Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pea.

Sanırım RcTweaks'teki Beats ayarı telefonu delirtiyor.Onu açınca telefon açılmıyor.
    Cache ve Dalvik wipe da işe yaramıyor , komple wipe+kurulum gerekiyor

Olabilir hangi ayar tam olarak?
  • rcmix3d tweaks>miscellaneous options>beast boost fakat bende de bu ayar açık ve şu zamana kadar hiç sorun çıkarmadı reboot yaptığım zaman
  • Bende 2 kere sorun çıkardı.Diğer seçenekleri tek tek denedim sorun olmadı.Beats'i tekrar denemeye çekiniyorum artık , uğraşamam.

Şunu denemiştim.Rom sürümü de Android Revolution HD 7.0.2
    RCTweaks v2.0 For All Sense 3.5 ROMs:
    http://www.elektro-instal.com/napior/RCTweaks_V2_For_RunnyDrOiD.zip
  • quote:

Orijinalden alıntı: genmex

rcmix3d tweaks>miscellaneous options>beast boost fakat bende de bu ayar açık ve şu zamana kadar hiç sorun çıkarmadı reboot yaptığım zaman

Evet bu ayar bende de açık hiç kurcaladığımı da sanmıyorum.

RCTweaks de ne olduğunu bilmediğiniz şeyi bence kurcalamayın. Uyumsuz bir ayarı değiştirip patlatabilme olasılığınız var.
  • Ben bu işlemleri şarj modunda yapamıyorum
    htc sync bağlantı türünde oluyor ama DOWNGRADE işlemine kadar gelebildim (yani daha bişey yapamadım)
    şu geri dönüşü alamadım

/dev/msm_rotator: invalid length ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rauf Göktürk

Ben bu işlemleri şarj modunda yapamıyorum
    htc sync bağlantı türünde oluyor ama DOWNGRADE işlemine kadar gelebildim (yani daha bişey yapamadım)
    şu geri dönüşü alamadım

/dev/msm_rotator: invalid length ????

HTC Sync programı kesinlikle kapalı olacak yoksa adb çalışmaz.
  • Bilgisayarda program kapalı ama
    adb ile bağlantıyı sadece TELEFON sync modda iken kuruyor.

Tuhaf olsa gerek :)

ve downgrade olayında doğru geri dönüşüm olamıyorum.
  • quote:

Bilgisayarda program kapalı ama
    adb ile bağlantıyı sadece TELEFON sync modda iken kuruyor.

Tuhaf olsa gerek :)

ve downgrade olayında doğru geri dönüşüm olamıyorum.

İşlemler şarj modunda yapılır sync modunda değil. Hiç birşey anlamdım cidden. ADB sürücülerinizde sorun var kesin.
  • Güncelleme:

Rehbere Android Revolution HD rom için performans ayarları linki eklendi.
  • Bende anlam verebilmiş değilim bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nerede
    sürücülerde yanlışlık olsa sync modunda nasıl bağlantı sağlaya bileceğim senkronize oluyor çünkü.
    Her neyse cevaplar için teşekkür ederim bulacağız bir yolunu :)
  • quote:

Bende anlam verebilmiş değilim bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nerede
    sürücülerde yanlışlık olsa sync modunda nasıl bağlantı sağlaya bileceğim senkronize oluyor çünkü.
    Her neyse cevaplar için teşekkür ederim bulacağız bir yolunu :)

Adımları sıfırdan tek tek atlamadan yapın sorun olmayacaktır, yüzlerce kişi yaptı belki buradan bakarak. Herşeyi sırayla atlamadan yapmanız çok önemli. Bir şeyi gözden kaçırıyorsunuzdur.
  • adb bi türlü kurulmadı ya. sinir oldum.Şimdi vazgeçmek üzereyim. win 7 kullanıyorum. Dediğinizi yaptım ama olmadı. yardım edebilir misiniz?
  • Rehberden aşağıdaki gibi kurulması lazım kurulmuyorsa, usb portu değiştirin, olmadı başka bir bilgisayarda bir daha deneyin. Bu adımlar ile kurulmaması imkansız. Kendim sıfırdan hiç adb kurulmamış bir windows 7 de denedim bu adımları. Internete bağlı olmanız gerek bazı sürücüleri indirmek için tabi.

