Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yedeklerimi alarak virtuous sense rom 2 yükledim cihazıma bakalım sorun olacak mı :)
    ---
    Problemden de genel olarak bahsedeyim. Cihazın kasasında bataryasının kapağının üzerindeki ince plaka kaplama soyulma yapıyor kısa sürede, ayrıca menteşe ve klavye kenarlarında sararmalar oluştu. Kısacası kozmatik sıkıntılar mevcut. Isınma ve şarj süresinde düşüşde var ama onlar romdan kaynaklabilir diye belirtmemeyi düşünüyorum. CPU hızını düşürerek pil ömrünü ve ısınma problemini kendi imkanlarımla çözdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taskiller

Teşekkürler Aresmar,
    yedeklerimi alarak virtuous sense rom 2 yükledim cihazıma bakalım sorun olacak mı :)
    ---
    Problemden de genel olarak bahsedeyim. Cihazın kasasında bataryasının kapağının üzerindeki ince plaka kaplama soyulma yapıyor kısa sürede, ayrıca menteşe ve klavye kenarlarında sararmalar oluştu. Kısacası kozmatik sıkıntılar mevcut. Isınma ve şarj süresinde düşüşde var ama onlar romdan kaynaklabilir diye belirtmemeyi düşünüyorum. CPU hızını düşürerek pil ömrünü ve ısınma problemini kendi imkanlarımla çözdüm.

Bu yazdıklarından dolayı servise ben olsam vermezdim. Ben arka kapağı soydum zaten öyle kullanıyorum kronik bir problem yenisinide verse en ufak bir çizikte atacak o kaplama altı metal çünkü.
    Sararmaları tam anlamadım ama. Isınma normal bu telefonlarda hele OC li özel romlar da çok normal. Ekranın aydınlatma seviyeside çok önemli. Kısıkta tutmak çok farkettirir.

• Aresmar, klavyenin sağ ve sol kenarı (klavyeyi kapattığında üst ve alt tarafların birbirine temas eden kısımları) sünger gibi bir maddeyle desteklenmiş. Ondan mıdır tam bilmiyorum ama o kenarlarda sararmalar meydana geldi.

Aslında haklısın Aresmar, Teleservice ile bir ay uğraşılmaz şimdi. Vazgeçtim sanırım göndermekten :) CM'ye geri dönüyorum hemen.

İlgin için tekrar teşekkürler hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: selcux

aresmar selamlar, telefonum geldi, anakartı değiştirmişler yenisiyle batarya da öyle :) sıfır htc desire z gibi birşey oldu :)

Ya bu ne hız beni 1 ay beklettiler hangi servis bu?

Bu arada sevindim değiştirdiklerine ücretsiz.

aresmar eyvallah. Bu 1 haftalık süre boyunca iphone kullandım ve gördüm ki ben klavye olmadan da yazabılıyormuşum. Üzülerek htc desire z imi satacağımı ve yerıne htc one s alacağımı bıldırmek ıstıyorum :( ama bu başlıktan da kopmayacağım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: croniker

Arkadaşlar bu rootlama ile ilgili başımdan kotu bir tecrübe geçti.

Desire z i cm 7.1.0 Stable sürümüne rootladım. Alet su gibi akmaya başladı.1 gün tecrübe ettikten sonra ardından blackmart marketi kurdum. Ordan bi kaç uygulama kurdum. Son olarak hatırladığım google navigasyonu yükledim. Çalıştı fakat adres buldurmaya çalıştığımda program kendini kapattı. Sonra telefon sessis konumuna geçti kendi kendine ve bir türlü sesini açamadım. Resetliyim dedim açılışta takıldı sonrasında pili çıkarıp yeniden açayım dedim. Demez olaydım bir daha açılmadı ne şarj aldı ne de telefon açıldı. Anlıyacağınız telefon uçtu. Teleservice e garantiye verdim. Pek fazla umudum yoktu ama sanırım anakart komple gidince root lanmış olduğunu anlaşılamadı ve anakartı değiştirmişler. Ucuz atlattık.

Peki bu neden olmuş olabilir
    bir daha boyle bir durumla karşılaşmamak için ne yapmak gerekir.Yani nerde hata yaptık acaba?

Anakartta EMMC çip bozuluyor. Aynısı başıma geldi anakart değişti. Yapabileceğin bişey yok. Tekrar olup olmaması ile ilgili de hiç birşey yapamazsın tamamen şans. Root ile filan ilgisi yok yani. Donanımsal bir arıza.

