Şimdi Ara

HTC ONE MINI | Kullanıcıları Kulübü ve Destek Bölümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
6
Favori
41.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S4 Mini'ye kiyasla daha iyi oldugu soylenebilir.

+Cozunurluk daha iyi
    +Pixel per inch degeri
    +GG3
    +Malzeme kalitesi

Bence alinasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram 2GB olsaymis iyi olurdu

• şu telefonları 4.3e sabitleseler ne iyi olacak ya tasarımları çok iyi ama ele avuca gelmiyorlar mini modellerine bir türlü ısınamadım ufak tefek bi telefon almayı düşünüyorum büyük ihtimalle bu model olabilir. kullananlar artı eksilerini söylerse iyi olur bir de fiyatı 900lere düşmez mi bunun

• 1 hafta önce arkadaşım Hamburg Media marketten beni aradı

425 € HTC ONE MİNİ, 549 € da HTC ONE

özelliklerden bariz kırpmışlar işlemci 1,4 Ghz RAM 1gb.

HTC SENSE 5.0 ı göz önüne alırsak bayılır bu cihaz.

onun için aradaki fiyat farkı değmez. Türkiyedeki fiyatı da ilk çıkışta 1299 TL den aşağı olmaz.
  • İlk mesaja ekledim.
  • karşılaştırmaya bakılırsa s4 mini önde.
  • 1200 lira gibi bir fiyatı olursa gayet alınası duruyor.Yeni telefon alacaktım fakat bu telefonun çıkışını bekleyeceğim...
  • ayfon gibi uzatmıslar
  • islemci yorum yok gpu su ne 305 diye okudum ama umarım değildir 305 ise buyuk fiyasko türküye için fos bir cihaz o paraya s3 keçisi optimist g gibi adam gibi telefon alırsın

• Yapılan teslere göre daha S4 mini'ye göre daha akıcı bir telefon kasadaki plastik çevreve kasa açıklığı sorununu ve seri üretim hızını artırmak için yapmışlar
  • Ekim ayında ülkemizde olacağı kesinleşti.
  • fiyatı ne olacak oda kesinleşsede ona göre beklesek 1.300 den fazla olursa beklemeye değmez benim için
  • radyosu olacak mı acaba? önceki listelerde to be decided olarak geçiyordu.
  • 1 ay daha telefonsuz kaldık yani. S3^alacaktım aklımı çeldi şimdi de çıkmıyor meret, ekim nedir.
  • Bende bir s3 mini kullanıcısı olarak bunu bekliyorum bakalım çıktığında ne kadar olucak htc one spotta 1499 tl ye satılıyor eğer htc one la arasında arada 100-200 oynarsa hiç değmez umarım uygun fiyata gelir de bizde yararlanırız s4 mini den daha güçsüz yükü de ağır ama bakalım neler olucak
    Edit:sanpdragon 400'ün çift çekirdekli versiyonu kullanılmıyor mu? ben öyle biliyordum ama yanlış biliyormuşum sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T3RR1BL3WH1SP3R -- 24 Ağustos 2013; 3:35:35 >
  • Htc One Mini konusunda yazmıştım da buraya da konu açmak uygun olur diye düşündüm. Yanlışlarım varsa seve seve düzeltirim.

S4 Mini ve Htc One Mini arasında kalanlar veya "Htc One yerine Mini versiyonunu mu alsam?" diyenler için bir karşılaştırma yapmak istiyorum. Htc One ile karşılaştırmaya gerek yok çünkü Mini'ninüstün olduğu hiçbir konu yok. Bu bakımdan karşılaştırma genelde S4 Mini'ye göre yapılmıştır.

Htc One Mini'nin Artıları:

+ İşlemci güzel (S4 Mini ile Aynı)
    + Ekran oldukça iyi (720p)
    + Gorilla Glass 3
    + Malzeme kalitesi iyi
    + Ses kalitesi güzel
    + Arayüz kullanışlı ve stabilitede iyi

Eksileri:

- İşlemci güzel dedik fakat frekansı biraz düşük (1.4Ghz) ve doğal olarak rakibi S4 Mini (S4 minide işlemci frekansı 1.7Ghz) ile %20'ye yakın fark oluyor. Hatta benchmarklara göre fark çok daha fazla.

- Ekran çözünürlüğü 4.3" ekran için çok ideal fakat çok da güçlü olmayan Adreno 305 oyunlarda sıkıntı yaratabilir. İşlemcinin de frekans düşüklüğünü düşününce S4 mini oyunlarda (teoride) daha yüksek performans verecektir. Benchmarklar da bu durumu destekliyor. Ayrıca benchmarklarda gördüğümüz üzere Htc One sadece ekran çözünürlüğünün yüksekliğinden değil, ayrıca S4 Mini ile aynı Adreno 305 grefik birimine sahip olmalarına rağmen Htc One Mini'deki Adreno 305 frekans olarak da S4 Mini'deki Adreno 305'e göre daha düşük (aynı işlemcide olduğu gibi). Bu bakımdan Htc One'ın çifte dezavantajı mevcut (Hem CPU hem de GPU frekansları düşük). Frekansları düşürmek ısınma ve düşük pil süresinin önüne geçmek için yapılmış olabilir fakat pil süresi olarak da S4 Mini oldukça üstün.