YENİ KOLAY ADB KURULUMU:

İndirin: mini-adb paketi:http://depositfiles.com/files/9q2cudmj7
    İndirin: HTCSync :http://www.htc.com/tr/help/htc-desire-z/#download

1. HTC Sync programını kurun. Bu gerekli sürücüleri yüklemenizi sağlıyacak.
    2. Telefonu USB'den bağlayın.
    3. Telefondan USB DEBUGGING modunu açın. (Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme -> USB Hata Ayıklama açın)
    4. Gerekli sürücüler yüklenecektir.
    5. HTC Synch programını kapatın.
    6. mini-adb paketini bilgisayarınızda istediğiniz bir yere mesela C sürücüsüne açın.
    7. Komut satırı açın Çalıştır -> CMD
    8. C: ve ardından CD android-tools diyerek adb açtığınız klasöre gelin.
    9. ADB DevICES komutunu girin.
    10. Telefonunuzun HTC DEVICE ID'sini gördüyseniz ADB kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

• Arkadaşlar merhaba cihazımı garantiye yollayacağımdan dolayı orijinal roma dönmem gerekiyor fakat 2.3.3 Gingerbread romu yüklerken hata alıyorum. Hata 131-müşteri kimliği hatası, açıklamasında rom cihazınızla uyumlu değildir diyor. İnternette biraz araştırma yaptım ama ele tutulur bir çözüm bulamadım. Bu durumda ne yapabilirim.
  • p900 Portage adlı arkadaşımızın rehber de yorumu var kendisi döndü orjinale. Rehberdeki yöntemle dönülüyor. Eğer orjinal paritionlarınızı rehberdeki yolla geri yüklerseniz kullanıcı kimliği hatası almazsınız. Deneyen ve başarıyla yapan aynı arkadaşa özel mesaj atıp sorun isterseniz.
  • REHBER GÜNCELLEMESİ

- Supercharger Ram Düzenleme Script Kurulumu başlığına güncelleme yapıldı son versiyon scriptler ve son durum açıklaması getirildi.

- SD Card'a Swap Partition Kurulumu başlığına +ext Recovery yardımı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 5 Nisan 2012; 10:37:58 >
  • REHBER GÜNCELLEMESİ:

Teknik Terimler rehberine yeni eklemeler yapıldı:

NANDROID BACKUP: Recovery içerisinden o anda telefonunuzdaki rom'u tümüyle yedeklemenize yarar. Böylece farklı bir rom yükleyip beğenmezseniz eski romunuza kolaylıkla dönersiniz. Yedekten geri dönme ve yeni rom yükleme işlemlerinden önce superwipe script flashlamanız tavsiye edilir.

SWAP: Bilgisayarda olduğu gibi hafıza yetmediğinde sdcard'ın ayrılmış bir bölgesini ram gibi kullanılmasını sağlayan yöntem. Sdcard'ınızdan bir bölümü ayırarak bu işlem yapılır. Fazla yüklü romlarda Sense 3.0 ve Sense 3.5 gibi Kernelleri desteklediği sürece swap kullanmak mümkündür ve tavsiye edilir. Nasıl yapıldığı rehebrde açıklanmıştır.

OVERCLOCK diğer kısa ismiyle OC işlemi işlemcinin (CPU) bir yazılımla normalde çalışması gerektiğinden daha hızlı çalışmasını sağlamaktır. Performans artırır ama yanlış kullanımda performans düşürür şarjı hızlı tüketir telefona zarar verebilir. Desire Z için 1.2Ghz hızının kesinlikle aşılmaması önerilir.