Telefon geldi de rootsuz bir şekilde elimi değdiresim gelmiyor bu telefona artık. Şimdi problem de yaşadık ama neyse önemli değil gold card dan başlıyoruz işlemlere

• Ben servisten gelir gelmez telefonu rootlamistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir romdan başka bir roma geçerken neler yapmak gerek. sd karta format, telefon belleğine format vs bişey gereklimidir. swap, supercharger işlemlerini tekrar yapmak gerekir mi. ben ilk custum romum olan revo hd den bugün itibariyle andromadus beta 4 e geçtim. teli recoveryden başlatıp sırasıyla, superwipe+ext4 - andromadus beta 4 - google apps - andro charger - virtuous daemon oc 1,2 - ve services.jar işlemlerini yaptım. bi anormallik varmıdır diye teyit alayım istiyorum açıkcası. sebebi eski dosyaların sd kartta öylece durması. mesela igo dosyaları duruyor. ben igonun apksını yükleyince o dosyaları direk tanır mı?
  • Doğru yapmışsın yeni romu kurarken.

SDcard daki data dosyalarını genelde tanır programlar.
  • Merhaba aresmar

Telefonum htc desire z ve android surumum 2.3.3. Ben cmd komutu kısmında takıldım. ADB DEVICES yazıyorum ekteki ilk resim goruntusu cıkıyor. birde ben sync programını htcnin sitesinden yukledim fakat telefonunmu takmama ragmen ekteki ikinci resim goruntusu cıkıyor. Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

http://d1206.hizliresim.com/y/d/7t3ml.jpg
     HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard]

http://d1206.hizliresim.com/y/d/7t3n9.jpg
     HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard]

• Mükkemmel iş çıkarmışsın. kesinlikle çok yararlı bir rehber
  • hocam merhaba bi sorum var. cid hallettim. goldcard yaptım. 1.34'e döndüm. # ./gfree -f -b hboot-eng.img -y recovery.img bu komuttan aldığım çıktının sonunda "error opening input image" demiş. iyiye mi işaret?
  • beyler tamamdır sorunumu hallettim bir iki aksaklık dışında cyanogen mod'u da yükledim at gibi oldu telefon çok teşekkürler.
  • hevesim kursağımda kaldı. daha adb yi yükleyemedim:(
  • Teşekkürler aresmar. Telefonu rahat şekilde root'ladım. Güzel bir anlatım olmuş, içinde büyük bir emek olduğu belli. Yalnız tek takıldığım nokta root paket'te olmasına rağmen bazı uygulamalar'ı "buradan" yükleyin deyince ilk 1-2 uygulamayı pakette olmasına rağmen yeniden yükledim Paket'te olup da normal konuda da linkini verdiğin uygulamaların yanına pakette var diye bir uyarı koyabilirsin.

Bu arada 2 sorum olacak:

1. Şu anki android 2.2'yi telefonun normal yazılım güncelleştirmeleri bölümünden 2.3.3'e güncelleyebilir miyim?
    2. Root'ladıktan sonra telefon ingilizce'ye döndü, tekrar türkçeye nasıl çevirebilirim?

Teşekürler tekrardan
  • arkadaslar tüm işlemleri sırayla yaptım ama downgrade yaparken older version hatası verdi tekrar basladı telefon
    nerede yanlıs yaptım ve custom rom yuklemek için o işlemlerin hepsini yapmak mı lazım bu konuda bilgisizim yardım edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirkkuyt

arkadaslar tüm işlemleri sırayla yaptım ama downgrade yaparken older version hatası verdi tekrar basladı telefon
    nerede yanlıs yaptım ve custom rom yuklemek için o işlemlerin hepsini yapmak mı lazım bu konuda bilgisizim yardım edin

Tabi, hepsini sırasıyla yapman lazım. Ben sayfadaki işlemleri yukarıdan aşağıya tek tek yaptım oldu. (Daha rom yüklemedim ama)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shelby Cobra

quote:

Orijinalden alıntı: dirkkuyt

arkadaslar tüm işlemleri sırayla yaptım ama downgrade yaparken older version hatası verdi tekrar basladı telefon

Tabi, hepsini sırasıyla yapman lazım. Ben sayfadaki işlemleri yukarıdan aşağıya tek tek yaptım oldu. (Daha rom yüklemedim ama)

sırayla yaptım ama 1.3 e downgrade yaparken older versiyon hatası aldım.
  • tamam arkadaslar hallettim sağolun suan cmd yükledim fena hızlandı
  • quote:

Doğru yapmışsın yeni romu kurarken.

SDcard daki data dosyalarını genelde tanır programlar.

Dostum ben şimdi telefon 1.3 versiyonunda modunda s-off yaptım rootladım.Custom romu yüklerken bu sürümdemi yüklemem lazım yoksa 2.3.3 e dönerek mi custom romu yüklemem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netten^ -- 27 Temmuz 2012; 1:20:56 >
  • root işlemleri bittikten sonra custom rom rehberini kullanıp istediğin romu kurabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.