- Ram çok yetersiz (1gb). S4 Mini'deki 1.5gb oldukça ideal ve günlük kullanımda dahi farkını hissettirir.

- Htc One'ın kamerası (sözde) çok teknolojik fakat bir türlü istenilen kaliteye gelemedi ve gelmesi de zor gözüküyor. Aynı durum One Mini için de geçerli. Hatta Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) olmaması dolayısıyla düşük ışıkta Htc One'dan daha kötü resimler göreceğimiz kesin. Tabi OIS'in videodaki harika görevi (titremeyi minimuma indirmesi) de One Mini'de eksik kalacak.

- One gibi One Minide de çıkarılabilir pil, micro sd kart yuvası gibi özellikler yok. S4 Mini'de bunlar mevcut.

- One'da bulunan kızılötesi port (IR Blaster) One Mini'de yok, S4 Mini'de var.

- Hafıza 16gb ve artırma imkanınız da yok.

- Pil ortalama kullanımı çıkarır fakat S4 Mini'ye göe oldukça geride (Gsmarena'nın testlerine göre)

Benim Görüşüm: One Mini güzel bir telefon fakat One'a kıyasla çok önemli kesikler yemiş. Özellikle ram, OIS, hafıza düşüklüğü ve performansta sadece One değil, en büyük rakibi olan S4 Mini'ye karşı da oldukça geride kalıyor. En büyük rakibi dediğimiz S4 Mini çok daha komple bir telefon. Her ne kadar Samsung malzeme kalitesi ve arayüzünün ağırlığıyla eleştirilse de arayüzdeki ağırlık 1.5gb ram ile problem olmayacaktır ve S4 Mini'nin sahip olduğu; hem fotoğraf hem de video çekimindeki üstünlük, ram, daha hızlı çipset, daha düşük ekran çözünürlüğü ve daha yüksek CPU-GPU frekansı dolayısıyla daha iyi oyun performansı, kızılötesi port, çok daha iyi pil ömrü, artırılabilir hafıza, çıkarılabilir pil gibi özelliklerle paranın karşılığını daha iyi verecektir. Tabi yakın fiyat etiketlerine sahip olacaklarını düşününce.

NOT:
    Benchmarklara bakarak telefon alınmaz. Önemli olan telefonun gücünün ne kadarını size yansıtabildiğidir fakat benchmarklar tamamen gereksizdir de diyemeyiz. Telefonun saf gücünü göstermesi açısından oldukça doğru sonuçlar verirler. Tabi telefonun arayüzü, ram kullanımı, sistemde bulunan hatalar gibi konular da hızı etkileyeektir. Yine de bir telefon benchmarklarda daha yüksek sonuçlar veriyorsa büyük olasılıkla hem kullanım hem de android güncellemeleri açısında daha uzun ömürlü olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Ağustos 2013; 16:17:32 >

• S4 mini ile aynı fiyattan çıkarsa düşünmeden alırım çıkmassa S4 miniyi alırım
  • Kaç aydır bu telefonu bekliyorum.Htc one ın sesi olsun kamerası olsun ekranı olsun tasarımı olsun çok hoşuma gidiyordu.Ancak büyük ve pahalı olduğu için almamıştım.Sonra one minin çıkacağını düşündüm çok sevindim.Ama Htc one mini nin beyazı bi acayip duruyo.Krem rengi gibi.Birde Çerçeve koymuşlar mal gibi olmuş telefon.olmassa siyahını alırım çerçeve okadar belli olmuyor
  • Acikcasi 1 gbram adreno 305 dusuk kalmis Xperia L bu donanımı 800lıraya verıo,one mını yerıne ıkı aydaha beklenıp honami mini alınır 2gb ram 4.3 ekran 20 mp kamerası adreno 330 16gb hafıza..1500 altına gelırse s4mını one mını falan bırakmaz ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Acikcasi 1 gbram adreno 305 dusuk kalmis Xperia L bu donanımı 800lıraya verıo,one mını yerıne ıkı aydaha beklenıp honami mini alınır 2gb ram 4.3 ekran 20 mp kamerası adreno 330 16gb hafıza..1500 altına gelırse s4mını one mını falan bırakmaz ortada.

honami mini özellik olarak iyi olacakta fiyatı 1500 den aşağı olmaz diye düşünüyorum.O özellikler piyasadaki amiral gemileriyle aynı seviyede nerdeyse
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.