Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkole

Aresmar :D seni ayakta alkisliyorum. Buyuk emek vermissin hersey harika olmus. Root etmeye cesaret edemezken rehberini okudum hersey okadar acik ve net ki bi anda root etmeye karar verdim sayende. Hicbir kisimda acik yer yok hersey dedigin gibi harfiyen ayni. rootu zor denen bu desire z nin bu kadar kolay root edebilecegim hic aklimdan gecmiyordu suan cm7 de ucuyorum cok cok cok ama cok tesekkurler. Eline koluna verdigin emegine saglik.

Çok teşekkürler övgülerin için,
    Bu kadar emeğin boşa gitmediğini bu teşekkürler sayesinde farkediyorum aslında. İşe yaraması beni de mutlu ediyor güle güle kullanın

• Rehber Güncelleme

Revolution HD Rom için Rom Cleaner temizleme script uygulaması eklendi.
  • Revo HD kurdum ama telefon açılınca tüm processler hata veriyor ve force close yapmak zoruna kalıyor. Neden ki?

Android_Revolution_HD_7.0.2_visionV2 bunu kurdum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Revo HD kurdum ama telefon açılınca tüm processler hata veriyor ve force close yapmak zoruna kalıyor. Neden ki?

İyi kuramamışsın

Superwipe yaptın mı kurmadan?
    Recovery den fix permissions yap. (4Ext Touch Recovery ile mi kurdun noraml clockwork ile mi?)

Kurulum için tavsiye ettiğim adımlar vardı rehber de şöyle:

-=- Android Revolution HD Sense 3.5 Rom KURULUM REHBERİ -=-

1. 4Ext Recovery Touch kurun.
    2. 4Ext Recovery ile nandroid yedek alın.
    3. SD-card yedeğinizi alın komple.
    4. Swap Partition için partition hazırlığını yapın (sdcardı formatlama partitionlama vs.vs. )
    5. Revo HD romu kurun. (Kurulurken Unity Kernel seçin ve Overclock Daemon kurulsun mu sorusuna YES deyin.)
    6. Boot etmeden RCtweaks2.0 ve Wake on trackpad .ziplerini de flashlayın.
    7. Swap partition'ı etkinleştirin ve Supercharger script'ini de kurun tercihen. (5, 6 (veya 7 multitask) seçenek (Balanced seçenekleri) birini seçebilirsiniz.)
    8. Güle güle kullanın.

Ek not: Performansı daha da iyileştirmek için yaptığımız çalışma ve rehber için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_51655989/mpage_106/f_/key_//tm.htm#59217484
    Ayrıca Revo HD rom için RomCleaner temizlik script uygulaması rehberi eklendi bu konuda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 15 Nisan 2012; 14:07:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Revo HD kurdum ama telefon açılınca tüm processler hata veriyor ve force close yapmak zoruna kalıyor. Neden ki?

İyi kuramamışsın

Superwipe yaptın mı kurmadan?
    Recovery den fix permissions yap. (4Ext Touch Recovery ile mi kurdun noraml clockwork ile mi?)

Kurulum için tavsiye ettiğim adımlar vardı rehber de şöyle:

-=- Android Revolution HD Sense 3.5 Rom KURULUM REHBERİ -=-

1. 4Ext Recovery Touch kurun.
    2. 4Ext Recovery ile nandroid yedek alın.
    3. SD-card yedeğinizi alın komple.
    4. Swap Partition için partition hazırlığını yapın (sdcardı formatlama partitionlama vs.vs. )
    5. Revo HD romu kurun. (Kurulurken Unity Kernel seçin ve Overclock Daemon kurulsun mu sorusuna YES deyin.)
    6. Boot etmeden RCtweaks2.0 ve Wake on trackpad .ziplerini de flashlayın.
    7. Swap partition'ı etkinleştirin ve Supercharger script'ini de kurun tercihen. (5, 6 (veya 7 multitask) seçenek (Balanced seçenekleri) birini seçebilirsiniz.)
    8. Güle güle kullanın.

Ek not: Performansı daha da iyileştirmek için yaptığımız çalışma ve rehber için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_51655989/mpage_106/f_/key_//tm.htm#59217484
    Ayrıca Revo HD rom için RomCleaner temizlik script uygulaması rehberi eklendi bu konuda bulabilirsiniz.

Wipe/Factory Reset yaptım düzeldi... MIUI nin kalıntıları kalmış olmalı...

Sağolasın...

• Eyvallah tüm optimizasyonlarını yaparsan gayet güzel rom ben pek MIUIye dönemiyorum o kadar optimize ettim ki romu
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Eyvallah tüm optimizasyonlarını yaparsan gayet güzel rom ben pek MIUIye dönemiyorum o kadar optimize ettim ki romu

Valla 3-4 aydır MIUI kullanıyordum ama Launcher Pro ile :)

Artık kasmaya başladı oyunlarda, silmişken Revo kurayım dedim. Optimizasyonlar da bitti. Şimdilik stabil ve seri gibi duruyor. Sense'i özlemişim, onu fark ettim. :)
  • Rehber Güncelleme:

1- Downgrade için yeni 1.34 rom dosya linkleri eklendi. (sankRE'ye teşekkürler. )

