Şimdi Ara

★★★ HTC Desire Z Kullanıcı Kulübü ★★★ (434. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.899
Cevap
36
Favori
301.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aresmar hocamin yardimlari bu konuda cok oldu. sadece aresmar hocam degil bir suru kisi devamli yardim ettiler konuya katki yaptilar.

Bende telefonumla hafiften vedalasacagim 3 yila giriyoruz yavas yavas. Normalde bir telefonu 5 sene kullanmadan birakmam ama Desire Z nin teknik yapisi buna musade etmiyor. Arkadasin nexus a baktikca benim telefonu cope atasim geliyor :)

Gonul ister nexus almak .. yoksa guncelleme biraz hayal disi kaliyor. guncelleme ve uzun sureli destek istiyorsaniz nexus sart ben bunu anladim. Artik bakacagiz butceye :)

herkese iyi geceler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shot_gun
    Browser hızından memnunmusun Pea? Nette dolaşırken girip-çıkarken yada herhangi bir siteden film izlerken herhangi bir sorun insanı deli eden yavaşlamalar var mı? Swap desteği var demişsin de bu swap yanılmıyorsam bir zip dosyayı flashlayarak yaptığın bunu yaparken eskiden açtığımız sd karta partitionumu kullanıyor yoksa sd kartın içinde yeniden partition mu açıyor yoksa bir dosya mı oluşturuyor?

Chrome kullanırım normalde ama her geçen gün daha da ağırlaştığı için Firefox kullanmaya başladım. Hızından memnunum. İlk açılış hızı güzel, sayfa yükleme hızı idare eder. Normal tarayıcıda ilk açılış ve program genel olarak yavaş ama sayfa içi gezinme/rendering hızlı. İki tarayıcıda da rahatlıkla Flash video izlenebiliyor. Deneme amaçlı olarak Dizisrt.com'dan rastgele bir dizi açtım, sorun yok.
    Şimdilik deli eden yavaşlama yaşamadım. Mesajlara ilk kez girerken, kilit ekranından mesajları açmak 5 saniye filan sürebiliyor. Daha uzun süren bekleme olmadı.
    Swap işini kendim yaptım. Rom'da direkt destek yok. Önce 256MB Swap partition açıp, sonra Swap Enabler flashladım.

2-3 sorun var şimdilik. Belki Rom Cleaner'ın etkisi de vardır. Wifi her zaman açık seçeneğine rağmen, ekranı kapayınca birkaç dakika sonra Wifi gidiyor.
    Eksik Widgetlar var.
    Kulaklık ile radyo dinlerken mesaj gelince, uyarı sesi bitene kadar tüm sesi hoparlörden veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Browser hızından memnunmusun Pea? Nette dolaşırken girip-çıkarken yada herhangi bir siteden film izlerken herhangi bir sorun insanı deli eden yavaşlamalar var mı? Swap desteği var demişsin de bu swap yanılmıyorsam bir zip dosyayı flashlayarak yaptığın bunu yaparken eskiden açtığımız sd karta partitionumu kullanıyor yoksa sd kartın içinde yeniden partition mu açıyor yoksa bir dosya mı oluşturuyor?

Chrome kullanırım normalde ama her geçen gün daha da ağırlaştığı için Firefox kullanmaya başladım. Hızından memnunum. İlk açılış hızı güzel, sayfa yükleme hızı idare eder. Normal tarayıcıda ilk açılış ve program genel olarak yavaş ama sayfa içi gezinme/rendering hızlı. İki tarayıcıda da rahatlıkla Flash video izlenebiliyor. Deneme amaçlı olarak Dizisrt.com'dan rastgele bir dizi açtım, sorun yok.
    Şimdilik deli eden yavaşlama yaşamadım. Mesajlara ilk kez girerken, kilit ekranından mesajları açmak 5 saniye filan sürebiliyor. Daha uzun süren bekleme olmadı.
    Swap işini kendim yaptım. Rom'da direkt destek yok. Önce 256MB Swap partition açıp, sonra Swap Enabler flashladım.

2-3 sorun var şimdilik. Belki Rom Cleaner'ın etkisi de vardır. Wifi her zaman açık seçeneğine rağmen, ekranı kapayınca birkaç dakika sonra Wifi gidiyor.
    Eksik Widgetlar var.
    Kulaklık ile radyo dinlerken mesaj gelince, uyarı sesi bitene kadar tüm sesi hoparlörden veriyor.

