Şimdi Ara

HTC One X+ Kullanıcıları Kulübü/Ana Konu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
10
Favori
102.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayvin ayrıntılı cevap için teşekkür ederim.Bende bı kac hafta once K.Koyden alacaktım sadece türkce yok diye almamıştım ama dediğin gıbı kutusunda tr yazıyordu..demek kı alsam dediğin gıbı Türkçeleşecekti muhtemelen.
    Bugun HTC ile gorustum hala tarıh yok..
    Ayrıca garantisiz alırsam ne olur dıye sordum . faturalı al dedıler.yanı yabancı orjınal faturasını temın edersen 1 sene uluslararası garantı var dedıler.Ama ben orjınal faturalı bulamadım o yüzden almadım.İlgilenenlerin bilgisine..
  • Liste gidenler ve gelen arkadaşlarımızla güncellenmiştir.
  • http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html
    bu adreste yurtdışından kargo yada cep telefonu getirmenin mümkün olmadığı belirtilmiş.
    bunu yapan arkadaş şansına yakalanmamış, denemek oldukça riskli diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet 100 harca bakmaz zaten. Asıl gelir kalemi %18 kdvdir. Ayrıca iç piyasada paranın dönmesini ister. Yurt dışından cihaz getirmek serbest olsa binlerce telefoncu,oparator ve distribütör kazan kaldırır. Bencede şansı yaver gitmiş arkadaşın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silence45

quote:

Orijinalden alıntı: euzun72

quote:

Valla açıkcası Tr'ye kargo ile telefon sokulmuyor kesinlikle diye biliyorum.Gelse bile vermiyorlar kargoyu geri gönderiyorlar gümrükten.Bu yüzden çok tereddütlüyüm ben.Yoksa zaten ebaydanda farklı yerlerden de yurtdışından bir çok alışveriş yapıyorum ancak telefon girmediği için almadım.Ama şuan şansımı deniyebilirim şahsen madem böyle bir durum var :) Fiyatta çok güzel.

100Tl yatırarak vergiyi yatırmış oluyoruz. Ayrıca pasaport kaydı da yaptırılıyor. Yani kaçak mal durumu yok. Bu sebeple gümrüklerin davranışı değişmiş olabilir.

Bana da zaten bir tek bu yönden mantıklı geliyor açıkcası. Bu şekilde yapabiliyorsak ben almayı planlıyorum hemen.Pasaportun son günlerine doğru hemen elime geçmiş olur :) Yukarda da denildiği gibi nereye kadar teknoloji takip edilecek :)

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

burdan okuduğum kadar cep telefonu getirmek mümkün değil ancak şöyle bir durum da var. maddelerde cep telefonu getirmek mümkün değil dense de hemen aşağısında yurtdışında unutulan cep telefonu posta/kargo yoluyla getirilebilir deniyor. bunun için de telefonun imei'si kontrol ediliyor ve kayıtlıysa sahibine teslim edilmesine izin verilir diyor. sanırım arkadaş telefon gelmeden vergisini yatırdı ve hatta kaydını yaptırdı (her ne kadar ilk etapta geçici kayıt olsa da) yoksa o telefonun gümrükten geçmesi tamamen şans olur ve 70 milyonda bir arkadaşa denk gelmiş olurdu. şimdi aklıma bir de şu soru geliyor. gelen telefon paketli ve muhtemelen jelatinli. gümrükteki kişiler bunu görmesine rağmen kayıtlı olduğunu gördükleri için mi izin verdi? valla iş biraz karışık ve oldukça riskli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayvin2022

quote:

Orijinalden alıntı: Lorib

Hyırlı olsun Ayvin...güle güle eskit..ben sunu sormak isterim...Telde Türkçe dil seçeneği var mı??

