Şimdi Ara

★★★ HTC Desire Z Kullanıcı Kulübü ★★★ (435. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.899
Cevap
36
Favori
301.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşlar bu arada üzülerek de olsa bir duyurum olacak.

Sony Xperia Z telefon siparişi verdim. Pazartesi akşamı elimde olacak inşallah.
    Bu demek oluyor ki Desire Z ile haliyle eskisi gibi ilgilenemiyeceğim. 2-3 sene bana eşlik etti Desire Z ve bu forumdaki belki de en kaliteli insanlara sahip konu oldu. Bir çok arkadaş edindim bu sayede. Hazırladığım Teknik Rehber ile de bir çok kişinin teşekkürünü aldım beni en çok mutlu eden olaylardan biridir. Bu forumda bir çok konuda binlerce soruya cevap verdik hep beraber. Forum hayatımın sanırım en unutulmaz konularından biri oldu bu konu.

Herkese mutlu mobil zamanlar diliyorum.

Tabii ki bir yere gitmiyorum buralardayım kolay kurtulamazsınız benden

Hayırlı uğurlu olsun hocam iyi güzel günlerde kullanırsınız inş...
    Bugüne kadarki emekleriniz için kendi adıma tekrar teşekkür ederim.

Fakat hocam öyle kolay kurtulamazsınız demişsiniz ama.. asıl siz kurtulamazsınız bence.. bundan sonraki telefonum Sony Xperia Z olucaktır sayenizde..

Ayrıca telefonunuz geldiğince artı eksi yönleriyle bizleri aydınlatırsanız, bizler için güzel bir ön bilgi oluşturacaktır değerlendirmeniz..

• Değerlendirme mutlaka yapacağım orası kesin.

Hem ilk izlenimleri hem biraz kullandıktan sonra izlenimlerimi aktarmayı düşünüyorum.
  • Yeni telefonun hayirli olsun.
    Sen gitmeden bir soru daha sorayim. Mimicry 1.5.0 kurdum. Hersey gayet guzel. Ama radyo uygulamasi goremedim. Cm7 de vardi. Bunda da olmasi gerekmiyor mu. Marketteki uygulamalar internet uzerinden dinlemeyi sagliyor. Ben normal radyo frekanindan dinlemek istiyorum. Bir cozumu varmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdogretim

Yeni telefonun hayirli olsun.
    Sen gitmeden bir soru daha sorayim. Mimicry 1.5.0 kurdum. Hersey gayet guzel. Ama radyo uygulamasi goremedim. Cm7 de vardi. Bunda da olmasi gerekmiyor mu. Marketteki uygulamalar internet uzerinden dinlemeyi sagliyor. Ben normal radyo frekanindan dinlemek istiyorum. Bir cozumu varmi.

Tam hatırlamıyorum Mimicry uzun süre kullananlar vardır forumda var mıydı radyo acaba yardımcı olsanız arkadaşa :)
  • benim hatırladığım kadarıyla mimicry'da radyo yoktu.
  • quote:

quote:

Yeni telefonun hayirli olsun.

Tam hatırlamıyorum Mimicry uzun süre kullananlar vardır forumda var mıydı radyo acaba yardımcı olsanız arkadaşa :)

Evt. bende hatırladığım kadarıyla mimicry de radyo yoktu. Dilersen bu programı deneyebilirsin..;)

• Teşekkürler. Linkini verdiğiniz uygulama çalışıyor, ama kurulum esnasında istediği izinler çok fazla. Her türlü izni istiyor. Dahası kurulduktan sonra super user izinlerini istiyor. Sıkıntı olur mu acaba. Kötü niyetli bir program olma ihtimali var mı?
  • quote:

Teşekkürler. Linkini verdiğiniz uygulama çalışıyor, ama kurulum esnasında istediği izinler çok fazla. Her türlü izni istiyor. Dahası kurulduktan sonra super user izinlerini istiyor. Sıkıntı olur mu acaba. Kötü niyetli bir program olma ihtimali var mı?

Super user istiyorsa biraz sakat ehehehe
  • quote:

quote:

Teşekkürler. Linkini verdiğiniz uygulama çalışıyor, ama kurulum esnasında istediği izinler çok fazla. Her türlü izni istiyor. Dahası kurulduktan sonra super user izinlerini istiyor. Sıkıntı olur mu acaba. Kötü niyetli bir program olma ihtimali var mı?