2- Downgrade işlemi sırasında oluşan durumlara biraz daha açıklık getirildi. :)
  • Aresmar belki klasik olucak artik senin icin ama gercekten takdiri hak eden bir calisma olmus,hem bilgi ve tecrubelerini paylasmissin hem de konuyu takip edip guncellemelerini ekleyip sorusu olanlara yardimci olmussun,gercekten kendi adima tebrik ve tesekkur ederim :) benim de bir sorum olucak,butun sayfalari inceleme firsatim olmadi ama sizin yazdiginiz kisimlari elimden geldigince okumaya calistim o yuzden boyle bir soru gectiyse affola.Henuz androidle aktif olarak 1 yilimi tamamlamadim ancak root'un ne kadar gerekli olduguna ve artik buna daha fazla dayanamayacigima kesin bir sekilde karar kildim :) yazilarinizi bastan sona dikkatlice okuyup yapmayi dusunuyorum ancak cok basit bir sorum olucak :) root'un bir yetki oldugunu biliyorum ancak merak ettigim nokta tum bu islemlerden sonra sd cardda veya tel hafizasindaki programlarim zarar gorucek mi,uzun suredir oynadigim bir oyun da buna dahil,elimde baska uygun kart bulunmadigi icin kullandigim karti yedekleyip onun uzerinden islem yapmak istiyorum o yuzden tum bu islemleri yaptiktan sonra yedekledigim dosyalari tekrar karta takip telefonda kullanmam mumkun olucak mi?Biliyorum cok basit bir soru ancak bilgisayardan sonra telefonda da bir yerden baslamak lazim ve ben de ilk sorumla buna baslamak istedim :)
    simdiden tesekkur ederim..

• Teşekkürler övgülerin için önce.

Soruna gelirsek, :)
    Maalesef iş sadece root almak değil. S-off yapmak gerektiği için downgrade etmemiz gerekiyor ve bütün bilgilerin (yedek alamadığın) silinecek. Telefon rehberi vs. google ile senkron kullanıyorsan işin kolay o konuda ancak oyunların vs kaldığın yerden devam etmen filan çok zor. Programların/oyunların datasının yedeğini root olmadan alamıyorsun. Titanium backup gibi bir program yedek alıyor böyle şeyleri ama root olmadan olmuyor o iş işte.

Başka bir numarayla yedek alma yöntemi varsa bile bilmiyorum. Yani aklıma tek gelen geçici root alıp superuser kurup, o sırada titanium backup kurup o geçici root varken belki yedek alabilirsin uygulamalarının ama o konuda hiç yardımcı olamıyacağım çünkü denemedim. :( Yani geçici roottan kastım benim rehberdeki downgrade öncesi alınan geçici roottan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 18 Nisan 2012; 17:23:32 >
  • Korktuğum gibi desenize :) Sanirim mybackup isimli program root olmadan kullanilabiliyormus.Ise yarar mi bilmiyorum ama bu tarz programlar sanırım system ve save dosyaları da dahil olmak üzere o programa ait herşeyi alıp bir bütün olarak yedekliyor değil mi?
  • Ne desem boş ama root yetkisi olmadan tam bir yedek yapılacağını pek sanmıyorum hiç duymadım çünkü.
  • Ben de öyle düşünüyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslantepe

Ben de öyle düşünüyorum :(

xda forumlarında geçici root ile titanium backup kurup yedekleme yapılabilir diye yazı sanki okudum bir baksana oraya belki bulursun?
  • Sanırım aynı yazıyı okumuşuz :) cep telefonundan görmüştüm ben de onu bilgisayardayım şuan inceleyip tekrar bilgi vermeye çalışıcam,umarım hallolur çünkü benim gibi birçok kişinin olduğunu düşünüyorum bu sayede onlar da bilgilenmiş olur..
  • her türlü detaylı anlatımlarınız için teşekkür ederim aylardır. root edip engelleri kaldırmak istiyordum ama biraz çekingendim bu konuda taki sizin anlatımlarınızı okuyana kadar, bugun root etme başarısını gösterdim sayenizde ve cyanogen mod kurdum. Ancak Google play store yüklediğim halde sunucu hatası deyip duruyor, kullanamıyorum ona çözüm bulamadım ayrıca apk dosyalarını indirip kurdum kurduğum program hata verip zorla kapatmamı istiyor bu konuda sıkıntılarım var yardımcı olabilirmisiniz, birde eğer cyanogen mod u kaldırıp başka mod yüklemek istersem belki bu sorunlar çözülür diyerek yüklemiş olduğum bu mod u kaldırıp yeni bir mod yüklemek için hangi yolları izlemem gerekiyor dosyalarını silme yeni bir mod yüklemeye hazır hale getirmek için. Herşey için bir kez daha teşekkür ederim. TELEFONUM HTC DESİRE Z
  • Başka rom kurmak için rehberde anlatım mevcut.

Cyanogen Mod yükleme rehberini mi kullandınız yani google apps zipini hemen cyanogen romu flashladıktan sonra flashladınız mı? Eğer yapmadıysanız problem olabilir google uygulamalarında.
  • evet cyanogen mod kurdum, yalnız google apps i hemen arkasından değilde cyanogen mod u kurdum telefonu açtım aradan bi 10 dk sonra onu tekrar kurdum. Ne yapabilirim birde cyanogen mod u kaldırma yöntemi hakkında bilgiyi bulamadım ben acaba gözümden kaçmıştır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimi -- 19 Nisan 2012; 14:19:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaanki

evet cyanogen mod kurdum, yalnız google apps i hemen arkasından değilde cyanogen mod u kurdum telefonu açtım aradan bi 10 dk sonra onu tekrar kurdum. Ne yapabilirim birde cyanogen mod u kaldırma yöntemi hakkında bilgiyi bulamadım ben acaba gözümden kaçmıştır diye düşünüyorum

Kaldırma diye bişey yok "Cyanogen mod" bir romdur. yerinre başka rom yüklemeniz gerekir.
  • anladım yani rom yüklüyken yine rehberdeki rom yükleme işlemini yaparak herhangi bir dosyayı silmeye gerek kalmadan yeni bir rom yükleyebiliriz yani . çok tşekkürler açıklama için
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.