eyvallah Lorib...
    telefonu almadan önce teknosada htc stand görevlisiyle konuşmuştum bana butür yurd dışından gelen cihazlarda türkçe dil desteği olmadığını söyledi ve bana kendi kullandığı htc sese xl telefonunu gösterdi oda yurt dışından bi arkadşıyla almış ve telefona bi program yükleyerek yarım yamalak türkçeleştirmişti beni korkutmuştu açıkcası.
    bu sırada benim anne ve baba hac görevi için sudi arabistandaydı ordan bizimkilere aldıracaktım ama oradada x+ yoktu oyuzden aldırmadım.
    ama kardeşim için htc one s aldırttım ve geldiklerinde gerçekten dil seceneği olmadığını gördümde biraz yıkıldım...
    bu arada daha ben x+ için sipariş vermemiştim.
    taki kendi simkartımı değiştirip microsim yapana kadar. one s'e sim kartımı taktığımda bi baktım türkçe oldu ve güncellemeleri yükedim artık tamamen türkçe oldu bu gazla hemen siparişi verdim ve aldım telefonu...
    ama bu konuyu hala tam anlamıyla anlayamadım...
    one x+ telefonu aldığımda oda aynı şekilde ingilizceydi ve TR dil seceneği yoktu sim kartımı taktığımda ayarlama yapmak için bir sihirbaz başlıyo ve orada ilk sorduğu şey "vodafone TR" ve "vodafone KKTC" TR yi seçip sihirbaza devam ettiğinde telefonun sistem dili tamamen türkçe oluyor (hiçbir yükleme yapmıyor)
    hatta kontrol amaçlı menünün en icra köşelerine kadar dolaştım ve herbir kelime tamamen türkçeydi...
    sistem dil ayarlarına girdiğinde varsayılan dil Türkçe yazıyor ama dil menüsünde türçe seceneği yok. fakat klavye seceneklerinde türkçe seceneği var.
    simkartı çıkartsan bile sistem dili türkçe olarak kalıyor ve değişmiyor..
    bu konuya hiç bir şekilde anlam veremdim gitti. forumda bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bi cvp yazarsa sevinirim.
    gerçi yazmasalarda olur çünkü telefon tamamen türkçe oluyor işte :)
    benim aklıma gelen iki şey var...
    1. vodafon oparatörünün desteği ile telefon türkçeleşiyor. ama dediğim gibi bu türkçeleştirme sırasında hiçbir yükleme olmuyor sadece 2 snde dil değişiyo...
    2. telefon kutusunun barkod kısmında bu cihazın kullanılmayı planlandığı ülkeler diye bir tablo var, bu tablo birçok elektronik eşyada var. burada TR yazıyor.
    buna istinaden HTC firması tek bir yazılımla bu tablodaki dil seceneklerini telefon içindeki android sisteme gömüyor ama satıldığı ülkeye göre bazı dil seçenekleri gözükmüyor ama sen o listedeki ülkelerden birinin simkartını taktığında sistem dili otomatik olarak açılıyor olabilir :(
    neyse düşünmeye gerek yok zaten tamamen türkçe telefon :)

Bütün htc android telefonlarin türkçe desteği vardır. Bütün diller var. Romun içinde var morelocale 2 yukleyince o dillere erisiyosun istediğini seç sonra. Teknosadakilerin hiç biseyden haberi yok. Veya sana ürün satmak için bi yalan attı. 3 tane htc kullandım 3 ude turkceydi. Ama seninki gibi hat takip türkçe olan bi one x ti onunda zaten kendi menüsünde türkçe desteği var :D

• şimdi bu piyasada satılan htc one x plus larda türkçe dil destegi mevcut dimi..yani herhangi birşey yüklemeye gerek yok..
  • bugün HTC destekten X+ telefonumun imei numaramı söyleyip türkiyede garantiden yararlanıp yararlanamicağımı sordum ve sonuc olarak.
    cihazı aldığım fatura tarihinden itibaren 1 yıl için gecerli uluslar arası garantisi olduğunu onarım ve bakım için KVK teknik servisine götürebiliceğimi söylediler...
  • Uygun fiyata kayıtsız bulabilsem hemen almayı düşünüyorum ama maalesef yok.Bu hafta da pasaportun günü bitiyor.Sanırım bende one x+ alamıycam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: couldi

quote:

quote:

quote:

