldıki o kadarda çok konuşmuyorum.
  • desire de birçok not defteri var. note yaz markette arama bölümüne seç beğen al. bilgisayarımla eşleşsin diyorsan ya google ile eşleştiriceksin, yada benim bildiğim missing sync programını satın alıp kullanacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan santos

arkadasım cevapların için tesekkürler .senden ricam nasıl yapıcaz peki telefonu gsm markalarından çıkarıcaz yani onunda acıklamasını yazarsan cok makbule gecer yani ..

Benim telefon Vodafone markalı idi. Marka bağımlı olmaktan kurtarmak için önce goldcard işlemi ardından da telefona uygun olan 2.2 romunu internetten indirip telefona kurmak gerekiyor. Yapılacak işlemler genel anlamda böyle. Siz de aynı işlemleri yaparak telefonu markalı olmaktan çıkarabilirsiniz. Fakat telefonunuzun hangi markalı olduğu, hboot versiyonu vb. farklılıklara göre yapılacak işlemlerlerde farklılıklar olabilir. O nedenle elinizdeki telefonun özelliklerine göre araştırma yapıp işlemlerin tam olarak nasıl yapılacağını tespit etmeniz gerekir.
    Bu tür işlemlerde acele etmemek gerekir. Tam olarak ne yapılacağını tespit ettikten sonra işlemleri yapmak gerekir.
    Telefonunuzun hboot versiyonunu, hangi markalı olduğunu, yazılım numarasını (software number) buraya yazarsanız vakit bulduğumda ben de araştırırım.

Ayrıca telefonu ve Android işletim sistemini tanımadan, bilgi sahibi olmadan bu tür işlemleri yapmamakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurolyakal

Selam. Desire da not yazma yeri varmı? ayrıca şifreli bir bölüm varmı? veya markette böyle bir program. yani gizli bilgileri yazıp şifreli saklayabileceğim bir yer veya program? Yine şarjda ((: .. napcaz bu desire'ın pil sorununu bilmiyorum. kaldıki o kadarda çok konuşmuyorum.

''Aknotepad'' adında bir not defteri uygulaması var. Yazdığınız notlara şifre koyabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.