Teşekkür ederim, ayrıntılı açıklama için ...

• selam desire z kullananlar bi sorum olacak ufacik :D ben bayadir revo hd rom kullaniyorum ama bikac gundur ekran goruntusu alamiyorum guc tusuyla ev tusuna bastigimda cekmiyor. eskiden calisiyordu. yardim edebilecek biri var mi? saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: degerli43

selam desire z kullananlar bi sorum olacak ufacik :D ben bayadir revo hd rom kullaniyorum ama bikac gundur ekran goruntusu alamiyorum guc tusuyla ev tusuna bastigimda cekmiyor. eskiden calisiyordu. yardim edebilecek biri var mi? saygilar.

sense romlarda ses kısma+güç tuşu olması lazım. bir dene istersen
  • denedim ama olmadi eskiden power+home tuslariyla oluyordu rom u tekrar mi yuklemem gerekiyor acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: degerli43

denedim ama olmadi eskiden power+home tuslariyla oluyordu rom u tekrar mi yuklemem gerekiyor acaba

3.parti uygulamalardan dene istersen birde. google play'den ekran görüntüsü alabileceğin bir uygulama yükleyerek sorunu çözebilirsin

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn658 -- 29 Mart 2013; 7:12:42 >
  • Alakasız bir konu ancak donanım haberden gelen özel mesajlarımı artık okuyamıyorum. Yükleniyor diyor bi anlık sonrasında hiçbir şey gözükmüyor
  • quote:

Alakasız bir konu ancak donanım haberden gelen özel mesajlarımı artık okuyamıyorum. Yükleniyor diyor bi anlık sonrasında hiçbir şey gözükmüyor

Bende sorun yok başka bir browser kullanın cache bellek temizlmeyi denedin mi? Hatta şimdi sana test için bir pm attım.
  • Merhaba. Ben de htc desire z kullanıcısıyım ve yeni bir telefon almayı düşünmüyorum. Şarjın uzun gitmesi için gereksiz tüm programları kaldırdım, advanced task killer ile gereksiz programları kapatıyorum ama yeterince uzun değil.
    Bunu için yapmam gerekn şey ne. Şarj süresinin uzun olması için özellikle kullanılam bir rom var mı. Görsellikten taviz verebilirim, istediğim tek şey mobil internetin ve gps' in kullanımda olması. Yardımcı olaaak varsa çok sevinirim.
  • Arkadaşlar günaydın, şu an muzdarip olduğum bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum,

Telefonum durup dururken kapanıyor, örneğin kullanıyorum masanın üstüne bırakıyorum, aklıma geldiğinde bakıyorum varmı bir hareket diye bir bakıyorum telefon kapalı. Bu durum sürekli oluşuyor ama,

Yozgatlının romunu kullanıyordum , şimdi mySENSE kullanıyorum. Romların ikisindende memnundum ama bu durum bazen sinir bozucu olabiliyor, telefonu açtığımda bir bakıyorum bir kaç kişi aramış beni mesajı geliyor.

Bilgilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neurofunk

Arkadaşlar günaydın, şu an muzdarip olduğum bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum,

Telefonum durup dururken kapanıyor, örneğin kullanıyorum masanın üstüne bırakıyorum, aklıma geldiğinde bakıyorum varmı bir hareket diye bir bakıyorum telefon kapalı. Bu durum sürekli oluşuyor ama,

Yozgatlının romunu kullanıyordum , şimdi mySENSE kullanıyorum. Romların ikisindende memnundum ama bu durum bazen sinir bozucu olabiliyor, telefonu açtığımda bir bakıyorum bir kaç kişi aramış beni mesajı geliyor.

Simkartı çıkart temizle kontakt noktalarını tekrar tak. Aynı şekilde SD card'ıda bir çıkar tak. Birde pilin kontakt noktalarına bi bak. Pili çıkartıp bir süre bekle. (zaten bu temizlik vs derken beklemiş olacaksın ama en az 10 dakika bekle pili geri takmadan önce).

