Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jaanki

anladım yani rom yüklüyken yine rehberdeki rom yükleme işlemini yaparak herhangi bir dosyayı silmeye gerek kalmadan yeni bir rom yükleyebiliriz yani . çok tşekkürler açıklama için

Zaten superwipe flashlama adımında silmiş oluyorsun temizlik yapmış oluyorsun.
  • anladım tam olarak şu anda . çok teşekkürler tekrar tekrar
  • Arkadaşlar merhaba. Forumu okudum fakat soruma cevap bulamadım

rootlu telefonuma revolation hd rom kurmak istiyorum. bunun içinde anladığım kadarıyla swap partition gerekiyor.
    Önce swap yaptıktan sonra mı romu kuruyoruz yoksa revolation hd romu kurduktan sonra mı swap yapıyoruz? anlamadım bu kısmı

edit: birde, eğer önce swap yapmam gerekiyor ise: telefonda miui rom yüklü. swap partition rehberindeki ilk cm komutu olan adb shell komutunu verdiğimde device not found hatası alıyorum. dolayısıyla önce sense arayüzlü bir rom mu kurmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosysteam -- 27 Nisan 2012; 20:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemistanbullu

Arkadaşlar merhaba. Forumu okudum fakat soruma cevap bulamadım

rootlu telefonuma revolation hd rom kurmak istiyorum. bunun içinde anladığım kadarıyla swap partition gerekiyor.
    Önce swap yaptıktan sonra mı romu kuruyoruz yoksa revolation hd romu kurduktan sonra mı swap yapıyoruz? anlamadım bu kısmı

edit: birde, eğer önce swap yapmam gerekiyor ise: telefonda miui rom yüklü. swap partition rehberindeki ilk cm komutu olan adb shell komutunu verdiğimde device not found hatası alıyorum. dolayısıyla önce sense arayüzlü bir rom mu kurmam gerekiyor?

Adb devices komutunu verin ve cihaziniz listelenecek mi diye kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

anladım yani rom yüklüyken yine rehberdeki rom yükleme işlemini yaparak herhangi bir dosyayı silmeye gerek kalmadan yeni bir rom yükleyebiliriz yani . çok tşekkürler açıklama için

Aresmar hocam verdigin superwipe script ini desire disinda diger cihazlara da rom kurarken kullanabiliyormuyuz acep?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosysteam

Arkadaşlar merhaba. Forumu okudum fakat soruma cevap bulamadım

Arkadasim oncelikle recovery den superwipe yap sonra revoluotion hd romu nu kur ama 4 ext recovery kullan rom kurulumu tamamlansin swap islemini yap zaten swap islemini birkere yaptiktan sonra sd card in bolumlenmis olacak sd card ini bicimlendirmedgin surece o bolimler kalacak sadece swap i aktif hale getrmen gerekiyor o da swap yapiminin anlatildigi bolumde var nasil yapildigi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbakır -- 3 Mayıs 2012; 10:04:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbakır

quote:

quote:

Aresmar hocam verdigin superwipe script ini desire disinda diger cihazlara da rom kurarken kullanabiliyormuyuz acep?

Hayır sadece Desire Z için o.

• aresmar valla ınat etttım yapacağım dıye tek tek rehberını okuyorum olmuyor eski sürüme downgrade olmuyor telefon reboot sonrası normal açılıyor :( telefon rehberım falan dun daha yedeklemeye calısırken gıtmıstı sınır oldum yapamıyorum...

chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo
    /data/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF

şu kısmı yapamıyorum ADB ms dos ekranında birleşilte yaptım ayrı ayrıda gırdım ama kabul etmıyor?

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcux -- 6 Mayıs 2012; 21:52:35 >

• Rom versiyonun 2.3.3 mü emin misin?

Bu arada en son satırda / dan sonra boşluk vermişsin.

/BURAYABOŞLUKKOYMUŞSUNdata/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF

Kopyala yapıştır yapmıyor musun elle mi yazıyorsun komutları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 6 Mayıs 2012; 22:05:24 >
  • quote:

Rom versiyonun 2.3.3 mü emin misin?

Bu arada en son satırda / dan sonra boşluk vermişsin.

/BURAYABOŞLUKKOYMUŞSUNdata/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF

Kopyala yapıştır yapmıyor musun elle mi yazıyorsun komutları?

rom versinonum 2.3.3.
    kopyala yapıştır kabul etmıyor ki :( elle manuel yazıyorum valla
  • Komut penceresine mouse sağ klik - > yapıştır.
  • quote:

Komut penceresine mouse sağ klik - > yapıştır.

bu sefer eski sürüme düşürdüm şu an telefon rebootlandı androıd surum 2.2 diyor, her gece bır yol kat edıyorum :D yarın akşam umuyorum revo hd yükleyebılecegım,

aresmar şu an karşılaştığım hata reboot atıyorum oradan recovery dıyorum fakat telefon resmı cıkıyor kırmızı bir üçgen donuyor öyle, ne yapmam lazım
  • Tüm adımları yapmadım diyorsun bilemiyorum böyle taksit taksit nasıl yapıyorsun :)

Tam olarak rehberdeki sırayla hiç birşeyi atlamadan yaparsan ve orada yazdığı şekilde sonuçları elde ettiysen sorun olmaz. Her adım tek tek yazıldı çünkü.
  • quote:

Tüm adımları yapmadım diyorsun bilemiyorum böyle taksit taksit nasıl yapıyorsun :)

Tam olarak rehberdeki sırayla hiç birşeyi atlamadan yaparsan ve orada yazdığı şekilde sonuçları elde ettiysen sorun olmaz. Her adım tek tek yazıldı çünkü.

