Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aresmar o forumdaki 2 kişi de yardımcı olamadı, ilk kez böyle bir sorunla karşılaşmışlar.

mecburi olarak teknik servise vereceğim :( sen istanbulda nereye götürmüştün? ve kaç gün sürmüştü geri gelmesi?
  • Hangi yetkili servis ise oraya götürmen lazım benimki KVK idi oraya verdim. Değişik servisler var kutundaki garanti belgende yazması lazım.

Yanlız cidden eğer g2Root chattekiler de çözmediyse sen nasıl karıştırdın o telefonu bu kadar cidden anlamış değilim geçmiş olsun diyorum inşallah servis para filan istemeden yükler yazılımı. Ama telefonu kurcaladım filan deme sakın. Telefon kapandı açmaya çalıştım böyle kaldı filan de.

edit: benim anakart arızasıydı 1 ay sürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 13 Mayıs 2012; 12:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Hangi yetkili servis ise oraya götürmen lazım benimki KVK idi oraya verdim. Değişik servisler var kutundaki garanti belgende yazması lazım.

Yanlız cidden eğer g2Root chattekiler de çözmediyse sen nasıl karıştırdın o telefonu bu kadar cidden anlamış değilim geçmiş olsun diyorum inşallah servis para filan istemeden yükler yazılımı. Ama telefonu kurcaladım filan deme sakın. Telefon kapandı açmaya çalıştım böyle kaldı filan de.

edit: benim anakart arızasıydı 1 ay sürdü.

valla ben de anlamadım, nipqer falan bile çözüm bulamadı. Brightstar/Teleservice garantisiymiş.
    Yarın kutusuyla beraber kargolayacağım bakalım ne olacak. Umarım para talep etmezler....
  • @selcux
    ne oldu verdin mi servise?
  • Ben bişey merak ettim aradım ama bulamadım
    Bu nondroid backup yapınca sadece romu mu yedekliyo?
    Yoksa uygulamaları, ayarları, kişileri, smsleri vb.. şeyleri de yedekliyo mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i87

Ben bişey merak ettim aradım ama bulamadım
    Bu nondroid backup yapınca sadece romu mu yedekliyo?
    Yoksa uygulamaları, ayarları, kişileri, smsleri vb.. şeyleri de yedekliyo mu?

Recovery den yapılan yedek tüm romu yedekler sdcard'a. Buna sms vs./ kurulu programlar / ayarlar vs dahil.
  • süpermiş o zaman ghost gibi bişey yani bu recovery:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aresmar'a teşekkür ederim. Canavar gibi çalışıyor htc desire z. CM7 çok hızlı.
  • quote:

@selcux
    ne oldu verdin mi servise?

selam aresmar sagol sordugun ıcın, evet verdim servise ama kargoyla gönderdiğim için ulaşması vs sürdü o yüzden haftaya net bır cevap alıcam sanırım.
  • Hocam Downgrade yaparken verdiğim komutlarda adb shell yazıyorum fakat $ işareti çıkıyor.. 'chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo' yazdığımda bir alt satıra direk '$chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo' şekilde aktarıyor.. 45 dakkadır aynı komutu defalarca deniyorum neden olmadı fikrin var mı?
  • $ işareti koymuyorsun ve başına tırnak filan da koymuyorsun değilmi?

komutu kopyala yapıştır yap kendin yazma.
  • Arkadaşlar bu rootlama ile ilgili başımdan kotu bir tecrübe geçti.

Desire z i cm 7.1.0 Stable sürümüne rootladım. Alet su gibi akmaya başladı.1 gün tecrübe ettikten sonra ardından blackmart marketi kurdum. Ordan bi kaç uygulama kurdum. Son olarak hatırladığım google navigasyonu yükledim. Çalıştı fakat adres buldurmaya çalıştığımda program kendini kapattı. Sonra telefon sessis konumuna geçti kendi kendine ve bir türlü sesini açamadım. Resetliyim dedim açılışta takıldı sonrasında pili çıkarıp yeniden açayım dedim. Demez olaydım bir daha açılmadı ne şarj aldı ne de telefon açıldı. Anlıyacağınız telefon uçtu. Teleservice e garantiye verdim. Pek fazla umudum yoktu ama sanırım anakart komple gidince root lanmış olduğunu anlaşılamadı ve anakartı değiştirmişler. Ucuz atlattık.

Peki bu neden olmuş olabilir
    bir daha boyle bir durumla karşılaşmamak için ne yapmak gerekir.Yani nerde hata yaptık acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: croniker

Arkadaşlar bu rootlama ile ilgili başımdan kotu bir tecrübe geçti.