Bu kapanma olayı bende de bi ara oluyordu şu dediklerimi yaptım sonra olmadı. Bunlar olmadıysa kurduğun bir app pislik yapıyor olabilir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bdogretim

Merhaba. Ben de htc desire z kullanıcısıyım ve yeni bir telefon almayı düşünmüyorum. Şarjın uzun gitmesi için gereksiz tüm programları kaldırdım, advanced task killer ile gereksiz programları kapatıyorum ama yeterince uzun değil.
    Bunu için yapmam gerekn şey ne. Şarj süresinin uzun olması için özellikle kullanılam bir rom var mı. Görsellikten taviz verebilirim, istediğim tek şey mobil internetin ve gps' in kullanımda olması. Yardımcı olaaak varsa çok sevinirim.

Daha önce bahsetmiştim. G-lite ve yozgatlının bir lite romu var. İkiside en az pil yiyen romlar. XDA da bakarsan bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: neurofunk

Arkadaşlar günaydın, şu an muzdarip olduğum bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum,

Simkartı çıkart temizle kontakt noktalarını tekrar tak. Aynı şekilde SD card'ıda bir çıkar tak. Birde pilin kontakt noktalarına bi bak. Pili çıkartıp bir süre bekle. (zaten bu temizlik vs derken beklemiş olacaksın ama en az 10 dakika bekle pili geri takmadan önce).

Bu kapanma olayı bende de bi ara oluyordu şu dediklerimi yaptım sonra olmadı. Bunlar olmadıysa kurduğun bir app pislik yapıyor olabilir. :)

Valla abi dün sinirden yine flashladım, şu temizliği yapayım :)

Teşekkürlerimi sunarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: bdogretim

Merhaba. Ben de htc desire z kullanıcısıyım ve yeni bir telefon almayı düşünmüyorum. Şarjın uzun gitmesi için gereksiz tüm programları kaldırdım, advanced task killer ile gereksiz programları kapatıyorum ama yeterince uzun değil.

Daha önce bahsetmiştim. G-lite ve yozgatlının bir lite romu var. İkiside en az pil yiyen romlar. XDA da bakarsan bulabilirsin.

Çok teşekkürler. Şindi sıra geldi nasıl rom yükleneceğini öğrenmeye :)
    Yakın zamanda söylediğiniz romlardan birini yükleyecem. Peki hangisişni tavsiye edersin. G-lite mı Yozgatlının romunu mu. Bir de bunlar üst versiyon androidler sanırım. Htc'nin orjinalinden daha fazla pil tüketmezler değil mi?

• Htc Desire Z' nin orjinal bataryası 1300mAh.
    Orjinal olmayan kapasitesi daha yüksek bir batarya alsak pil ömrü uzar mı. Yoksa orjinal olmadığı için cihaza zarar verir mi. İnternette 2450mAh bataryalar var. Almak mantıklı mı acaba.
  • Arkadaşlar merhaba, ben yozgatlının romunu kullanıyorum ve xda da yozgatlı beraberinde kullnılması gerektiğini yazdığı radyo güncellemesini yaptım; fakat son 2 aydır internetim açık ama veri alıp vermiyo ve bazen telefon aramalarında ses gitmiyo karşı tarafa aynı problemi yaşayan ve mı acaba? yardımcı olursanız teşekkürler :)
  • @bdogretim
    lite romlar genelde orjinal romdan üretiliyorlar. Ekstra pil ömrü sağlayan piller genelde çok fazla verim gösteremiyor. Mügen marka var kaliteli benim hatırladığım ancak onun bile taklitleri çıktı verim alamayabilirsiniz.

@hknatm
    Recoveryden nandroid yedek alıp, farklı bir rom deneyip durumu bir görmenizi tavsiye ederim. Rom kaynaklı bir sorun olabilir.
  • Arkadaşlar bu arada üzülerek de olsa bir duyurum olacak.

Sony Xperia Z telefon siparişi verdim. Pazartesi akşamı elimde olacak inşallah.
    Bu demek oluyor ki Desire Z ile haliyle eskisi gibi ilgilenemiyeceğim. 2-3 sene bana eşlik etti Desire Z ve bu forumdaki belki de en kaliteli insanlara sahip konu oldu. Bir çok arkadaş edindim bu sayede. Hazırladığım Teknik Rehber ile de bir çok kişinin teşekkürünü aldım beni en çok mutlu eden olaylardan biridir. Bu forumda bir çok konuda binlerce soruya cevap verdik hep beraber. Forum hayatımın sanırım en unutulmaz konularından biri oldu bu konu.

Herkese mutlu mobil zamanlar diliyorum.

Tabii ki bir yere gitmiyorum buralardayım kolay kurtulamazsınız benden
  • 
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.