Super user istiyorsa biraz sakat ehehehe

Kaldırayım o zaman. Sorunsuz fm transmitter apk'sını nasıl bulacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

https://www.dropbox.com/s/ylv372p7k3vm4wz/spirit%20radio%202%200204s2.apk
    Spirit Radio

Ayristirmada sorun var hatasi veriyor.

• Arkadaşlar dün Xperia Z' yi kullanmaya başladım.

Telefon değiştirmek isteyenler Xperia Z alırlarsa benim gibi şoka girebilirler. Desire Z den sonra bi anda çok acayip geldi.

2GB ram, 4 Çekirdekli deli işlemci. Zebellah gibi sony bravia engine li ekran filan derken başım döndü. Sonum iyi değil .

İlk izlenimler:

+ Ekran süper. İş yerindeki tüm arkadaşların gözleri faltaşı gibi açıldı filmlere bakarken.
    + Hız müthiş yavaşlama görmedim.
    + Bravia Engine çok havalı görüntü veriyor.
    + Sony arayüzü sade ancak minimalist olduğu kadar ayrı bir güzel havası da var (bunu yıllarca sense kullanan biri söylüyor)
    + Tasarımı, ağırlık dengesi ve kalitesi tam bir premium kalitesi yansıtıyor.
    + Su ve toz geçirmiyor millet havuzda videolar yayınlıyor filan.
    + GPS çok başarılı saniyeler içinde buluyor hemde bugünün bulutlu havasında denedim şak diye buldu.
    + NFC çok kıyak bir buluş.
    + Konuşma kalitesi çok iyi.
    + Müzik yazılımı (walkman) ve ses kalitesi çok iyi.
    + Kamerası çok güzel eğer yazılımda biraz daha iyileştirme olursa (özellik olarak değil post process olarak) mükemmele yakın bir kamerası olacak.

- Isınıyor alet :) 4 çekirdek olunca kaçarımız yok rahatsız edecek kadar değil ama :)
    - Dış hoparlörü sesi ortalama düzeyde, uyarıları alarmları duyarsınız ancak bas bas bağırmıyor tabi.
    - Şarj Dock'u ve NFC/Bluetooth kulaklık almak isteyecek herkes çünkü kapaklar dayanıklı bile olsa kıllanıyor insan açıp kapamaya sürekli.

Artık telefonu değiştirme vakti geldi diyenler varsa öneriyorum.

• arkadaşlar şu romu bir deneyin;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2007872 harika olmuş ya. mimicry'dan buna geçtim direk. gayet stabil ve hızlı. ayrıca android 4.2.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexludus

arkadaşlar şu romu bir deneyin;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2007872 harika olmuş ya. mimicry'dan buna geçtim direk. gayet stabil ve hızlı. ayrıca android 4.2.2

ne kadardır deniyorsun ben kurduğumda biraz sorun yaşamıştım. menü geçişlerinde takılmalar falan vardı.
  • kurar kurmaz sıcağı sıcağına buraya yazmıştım 1 gün oluyor işte. şuan build 14.. açıkçası ben memnunum bu romdan, mimicry'daki yavaşlıktan ve kameranın kötü performansından sonra..
  • quote:

Arkadaşlar dün Xperia Z' yi kullanmaya başladım.

Telefon değiştirmek isteyenler Xperia Z alırlarsa benim gibi şoka girebilirler. Desire Z den sonra bi anda çok acayip geldi.

2GB ram, 4 Çekirdekli deli işlemci. Zebellah gibi sony bravia engine li ekran filan derken başım döndü. Sonum iyi değil .

İlk izlenimler:

+ Ekran süper. İş yerindeki tüm arkadaşların gözleri faltaşı gibi açıldı filmlere bakarken.
    + Hız müthiş yavaşlama görmedim.
    + Bravia Engine çok havalı görüntü veriyor.
    + Sony arayüzü sade ancak minimalist olduğu kadar ayrı bir güzel havası da var (bunu yıllarca sense kullanan biri söylüyor)
    + Tasarımı, ağırlık dengesi ve kalitesi tam bir premium kalitesi yansıtıyor.
    + Su ve toz geçirmiyor millet havuzda videolar yayınlıyor filan.
    + GPS çok başarılı saniyeler içinde buluyor hemde bugünün bulutlu havasında denedim şak diye buldu.
    + NFC çok kıyak bir buluş.
    + Konuşma kalitesi çok iyi.
    + Müzik yazılımı (walkman) ve ses kalitesi çok iyi.
    + Kamerası çok güzel eğer yazılımda biraz daha iyileştirme olursa (özellik olarak değil post process olarak) mükemmele yakın bir kamerası olacak.