Desire z i cm 7.1.0 Stable sürümüne rootladım. Alet su gibi akmaya başladı.1 gün tecrübe ettikten sonra ardından blackmart marketi kurdum. Ordan bi kaç uygulama kurdum. Son olarak hatırladığım google navigasyonu yükledim. Çalıştı fakat adres buldurmaya çalıştığımda program kendini kapattı. Sonra telefon sessis konumuna geçti kendi kendine ve bir türlü sesini açamadım. Resetliyim dedim açılışta takıldı sonrasında pili çıkarıp yeniden açayım dedim. Demez olaydım bir daha açılmadı ne şarj aldı ne de telefon açıldı. Anlıyacağınız telefon uçtu. Teleservice e garantiye verdim. Pek fazla umudum yoktu ama sanırım anakart komple gidince root lanmış olduğunu anlaşılamadı ve anakartı değiştirmişler. Ucuz atlattık.

bir daha boyle bir durumla karşılaşmamak için ne yapmak gerekir.Yani nerde hata yaptık acaba?

Anakartta EMMC çip bozuluyor. Aynısı başıma geldi anakart değişti. Yapabileceğin bişey yok. Tekrar olup olmaması ile ilgili de hiç birşey yapamazsın tamamen şans. Root ile filan ilgisi yok yani. Donanımsal bir arıza.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: croniker

Arkadaşlar bu rootlama ile ilgili başımdan kotu bir tecrübe geçti.

Anakartta EMMC çip bozuluyor. Aynısı başıma geldi anakart değişti. Yapabileceğin bişey yok. Tekrar olup olmaması ile ilgili de hiç birşey yapamazsın tamamen şans. Root ile filan ilgisi yok yani. Donanımsal bir arıza.

Arkadaşlar android tamiri ile uğraşan formundan bestcool adlı tamirci arkadaşın uyarısı aman ikinci parti yazılım atmayalım
    Diyor,bundan olabilirmi,gerçi direk desire z demiyor ama buda emmc çip kullanıyor
    DUYURU :

arkadaşlar bu cihazlarla oynarken 3 kez düşünün custom rom atarken 5 kez düşünün incredible s desire s desire HD inspire 4g Sensation ve bunun gibi EMMC chip kullanan cihazlarda custom rom EMMC chipi repartition yapıyor cihaz Jtagda boot moda girse bile rom kabul etmiyor çünkü EMMC chipler silinemiyor yazılımcılar ile uğraşıoruz ayrıca bu cihazlarda jtag koruması var bu tür cihazlara müdahele etmeyin dikkat edin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S-off yapmak riskli bir işlemdir. Dikkatli olmazsanız kullanılmaz hale getirirsiniz. Baştan beri bunu söylüyoruz.

Ancak bir kez S-off edilmiş telefona custom rom yüklemek o telefonu bozmaz bunlar tamamen hurafe. Yüzlerce kez hem bu telefonuma hem eski nokia'ma custom rom yükledim. Rom yükledim diye hiç bir zaman telefon bozmadım. Rom yüklediği için telefon bozan da duymadım. Donanımsal arızaları bu tip hurafelerle karıştırmanın gereği yok.

EDIT:

Bu konuda sadece Desire Z konusunda yorum yapıyorum. Başka model telefonla ilgili hiç bir yorum yapmam yanlış anlayıp garip mesajlar atmayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 22 Mayıs 2012; 16:30:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BesTCooL
    ...

Desire Z model telefon konusunda bir diyeceğiniz varsa buyrun söyleyin.

Yoksa yazdığınız mesaj konu dışıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 22 Mayıs 2012; 16:32:43 >
  • aresmar selamlar, telefonum geldi, anakartı değiştirmişler yenisiyle batarya da öyle :) sıfır htc desire z gibi birşey oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcux

aresmar selamlar, telefonum geldi, anakartı değiştirmişler yenisiyle batarya da öyle :) sıfır htc desire z gibi birşey oldu :)

Ya bu ne hız beni 1 ay beklettiler hangi servis bu?

Bu arada sevindim değiştirdiklerine ücretsiz.
  • Merhaba,
    Cihazı servise göndermem gerektiği için S-on işlemi yapmam gerek fakat bu saklamamız gereken part bölümünü talihsiz bir hdd kazası sonucunda kaybettim. Acaba farklı bir yöntem ile s-on yapabilmek mümkün müdür? İlgileniz için teşekkürler... (Cihaz sorunsuz açılabiliyor ve CM7 rom var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskiller -- 23 Mayıs 2012; 0:41:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taskiller

Merhaba,
    Cihazı servise göndermem gerektiği için S-on işlemi yapmam gerek fakat bu saklamamız gereken part bölümünü talihsiz bir hdd kazası sonucunda kaybettim. Acaba farklı bir yöntem ile s-on yapabilmek mümkün müdür? İlgileniz için teşekkürler... (Cihaz sorunsuz açılabiliyor ve CM7 rom var.)

Pek sanmıyorum daha kesin bilgi için G2root sohbet odasına danışmanız gerek. İlk mesajda var linki.

Servise vermeden önce şu anki rom yedeğinizi nandroid backup alıp sonra bu backup'ı bilgisayarınıza kopyalayın. Sonra virtuous sense 2 gibi orjinal roma en yakın bir rom kursanız en azından bir ihtimal işe yarar gibi geliyor? Ama servis bu belli olmaz. Servise verme nedeninize de bakar iş tabi.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.