Valla açıkcası Tr'ye kargo ile telefon sokulmuyor kesinlikle diye biliyorum.Gelse bile vermiyorlar kargoyu geri gönderiyorlar gümrükten.Bu yüzden çok tereddütlüyüm ben.Yoksa zaten ebaydanda farklı yerlerden de yurtdışından bir çok alışveriş yapıyorum ancak telefon girmediği için almadım.Ama şuan şansımı deniyebilirim şahsen madem böyle bir durum var :) Fiyatta çok güzel.

100Tl yatırarak vergiyi yatırmış oluyoruz. Ayrıca pasaport kaydı da yaptırılıyor. Yani kaçak mal durumu yok. Bu sebeple gümrüklerin davranışı değişmiş olabilir.

Bana da zaten bir tek bu yönden mantıklı geliyor açıkcası. Bu şekilde yapabiliyorsak ben almayı planlıyorum hemen.Pasaportun son günlerine doğru hemen elime geçmiş olur :) Yukarda da denildiği gibi nereye kadar teknoloji takip edilecek :)

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

burdan okuduğum kadar cep telefonu getirmek mümkün değil ancak şöyle bir durum da var. maddelerde cep telefonu getirmek mümkün değil dense de hemen aşağısında yurtdışında unutulan cep telefonu posta/kargo yoluyla getirilebilir deniyor. bunun için de telefonun imei'si kontrol ediliyor ve kayıtlıysa sahibine teslim edilmesine izin verilir diyor. sanırım arkadaş telefon gelmeden vergisini yatırdı ve hatta kaydını yaptırdı (her ne kadar ilk etapta geçici kayıt olsa da) yoksa o telefonun gümrükten geçmesi tamamen şans olur ve 70 milyonda bir arkadaşa denk gelmiş olurdu. şimdi aklıma bir de şu soru geliyor. gelen telefon paketli ve muhtemelen jelatinli. gümrükteki kişiler bunu görmesine rağmen kayıtlı olduğunu gördükleri için mi izin verdi? valla iş biraz karışık ve oldukça riskli.

telefon bana geldiğinde farklı bir paket içinde geldi üzerinde benim isim soyisim adresim ve gönderen firmanın adresi ve paketin ağırlığı yazıyo yani paket üzerinde içinde nee olduğuyla ilgili kesinlikle bir bilgi yoktu ve paket bana ulaştığında kesinlikle açılmamış veya açılmaya zorlanmamıştı...
    ben yurt dışından farklı ürünlerde aldım hiç böle bi sorunla karşılaşmadım.ama ilk defa cep telefonu aldığım doğru...

• Bir arkadaşıma almak istiyoruz türkiyede satışı yok galiba. Sp yada yurtdışı alacağız daha uygun olsun istiyoruz birde galiba zaten garantil uluslar arası garanti mevcut ... Alan var ni fiyatlar ne alemde yardımcı olurmusunuz ankarada yada ıst dan sıkıntı olmayacak şekilde ... Bende one x var almantadan almistim htc bana 2 yıl kvk garantili demişti ... Aynı bu şekilde bulsam alacam hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: ayvin2022

quote:

Orijinalden alıntı: couldi

quote:

quote:

quote:

telefon bana geldiğinde farklı bir paket içinde geldi üzerinde benim isim soyisim adresim ve gönderen firmanın adresi ve paketin ağırlığı yazıyo yani paket üzerinde içinde nee olduğuyla ilgili kesinlikle bir bilgi yoktu ve paket bana ulaştığında kesinlikle açılmamış veya açılmaya zorlanmamıştı...
    ben yurt dışından farklı ürünlerde aldım hiç böle bi sorunla karşılaşmadım.ama ilk defa cep telefonu aldığım doğru...

