Şimdi Ara

HTC ONE M9 ANA KONU (5' FHD, S810, 3 GB Ram, 32 GB, 20mp Cam) (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.321
Cevap
42
Favori
173.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefonum bozulduğu için yeni bir telefon almam gerekiyor,açıkcası telefona çok fazla para vermekte istemiyorum,m9 günümüz cihazlarına göre belki biraz geri kaldı ancak hala iş görür diye düşünüyorum,yorumlardada genelde ısınmadan dem vurulmuş onun dışında pek kronik sorunu yok sanıyorum,ikinci el olarak 450-500 civarına satıyorlar genelde bu fiyata başka bir telefon bulmakta pek mümkün değil sanıyorum.Umarım pişman olmam,bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

telefonum bozulduğu için yeni bir telefon almam gerekiyor,açıkcası telefona çok fazla para vermekte istemiyorum,m9 günümüz cihazlarına göre belki biraz geri kaldı ancak hala iş görür diye düşünüyorum,yorumlardada genelde ısınmadan dem vurulmuş onun dışında pek kronik sorunu yok sanıyorum,ikinci el olarak 450-500 civarına satıyorlar genelde bu fiyata başka bir telefon bulmakta pek mümkün değil sanıyorum.Umarım pişman olmam,bakalım.

O fiyata mtk işlemcili bi model var. Onu satıyor olmasınlar. Dikkat et hocam.
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    bunu bilmiyordum bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    TR cihazı M9 (SD 810) bulmak imkansız :)) Ama belki kusurlu cihaz olabilir. ( tamir ve sorunları olan )

Yada DH de 1 T mobile , 2 adet sprint ( 4G sorunu olabilir ) HTC M9 var ama onlarda 450 TL / 500 TL

Bilginize.

SD 810 / 3GB Ram olduğu için ( LG 5X de SD 808 işlemci var onunda şansı NUGAT desteği hatta O/8 test edilebiliyor ) daha uzun yıllar custom rom ile kullanılabilir. Biliyorsunuz Nugat / SD 810 ve Vulkan desteği önemli bir performans artışıda sağlıyordu , resmi destek verilse.
  • Htc m9 almayı düşünüyorum arkadaşlar fazla param yok sizce hala almak mantıklı mı ? çok telefonla uğraşan biri değilim.Ama ses sistemi falan önemli benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuat.997
    Bu telefonu 2 yıldır kullanıyorum.
    Temiz, sprint model olmayan, kilidi açılmış (s-off) tamir görmemiş bir HTC M9 uluslararası (LTE) modelini bulursan hemen al derim. Kesinlikle kasma yapmaz. İçindeki işlemci Snapdragon 810 olup, dört çekirdeklidir. Çift hoparlörden HTC boomsound teknolojisi ile çıkan ses muazzamdır.
    Kasa metal olduğu için sağlam olup biraz ağırdır. Metal kasa ısıyı çabuk hissettirir. Bazılarına göre çok ısınır bana sorarsan (stock Nougat 7.0 sürümde süper, stabil çalışır) çok az ısınır. Bu telefon arızalandığı zaman her telefoncu tamir edemez. Onlara Samsung, LG, Sony v.s telefon götür ama HTC telefon götürme. Yaparım diyen bozabilir. Karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

fuat.997
    Bu telefonu 2 yıldır kullanıyorum.
    Temiz, sprint model olmayan, kilidi açılmış (s-off) tamir görmemiş bir HTC M9 uluslararası (LTE) modelini bulursan hemen al derim. Kesinlikle kasma yapmaz. İçindeki işlemci Snapdragon 810 olup, dört çekirdeklidir. Çift hoparlörden HTC boomsound teknolojisi ile çıkan ses muazzamdır.
    Kasa metal olduğu için sağlam olup biraz ağırdır. Metal kasa ısıyı çabuk hissettirir. Bazılarına göre çok ısınır bana sorarsan (stock Nougat 7.0 sürümde süper, stabil çalışır) çok az ısınır. Bu telefon arızalandığı zaman her telefoncu tamir edemez. Onlara Samsung, LG, Sony v.s telefon götür ama HTC telefon götürme. Yaparım diyen bozabilir. Karar senin.

Konuya başka bir şey dile getirmek için girmiştim ancak önce şu 4 çekirdek mevzusuna gireyim. Bugün telefonuma (One M9) CPU-Z yükledim 8 çekirdek yazıyordu ve her bir çekirdekte değişen saat/frekans hızlarını gösteriyordu ancak son 4 çekirdek için stopped yazıyordu. Xiaomi Mi 6'da da 8 çekirdek yazıp 8'inin de değişen saat/frekans hızlarını gösteriyordu. Sonra M9'un güç tasarrufu modunda olduğu aklıma geldi, güç tasarrufunu kapattım bir daha baktığımda 8 çekirdeğin de çalıştığını gördüm. Siz 4 çekirdek diyorsunuz, ilginç.

Yazacağım şeylere gelirsek son birkaç aydır bazen telefonumda oluşan bazı garipleri yazacağım. Başkalarında da bu sorunlar ve çözümleri var mı merak ediyorum sadece.

1)Son birkaç aydır belki de daha uzun süredir telefonumun şarjı bitip şarja takıp açtığımda bazen çı(k)t diye bir ses geliyor hoparden/mikrofondan. Başka bir durumda daha bu ses çıkıyordu, şarjı azken mi şarja taktıktan sonra mı onu bilmiyorum. Önemli bir durum değil ama sadece merak ettim.