- Isınıyor alet :) 4 çekirdek olunca kaçarımız yok rahatsız edecek kadar değil ama :)
    - Dış hoparlörü sesi ortalama düzeyde, uyarıları alarmları duyarsınız ancak bas bas bağırmıyor tabi.
    - Şarj Dock'u ve NFC/Bluetooth kulaklık almak isteyecek herkes çünkü kapaklar dayanıklı bile olsa kıllanıyor insan açıp kapamaya sürekli.

Artık telefonu değiştirme vakti geldi diyenler varsa öneriyorum.

aresmar hocam değerlendirmeniz için teşekkürler, çok açıklayıcı olmuş. ancak merak ettiğim başka bişey var. ayıptır sorması nereden, ne kadara aldınız?

• teşekkür ederim tanıdık vasıtasıyla 1750ye aldım.

• quote:

teşekkür ederim tanıdık vasıtasıyla 1750ye aldım.

hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. note2 ile kıyaslasak sizce hangisi ağır basar?
  • quote:

Haydii Aresmar hocam ancak görebildim malum sebeplerden ötürü. Senin adına sevindim hayırlısı olsun yeni telefon. Esas senin gibi kaliteli insanla tanışmama vesile olduğundan dolayı desire z'nin yeri benim için gerçekten farklı olacak her zaman
    Ben de eşime sony xperia p serisinden almak istiyordum kendime de xperia z (elbette çok kaliteli bir monitör almak nasip olmadı başka yerlere harcamak zorunda kaldım parayı eğer monitör alırsam biraz daha sarkıtmam gerekecek telefon alma işini ). Para olmazsa aynen desire z ye devam ederim elbette :) Anladığım kadarı ile memnunsun benim tek çekincem ise kullanıcı ara yüzü. Galiba sen de beğenmişsin. Böyle küçük sade çok fazla gösterişi olmayan bir ara yüzü vardı daha önceden gördüğüm sony xperia'larda. Sen tam olarak nasıl buldun yani beğendin değil mi

Bir de ekran kalitesi nasıl? Yani daha önce TFT diye söylenmişti önden bakıldığında kaliteli olmasına rağmen yandan bakıldığında ekran da kararma oluyor demişlerdi. Canlı canlı koullanma şansım olamdığı için hafif çekincelerim oluşmuştu. Sen nasıl buldun ekranı? Yine incelemelerden edindiklerime göre yeni htc one'daki ekranın çok çok iyi olduğu ancak sense 5'ten ziyade sense 4+olsaydı daha güzel olurdu gibisnden yorumlar duydum. Acaba sen htc one'nın ekran kalitesini görebildin mi? Denilen kadar ekranlar arasında fark var mıdır? Çünkü sony'nin tasarımını ben gerçekten çok sevdim ancak htc one'nın kamerasının 4mp olması "daha çok ışık alıyor" denmesine rağmen çok ta iyi bulmadım açıkçası çıktılarını. Bu sebeple benimde tercihim sony'den yana gibi duracak. Burada merak ettiğim kullanıcı ara yüzü ile elbette ekranı oluyor. Elbette root etme durumları hakkında birşeyler var mı?

Yeni romlar kurma şansımız olacak mı böyle bir telefonu alırsam veya hiç olmazsa eşime dediğim modelinden alabilirsem diye düşünüyorum. Bu arada tekrardan hayırlısı olsun. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: shot_gun

quote:

Haydii Aresmar hocam ancak görebildim malum sebeplerden ötürü. Senin adına sevindim hayırlısı olsun yeni telefon. Esas senin gibi kaliteli insanla tanışmama vesile olduğundan dolayı desire z'nin yeri benim için gerçekten farklı olacak her zaman
    Ben de eşime sony xperia p serisinden almak istiyordum kendime de xperia z (elbette çok kaliteli bir monitör almak nasip olmadı başka yerlere harcamak zorunda kaldım parayı eğer monitör alırsam biraz daha sarkıtmam gerekecek telefon alma işini ). Para olmazsa aynen desire z ye devam ederim elbette :) Anladığım kadarı ile memnunsun benim tek çekincem ise kullanıcı ara yüzü. Galiba sen de beğenmişsin. Böyle küçük sade çok fazla gösterişi olmayan bir ara yüzü vardı daha önceden gördüğüm sony xperia'larda. Sen tam olarak nasıl buldun yani beğendin değil mi

Bir de ekran kalitesi nasıl? Yani daha önce TFT diye söylenmişti önden bakıldığında kaliteli olmasına rağmen yandan bakıldığında ekran da kararma oluyor demişlerdi. Canlı canlı koullanma şansım olamdığı için hafif çekincelerim oluşmuştu. Sen nasıl buldun ekranı? Yine incelemelerden edindiklerime göre yeni htc one'daki ekranın çok çok iyi olduğu ancak sense 5'ten ziyade sense 4+olsaydı daha güzel olurdu gibisnden yorumlar duydum. Acaba sen htc one'nın ekran kalitesini görebildin mi? Denilen kadar ekranlar arasında fark var mıdır? Çünkü sony'nin tasarımını ben gerçekten çok sevdim ancak htc one'nın kamerasının 4mp olması "daha çok ışık alıyor" denmesine rağmen çok ta iyi bulmadım açıkçası çıktılarını. Bu sebeple benimde tercihim sony'den yana gibi duracak. Burada merak ettiğim kullanıcı ara yüzü ile elbette ekranı oluyor. Elbette root etme durumları hakkında birşeyler var mı?

Yeni romlar kurma şansımız olacak mı böyle bir telefonu alırsam veya hiç olmazsa eşime dediğim modelinden alabilirsem diye düşünüyorum. Bu arada tekrardan hayırlısı olsun. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah

Teşekkür ederim öncelikle. :)

Telefon konusunda şunu söyleyeyim ekran konusunda sağdan soldan açıyla baktığında evet bir kontrast değişimi oluyor. Ha bu ne kadar etkiler heresin zevkine göre değişir. Panelin yapısı bu. Normal kullanımda beni etkilemiyor çünkü önden bakıyorum :)

Arayüz deneyimi stock android'e en yakın deneyim. Basit hızlı ancak ince detaylar eklemişler. Mesela small apps diye birşey var istediğin an ekrandan çıkmadan bir pencere içinde browser calculator felan gibi şeyleri açıyorsun ekranda kaydırabiliyorsun (ama arkada esas diğer app in çalışmaya devam ediyor) sonra işin bitince mini pencereyi kapatıyorsun. Çok kullanışlı müthiş sevdim bunu. CM7 gibi sadelikten hoşlananları çok sevindirir. Hız konusunda dert yok yağ gibi akıyor ben Desire Z den geçince başım döndü cidden.

Güneş altında ekran performansı çok başarılı. GPS tracking süper. Film seyretmek foto bakmak bir zevk.

Root konusuna gelince boot unu unlock etmeden root edilebiliyor ve recovery yüklenebiliyor. :) Bu şekilde sadece stock ve stockdan modlu romlar yüklenebiliyor. CM9-10 MIUI filan gibi fanteziler için boot unlock gerekiyor. Boot unlock ise bir takım önemli özelliklerin kaybedilmesine yol açıyor. Şu an root ve recovery zaten her işimizi görüyor.

Kamerasına gelince hardware süper ama software de kamera process library lerinde sanırım bug var. Resimleri güzel çekiyor ama işlerken çok fazla noise giderici yapıp resmi bulandırıyor gibi oluyor. Burst modda bu olmuyor çünkü process edecek zamanı kalmıyor :) bilmem anlatabildim mi. Sanırım bu şikayetleri Sony dikkate alıp 4.2.2 de düzeltir.

HTC One çıkınca incele bak bence içine hangisi sinerse onu al. İkiside belli çok iyi telefonlar olacak. S4 almazsın tahmin ediyorum plastik bana alerji yapıyor :P sana da yapar diye düşünüyorum hehehe.

Başka sormak istediğin spesifik bir şey olursa çekinme sor cevaplarım.

Bu arda teknik konuyu açtık bile imzamda var linki :)

• 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.