doğrudur üzerinde bir bilgi yoktur ve açılmaya zorlanmamıştır ancak sonuçta gümrük olduğu için x-ray cihazından geçiriliyordur. yoksa ülkeye çok kolay uyuşturucu veya yasak bir madde sokulabilir. ben de yurt dışından bir sürü ürün aldım ancak dediğim gibi telefonun kargo/posta yoluyla alımı yasak olduğu için bu işe yeltenmedim bile. sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak çok şanslı olduğunuzu düşünmeye başladım. bunu da söylerken yalan söylüyorsunuz, var bu işte bir iş gibi en ufak bir art niyet olmadan söylüyorum. gümrüğe takılmamanız büyük şans. iyi günlerde kullanın telefonunuzu.

bunun yanında htc'nin bir sene garanti verdiğini söylemişsiniz. ben de ingiltereden alınma htc one x kullanıyorum ve uluslararası garanti kapsamında 2 sene garantili olduğunu bizzat htc'nin kendinden öğrendim. siz bence bir daha irtibata geçin ve bu durumu sorun. çünkü one x sayfasında da ilkin 1 sene garantili olduğu söylenen kişiler 2 sene olayını sorunca onların telefonunun da 2 senelik garantide olduğu ortaya çıktı. bilgiyi verenler yanlış bilgi verebiliyorlar. kolay gelsin.

• hocam ben bir bilgi istiyorum sizlerden bayramda yurt dışına çıktım ben pasaportum 2 yıllık şuan daha 23 ay sürem var ben yurt dışı telefon aldığımda kaydettirebilirmiyim? 1 ay meselesi var ya kafamı karıştırıyor
  • Pasaportun süresi değil, türkiyeye giriş tarihi önemli.Son 1 ay içinde giriş yapmış olmak gerekiyor.
  • bugun doldu bir ayda alamadım htc yi :( yani kaydettiremeyecekmiyim telefonu pasaporta vergisini felen yatırırken
  • türkiye ye giriş tarihiniz 1 ayı geçmişse kayıt ettiremezsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozd87

Bir arkadaşıma almak istiyoruz türkiyede satışı yok galiba. Sp yada yurtdışı alacağız daha uygun olsun istiyoruz birde galiba zaten garantil uluslar arası garanti mevcut ... Alan var ni fiyatlar ne alemde yardımcı olurmusunuz ankarada yada ıst dan sıkıntı olmayacak şekilde ... Bende one x var almantadan almistim htc bana 2 yıl kvk garantili demişti ... Aynı bu şekilde bulsam alacam hemen

Bilgisi olan yok mu yaw

• NE ZAMAN ÇIKIYOR BU TELEFON YAHU DELİRİCEM 2 AY OLDU HALA BEKLİYORUZ. BENDE İPHONE3G VAR. ARTIK KAFAYI SIYIRDI TELEFON. DEĞİŞMEM LAZIM. TELEFONUDA 1 KERE ALACAM ÇIKMADI GİTTİ.HTC TÜRKİYE HALA DAHA BU AY İÇİNDE DEYİP DURUYOR AY BİTTİ. TURKCELLİ ARADIM MERKEZ PLAZAYI. ONLARDA EKRANLARINDA BÖYLE BİR BİLGİ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR NE AYAK BUNLAR YAWW.

BİLGİSİ OLAN LÜTFEN PAYLAŞSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special_laz -- 28 Kasım 2012; 16:45:22 >
  • 1 aydır one x+ gelsin de alayım diye bekliyorum fakat yavaş yavaş ne kadar istemsem de note II almaya gidiyor aklım..
  • Tegra 3 isterse 2.5ghz olsun iş yapmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.