2)Bazen desem çok sık olur nadiren desem çok seyrek olur ama arada telefonum kendi kendine bir restart atıyor. Bi bakıyorum telefon kapanıyor ve açılıyor. Mesela dün böyle oldu, daha önce en son ne zaman olduğunu önemsemediğimden haırlamıyorum ama tekrarlayınca dikkatimi çekmeye başladı.

3)Yine son birkaç aydır telefonda birkaç kez sıfır şarj yüzünden telefon kapanıp şarjdayken açıldığı zaman batarya yüzdesini %33 olarak gösteriyor. Tabi ki boş bir bataryanın telefon çalılana kadar %33'e ulaşması mümkün değil. Buna 2-3 kez şahit oldum son zamanlarda. Yine son zamanlarda diyelim telefonun şarjı % 6'da. Ekranın açık kalma süresinden dolayı süre dolunca ekran kapanıyor enerji tasarrufu için sonra ben ekranı açınca bi bakıyorum misal şarj % 9'a çıkmış. Bana bir zararları yok ama merak ediyorum sizin telefonlarda da böyle gariplikler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Kasım 2017; 6:9:4 >

• İmla hatası olmuş. Tabii ki HTC M9 sekiz çekirdeklidir.
    1- O ses micro usb şarj kablosunun telefonun jakına takıp çıkarırken duyulan sestir. Önemli olan kablonun telefonun jakına herhangi bir zorlama olmadan takılıp çıkarılmasıdır.
    2- Telefonu iki yıla yakın bir süredir kullanıyorsan bataryanın ömrünü doldurduğunun göstergesi olabilir. Ama önceden kullandığın romdan emin olmalısın. Telefonun yedeklerini aldıktan sonra fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yapabilrsin. Kullandığın rom custom rom ise normalinden daha kısa sürede batarya bitebilir. Şayet öyle ise stock roma geçebilirsin. Stock romda batarya tüketimi çok azdır.
  • Batarya değişikliğini tavsiye edermisiniz

? Şarj artık sorun olmaya başladı

• Telefonu mevcut batarya ile iki yıla yakın (Bu süre kullanım sıklığına göre azalabilir yada çoğalabilir) kullanıyorsanız değişim gerekebilir. 2. açıklamamda yazdıklarımı uygulayın. Sonuç alamazsanız batarya değişikliği gerekir. Bitik bataryanın mekanik olarak şişmesinden dolayı tuş takımının olduğu arka kapağa baskı yapar. Şarj esnasında batarya gereğinden çok fazla ısınır. Şarj süresi uzar, ani olarak şarjı biter, telefon kapanır.
  • Hazır batarya konusu açılmışken sorayım.
    Aliexpress'te 3000/3400 mAh bataryalar var M9 için. Alıp deneyen var mı? Elimizde patlar mı?
  • sui_cast
    Telefoncuların taktığı bataryalar da Çin'den geliyor. Sadece yetkili teknik serviste takılan batarya orijinal olabilir. Aldığınızda kendiniz takabilir misiniz? Çıkarıp takması oldukça zordur.
  • Kapasite biraz daha fazla göründüğü için sordum.

Kendim takmayı hiç denemedim. Arkadaşım takmıştı iPhone 5s e ama bu nasıldır hiç bilmiyorum. Güvenilir bir teknik servise taktirilabilir diye düşünüyorum.

Önemli olan bataryanin güvenliği

• Ben n11 e baktım batarya fiyat için. Değişik değişik fiyatlar var.güvenemedim.

Ayrıca bu telefona bir daha güncelle gelmez Sanırım. Artık yeni bir rom a geçmek gerek diye düşünüyorum

• Güvenilir bir servis derken götüreceğiniz servise üstüne basa basa "HTC M9'un bataryasını daha önce değiştirdiniz mi?" diye sorun. Yoksa bataryayı değiştirirken telefonda başka arızalar çıkartabilirler. Çünkü bu güzel telefonun nalet bataryasına ulaşmak için (ana kartın altındadır) ana kart dahil tüm parçalarını sökmek gerekir.
  • Arkadaşlar One M9'umun ekranında beyaz çizikler oluştu. Sebebini ve çözümünü bilen var mı? Ekran mı değişecek?

• telefon bir süredir çok yavaşladı,

telefonuma arama gelince telefon numarası kayıtlı olduğu halde ekran da arayanın sadece telefon numarası görünüyor,
    bir kişiyi rehberden arayıp telefonla aramak istediğimde ismi kayıtlı oldugu halde bilgisi gelmiyor,

rehbere girdğimde bazı numaraların yüzlerce kez kopyalanmış olduğunu görüyorum,
    telefonu tümüyle sıfırlayamamam, içinde bazı verilerim var
    ne yapabilirim
    sayg
  • herdemasivemavi
    Senin sorunun benzerini bende yaşadım. Bende arayan kişilerin neredeyse tamamı hem rehberde hemde sim kartta kayıtlı olmasına rağmen "arayan numara" diye görünüyordu.Sorunu çözmek için denemediğim yöntem kalmadı. Verilerimin yedeğini aldıktan formatladım sorun düzeldi.

• Bu güzel bir haber. Ama ben Nougat 7.0'dan çok memnunum. 8.0 ne gibi yenilikler getirecek bakalım?
  • 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.