GOVERNOR Telefondaki işlemci hızının değişimlerini kontrol eden yazılım ayarları. Uyku ve Uyanık durumlar için farklı governorlar belirlenir. Her governorun işleyiş tarzı o governoru programlayan kişinin ihtiyacına göre değişmiştir. Ayrıca hangi rom'da hangi governor'un kullanılabildiğini kullanılan Kernel belirler.

KERNEL: Rom un ana işlemlerinin saklandığı bölüm diyebiliriz. İşlemci hızı, voltajları, giriş çıkış kontrolleri, governorlar, swap desteği gibi çeşitli işlemleri yapıp yapamamamız Kernel'e bağlıdır. Desire Z için Sense romlar ve Sense olmayan romlar için bir çok rom yazılmıştır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir Kernel Sense için ise ASOP romlarda çalışmaz. Kernel flashlamak çok dikkat gerektirir yanlış bir hareket telefonu kullanılmaz hale getirebilir.

RADIO: Fm radyo ile karıştırılmaması gerekir. ROM'un kernel gibi ikinci önemli ve dikkat edilmesi gereken parçasıdır. Tüm sinyal kalitesini wireles bağlantıyı yani radyo sinyaliyle ilgili tüm işlerini belirler. Değiştirmek çok ama çok risklidir. Telefonu kullanılmaz hale getirmenin en kolay yollarından biridir. Yeni versiyon bir radio flashlamak çekim gücünü, 3g hızını ve wireless gücünü hatta pil ömrünü etkilediği söylense de gözle görülür bir fark yaratmadığını belirtmek isterim. Her yeni çıkan radio'nun da herkese daha iyi performans vermediği görülmüştür.

SUPERCHARGER V6 SCRIPT: Android sisteminin çalışan uygulamalar için ram de nasıl davranacaklarını ne zaman kapanacakları ne zaman hafıza da tutlacaklarını ayarlayan ve sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirmenize yarayan koddur. Bu scripti kullanarak düşük hafıza sorunlarının bir nebze üstesinden gelinmesi sağlanmıştır. Sense 3.0 ve Sense 3.5 gibi ağır romlar için kullanılması önerilir. Rehber de konuyla ilgili anlatımı bulabilirsiniz.

EXT4: Windows da NTFS neyse Andorid'de de EXT4 odur. Yani daha hızlı bir dosya sistemi. Mümkünse sistem partisyonlarında ve swap partisyonunda EXT4 kullanmak daha hızlı dosya erişim performansını sağlıyacaktır. SDcard'ınızı sakın EXT4 ile formatlamayın FAT32 gereklidir sdcard için :)

• CM7 kurduktan sonra google voice search ü kullanamıyorum. Gapps ı kurdum ve fix permissions yaptım. Marketten indiremiyorum bölgenizde yok diyo. Nedir çözüm bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacktrix

CM7 kurduktan sonra google voice search ü kullanamıyorum. Gapps ı kurdum ve fix permissions yaptım. Marketten indiremiyorum bölgenizde yok diyo. Nedir çözüm bilen var mı?

Market enabler kurup denedin mi markette görünür oluyor mu diye.

CM7 kuralı çok oldu cidden hatırlamıyorum.

Bu arada bu gibi soruları Desire Z ana konuda sorarsanız sevinirim. Hem daha çok kişiye ulaşır hemde konu dışı olmaz.
  • Aresmar :D seni ayakta alkisliyorum. Buyuk emek vermissin hersey harika olmus. Root etmeye cesaret edemezken rehberini okudum hersey okadar acik ve net ki bi anda root etmeye karar verdim sayende. Hicbir kisimda acik yer yok hersey dedigin gibi harfiyen ayni. rootu zor denen bu desire z nin bu kadar kolay root edebilecegim hic aklimdan gecmiyordu suan cm7 de ucuyorum cok cok cok ama cok tesekkurler. Eline koluna verdigin emegine saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.