şimdi de SU yapınca permission denied diyor :(

aresmar hocam cıldırcam hepsını yapıyorum tek tek okuyorum yıne olmuyor telefon şu an 1.34 fakat s root yapamadım su yapınca super user a ızın vermıyor :(

edit 2 = sonunda s-off root yaptım ben de bılmıyorum ama yaptım fakat sımdı de telefondan reocvery secenegını yapamıyorum yanı telefon 1.34 eskı versıyon dırek acılıyor , hafıza kartımda rom var onu nasıl kuracagım?

edit 3 = ses kısma power ıle boot ekranına gecıyorum recovery dedıgımde karşıma load rom from sd card falan çıkmıyor onun yerıne wipe cache , update.zip ve rebot now var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcux -- 8 Mayıs 2012; 23:14:21 >

• 1.34 için sd carda kopyaladığın PC10IMG.ZIP gibi bi dosya var 1.34 e döndükten sonra o dosyayı sildin mi?

Silmediysen sil.

Recovery yükleyememişsin bi şekilde ben bunu anlıyorum. Boot menüsüne girince tepede HBOOT-ENG yazıyor mu? Yazıyorsa hboot-eng yüklemişsindir.

Telefonu normal aç ve rehberdeki anlattığım 4Ext Recovery konusunu oku ve 4ext recovery'i yükle.
  • quote:

1.34 için sd carda kopyaladığın PC10IMG.ZIP gibi bi dosya var 1.34 e döndükten sonra o dosyayı sildin mi?

Silmediysen sil.

Recovery yükleyememişsin bi şekilde ben bunu anlıyorum. Boot menüsüne girince tepede HBOOT-ENG yazıyor mu? Yazıyorsa hboot-eng yüklemişsindir.

Telefonu normal aç ve rehberdeki anlattığım 4Ext Recovery konusunu oku ve 4ext recovery'i yükle.

aresmar dediğin gibi ben hboot-eng ve recoveryı yükleyemedım bu aşağıdaki hata çıkyıor;

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard]

hata veren komut bunu denerken oluyor;
    # ./gfree -f -b hboot-eng.img -y recovery.img

noktalı noktasız her şekılde denedım olmuyor. :(

• baştaki # hariç koyala yapıştır yap ne yazıyorsa aynını.

./gfree şeklinde.

Eğer olmuyorsa indirdiğin hboot,recovery ve komut dosyalarını bir kez daha indirip dene.

Aklıma hiç bir şey gelmiyor gerçekten herkeste çalışan komut sende nasıl çalışmaz.

birde bu komutu verince normalde biraz beklemeden başka komut giremezsin çünkü reovery ve hboot gerekli yerlere flashlanır. sonra # tekrar çıkınca diğer satıra geçilir.

İşin komiği en zor kısmı geçmişsin. :) bi kaç komut girme kalmış anlamadım cidden sen şu dosyaları bi daha indir.

Bak bu linkte dosyalar ve yeni versiyonları var MD5 kontrolü yapıp düzgün indirip inmediğini kontrol edebilirsin.
    http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=HTC_Vision#Rooting_the_Vision_.28G2.2FDZ.29_and_DHD

Desire Z için olanları indireceksin yanlış indirme aman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 9 Mayıs 2012; 21:45:13 >

• ne yaptıysam olmuyor tekrar ındırdım verdıgın lınkten denedım
    ./gfree -f -b hboot-eng.img -y recovery.img
    bunu denedıgımde dırek
    ./gfree : -y : unknown option diyor

valla nasıl üzüldüm son ana kadar gel uğraş yapama :( offf
  • Geçici root sonrasında sadece recovery atmayı dene? şöyle:

# cd /data/local/tmp
    # ./gfree -f -y recovery.img
    # ./root_psn
    # sync
  • quote:

Geçici root sonrasında sadece recovery atmayı dene? şöyle:

# cd /data/local/tmp
    # ./root_psn
    # sync

bunu deneyince;

./gfree -f -y recovery.img
    ./gfree: -y: unknow option

diyor :(

edit: tam tersi sadece şunu denedim;
    /gfree -f -b hboot-eng.img

oldu done dedi yazılar çıktı ama recoveryi yükleyemiyorum hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcux -- 9 Mayıs 2012; 22:13:17 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.